ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 178 449
  • 674
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 5 001
ама явно има нещо гнило, след като без ножче и решетка, само със спиралата да ти връща и да го мачка... Много ми е чудно какъв ще да е проблемът ...? Thinking

  33uu  33uu  33uu  33uu  33uu  33uu
Не знам.....Няма ножче,няма решетка....Слагам само фунията за да напълня червата и пак мачка пущината.....
Щом и вие тук не можете да кажете що така,значи има нещо дефектно......Нормалното е да избута каймата в червото....След като не го прави значи наистина спираловидното тяло е нещо не-наред.....
Ще купя нова машинка!!!.....Пък да видим.......Ще докладвам!

# 316
  • Мнения: 9 455
дай сега и аз да споделя. Нашата е ел. Т.е. води се комбайн "Електро мясорубка шнековая. Для набивка для колбас

така, със същата мляхме безпроблемно много нещо. Преди 7-8 години обаче решихме да си правим наденици и по същия начин дъвчеше вътре месото, без да го пуска навън. Оказа се, че вала вътре трябва да се държи на решетката, и тогава пуска смляното месо навън - руска му машина.
Хванахме и цаката и тъй като се притеснявахме, че ще мели още веднъж месото,  при пълнене слагаме една решетка, която е за бахур и е просто два бъбрека-отвори големи.

обаче си мисля,че твоята щом дори не е успяла да смели месо, може и вала вътре да е малък - като го сложиш не хлопа ли? Ако е малък - определено ще.

# 317
  • Мнения: 5 001
дА Пепчо.....Май такава ще излезе работата......По-малък е вала(спираловидното тяло).....И баща ми така каза,че може да са подменили тая част за да продадат машинката....
Ще купувам нова ...То се видя.... Whistling Crossing Arms

# 318
  • Мнения: 5 001
Купих си нова 10-ка от друг магазин...Да видим тая вечер какви ще ги свърша.... Mr. Green

# 319
  • София
  • Мнения: 3 875
Успех, стискам палци и с нетърпение ще чакам да покажеш продукцията.  newsm10

# 320
  • Мнения: 5 001
Ей мъ нА.....Давам отчет - Новата машинка действа превъзходно!!!!Без забележки!   newsm44

Наденици.....

и...Четири суджука напук на всичко изкарах....

# 321
  • София
  • Мнения: 3 875
Еееех Мастерче, браво на теб! Hug Страхотна продукция!  smile3501 А другата машинка за резервни части. Wink

# 322
  • Мнения: 9 455
Еееех Мастерче, браво на теб! Hug Страхотна продукция!  smile3501 А другата машинка за резервни части. Wink

 newsm10 Браво, Мастерче!

# 323
  • Мнения: 5 001
Момичета,Благодаря ви!  Hug Hug Hug Hug
(момчето още не се е включило за оценка,та затова на вас  Mr. Green)

Абе,друго си е ,като сподели човек проблемите си....Винаги се намира решение заедно с препатилите !

# 324
  • Мнения: 45
Аре, ето го и тоЙ,
Когато пишеше, че се изнервяш с пълненето на надениците/суджуцитете , просто не допусках за възможно проблемът да е в „хардуера”, поновому казано, обаче , за пореден път се уверих, че невъзможни неща няма.
Радвам се, че ти се получи желаният резултат.
И защото съм „момче”, според другаря КарлоМарло, от другата класа, ще запитам=препоръчам :
Защо не опиташ суд/Ж/Ш/уците да ги оставиш прави= да висят , а не „дъгообразни”. ?
Едното ми съображение е , че там, където е дъгата, обвивката се сбива, а и по трудно изсъхва.
А за разликата между „наденица „ и „ суж/шук” са ми любопитни критериите за разделение.
Въпросът=питанката не е персонал/ен/на.
При мен поредната серия , нее , не компоти, а суджуци, мисля четвърта поред, се е вледенила, поради температура от минус 10, и където беше сплесната се е издула, нали водата се разширява при вледеняване, което малко ме притеснява, но каквото и да и се случи няма да я ядат общинските котки/кучета, де.
И все пак, щом си откри,  и реши , проблемът,всичко е наред!

# 325
  • Мнения: 383
 Hug

с червата нещо не сме на добре  Stop , затова нещо различно и от мене (напълнени само преди два дена), това е втората ни партида, първата партида не успях да я снимам, свърши се за нула време (набързо само това и това с телефон),

 Hug

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 12:56 от Ердинч

# 326
  • Мнения: 2
Здравейте, да ви покажа телешката пастърма - оная от шприцваното месо. Не съм очарована, има някакъв дъх, вероятно от химикалите. Определно свинската се получи по-добре и съм заредила нова партида.

# 327
  • Мнения: 9
            С големи благодарности за подробните обяснения на Мастърчето и задочно на Пепчо.  bouquet Първата пържола в къщи падна жертва, втора реколта телешка и вече се кисне трета - свинска.
            И едно питане ми излезе. Телешката съхна няколко дни на вътрешна тераса с отворен прозорец, но и малко радиаторче, дали й е дошло по топло - отвън стана твърда  newsm78

                  

# 328
  • Мнения: 1 101
Hug

с червата нещо не сме на добре  Stop , затова нещо различно и от мене (напълнени само преди два дена), това е втората ни партида, първата партида не успях да я снимам, свърши се за нула време (набързо само това с телефон),

 Hug



Мммм я разкажи какво е туй чудо..много добре изглежда Peace

# 329
  • Мнения: 958
Да, да моля разкажи, като гледам може да ми реши проблема с червата?

Общи условия

Активация на акаунт