ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 178 490
  • 674
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 45
Вземи домакинско фолио, прозрачно, найлоново,тънко. Режеш с по около 5-7 сантиметра по-дълго , от ДВЕТЕ страни. Завиваш по една или две бройки, подгъваш краищата и дозавиваш и тях….. и във фризерната част или в хладилника, по избор. 2 седмици категорично ще се запазят, може и много повече.
Радвам се , че си на последната фаза, и вече си с опит.

# 241
  • у нас
  • Мнения: 1 894
много плесен направиха вече Peace
събирам кожички и така Rolling Eyes
обаче нямам грам място за камера или фризер Confused ще видя да измисля нещо и да поосвободя Rolling Eyes

# 242
  • Мнения: 5 001
Ето пастърмата най-накрая я фотнах...



Пък тука ето....домашен бахур....Много вкусен се получи..

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 17:37 от TheNMaster

# 243
  • Мнения: 9 456
 Crazy Crazy

 Crossing Arms Crossing Arms бахура изядохме, но пастърма не съм правила още тази година  Cry

# 244
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
И аз имам въпрос , от 5 декември имам осолена сланинка с морска сол, праз и подправки, но кожичката е много твърда. Как да я съхранявам, да я оставя така както си е в солта или има и други процедури сле като узрее ?   bouquet

# 245
  • Мнения: 9 456
след като си дръпне солта се залива с вода. Точно за да омекне кожичката.
А подправките после, като се понакисне няколко дни.
Залея я сега с преварена и студена вода. Да стои 1 седмица; тогава извади и ако искаш - пак сложи подправки

# 246
  • Мнения: 45
ЧНГ 2012 на всички, майстор/и/ки, калфи,опитващи,престрашаващи се и четящи.
Да сте живи и здрави, и да се радвате на живота !!!
…Ето пастърмата най-накрая …
Яяяя, каква хубава е станала „дебелата” пъстърма, а се нервеше.

# 247
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
след като си дръпне солта се залива с вода. Точно за да омекне кожичката.
А подправките после, като се понакисне няколко дни.
Залея я сега с преварена и студена вода. Да стои 1 седмица; тогава извади и ако искаш - пак сложи подправки
Благодаря пеп-4o, ще я залея с преварена вода и след 1 седмица във фризера Simple Smile, там е най сигурно .

# 248
  • Мнения: 5 001

Яяяя, каква хубава е станала „дебелата” пъстърма, а се нервеше.
Благодаря!  Hug
мИ бая се бях изнервила,щот исках да изненадам родителите ми,пък не бях сигурна,че ще стане....Абе въобще "радини вълнения" колкото щеш.... Mr. Green

Важното е,че успях!

# 249
  • Мнения: 9 456
правилно, Мастерче, това е важното   bouquet

моята сланина е готова

# 250
  • Мнения: 5 001
Oхааааа.....Пепчооооо....Идвам ти и аз на гости пък!  Mr. Green

Абе забелязах един недостатък на мойта сланина......Кат я извадя от хладилника и я нарежа за мезе......много бързо омеква и става като лигава...що тъй? newsm78......Не седи толкоз дълго да кажеш,че е от топлината..... Rolling Eyes

# 251
  • Мнения: 1 101
Мастерче  и на мен ми се е случвало но когато е шарена сланината .т.е. бялото е по малко така се получава.

 Rolling EyesА аз преди малко изхвърлих една рибица Sad тук е толкоз влажно и не изнасям навън....а стоят в хладилника завити с суфитова хартия...е няма изсъхване...и преди малко сменях хартията(че се навлажнява) и понамирисва...мислих да я изваря ..но се отказах и директно в коша Rolling Eyes

Някаква идея  newsm78 как да я правя...може би варена? Дали ще стане ThinkingРецепта  някой да подкаже Praynig

# 252
  • Мнения: 9 456
lozeva , Мари_ета има варена шунка от рибица, виж нея.  Ако не намериш, утре ще ти дам линк. В хладилника рибицата трудно съхне, трябва д а е тънка; малка. 
Мастерче, предупредих те  Naughty - от тази част на ципата  - бяла или месце - нататък се води "мас". То не е такова жилаво като  "основната сланина" - тази от ципата до кажата пък.   Иначе е хубава с месцето, не отричам.

# 253
  • Мнения: 1 101
 пеп-4o  сега я  гледах варената шунка...но ми се струва много суха...напомня ми на едно времешното свинско печено по ресторантите Laughing
Дали да не пробвам твоята рецепта за варената сланина в буркан newsm78

# 254
  • Мнения: 1 054
Добър вечер, добри хора! Нахлувам с въпрос.
За първа година мъжът ми купи суджуци и ги наредихме на терасата. Сушиха се, рязахме, ядохме... Ама останаха няколко, които са толкова пресъхнали вече, че нямат рязане.. Има ли за какво да ги ползвам /ако се сложат в манджа някаква дали ще има оправия?/ или кучето ще ги яде?  Confused

Общи условия

Активация на акаунт