Оставам в леглото при мама и тати!

• 20 550
  • 492
  •   1
Отговори
# 150
Fairy, аз не бих издържала двата часа. Изключително съм съгласна с теб.

Краси, средното ниво е за по-простичките неща - прохождане, падане
на зъби, но даже и за тях дисперсията е повече от година - две. А за об-
ластта на душите детски, нещата може да се различават със светлинни
години. Чувствителността им за различни неща е коренно различна, от
което реагират по различен начин. Ако едно дете при вида на премаза-
но на пътя врабче се разплаче, друго може да не го забележи, а трето
да отиде да му разгледа вътрешностите с любопитство. 

# 151
Fairy ,не допускаш ли ,че се е будила,точно защото е Свикнала да спи с някого?
И ако от самото начало е спяла сама,е  щяла да се научи да заспива и да спи сама?

Моите деца изобщо и не знаеха ,че има опция да спят с някого.За тях си беше най-нормалното нещо на света ,че спят сами, в леглата си....изобщо не им е минавало през ума да протестират за нещо,което приемат за естествено .

# 152
Ейййй, синът на пет и половина спи с нас и не за спива без нас, баси - не знаех, че имаме проблем и нужда от психолог  Joy

Детето така е свикнало просто. Защо трябва да го мъчиш и то да реве? Не бих го правила, бих изчакала. Питайте сега докога - до пълнолетие.

# 153
Разбрахме за Твоите, Краси.Нашите са различни.Моите не са се будили, защото са Свикнали.А сега де?

# 154
Доста обърквате щастливи с разлигавени.

# 155
Краси, въпросът ми беше - понеже писа, че грешката е, че са чакали, ето, аз ти казвам, моето също като твоите си спеше само, но след 2 г. започна тайно да идва нощем. Е, има ли според теб някакво значение, че си е спала сама и даже не даваше никой да влиза, докато заспива? Не, няма, никакво  Laughing и ако беше на мое място - какво щеше да правиш?

И пак да си кажа - до 7 г. сигурно едно 99% се отказват. Някои на 2, други на 3, трети на 6.5 г. Сега че на някой майка му не ще да спи при баща му и затова спи в детската при дете на 15 г. е друг въпрос и няма нищо общо с темата.

Едно дете се отказва от шишето на годинка,друго -на две.И пак са съвсем нормално развиващи се деца.Не е нормално обаче,подчертавам за Мен,да пие мляко от шише до 6-7 годишна възраст .

Не е нормално, защото някой е поставил граница изкуствено, както има една дума - до вчера хората са си кърмени до около 4-5 г., щом толкова векове е било така, кое е нормалното - това, което ни е заложено или онова, което се опитваме да направим от децата си, натискайки ги да си избият естествените инстинкти?
Така че ако ще говорим за кърмене/шише, по-скоро отказването на на 1-2 г. е "ненормалното" Simple Smile

Iris04, именно с такъв рев много деца имат страх от тъмното, кошмари, агресия и др. последици. Ревът е сигнал, че нещо не е наред.

Аз като гледам около мен има доволно количество рано отбити и спящи сами, които могат да бият всякакви рекорди по лигавене. Къде спи едно дете няма никакво значение, нито за лигавене, нито за самостоятелност. Поне аз не съм видяла.

# 156
Дорис, аз нямам дете на 6г. затова мнението ми не е на човек, преживял същото (засега Mr. Green), само предположение и идея - да обърнете внимание на отношенията между детето и бащата. Да поговорите, ако дъщеря ти те ревнува, когато му обръщаш внимание на него, например. Таткото да бъде по-активен в грижите и забавленията, в случай че в момента не е. Да прекарва повече време с нея не само когато си в командировка, но и когато си налична в къщи, да си имат само техни си занимания, освен общите.  Това не е свързано пряко със спането, но може да помогне детето да се почувства по-независимо, да не приема с тревога отделянето  от теб.

