ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 178 536
  • 674
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 3 875
Днес метнах едни свински сърца за пастърма по рецепта на Пепчо.  Hug  bouquet След около седмица ще се отчета с резултат. Отдавна съм мераклийка на тази рецепта, но тези дни намерих хубави сърца и ги  направих. Simple Smile

# 271
  • Пловдив
  • Мнения: 199
При нас всичко изсъхна. Идея как да ги съхраня, че са много. Казаха ми в пликчета и във фризера.

# 272
  • Мнения: 9 460
да, и на предната страница така пише. И на по-предната.

# 273
  • у нас
  • Мнения: 1 894
аз вече вадя от замразените- изобщо не им се променят вкусовите качества, може би само една идея по-меки стават Peace

# 274
  • Пловдив
  • Мнения: 199
Благодаря ви.  bouquet
Утре ще ги прибера във фризера.

# 275
  • Мнения: 4 738
Влязох да си търся рецептата за телешка пастърма и виждам, че за суджуци се разправяте, та да ви споделя моят опит, от 4-5 години купуваме готова подправка на фирма Алто, за 10 кг месо е расфасовката /360 гр./, сега не знам дали се намира, аз винаги се запасявам с нея лятото, най-често в магазин Европа си я купувам, казва се "Подправка са суджук/луканка".

# 276
  • Пловдив
  • Мнения: 27 144

Пастърма Simple Smile Тази година за 3ти път правим Simple Smile
Ние харесваме малки филета, държим ги само 12 часа в сол, а после съхнат по-бързо Simple Smile Подправките са съобразени с нашия вкус - червен пипер, чубрица, кимион и малко черен пипер.

# 277
  • Мнения: 5 001
Ехаааа...Янтре,браво!Много добре изглежда! Peace Hug

# 278
  • Мнения: 2
Здравейте всички  Simple Smile
Запалена от вашите вкусотии и аз направих пастърма - и свинска , и телешка по рецептата на Пепчо. Свинската вече почти изсъхна, а телешката закачих вчера. Чак сега, обаче забелязах дупчици по филето т.е. месото е било шприцвано. Ще стане ли от това пастърма или хич да не се надявам?

# 279
  • Мнения: 45
Доколкото ми е известно целта на шприцоването е за да се вкара в месото вода и ХИМИИ, които да я задържат. За ставане-ще стане щото така или инЪче правим изсушаване, може обаче да е солено или да има някакъв специфичен вкус. А може и да е нормално на вкус.Предполагам-не зная.
А на Вас можем да разчитаме за информация : става ли от шприцовано / и тумблирано/ месо пъстърма. Embarassed

# 280
  • Мнения: 5 001
Чак сега, обаче забелязах дупчици по филето т.е. месото е било шприцвано.
Офффффф....И там ли почнаха беее..пфууууу ooooh!

Според мен ще стане,ама както казва Валенторчо...Може да има някакъв дъх...

Аз затова си купувам цяло парче котлет(ненарязано) и си го отделям филето в къщи...От кокалите правя супа,а филето си правя на пастърма...А и доста по-евтино излиза.....

# 281
  • Мнения: 2
Успокоихте ме - благодаря!   bouquet
Продължавам със сушенето с чисто научна цел   Laughing
Ще докладвам резултата.

# 282
  • София
  • Мнения: 3 875
Дупчици по месото съм забелязала, че стават когато месото е замразявано и после е размразено, просто се променя структурата на месото. Rolling Eyes Така че може и да не е тумблирано/за тумблиране съм чувала само при замразените пилета, иначе при охладените няма как да стане, няма как да се задържи разтвора вътре./ Това са си мои наблюдения де.
Днес ще видя докъде са стигнали сърцата, че ги чакам с нетърпение.   Yum

# 283
  • Пловдив
  • Мнения: 27 144
А, и охладено месо може да се тумблира Peace

# 284
  • Мнения: 45
Вероятно първо се тумблира , а после се охлажда  Wink

Общи условия

Активация на акаунт