Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави сланина на руло и как се прави сланина?
Как да направите лесно мезе?
Как се приготвят пастърма и суджуци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави сланина на руло и как се прави сланина?
За да направите сланинка, първо натъркайте свинското месо с подправки и го посолете. След това го оставете да изсъхне за няколко часа или цяла нощ. След като изсъхне, нарежете свинското месо на тънки филийки и можете да му се насладите по желание. Можете също така да добавите различни подправки като чесън, орехи, черен пипер и други за допълнителен вкус.
-
Как да направите лесно мезе?
-
Как се приготвят пастърма и суджуци?
Пастърмата се приготвя чрез избор на месо (свинско, говеждо или пилешко), което се осолява и подправя, след което се оставя да изсъхне. Суджуците се приготвят чрез смесване на месото с подправки, пълненето им в черва и оставянето им да изсъхнат. Рецептите варират, но обикновено изискват сол, подправки и сушене.
-
Как се сушат пастърмата и суджуците?
-
Какво месо обикновено се използва за приготвяне на пастърма и суджуци?

Има значение- сложи го в морска сол, да го покрие от всякъде без да се вижда, най-добре върху някаква скаричка в съда. Веднъж съм правила със ситна сол и резултата беше отчайващ- на сутринта месото си беше пуснало от сокове и сола беше станала на каша, като беше слегнала и то се озова наполовина открито.... аз за кило контрафиле взимам тенджера, вътре скаричка, която покривам с тензух/един слой, колкото да не пада солта/, отгоре пласт морска сол, филето и пак сол и на балкона или в хладилника за 24ч.