Оставам в леглото при мама и тати!

• 20 549
  • 492
  •   1
Отговори
# 165
Границата между разглезването и търсенето на най-доброто
за едно дете, е тънка като пролетен сутрешен лед. Иска мно-
го мисъл и чувстване.

Трещи, всъщност няма значение какво за теб е нормално Simple Smile
Каква може да е причината? Някаква друга, освен, че детето
има нужда да усеща близко присъствие? Да, то, от своя стра-
на, може да се дължи на две неща - или повишен стрес от
друго естество (семейна ситуация, тръгване на ДГ и училище),
или на специфика на самото дете (обича да се гушка, свръх-
фантазия, страх от тъмното). Нито едната група, нито друга-
та група могат да се променят. Особено втората.

# 166
Само да вметна, че световните изледвания от 1956 година до сега ....не съм ги правила аз Grinning
доказват ,че глезените деца се справят по-успешно с реализацията си в живота. Просто те смятат ,че винаги имат втори шанс.
Асса...моя син ходи все още бос в къщи , въпреки че температурите паднаха. Да не са му уроки но е почти не е боледувал. Вчера сам си донесе пантофите да му ги обуя. Е и аз бях пробвала преди час да ги обуя почти насила.  
Трещерица това не е тенденция , просто е развитие на света.  Всеки има право да решава как да възпитава детето си , като през 1940 или като 2011. Както всеки има право да решава дали да пере на ръка или да ползва пералния. Е прабабми е прала на ръка и успешно е копала на нивата, аз пера с пералня /глезена съм/ и успешно се справям с живота.
Просто всеки има право да бъде щастлив по своему...

# 167
Краси, въпросът ми беше - понеже писа, че грешката е, че са чакали, ето, аз ти казвам, моето също като твоите си спеше само, но след 2 г. започна тайно да идва нощем. Е, има ли според теб някакво значение, че си е спала сама и даже не даваше никой да влиза, докато заспива? Не, няма, никакво  Laughing и ако беше на мое място - какво щеше да правиш?
Когато малкия беше на около 2 ,се получи следното:
Слагам го да си ляга,аз или баща му,целувки,прегръдки ,гушки за лека нощ и излизам от стаята.
Той след малко става ,отива в нашата спалня ,ляга и заспива на нашето легло.Първия път го видях ,чак като отивахме да си лягаме с мъжа ми.Преместихме го в неговата стая,в леглото му.Спа до сутринта.
На следващата вечер,пак същото.Пак го преместихме.Не се събужда нито от местенето ,нито после.

На третата вечер реших ,че 10-на минути след лягането трябва да видя къде е ...пак беше се преместил на нашата спалня.Понеже още не говореше добре,няма как да го питам защо го прави и да получа адекватен отговор....и аз така реших ,че му липсва гушкане,прегръдки.
Преместих го в леглото му и останах повече време ....
Без ефект,на четвъртата вечер -същото.
И така,още 5- 6 вечери....т.е. около 10-на дни поред.
Реших ,че така ще си става ,пък после ние ще го местим....
В края на втората седмица явно разбра,че няма да остава да спи при нас,и спря да се мести.
Без никакви ревове,истерии и прочие ....

Цитат
Не мисля, че едно дете би станало през нощите, би се местило в
друга стая, ако няма силна нужда от това.
Точно.Детето така показва ,че нещо му липсва...или си има някакъв негов си вътрешен проблем, конфликт....и да го оставиш да стане на неговата ,е само туширане на видимата страна на проблема.А всъщност истинският не се търси и  не се отстранява.след като детето до 6-7-8 годишна възраст продължава да спи с родителите си,значи проблемът си стои, заровен някъде дълбоко....

# 168
Не допускам детето да ляга в нашето легло, защото знам, че направя ли го веднъж, после всеки път ще се тръшка или ще мрънка.

# 169
Краси, може и да е проблем, а може и да не е.
Добре де, Дорис писа, че детето е имало и има
богата фантазия и страх от чудовища, пример-
но. Това проблем ли е? За мен не е. Какво ще
стане, ако се насили да спи на неговото си лег-
ло, въпреки това? Според мен е по-вероятно
да се отвори реален проблем. Не зависи само
от волята на родителите, зависи и от душевна-
та кройка на самото дете.

# 170
Ех, нашите тъпи деца, които нямат достатъчно въображение да виждат чудовища.

# 171
Ех, нашите тъпи деца, които нямат достатъчно въображение да виждат чудовища.

Ужасна си, 'начи... Joy Сега на разлигавеност ли ще се надхващаме, или ще помагаме на жената?

# 172
Краси, въпросът ми беше - понеже писа, че грешката е, че са чакали, ето, аз ти казвам, моето също като твоите си спеше само, но след 2 г. започна тайно да идва нощем. Е, има ли според теб някакво значение, че си е спала сама и даже не даваше никой да влиза, докато заспива? Не, няма, никакво  Laughing и ако беше на мое място - какво щеше да правиш?
Когато малкия беше на около 2 ,се получи следното:
Слагам го да си ляга,аз или баща му,целувки,прегръдки ,гушки за лека нощ и излизам от стаята.
Той след малко става ,отива в нашата спалня ,ляга и заспива на нашето легло.Първия път го видях ,чак като отивахме да си лягаме с мъжа ми.Преместихме го в неговата стая,в леглото му.Спа до сутринта.
На следващата вечер,пак същото.Пак го преместихме.Не се събужда нито от местенето ,нито после.

На третата вечер реших ,че 10-на минути след лягането трябва да видя къде е ...пак беше се преместил на нашата спалня.Понеже още не говореше добре,няма как да го питам защо го прави и да получа адекватен отговор....и аз така реших ,че му липсва гушкане,прегръдки.
Преместих го в леглото му и останах повече време ....
Без ефект,на четвъртата вечер -същото.
И така,още 5- 6 вечери....т.е. около 10-на дни поред.
Реших ,че така ще си става ,пък после ние ще го местим....
В края на втората седмица явно разбра,че няма да остава да спи при нас,и спря да се мести.
Без никакви ревове,истерии и прочие ....

Ти си видяла.Още вечерта.Аз обикновено не виждам, защото когато се случва това с малката, отдавна съм заспала.Т.е при нас се случва около 3-4 през ноща, а не в 10 часа вечерта.И при нас няма никакви ревове и истерии и без да се налага да дежуря кога ще се премести, за да го местим на свой ред детето ние.Реално детето ни не Остава да спи при нас, а идва понякога.И както идва, така си и отива-на своя воля.Та не се налага да прилагам воля.

# 173
...
Той след малко става ,отива в нашата спалня ,ляга и заспива на нашето легло.Първия път го видях ,чак като отивахме да си лягаме с мъжа ми. Преместихме го в неговата стая,в леглото му.Спа до сутринта.

Е, да, но тя не спеше до сутринта  Laughing чака да заспим и идва. Намирахме я чак сутрин, премръзнала, отвита, в краката ни.
Когато се събудехме, местехме, разбира се - не 10 дни, а няколко месеца. Ние имаме нормален, здрав сън, не се будим лесно, а и тя е тиха, няма как да си навивам часовника през 10 мин. Абсурдно е.
По-абсурдно от това едно дете да спи при родителите си.

Говоря за много други неща - тенденцията, че на детето трябва всичко да се позволява, за да е щастливо и спокойно.

А, без тия, никой, абсолютно никой не е написал, че ще позволи нещо неправилно, за да е щастливо и спокойно. Тези неща нямат никаква връзка. Това, че им даваме да ядат, когато са гладни и не ни пречи да спят в легло по избор в апартамента го правим, защото за нас това е нещо естествено. Нещо, за което дори не е е нужно разрешение, тя си е вкъщи.
Неестествено е да се бият, да обиждат, да трошат и т.н. И там няма "позволявам ти, за да си щастливо". Наистина ли виждате нещо общо м/у тези неща  Shocked Joy

П.П. И моето не е виждало чудовища, не се страхуваше от нищо, и страхът не е причина винаги.

# 174
Аз пък не позволявам да ядат, когато си искат. И каквото си искат. 

# 175
А ако въобще спрат да ядат, ще бъдат най-неразглезени  Mr. Green

Ако едно дете е хранено с правилното меню и е оставено да си изгради режима самО (до към 2 г. приключват разрежданията на храненията), нагоре дори не се налага човек да му забранява или позволява, инстинктите му работят на 100%  Simple Smile това са естествени неща (както и да спят при мама и тати  Mr. Green)

# 176
  • Варна
Здравейте! ...А ти ядеш ли когато си поискаш, каквото ти се яде. Аз ям каквото ми харесва, когато съм гладна. Вярно, че има храни, които са ограничени, но позволените храни могат да ги ядат по всяко време.
Баткото от 6 месечен спеше сам в стаята, на затворена врата. НО след втората година, започна да се страхува от нещо и искаше отворена врата, и-и-и започна да идва при нас в леглото, понякога. Като чета останалите постове, виждам, че е нормално. Малкият пък още цока и макар да го приспивам на неговото легло, по някое време идва при мен.  ooooh!
Става голямо разхождане по стаите.  Laughing Баткото идва, после си тръгва, че му било неудобно, после малкото идва и си се разхождаме. Снощи баткото дойде и остана при нас. По-късно и малкото дойде, но тъй като се пренасели, го ориентирах на обратно и двамата спахме в неговото легло.
Не виждам нищо нередно. Има случаи, в които не идват при нас... Както беше казало едно майче по-горе: До пълнолетие...  Grinning

# 177
То се рзбра, че моите са тъпички. Има си часове за ядене. И място за спане.

# 178

И аз не позволявам ! Peace

Според мен децата могат да са щастливи и при създаден ред ! Hug

# 179
Отделно намирам за много странно самостоятелността, която има едно 8-годишно, да съвпадне с желанието за гушкане с родителите - може ли то само да се връща от училище, да си направи обяд, да отиде на тренировки, да излезе да поиграе с другите деца и като се върне по тъмно - хоп в леглото с мама?
ако оставиш 8 годишно дете да се прибере от училище и да е само в къщи, да си приготвя обяд и да се прибира по-тъмно, поне в Австрия биха те осъдили за unterlassene Aufsichtspflicht

Общи условия

Активация на акаунт