ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 178 464
  • 674
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 0
А моите пъстърмички не щът и не щът да съхнат  Sad В тая влажна Варна как да стане сухо мезето . Прибрах ги в хладилника,  но суджуците лепнат и са си меки ,а пъстърмата си стои като преди 20 дена .Сигурно някъде сбърках и скапах продукцията  newsm78 .Моля по-опитните дайте съвет  Praynig ,че отиде коледното мезе на вятъра  Embarassed

# 136
  • Мнения: 0
Много позната ситуация за нас варненците!  Party
Аз като ги прибрах месцата в хладилника ми се получи...навън не стана наистина...и да ти кажа изсушиха си се, може би защото бях сложила повечко сол...

# 137
  • у нас
  • Мнения: 1 894
с това пекнало слънце в Плевен , може ли да скапя нещата newsm78 към 10градуса ще става събота и неделя  Confused

# 138
  • Мнения: 1 775
не, няма.  Само с "точенето" внимавате в началото, докато завяхнат.
Hug благодаря ти, следващата партида ще пълним смело

# 139
  • Пловдив
  • Мнения: 27 105
А моите пъстърмички не щът и не щът да съхнат  Sad В тая влажна Варна как да стане сухо мезето . Прибрах ги в хладилника,  но суджуците лепнат и са си меки ,а пъстърмата си стои като преди 20 дена .Сигурно някъде сбърках и скапах продукцията  newsm78 .Моля по-опитните дайте съвет  Praynig ,че отиде коледното мезе на вятъра  Embarassed
Окачи ги някак да висят в хладилника, хладилника изсушава.

# 140
  • Мнения: 0
ей хора тук ме запалиха с една фейсбук томбола на Деликатес...печели се хладилник пълен с вкусни месца! ако искате вижте, мисля, че е още десетина дни
http://www.facebook.com/DelikatesZhitnitsa
Голяма навалица е вътре  smile3521 newsm64

# 141
  • у нас
  • Мнения: 1 894
имах идея да изненадвам мъжо с продукция, но не се справих с меленето на месото- като си нямам електрическа иии... обадих му се да се прибере да го смели Mr. Green и той се отзова веднага. Peace
сложих подправките, хубаво разбърках и прибрах в хладилника под найлон,  че при нас е пролет Whistling. Отделих да две мънички кюфтенца да опитам аз.... на сол, на подправки как е... идеалноооо- точно по вкуса ми. Peace
утре пълня и започва чакането Whistling дано пастърмата съхне по бързо hahaha

# 142
  • Мнения: 0
Янтра , благодаря за бързия отговор   bouquet Ще пробвам да ги провеся в хладилника ,явно върху скарата ще стане по-бавно .

# 143
  • Мнения: 45
Не съм сигурен, че в хладилник суджуците ще могат да изсъхнат. Преди няколко години бях сложил в хладилник да съхнат и се беше получила същата картинка- бяха започнали да лепкат , и беше започнал да се образува налеп със зеленеещ цвят, което никак не ми хареса. Измих ги с ракия, изнесЪх ги на тераса и въпреки , че станаха готови след повече от месец и нещо от залагането – успешно ги изядох. Това всъщност е и причината да правя 2-3 серии суджуци / за запас=резерв /преди началото на големите студове, защото тогава много бавно изсъхват, но затова пък изсъхването е много добро.

# 144
  • Мнения: 539
Да,и в Бургас е голяма влага .Имам питанка-ако сложа на тераската едно филенце Елена,няма ли да го кацат мухите?Просто днес докато простирах една муха обикаляше в терасата,та се зачудих.Ако е суджук,ще го обелиш,ама това филенце.... Thinking

# 145
  • Мнения: 5 001
Днес осолих малко сланинка(поръсена с чубричка).....Сега е в хладилника завита и опакована.....

Намерих в месарския магазин много хубави дебелички парчета и веднага ги купих Mr. Green

# 146
  • Мнения: 9 455
Мастерче, трябва да ти покажа моята пък как я отбирам най-тънката  Joy

Не съм сигурен, че в хладилник суджуците ще могат да изсъхнат.

съхнат  Peace е, 10 кг е трудно да разположиш, но 3-4 кг в суджуци става.
Рафтовете трябва да са решетки обаче, за да може да диша, а за да не ми вмирисват останалите продукти - ги завивам или в тънка бяла хартия или във вестник. 
Нарязах суджук от шилешките, станал е (там) но утре ще снимам в близък план.  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic … tach=103284;image

Denito, сложи го в марля  Peace

# 147
  • Мнения: 5 001
Пепче,що тънка бе?  Laughing

Ние у нас обичаме дебеличк парченце....Даже ако има по средата и жилка месце.....Пък понякога я режем на кубчета и нанизваме на шиш и после печем на жарава...охххх....размечтах се нещо hahaha

# 148
  • Мнения: 9 455
само да не се окапеш  Laughing

тънка. Дебела не ще половинът. ПЪк и аз не се натискам. Без друго наблюдава колко сланина вкарвам в къщи.  Тънката има повече кожа, а ние като получаващи части от домашно прасе си подбиране така - тънка сланина с кожа, в другия край - жилка месо. До там. Ама за печене  #Cussing out рядко ми отпускат. Виж тази вечер в картофените нарези как съм сложила.... нали нямам контрол  Laughing

# 149
  • Мнения: 5 001
Ахъм...ясно.....У нас пък кожа нИ сЪ яде..... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт