Оставам в леглото при мама и тати!

• 20 490
  • 492
  •   1
Отговори
# 225
Ох, Темида, трудно е мисленето, знам. А освен това не е и модерно.
Издаването на морални директиви е къде-къде по-лесно и актуално. Особено анонимно и в работно време (или там по време на следобедния детски сън - в ОТДЕЛНА СТАЯ!!!! - за неработещите Simple Smile).

# 226
...

Добре де, защо тогава около нас е пълно с малоумни, невъзпитани, неуравновесени идиотчета?
Риторичен е въпросът Grinning

Риторичен, риторичен, колко да е риторичен Laughing
Искаш да кажеш, че понеже навсякъде около нас има убийци и неуравновесени хора, следователно ние двете с теб (например), също сме такива?

# 227
Не може да са отвънка! 90% от българските жени в детеродна възраст са в бг-мама! Да не би да са чужденчета?

Глупости пишеш  Joy
Иска ти се си гурно 90% да са тук, ама не би....

Отговорът иначе е много прост всъщност - защото ние знаем на думи, но на практика - не винаги ни се получава. Просто не сме идеални. Аз лично си знам доста от грешките по отношение на възпитанието. И си давам сметка обаче - че това е най-доброто от мен, което е най-важното, не очаквам - да съм винаги идеална...

# 228
Не се сърди, нищо такова не казвам... просто размишление. Всъщност, твоите постове много ми харесват и си мисля, че понякога успешно успокояват духовете в дискусии като тази Peace

За убийците не знам, но например такива, които влизат в насрещното движение на еднопосочна улица виждам стотици на ден. (И домът ми е на такава, и детската градина, и работното място... абе мани). Искам да знам, има ли общо със съвместното спане и татковата ерекция в 6 сутринта?

# 229
    Има, я. Това са индивидите, които са дъвкали биба в родителското ложе по памперс, до тригодишна възраст, когато тия неща са абсолютно и тотално недопустими.

# 230
не очаквам - да съм винаги идеална...
Вили, хитро подхождаш към себе си. Laughing И аз не очаквам да съм идеална, обаче се старая да не повтарям грешките си и да се владея. Все си мисля, че постигам някакъв напредък, дано не греша...

Има, я. Това са индивидите, които са дъвкали биба в родителското ложе до тригодишна възраст, когато тия неща са абсолютно и тотално недопустими.
Ох, значи викаш да очаквам дребната да кара в насрещното, понеже едва преди половин месец, на 3.3 месеца се раздели с бибата. Sunglasses

# 231
Мне,реалист съм просто.
Нямам космически очаквания.
Но си мисля, че спането при мен не е такъв проблем, като това да науча детето да проявява интерес към знанието, към образованието, уважение към възрастните и тн...

# 232
...

За убийците не знам, но например такива, които влизат в насрещното движение на еднопосочна улица виждам стотици на ден. (И домът ми е на такава, и детската градина, и работното място... абе мани). Искам да знам, има ли общо със съвместното спане и татковата ерекция в 6 сутринта?

Shocked в какъв смисъл да има връзка.
Нарушители всякакви, някои от тях спят с децата си, други не, няма връзка, всичко идва от възпитанието, личния пример на родителите по отношение на шофирането, средата в която се движат...

Малко отклонение, но ние като деца не сме имали обучение за Безопасността на движението, а сега си има цял учебник, задължително в програмата. Нас ни водиха веднъж на 1 лекция за 10 мин. и това беше. Та - надявам се нещата да се променят за новото поколение, на което от малко му се набиват нещата в главата, а дали вечерта ще легне в едно легло или др. в дома си, няма значение  Sunglasses

Не се сърди, нищо такова не казвам... просто размишление. Всъщност, твоите постове много ми харесват и си мисля, че понякога успешно успокояват духовете в дискусии като тази Peace

bouquet

# 233
Аз продължавам да си задавам въпроса тези от вас, които смятат за недопустимо, невъзможно и т.н. неща, наистина ли вярвате, че има един-единствен метод за справяне с децата и те са едни и същи и просто няма начин да ви се огънат, когато решите да ги командировате в стаята им?  Thinking

# 234
Хумористичните отклонения са забавни и създават настроение , но живот с правила е много по-лесен и удобен за всички . Peace
А въвеждането на правилата започва от ранна възраст .
Децата не са виновни , че не сме настоятелни . Мое мнение . Peace

И за да не ме обвините , че се мисля за перфектна , ще кажа , че и при нас има изоставане , с което се борим . Wink
За други неща .

# 235
наистина ли вярвате, че има един-единствен метод за справяне с децата и те са едни и същи и просто няма начин да ви се огънат
Децата са по-слаби от нас, и физически и психически. Можем да ги огънем, да. Можем даже да ги прекършим и смачкаме, ако решим.
Аз лично не искам това. Искам само да отглеждам и възпитавам.

# 236
Децата не са виновни , че не сме настоятелни . Мое мнение . Peace

Аз не мисля, че някой тук е против правилата, нещата не са така - щом спи при теб, значи няма никакви правила. Детето може да е дисциплинирано, да спазва правилата, да те слуша и въпреки това да не може да спи само. В случая като моя например вероятно с много упорство след известно време щеше насила да бъде принудено да спи само. Но щеше да е за сметка на психическото здраве на детето ми, което не бих допуснала. Правило, което накърнява психиката на детето ми, за мен не е добро правило за конкретното дете. За другите може да работи безотказно.

Децата са по-слаби от нас, и физически и психически. Можем да ги огънем, да. Можем даже да ги прекършим и смачкаме, ако решим.
Именно, аз не искам това.

# 237
Ако откажа да спя с децата, навра ги в леглата им и заключа стаята, ще постигна несъмнен успех да ги накарам да спят сами.
За какво ми е този успех?

# 238
  • В заешката дупка
Няма как да не се радвам на някои въпроси. Съвсем искрено. Защо трябва да се "справям" със сутрешната ерекция на мъжа ми?   Grinning

Големият ми син има сутрешна ерекция. Че и ни говори за това. Пълен ужас!

Децата ми са на 6 и 4 години и спят в нашата стая, с легла прикрепени за нашето. Но сутрини се местят при нас да се гушкат. Обикновено с мен, защото баща им става рано, но събота и неделя и с двамата.
Да ви разкажа ли за сексуалния ни живот - по колко пъти седмично, къде и как го правим?!   Mr. Green

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 16:41 от ЧеКа

# 239
но живот с правила е много по-лесен и удобен за всички . Peace

Разбира се. Но правилата слава богу,  не са еднакви във всички семейства, нито пък са изписани върху камък - те също се променят съобразно обстоятелствата... и в края на краищата е смешно да кажеш на една майка, че е подхождала погрешно, като не е създала едикакъв си навик още от малко бебе, след като след пет години много ще помни някой кой кога си махнал памперса, кога бибата, кога си спрял приспиването. Тия неща нямат абсолютно никакво значение за оформянето на индивида, макар и някои тук от тема в тема да ги абсолютизират.
  Единствено значение има комфорта на семейството като цяло, и на детето в частност. Друг начин да израстне човек като уравновесен индивид - не знам.
 Не че, който  не може да осигури такъв комфорт, в крайна сметка пак няма да получи добър резултат. И въобще, при отглеждането на деца причинно следствената връзка, за съжаление съвсем не е толкова проста, нито пък метода стимул-реакция е толкова вседействащ- иначе всичко щеше да е много лесно.

Общи условия

Активация на акаунт