Оставам в леглото при мама и тати!

• 20 460
  • 492
  •   1
Отговори
# 285
Сърцата все още ги раздават на всички, защо някои хора не ги ползват?

Темата придоби сълзливо-сладникав тон подобен на турски сериал или стар чалга хит Joy
Аха....    smile3521
Освен това разбрах ,че моите деца са най-НЕобичаните на света,защото никога не са спали между нас.   Joy

# 286
Пък аз разбрах, че моите са лигави и несамостоятелни. Laughing

# 287
Остави, и патосът не помага  Mr. Green
Лошото е, че няма психологически - или каквито и да било други - научни заключения да вреди. Това е "проблемът".

Не между вас, Краси - в конкретния пример майката е в средата. Мъжът от едната страна, детето от другата Joy

# 288
Сърцата все още ги раздават на всички, защо някои хора не ги ползват?

Темата придоби сълзливо-сладникав тон подобен на турски сериал или стар чалга хит Joy
Аха....    smile3521
Освен това разбрах ,че моите деца са най-НЕобичаните на света,защото никога не са спали между нас.   Joy

Мда, твоят поглед и заклучения са винаги интересни, защото са абсурдни.

Остави, и патосът не помага  Mr. Green
Лошото е, че няма психологически - или каквито и да било други - научни заключения да вреди. Това е "проблемът".

Не между вас, Краси - аз съм в средата. Мъжът от едната страна, детето от другата Joy

Параход, замислям се аз - все пак води ли до нещо негативно това? Освен за секса - както се уточни /според някои, за които секс се прави само в леглото всяка нощ до края на света/.  Thinking

# 289
Вили, наистина не съм срещала подобни текстове, честно.
Може избирателно да чета, но все пак чета и американски психолози - а за там е типична собствената стая от деня на раждането (наистина типична, трябва семейството да е мнооого зле финансово и имотно, за да няма - бившето ми гадже, което живее в Щатите и има две деца-американчета, просто се потриса при мисълта, че може дете да спи при родителите си. Ако мислите, че нашите уважаеми съфорумки са твърди в позицията си, заповядайте при upper middle class в САЩ да видите за каква патология става дума...), и не помня да е имало такива заключения.

По-скоро е обратното, за ранна детска възраст (toddler - 1-3) заключенията са, че съвместното спане е със силно положителен ефект, въпреки наложените обществени практики. За предучилищна и по-голяма - да ти кажа, не знам - детето ми е сравнително малко още... ма щях да забележа ако имаше сигурно.
Правят се проучвания за co-sleeping тук-таме в развитите страни и всъщност процентът на хората, които спят така, е голям - под съвместно спане се разбира не само в едно легло, но и в една стая (на долепено или близко легло). Не е да кажеш някаква отживелица от Третия свят. За там няма какво да говорим, нали - 5 милиарда от населението на земята спят заедно Simple Smile

П.П. Абе ще кажа само, че натискът на обществените нагласи е голяма работа - и ние имахме прекрасна детска стая и прекрасно детско легло, в което детето спа цели 4 месеца... (леглото беше преместено в спалнята обаче). Детската стая беше използвана за склад, сега я нямаме Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 13:00 от Параход

# 290
Вили, аз в моите деца отклонения не забелязвам, мога да ги отпусна на Краси за една седмица-да им свали статус. Grinning

# 291
Има малко патос, но кажете - с какво вреди на детето да спи при родителите? Аз съвсем сериозно питам.

На мен ми пречи да ме рита цяла нощ.  На него му пречи, че аз чета , ставам до тоалетна, да пия вода. За секс предпочитам удобството на спалнята.

Чудех се как темите тук навъртат безброй страници, сега разбрах. Работата съвсем изпростя, а някои кмятат за гужно по 1000 пъти да повторят едно и също.  

# 292
Има малко патос, но кажете - с какво вреди на детето да спи при родителите? Аз съвсем сериозно питам.

Става тясно.

# 293
Включително и ти, треще.Даже ти най-много.
Моите пък не ритат, случила съм на неритащи.И не им пречи докато чета. Laughing

# 294
Не питах за  удобство, а за последици.
Щом ние спим заедно - значи ни е удобно. Не сме мазохисти все пак. Назад казах - и за трима ни това е доста мил и приятен момент, особен опреди заспиване.
Параход, мерси  Peace

# 295
На мен ми пречи да ме рита цяла нощ.  На него му пречи, че аз чета , ставам до тоалетна, да пия вода.
Моят мъж пък хърка. А аз лягам по-късно от него, светя му, въртя се после и т.н. Това причина ли е да спим в отделни легла?
И кой от двама ни според теб е редно да го инициира - понеже разбрахме, че детето няма право само да избере кога да се премести в отделно легло?

# 296
Аз казах какви са моите съображения. Не виждам причина всички да се гъчкат в едно легло.  И какво пречи таткото да се изнесе, щом хърка?

# 297
Моят мъж пък хърка. А аз лягам по-късно от него, светя му, въртя се после и т.н. Това причина ли е да спим в отделни легла?

Е причина е, та то това, ако не е причина...  Laughing
 Тя темата, отиде.... пишете И още 50 страници отгоре.

Не питах за  удобство, а за последици.

То по отношение на спането, единственото, което има значение за всеки, бил той дете или възрастен са удобството и и здравия сън, иначе верно се получават психически отклонения.

# 298
Аз казах какви са моите съображения. Не виждам причина всички да се гъчкат в едно легло.  И какво пречи таткото да се изнесе, щом хърка?

Баси последиците ще има, когато семействата се разделят поради хъркане, пърдене или други неща нощем...Е това вече са си последици, спор няма. hahaha

# 299
Това, че детето има неотменима нужда от родителско присъствие ден и нощ, е мит, създаден от самите родители. Много хора поддържат децата си в постоянна полузависимост, водени от бели и недотам бели съображения, които варират от скука и самота, та до чувство за прекомерна самозначимост. Повечето популярни в наши дни твърдения, че "то без мен не иска да ходи никъде", "то не заспива без мен", "то не издържа без гърдите ми", са проекции на щенията и мислите на майката, а не на детето. Какво говори то няма значение, защото до една определена възраст детският мозък не генерира сам желанията си, а възпроизвежда записи, получени отвън; то реагира така, както е научено и отразява това, което му се внушава (оттук и хилядите теми за детска истерия, породена от родителски либерализъм). Да се твърди нещо друго е признак на невежество и непознаване функциите на човешкия мозък. Тоест шестгодишно дете, което твърди, че не може да заспи на друго легло, освен на родителското, най-вероятно не се осъзнава достатъчно добре като напълно независима и самостоятелна личност, и не е научено да изисква свободата си. Може да звучи абстрактно, но е факт. Страховете не са причина, защото ако са, семейната спалня е последното, което ще ги елиминира.

Да не споменавам пък енергийния обмен между хората, спящи съвместно, че ще стане страшно  Laughing Тялото и умът на детето се нуждаят от свобода. Възможно е то да не осъзнава тази си нужда и тогава са важни действията на родителите, които са длъжни да му я осигурят и да я уважават.

Общи условия

Активация на акаунт