ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

• 177 602
  • 674
  •   1
Отговори
# 555
  • София

Добре,де, разбрахме за пастърми, суджуци и сланини, ама защо никой не даде тук рецепта за тъй обичания от нас - простолюдието - бахур? Само пътьом се споменава, че някой направил и бахур. Моля бъдете така добри да споделите свои рецепти за тази вкусотия.

# 556
бахур има го назад  Wink

# 557
  • София
Леле колко съм загубена, а уж изчетох всичко - от началото до края  Embarassed Много благодаря за линка и бързия отговор. Ще се пробвам. Пеп-4о   bouquet

# 558
Аз правих миналаият сезон бахур.....Сега пак ще правя....Щото купения не ща и да го погледна... Sick

# 559
  • София
Намерих черва, което май е най-трудната част от пазара. Днес ще купувам пълнежа. Притеснява ме, обаче, кълцането. Едва ли ще мога да се справя с това. Дали мога да смеля поне една част от продуктите на машина, за да си помогна, ама пък да не стане някакъв пастет  Joy какво мислите вие, майсторки, по въпроса?

# 560
  • Варна
Какво те притеснява кълцането,то това си му е чара на бахура,не ги смилай,е стане на пастет Sick

# 561
  • София
Какво те притеснява кълцането,то това си му е чара на бахура,не ги смилай,е стане на пастет Sick

Ами щото никога не до сега не съм държала в ръцете си сатър  Embarassed ама ясно, ще се кълца, пък да видим какво ще докарам (за околната среда не ми се мисли  Laughing)

# 562
Намерих черва, което май е най-трудната част от пазара. Днес ще купувам пълнежа. Притеснява ме, обаче, кълцането. Едва ли ще мога да се справя с това. Дали мога да смеля поне една част от продуктите на машина, за да си помогна, ама пък да не стане някакъв пастет  Joy какво мислите вие, майсторки, по въпроса?

ако на машинката за мелене решетката е с дупки,  С ДИАМЕТЪР по-голям от 1.5 см. може. Или имаш такава решетка като тази в средата която е

Ето тук има бъбрек - решетка  http://markita.net/reshetka-za-mesomelachka-32-babrek-a229.html - такава по-скоро е по магазините

Ако ще мелиш продуктите в месарски магазин - там имат едри. Ако имаш машинка и нямаш такава решетка - в железарските магазини се продават. Купи си, много е лесно с нея - ок 4 лв. е . Не мачка месото и не режеш час  Peace  

ПП: То може да се реже и с нощ, не само със сатър, или с домакинска ножица

# 563
  • София

А, това с ножицата е страхотна идея. Май така ще се пробвам. Машината ми за месо е електрическа, няма такава решетка. Абе ще карам ту с нож, ту с ножица, все нещо ще докарам. И да използвам, че си тук - имам 2 малки свински езичета, може ли да ги сложа и тях?

# 564
Пепче....Аз миналата година се убих да търся такава бъбрековидна решетка за моята машинка(10-ти номер ми е)....Никъде не намерих.... ooooh! В чудо се видях....Най-накрая и аз с ножа и ножицата....Така рязах.....Е,бавничко става....Не е както с машинката бързичко.....Ама важен е крайният резултат...

Пепи,сега ти прочетох рецептата.....Значи ти сурови ги кълцаш нещата.....И после направо ги пълниш и вариш....Лелееее.....А аз варя дреболиите предварително  ooooh! Rolling Eyes
Сурово по-хубаво ли става?

# 565

А, това с ножицата е страхотна идея. Май така ще се пробвам. Машината ми за месо е електрическа, няма такава решетка. Абе ще карам ту с нож, ту с ножица, все нещо ще докарам. И да използвам, че си тук - имам 2 малки свински езичета, може ли да ги сложа и тях?

абсурд, направи си езиците някак си, как ще ги похабиш вътре  Wink Ако се чудиш - мини през подписа ми, има 3-4 вида език, но най-си любим този с масло и чесън.
Моята също е електрическа  - електро месорубка по етикет. И точно с такъв бъбрек мелим.

Мастерче, на единия линк можеш да си поръчаш онлайн, май мернах.
За суровото - въпрос на вкус е.  Но  Laughing (да дръпна една лекция) тъй като бахура се прави основно при прибирането на прасето, някои дори не изкисват червата и пълнят на място със суровите субпродукти. А и другото име на бахура - кървавицата, говори само по себе ли, че продуктите са сурови. Като са надупчени червата и завира водата, се застава до казана  Sunglasses с решетка и се убира пяната, която излиза отгоре.
Една приятелка го прави  със сварените предварително дробове и шарено месо, но не и го харесваме - стои като  newsm78 измит.  Вземи пробвай веднъж и сама ще прецениш как ти харесва.

# 566
  • Варна
С баща ми правим от години бахур и винаги сурови,кълцани продуктите в червата,после по обяснението на Ненчо,става уникален Peace

# 567
  • София
След обиколка в 3 месарски магазина се установи, че въобще нямат такава решетка като за "кълцано", имат само 1 вид решетка, а даже и моята машинка е с 2 такива, ама няма "бъбрек", по-едрата е 0.8 см (измерих) Понеже вече се амбицирах ще ида следобед на Женския пазар, ако и там в месарниците нямат - ще се кълца, ако трябва - на почивки. Поне купих бял дроб и 2 сърца (така ги продават, комплект  Laughing). Абе егати и загубената столица, нищо автентично и полезно не можеш да намериш  Joy

# 568
  • София
е, не исках да се повтарям, sorry

# 569
имат само 1 вид решетка, а даже и моята машинка е с 2 такива, ама няма "бъбрек", по-едрата е 0.8 см (измерих) Понеже вече се амбицирах ще ида следобед на Женския пазар, ако и

потърси си и решетка, така и така ще обикаляш магазините. Ако не днес, следващия път ще ти бъде от полза  Peace

Общи условия

Активация на акаунт