ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

• 177 588
  • 674
  •   1
Отговори
# 570
  • София

абсурд, направи си езиците някак си, как ще ги похабиш вътре  Wink Ако се чудиш - мини през подписа ми, има 3-4 вида език, но най-си любим този с масло и чесън.
Моята също е електрическа  - електро месорубка по етикет. И точно с такъв бъбрек мелим.

Ама те 2-те езичета (а не езици) са общо 300 грама, не е изгодно да ги  приготвя самостоятелно. Но явно ще ги комбинирам с нещо, по-нататък.
Пеп-4о, моята месомелачка е част от комбайн Филипс (от моята младост, купуван през 1984 г., но още мърда, като мен  Laughing), та едва ли ще намеря подходяща решетка.

# 571
а  Stop и  моята е  от млади години, част от комбайн (но руски) от 1987 ,  важен d на цялата решетка, има ги, все ще намериш.
езиците наистина са малки, сварени ли са 300 гр? Иначе може панирани да направиш, така ще стигнат за 2 човека, но можеш да замразиш и като купиш още - тогава да правиш. Езика е деликатес, затова писах да не влагаш в бахура.

# 572
  • София

езиците наистина са малки, сварени ли са 300 гр?

Сурови  Laughing Взимам решетката в чантата, скачам в маратонките и се отправям към Женския пазар. Нищо не може да спре една баба, устремена към бахура  Joy Ще докладвам по-късно, ако имам сили

# 573
След обиколка в 3 месарски магазина се установи, че въобще нямат такава решетка като за "кълцано", имат само 1 вид решетка, а даже и моята машинка е с 2 такива, ама няма "бъбрек", по-едрата е 0.8 см (измерих) Понеже вече се амбицирах ще ида следобед на Женския пазар, ако и там в месарниците нямат - ще се кълца, ако трябва - на почивки. Поне купих бял дроб и 2 сърца (така ги продават, комплект  Laughing). Абе егати и загубената столица, нищо автентично и полезно не можеш да намериш  Joy
Аз точно по Женския пазар вършея,щот ми е на път за и след работа......Всичко съм изръчкала....Ако случайно намериш - свиркай да тичам и аз да си купя.....
А миналата годин и за фуния мрънках и нямаше....Та най-накрая един тенекеджия ми направи....

Пепче,ще пробвам един път така сурово пък да видим....

Ето днес какво заредих на балкона...... Mr. Green

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 15:41 от TheNMaster

# 574
  • София

Аз точно по Женския пазар вършея,щот ми е на път за и след работа......Всичко съм изръчкала....Ако случайно намериш - свиркай да тичам и аз да си купя.....
А миналата годин и за фуния мрънках и нямаше....Та най-накрая един тенекеджия ми направи....

Намерих решетка, срещу 4 лв., на Женския пазар, като тръгнеш от Перловската река нагоре към трамвая, от дясната страна, още преди Кирил и Методи има 2-3 железарски магазинчета, в първите 2 нямаше (те са струпани на самия тротоар, не са в къща), а в 3-тото ДО ТЯХ (вече е партер на къща) намерих. Абе карай подред, ще го уцелиш! Успех

# 575
 newsm09

Браво! Ще отида още утре да ги преслушам тия магазинчета..... Thinking

Благодаря ти за информацията!  Hug

# 576
  • Пазете Гор
За бахур е добре да се използват последните 30 см от червата - правото черво. То е плътно и се стяга при охлаждане, но се намира сравнително трудно.

В бахура слагам главно гръклянени обрезки. Това е кланичен продукт на добра цена и с чудесни свойства за тоя деликатес. Добавям свински бузи.

# 577
Идвам да докладвамммм.......Изтръшках (пак! ) целият Женски пазар с все магазините за "джилязу" ....Не намерих бъбрековидна решетка за моята ръчна машинка за месо (номер 10) ....Тюююх! ...

А в няколко магазина ме посрещнаха с думите ...."Пак ли вие  ?! " (щот' съм със същият въпрос) Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Та така......Оплака ви сЪ! Махам сЪ !

# 578
идната седмица ще ти търся тук. Само да ме светне половинът за магазините, че аз само 2 знам. Сигурна си за № 10 ?

# 579
  • София
Идвам да докладвамммм.......Изтръшках (пак! ) целият Женски пазар с все магазините за "джилязу" ....Не намерих бъбрековидна решетка за моята ръчна машинка за месо (номер 10) ....Тюююх! ...

А в няколко магазина ме посрещнаха с думите ...."Пак ли вие  ?! " (щот' съм със същият въпрос) Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз си носех решетката в джоба защото не знаех номера. Оказа се № 5. Твоята е различна. Ужасно съжалявам.

# 580

А в няколко магазина ме посрещнаха с думите ...."Пак ли вие  ?! " (щот' съм със същият въпрос) Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз си носех решетката в джоба защото не знаех номера. Оказа се № 5. Твоята е различна. Ужасно съжалявам.

Станиславче......Изобщо не се притеснявай.......Просто споделих...А номер 5 Е МНОГО МЪНИЧКА БРЕ!  Rolling Eyes

( Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug )

идната седмица ще ти търся тук. Само да ме светне половинът за магазините, че аз само 2 знам. Сигурна си за № 10 ?

Ето даже и снимкоФ мат'рял....(току що го снимах) ....

Ама не се притеснявай.....И не се ангажирай с нищо (МОЛЯ ТЕ! ).......имаш си достатъчно грижи,та да се занимаваш и с моЙте решетки.....Аз просто споделям......
Ще си пълня с фунията както миналата година(ръчно)....Не е толкоз страшно!  Laughing  Hug
Много си те обичам да знаеш!
Скрит текст:
(ти си безкрайно добър човек!)

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 13:11 от TheNMaster

# 581
# 582
  • Варна
Вече съм горда притежателка на две пъстърми,мятам ги на балкона,а другата седмица е ред и на суджуците,снощи имах гости и ги гостих с мойта пъстърма,ммм останаха доволни Mr. Green

# 583
Да се отчета и аз. След дълго чакане да застудее, най-после синоптиците ни обещават малко по-благоприятно време за суджуци и луканки. Вчера си купих месце, а месаря ми подари черва и сланинка  Mr. Green и сега доволно чакат осолени и умирисени (подправени) в хладилника. Вчера при нас беше лято (по тениска се разхоздах цял ден навън), но от днес се усеща захлаждането. Когато им дойде времето за сушене смятам да ги държа през деня в хладилника, а нощем навън.
Малко офтопик: Когато купувах месото и червата месаря с много учудена физиономия ме попита "Ама ти наденица с месо ли ще правиш?" А моя логичен отговор беше "Защо, ти с какво я правиш"  Mr. Green

# 584
и той какво отговори  newsm78
Ако е имал предвид изрезки може  Thinking  а ти си купила хубаво месо. Но пък с хубаво материал хубав краен продукт става.
Мокро е. Да спре дъжда и тогава изнасяйте навън.

Общи условия

Активация на акаунт