ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

• 177 631
  • 674
  •   1
Отговори
# 405
бахура е продукт, който се вари, охлажда и яде (или запича) не се суши

Мастерче, един близък, явно мислейки като твой мъж, преди 2 години си беше купил 18 кг  Shocked черва за бахур. Да си имал.  Laughing

# 406
Разбирам/предполагам, че ще сушиш бахура в хладилник Joy hahaha
Бахура не се суши,а се вари....

Мастерче, един близък, явно мислейки като твой мъж, преди 2 години си беше купил 18 кг  Shocked черва за бахур. Да си имал.  Laughing

#Shocked #Shocked #Shocked #Shocked

Божкеей.....Сладур!  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! 18 КИЛА дебели черва????? ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Е,слава Богу моят мъж не е чак такъв....мА ме изуми,че иска и по-натам да правим бахур.....Аз лично съм свикнала бахура да се яде по "свинските празници" или поне през зимата....
Пролетта и по-натам вече други неща ми иска организма.....

Пък моя мъж сега за сефте яде бахур....Преди не обичал,щото бил купен,а се сещате там какви боклуци има наблъскани......Жили и разни хрускави гадости...Брррррр.....

П.П. Нали си намерих приставка за бахур инаденици тая зима и досега не бях правила....Та така с моите одисеи.....Смешни..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 20:28 от TheNMaster

# 407
Мастерче, купих си бахур - познай - 150гр., през ноември, че много ми се ядеше. Е, хвърлих го. Прав е мъж ти.

ето ги моите последни за тази години.
Кайзеровано и мариновано филе. Ама са от глиган  Laughing

# 408
Момичета, преди да са ми потекли лигите от темата, искам да питам нещо:

Тъй като съм бременна и трябва много да внимавам с какво се храня - пастърма и филе Елена смятат ли се за безопасни храни? Малко ме притесняват домашно приготвените, дали има шанс да има бактерия или някакъв проблем с качестовото? Не съм в България и няма как да си купя, не че и на магазинната пастърма вярвам много...

# 409
Ева на сцена, момче/их , колко отдавна беше/ съм и казвам ,че вече не е време за пастърми,сланини и суЖУци, особено в твоето положение ,може би.
След началото на октомври 2012 отново сме в тема.
Обявявам сезона за закрит !

# 410
Не живея в България и тук, където съм, времето варира от 1 до 9 градуса, затова питам сега.
Точно защото съм бременна ми се прияжда какво ли не и като го няма по магазините - става страшно  Laughing

# 411

Подпечатано с усмивка!

последната партида. Край.

Ева на сцена, няма проблем, мога да ти покажа снимка на моите две слънчица  Laughing  дори сурово-солено месо ядох в такова положение. Особено едното е мутант почти 190. Но трябва да ти е студено мястото. Не знам къде си. Ако толкова ти се яде, направи си парче телешко филе (малко), и сложи в хладилника на една решетка да се изсуши.

ПП: Щом е студено, направи си и суши 1 парче

# 412
  • out of space
Ева на сцена, момче/их , колко отдавна беше/ съм и казвам ,че вече не е време за пастърми,сланини и суЖУци, особено в твоето положение ,може би.
След началото на октомври 2012 отново сме в тема.

Добре че послушах съвета ти преди месеци. Останала ни е една-единствена луканка във фризера за доизяждане. Въпреки множеството ми грешки по приготвянето, резултатът беше повече от задоволителен. Другата година ще си взема свински черва, ще си осигуря нормална пълначка и ще увелича подправките поне двойно.

Нищо не ми мухляса, нищо не пукнах, нищо не се хвърли!  Grinning

# 413
ВЪЗСТАНОВЯВАМ ТЕМАТА,че наближава времето И.

# 414
  • Пловдив
Чак да се захлади времето и почвам, цяла зима няма да купи купешки боклук.

# 415
ВЪЗСТАНОВЯВАМ ТЕМАТА,че наближава времето И.

Вече? Нима Grinning Къде живеете бе, хора?! Joy Щото и аз нямам търпение, де. Макар, че хич не искам лятото да свършва - жена, няма угодия. Mr. Green

# 416
Кат гледам глутницата почнала да се заформя Hug Hug Hug Hug Hug......Идвам да се разпиша,че съм на старт и аз....Кат му дойде времето де.... Laughing

# 417
А, няма да се разберем така  Crossing Arms Повдигате ми темичка, дет още и е рано, а аз от мерак вече лигавник си сложих.  При нас времето уж вървеше на добре, но сега пак ни чакат 10-тина дни над 40 градуса. Та се замислих, ако сложа някое суджуче на слънце то направо готово, печено ще стане  Mr. Green
Едно сериозно питане, въпреки, че не звучи сериозно Wink Имам един стар, но работещ хладилник. Ако успея да завра вътре и един вентилатор имам ли шанс да ям суджучета след месец или е по-добре да точа лиги до Ноември?

# 418
Аз си правя пастърма целогодишно Mr. Green Но целият процес протича в хладилника, и зимата нямам условия да суша навън, така че осоляването, сушенето и съхраняването е само в хладилника Peace
Преди два дена нарязах поредното парче, този път сложих и чимен в подправките - стана много вкусно Grinning

# 419
имам ли шанс да ям суджучета след месец или е по-добре да точа лиги до Ноември?
За имане-имаш.
Като съчетаеш сушенето в хладилник и на открито /за някой –друг час/ тогава няма да ти се наложи да чакаш месец, а вероятно 10-15 дена = началото на септември.
Според тукашните представи, обаче твърде раничко е в началото на септември да се захапят суЖУците.
Аз преди средата на октомври нямам намерение да започвам, еееее.. зависи как ще е застудяването, че едно време ,когато ходехме на бригади, и на пети октомври е прехвърчало сняг.
Накратко: Падне ли сутрешната температура под 10 градуса целзиеви –може да се замисляме вече за началото на….. семестъра.

Общи условия

Активация на акаунт