И отиването при психолог подкрепям като добра идея. Дори същите казани от вас неща да чуе там детето, фактът че ги чува от някой друг вече може да го накара да ги  осмисли по различен начин. Peace

# 157
В тази връзка, голямата, която е спала по-дълго при нас е бетон-ни гък ни мък, желязна е и от към дисциплина и от към самостоятелност.Все едно дете нямам.Виж, дребна, дето е по-отбита , е лигоч.И тук намирам разминаване. GrinningСмятам обае и двете за щастливи за сега-и разлигавената и дисциплинираната и сдържана. Sunglasses

# 158
Fairy, аз не бих издържала двата часа. Изключително съм съгласна с теб.

И аз не знам как ги издържах, но и до ден-днешен като се сетя, ми идва да се бия по тъпата глава ooooh!
И на всичкото отгоре знам, че го направих, не защото аз имах чак такава потребност от това, не защото мислех, че детето ми има нужда от това, а защото бях "подкована" от всякакви близки и далечни познати, които намираха за недопустимо това, че тя спи с някой от нас. Tired

Fairy ,не допускаш ли ,че се е будила,точно защото е Свикнала да спи с някого?
И ако от самото начало е спяла сама,е  щяла да се научи да заспива и да спи сама?
Ами тя от самото начало спеше сама в леглото си - първите два, три, пет месеца. В един момент категорично отказа да заспи в леглото си. И тогава се опитах да я накарам да заспи сама. Сложих я в креватчето, бебе на пет месеца, държах за ръчичка, пях песнички, тя рева, рева, рева, заспа, хълцайки и докато спеше, през цялото време хълцаше. Е наистина не разбирам за какво е необходимо всичкото това.
Малкият ми син по същия начин - първите шест месеца изобщо не искаше да има дори човек в стаята, храня, слагам в леглото и излизам - дете-мечта. Започнаха зъбите, приключи идилията.

Не мисля, че е навик да спи с друг, а потребност. Ето сега - щерката си спеше чудесно в стаята, нямаше никакви проблеми, очевидно навикът й в момента е да не спи с нас. Тръгна на училище първи клас и веднага започна да се буди, да идва при нас, да ме търси да ме гушне. Има нужда от това детето. Ами направихме рокада - аз спя в нейната стая, малкият спи при баща си. И смятам, че с това категорично постигам щастливо и спокойно, а не разлигавено дете.

# 159

Аз като гледам около мен има доволно количество рано отбити и спящи сами, които могат да бият всякакви рекорди по лигавене. Къде спи едно дете няма никакво значение, нито за лигавене, нито за самостоятелност. Поне аз не съм видяла.

Говоря малко по-общо.

# 160

Моите деца изобщо и не знаеха ,че има опция да спят с някого.За тях си беше най-нормалното нещо на света ,че спят сами, в леглата си....изобщо не им е минавало през ума да протестират за нещо,което приемат за естествено .[/b]

С това съм напълно съгласна .  Peace
Затова моята дъщеря още от новородена си спеше в нейното легло и прие това за естествено .

# 161
Няма "нормално" по принцип. Има "нормално" за детето, за човека.
За мен е ненормално да закъснявам, а за ММ няма по-нормално не-
що. А де, кое е нормалното? Аз се нервя, докато го чакам, той се
нерви, докато го подканям.
Не мисля, че едно дете би станало през нощите, би се местило в
друга стая, ако няма силна нужда от това. Да не говорим да реве
с часове. Щом го сторва, значи му е потребно. Сега, не ме засип-
вайте с примери, че дай да го оставяме да ходи голо през зимата,
защото се тръшка заради обличането, примерно. За съвсем друга
потребност става дума.

Fairy,  Hug

# 162

Аз говоря за всички, които познавам, по общо и да искам не мога Simple Smile

# 163
хаха, и моята....и след няколко години , когато започна да става сама от леглото нещата се промениха...И никога децата ми не са протестирали всъщност, естествено е , че си имат легла, даже и сами си ги оправят сутрин...но това не пречи на малката да идва понякога при нас, без дори да разберем.Но тя от новородена сама е била, може пък на нея да и липсва именно ранната близост.
Треще, тук говорим за Конкретен случай, а не Общо обаче... Laughing

# 164

Не мисля, че едно дете би станало през нощите, би се местило в
друга стая, ако няма силна нужда от това. Да не говорим да реве
с часове. Щом го сторва, значи му е потребно.

Тъй като за мен е ненормално, много бих се замислила над причината.

Аз говоря за всички, които познавам, по общо и да искам не мога Simple Smile

Говоря за много други неща - тенденцията, че на детето трябва всичко да се позволява, за да е щастливо и спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт