ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

• 178 462
  • 674
  •   1
Отговори
# 300
joya, виж тази рецепта за Домашна варена шунка, има и снимков материал.  Peace
Виж и тук. Hug
Благодаря  Hug и двете ще се пробват Simple Smile

# 301
  • София
Намерих свински черва и другото най-важно, приставка за месомелачката, която е за пълнене на колбаси. Party Тези дни почвам с наденичките. Simple Smile Вчера сложих следващата партида сърца за пастърма.

# 302
  • София
Отчет с наденичките и бахура. И двете по рецепти на Пепчо.  bouquet

бахура
 наденичката

# 303
Леле чудно изглежда, а може ли тия работи да се направят например в найлонов плик, не в черва. Нито имам машинка, нито желание да купувам черва, било истински или изкуствени, но имам огромно желание за тия наденички Simple Smile
Та се чудя в някаква торбичка, нищо че няма да са с такава форма, важното е че ще са домашни, какво ще кажете ?

# 304
и какво ще го правиш в торбичката?
Ще печеш кайма в найлонов плик? Като как го виждаш това упражнение?
Или ще сушиш кайма/респ. месо в найлонова торбичка?

# 305
Ами точно това е, че не си го представям, или по скоро си го представям като сурова наденица да речем  newsm78

# 306
суровата наденица е в черво. Може да се пече или да се суши.  което в найлонов плик е невъзможно ако помислиш.

Като сурова наденица  в найлонов плик ако си го представяш, по-добре не си играй да пълниш, а  слагай каймата направо в чинията

# 307
Пепчо,Гелева,Валенторчо.....Кой номер са ви машинките за месо(ръчните)?????

Моята е 10-тка...обаче нещо не й е наред.....Дъвче и мачка яко без да има сложен нож,а само фунията за пълненен на червата..........Искма да си взема нова и то само заради надениците,суджуците и бахура.....мА да не се мъча кат грешен дявол като взема да пълня.... ooooh! ooooh!

# 308
обаче нещо не й е наред .....Дъвче и мачка яко без да има сложен нож …
Мастерче, ти направо мЪ разби. Хвърли мЪ в потрес. Как тЪй ще мачка ? Кое е това дето мачка ?
На ръчна машинка слагаш централното, спираловидно тяло, закрепвЪш го отвън /вероятно/ с винт . НЕ СЛАГАШ НОЖ И РЕШЕТКА. В пръстена на машинката поставяш фунийката за пълнене и завиваш пръстена към машинката. Кое е това дето ще мачка ?

# 309
  • София
Мастерче, ти направо мЪ разби. Хвърли мЪ в потрес. Как тЪй ще мачка ? Кое е това дето мачка ?
На ръчна машинка слагаш централното, спираловидно тяло, закрепвЪш го отвън /вероятно/ с винт . НЕ СЛАГАШ НОЖ И РЕШЕТКА. В пръстена на машинката поставяш фунийката за пълнене и завиваш пръстена към машинката. Кое е това дето ще мачка ?

Абсолютно подкрепям, и аз не виждам причина да прави тези неща. Rolling Eyes Моята машинка е десетка също.

# 310
Леле чудно изглежда, а може ли тия работи да се направят например в найлонов плик, не в черва. Нито имам машинка, нито желание да купувам черва, било истински или изкуствени, но имам огромно желание за тия наденички Simple Smile
Та се чудя в някаква торбичка, нищо че няма да са с такава форма, важното е че ще са домашни, какво ще кажете ?
само в черва. а ако не са измити още по-добре   Joy
остави майтапа ,но .... знаеш ли каква е ролята на червото ? защо се използва то , а не примерно в буркан - тъпчеш до горе и после ядеш наденица. малко помисли

# 311

Абсолютно подкрепям, и аз не виждам причина да прави тези неща. Rolling Eyes Моята машинка е десетка също.
Отговарям и на двама ви....
ЗНачи....Според мен има нещо дефектно в това спираловидното нЯщо....Или е по малко според мен...Защото ,когато сложа каймата....И започна да въртя то вместо да избутва месото към червото - от фунията нищо не излиза и само се връща към входа....И колкото и да опитвам да въртя то мели и "дъФче" и...най-накрая се получава една каша.... ooooh!
Показах на баща ми акто ми бяха на гости с мама......Той се хвана за главата и каза,че ако трябва да мели месо(така както е предназначението на машинката все пак)....та...каза,че ще се гръмне,ако трябва да мели!  Rolling Eyes.....
ПОнеже не бях се сблъсквала с такова нещо и такъв проблем,та реших да споделя,дано ми помогнете.....Но както виждам......Май ще купя нова машинка и ,ако и тя даде "фира" ще си я набия в тиквата вече......

# 312
  • София
Мастерче, споделих с мъжа ми за проблема ти и той каза, че единственият вариант да ти връща машинката каймата е, ако въртиш обратно на часовниковата стрелка.  Rolling Eyes

# 313
Мастерче, споделих с мъжа ми за проблема ти и той каза, че единственият вариант да ти връща машинката каймата е, ако въртиш обратно на часовниковата стрелка.  Rolling Eyes

АААААА не! Не съм толкоз глупава....Това обратно на часовниковата стрелка е да ти върне(ако искаш) каймата.....Ама АЗ въртя за да излезе през тръбата дето пълни червото.....Демек - въртя от ляво на дясно.....По ПОСОКА НА ЧАСОВНИКОВАТА СТРЕЛКА!!!!!....

Баща ми каза,че най-вероятно има нещо "гнило" и не наред в това спираловидно тяло дето избутва каймата......Според него то е по-малко отколкото трябва....Машинката я купих от магазин за домашни потреби преди 4-5 години......Понеже в къщи навремето ,когато е нямало роботи сме си мелили кайма с такава машинка,та затова и аз си купих......След като пробвах да меля месо и не стана,поради причината дето ви споделих...машинката я зарязах в един шкаф.......СеГА обаче реших да я ползвам да пълня суджуци,луканки и бахур.....Пак с цел да зарадвам старите ми родители,които поканих на гости(както друга година) за празниците(Коледа и Нова Година)......Да де,мА се видях в такова приключение,че част......Да не кажа по-голямата част от продукцията я пълних ръчно и то с голям ЗОР.....в червата....щото машнката ми правече тия номера,за които вече споменах......

п.п. Ясно май......Ще си купувам нова машинка май...... Rolling Eyes ooooh!

# 314
  • София
На мен ми се е случвало да дъвче и да не мели, ако ми е тъпо ножчето
Скрит текст:
/след заточване на решетката и ножчето проблемът се реши/
, ама явно има нещо гнило, след като без ножче и решетка, само със спиралата да ти връща и да го мачка... Много ми е чудно какъв ще да е проблемът ...? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт