ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

• 178 512
  • 674
  •   1
Отговори
# 255
Лозева, сланината става в буркани. Филето - не съм пробвала, но едва ли. ИНаче да, почти права си за варената шунка.  Мъж ми също не я хареса, че е сухо месо (аз варих в зелев сок по Ели Драгова) но синът ми - много.

BubolecheMeche, ето най-подходящата за изсъхнал суджук лучена яхния иначе увий със свежо фолио/стреч или в торбичка найлонова и сложи във фризер. Когато извадиш ще са лееееко поомекнали

# 256
Благодаря, Пепчо, още довечера ще спретна една!   bouquet

Уля се в количеството моичкия, а не знаех като изсъхне достатъчно как да я спра.  Rolling Eyes

# 257
Аз се включвам с огромна благодарност към декана на Суджушкия Университет за рецептата за лесното мезе. Приготвих я с пилешки гърди, за да пробвам като вкус - получи се супер! Валентор - за теб newsm20

# 258
Радвам се , че се е получило добре, но чак пЪк
В нашиЙОт университет властва анархия = няма началник=ред=орднунг , иначе казано = няма авторитети…
И за да напреднем в опитите на нашиЙОТ изследователски институт-ще НАМАЛЯ КОЛИЧЕСТВОТО СОЛ в разтвора за лесното мезе, като изхождам от обстоятелството, че солта не е консервант, а е за вкус.

# 259
Здравейте, мами. аз съм един татко, който тази сутрин се събуди с идеята да направя сушена рибица. Свинска естествено. Изчетох няколко рецепти, но все още не съм много наясно как точно става. Вие като по-оправни и знаещи, дали можете да споделите малко от опита си в тая насока? Ще ми се за изненадам съпругата си. Ще съм ви благодарен, ако ми дадете акъл, че и точно рецепти как точно да го направя.   bouquet

# 260
Здравейте, мами. аз съм един татко, който тази сутрин се събуди с идеята да направя сушена рибица. Свинска естествено. Изчетох няколко рецепти, но все още не съм много наясно как точно става. Вие като по-оправни и знаещи, дали можете да споделите малко от опита си в тая насока? Ще ми се за изненадам съпругата си. Ще съм ви благодарен, ако ми дадете акъл, че и точно рецепти как точно да го направя.   bouquet
мИ,АКО СИ ЧЕЛ ТЕМАТА .....Ще намериш подходящата рецепта за вашето семейство.....Моят съвет е като начинаещ да заровиш рибицата за 24 часа в морска сол
После да я извадиш и да я затиснеш между две тежести(домакински дъски примерно с нещо тежко отгоре)) за още 24 часа...После да навлажниш месото и да оваляш в подправките дето си решил.....

Ти как искаш да направиш тая рибица? с подправки или без?

# 261

Уля се в количеството моичкия, а не знаех като изсъхне достатъчно как да я спра.  Rolling Eyes[/b]

В торбичка и във фризера, там не съхне  Wink

# 262
Здравейте, мами. аз съм един татко, който тази сутрин се събуди с идеята да направя сушена рибица. Свинска естествено. Изчетох няколко рецепти, но все още не съм много наясно как точно става. Вие като по-оправни и знаещи, дали можете да споделите малко от опита си в тая насока? Ще ми се за изненадам съпругата си. Ще съм ви благодарен, ако ми дадете акъл, че и точно рецепти как точно да го направя.   bouquet
мИ,АКО СИ ЧЕЛ ТЕМАТА .....Ще намериш подходящата рецепта за вашето семейство.....Моят съвет е като начинаещ да заровиш рибицата за 24 часа в морска сол
После да я извадиш и да я затиснеш между две тежести(домакински дъски примерно с нещо тежко отгоре)) за още 24 часа...После да навлажниш месото и да оваляш в подправките дето си решил.....

С повече подправки като че ли ще е по-добре. или?

# 263

Уля се в количеството моичкия, а не знаех като изсъхне достатъчно как да я спра.  Rolling Eyes[/b]

В торбичка и във фризера, там не съхне  Wink

Вече ще знам!   bouquet

Днес направих яхния с 2 от пресъхналите - стана страхотна. Огромно благодаря!  Hug

# 264
моля  Hug  Много яхнии можеш да направиш с изсъхналия, но виж и след като извадиш от фризер как ще ти е  Wink Що пък да ги хабиш на манджи  Wink

# 265

С повече подправки като че ли ще е по-добре. или?

AАко искаш кайзер пастърма  смесваш смлян чимен,чесън на прах,червен пипер.

Ако искаш филе "Елена" чубрица ,червен пипер(може и малко лют,ако ядете пикантно)....

Избираш си,овалваш пробиваш с игла и конец и закачаш да съхне.

Ей така..

Лявото е филе Елена,дясното Кайзер

# 266
и като стигнеш до рязането - така  Wink

# 267
Хммммм.......Пепче..... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Върза ми снимките така ли? Я гА дебнем..... Mr. Green

# 268
Много е сухо вече... няма друго спасение, май. Ще измъкна после и от фризера един, но... като режа и си хрупа цялото парче, нищо не е останало вътре. Rolling Eyes

# 269
Мастърче, да покажем на таткото, какъв е крайния резултат де  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт