ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 177 655
  • 674
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 1 101
 Joy еми таковам ги де.. е като се присетя ooooh! ..
Може би трябва редовно..

# 391
  • Мнения: 5 001

Може би трябва редовно..
Трябва!!! Иначе пак ще се изсуши,но ще има дупки в суджуците( в месото) като го нарежеш...... Hug

# 392
  • Мнения: 3 475
Здравейте, искам съвет! Преди 10 дни окачих на терасата 2кг свинко филе, около 2-3 см диаметър. Днес резнах малко и беше суровичко още, но това което ме притесни е, че е супер безвкусно(така става като слушам моя мъж, който все се страхува от соленото). Държах го 24 часа в едра сол и после 14 часа във вода. Направих каша с чимен, червен пипер, вино и чубрица и ги намазах обилно. Но ето днес нямаше вкус на нищо. Та въпросът ми е каква да направя как да го овкуся допълнително?
Може ли заради липсата на сол да става по-бавно, защото знам че солта изпича newsm78?
Ще съм ви благодарна, ако се отзовете!  bouquet

# 393
  • Мнения: 9 453
мда, солта изпича. на 24 часа в сол въобще не е трябвало да го изкисваш във вода; изкисва се, когато е повече време солено. Затова е безвкусно. За 10 дни трябваше да е толкова сухо, че да не става за рязане на тази дебелина. Моето е провисено миналия петък и днес го прибрах, че е готово - времето беше достатъчно студено.
Не знам как можеш да го оправиш, върху подправките сол  newsm78 не знам как ще поеме

# 394
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Подкокоросана от вас, вече имам две супер пастърмички по рецепта на Пепчо Simple Smile
Но няма да успеем да ги изядем толкова бързо, а виждам, че е започнал да се образува мухъл (в хладилника са от вече 1 седмица).
Въпросът ми е- може ли да замразя едното парче и да го извадя след 2-3 седмици например да си го хапнем. Ако да- променя ли се вкуса?

# 395
  • Мнения: 1 101
Аз все още имам и я съхранявам в хладилиника със стречфолио...не е мръднала от 3 седмици сигурно Peace
За фризер нямам опит..но някой писа че така съхраняват и вкуса не се променя.

# 396
  • Мнения: 87
Подкокоросана от вас, вече имам две супер пастърмички по рецепта на Пепчо Simple Smile
Но няма да успеем да ги изядем толкова бързо, а виждам, че е започнал да се образува мухъл (в хладилника са от вече 1 седмица).
Въпросът ми е- може ли да замразя едното парче и да го извадя след 2-3 седмици например да си го хапнем. Ако да- променя ли се вкуса?
Да,може да го замразиш, не само за 2-3 седмици,а и за доста по-дълго време.Завиваш в хартия /вестник/и в найлонова торбичка и във фризера.Вкуса не се променя.Аз редовно замразявам,да има за лятото.Днес си замразих и кайзерованото филе.Ето снимка http://elija-cooking.blogspot.com/Сега ми съхне последната партида бабек и приключвам,че времето започва да се затопля.Мислех си да направя пастърмата от сърца,но не мога да намеря пресни и май ще отложа за догодина.

# 397
  • Мнения: 5 001
Ако е изсъхнала пастърмата,можеш да замразиш във фризера....
Ако е мека и все още не-готова......пъхай в хладилника върху скара за да доизсъхне(като междувременно махнеш плесента с ръка).....

Аз редовно съхранявам пастърма във фризера(в найлоново пликче)....Но я прибирам там,след като е вече готова.....

# 398
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Благодаря ви за съветите за замразяването. Пастърмата е перфектно изсъхнала. Нарязах я на две парчета, обвих ги в хартия, пъхнах в найлоново пликче и сложих в камерата.
Чудя се дали не хвана плесен от това, че мъжа ми я беше сложил в найлонова торба в хладилника, след като е прибрахме от терасата. Мисля си, че найлона я е спарил.

# 399
  • Мнения: 5 001
Мисля си, че найлона я е спарил.
Да!  Това е причината.....Вече ще знаете следващият път... Hug
То е така...Човек се учи постоянно.... Grinning

# 400
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Да!  Това е причината.....Вече ще знаете следващият път... Hug
То е така...Човек се учи постоянно.... Grinning

Така е Мастерче, човек се учи постоянно Simple Smile Важното е, че тази година положихме началото на правене на домашни мезенца Simple Smile Благодарие на всички вас в тази тема

 Hug

# 401
  • Мнения: 5 001
"Сговорна дружина.....Сам пада в него...". smile3532

В капана де....На мезетата... Joy

Ама е голям кеф като си ги направиш сама нали?  Blush Crazy

# 402
  • Мнения: 45
Ето, че сме в края на учебната година , в „СуЖушкия университет”.  Joy
На завършващите-честито.
При мен последната серия суЖуци е полуизсъхнала , и в момента под тежест, с цел сплескване. За сезона това наистина е последна серия.
Ееее предпоследната е в хладилника, обвита с тънко домакинско фолио..де.Съобщавам, че да не си помислите,че съм за ожалване. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Висят и две прости мезета,които вероятно няма да са най-последните , амЪ вече наистина почва да става топло и излизат…… зелениИИИите  Mr. Green
 Joy Joy Joy

# 403
  • Мнения: 5 001
.....почва да става топло и излизат…… зелениИИИите  Mr. Green
 Joy Joy Joy
Моя мъж каза,че ще правим бахур и по-натам щото му било харесало Mr. Green.....Пък на пазара продават карантия целогодишно......
Аз изпаднах в потрес от това му изказване..... Shocked

# 404
  • Мнения: 45
Разбирам/предполагам, че ще сушиш бахура в хладилник Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт