ЮЛИ 2007!

• 29 500
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Много трудно на тази възраст - хем са много чувствителни и се нараняват, когато ги пренебрегват, хем доста често не си дават сметка как с изказването/поведението си нараняват детето отсреща Sad

# 601
  • София,
Наистина са ни още малки децата, големи сладури са.
Ние днес вече сме по добре, Вероника почти няма хрема, а аз живвам вече, два дни не бях пипвала нищо в къщи - само лежах, и снощи ми се обадиха от закрила на детето че ще дойдат днес за социална оценка да и направят, та голямо чистене и подреждане падна, снощи децата стояха и мируваха Mr. Green да не разбутват Joy, не че имаше голямо значение де, то в нашата тяксна къща колкото и подреждаме все си е неподредено.
Момичета да Ви питам някой слагал ли е ваксина Ротарикс - за ротавирусите. Препоръчаха ми да сложим на малката такава ваксина и това повръщане което съпътства всяко разболяване щяло да спре, , на мен ми е много чудно как ще стане де, но започнах да се замислям, ще се консултирам първо и с лекарите де особено с гастроентероложката, само да се върне че е един месец в отпуск! Peace
И нещо друго - чували ли сте за хранителна добавка или по скоро имуностимулант Сироп от Черен бъз - Самбукус? Някой давал ли е подобно нещо? Четох доста добри отзиви за него и тук във форума и изобщо в нета! Peace

# 602
Дани,в квартала всички майки го дават това и са доволни.
Много се радвам,че се видяхме снощи и съм благодарна,че животът ме събра с вас момичета!  Hug
Снощи като разходих Никола след градина има едно дете много агресивно и първо почна д аго удря в лицето с играчката си,аз му казах да се махне от него.Той стои и се чуди защо го удря детето,а то се смее и удря,майката стои с гръб.Помолих го да си играят без да се удрят и докато се обърна онова го ритна в устата с крака,текна му кръв и днес му е надуто.Майката му дръпна ухото.Никола тръгна да му връща но аз го спрях,незнам дали е правилно да го оставя да се мелят особено като само аз съм там пък майката си говори.

# 603
е заради такива майки съм за саморазправата, с такива оправия нЕма  ooooh!

Дани, кой те посъветва за тази ваксина, учудвам се, аз знам, че се слага на бебета само, мисля, че до 6-месечна възраст...

Питах педиатъра ми за противогрипна ваксина за Никола, каза твърдо не. На въпроса защо, отговори: "не са толкова ефективни, че да си заслужава да го товариш детето с ваксина"

Сега ще му стягам багажа на Никола и утре ще го закараме в Банско

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 16:31 от марисса

# 604
  • София
Дани, а защо ви правят такава оценка?

Аз не съм чувала за този сироп, но ще го разуча, че бях чела че черният бъз е много полезен за витилиго. Вече не съм сигурна дали Кая има витилиго, май трябва да я заведа на читав преглед, за да знам.

Янче, и аз много се радвам, че те познавам, наистина  Hug.

# 605
  • София
Ще взема и аз да прочета за този бъз.
Много си ви обичам.Приятелката ми е очарована.
Ей Марти един лекар да не те подтикне към ваксина Wink

# 606
  • sf
Уф, легнах в хола да подремна, а Д. остана с Вико да се гледат в детската стая. По едно време пристига малкия и ми вика " тате заспа, а аз идвам при тебе да си играя "  Crazy и дотук с мойто спане, сега ми е едно омотано.

Аз в ситуация като при Яна и никола направо си дърпам детето и на висок глас му казвам да не играе с груби деца. За жалост често съм била и в обратната ситуация, но винаги стоя близо до него и веднага реагирам ако тръгне да посяга. Добре че се е укротил доста напоследък.

Ками се губи нещо   Thinking

# 607
  • USA
Ей, разбирам че супер е било на срещата Simple Smile.

Дани, аз съм пила Самбукус - много е вкусно, не знам дали помага. Моя приятелка казва, че много и помага и на децата също, но моето дете не иска да пие сиропи и не е пил много от това. Не знам за ротавируса.
Аз съм твърда привърженичка на противогрипната. И двамата имаме такава. Не знам какво разбира под малко ефективни, то целта на ваксината е да облекчи болестта ако има такава и при мен работи. Знам, защото една година не си бих и ме тресна такъв грип, че 1 месец се влачих.

Янче, аз ако бях сигурно по-остро щях да реагирам спрямо майката.

# 608
  • На края на вселената!
Вики, детето е решило да пише домашни само и не е имало кой да й каже да си ляга, ама като се гледат сами. Иначе домашни пишат сутрин в занималнята.  Дребната й е леко надута устата, ама ще мине. 

Пила съм сироп от черен бъз по препоръка на Г. Не мога да кажа дали помага за имунитета, но има опасност от натравяне при превишаване на дозата. С деца да се внимава.

# 609
  • София,
Зайо права си, аз също зная че това нещо черен бъз е отровно Mr. Green обаче доста неща попрочетох днес и затова питам, пусто нали все се чудя какво да дам за тоя скапан имунитет, да се закрепи да ходи и тя на градина.
Айка социалната оценка е заради документите които съм подала в социалните за помощите които взимам за Вероника заради ТЕЛКА и. Чрез нея комисията решава за какво допълнително да отпусне пари - като лекарства, транспортни, социална интеграция и тем подобни.
Марисса точно и аз съм чела, че тая ваксина се слага до шестия месец, когато излезе на пазара в БГ нашите деца вече бяха доста по големки, аз случайно бях попаднала тогава на нея и се зачетох и като си зная какви последици съм имала с Ицко от тези ротавируси се замислих за малката, но тя вече беше минала възрастта и спрях да се интересувам повече от това. Тези дни обаче една позната ми обърна внимане на това, че и нейното детенце - то също е с астма и от каквото и да се разболее, какъвто и вирус да пипне - първо и при тях започва с едно и също - зверско повръщане - до обезводняване и нищо не помага - освен болница и системи Tired, тях са ги посъветвали тази пролет и те са сложили на тяхното дете такава ваксина /дава се двукратно през месец през устата/ и оттогава детето пак си боледува но го няма това повръщане, аз затова се замислих и затова питам дали някой не е чувал нещо, и случайно не е ваксинирал! Събирам мнения и ще се консултирам с лекарите  - няма как! Ще направя всичко да се спре това нещо най накрая - че ми писна и детето се измъчи!

# 610
Сега си спомням, даже погледнах едно картонче, за да съм сигурна, че д-р Мангъров на единственото посещение, което беше вкъщи ми препоръча 3 ваксини - за хепатит, тази ваксина и менинго АС (аз превенар бях сложила). Тогава Никола беше на 1г и 10 месеца, значи все пак се слагат и на по-големи. Дани,ако искаш ще ти дам номера му, той тогава ми беше казал, че мога да отида в частния му кабинет или пък направо в Инфекциозна да му я сложат на Никола

Иве, моят педиатър е твърдо за ваксините, когато е оправдано слагането им. Даже четох в едно списание интервю с него, където и се аргументира защо е за. Той не твърди, че са безвредни, а че са по-малкото зло. По принцип не сме говорили много на тази тема, все има много хора на опашка там, но веднъж само ми беше казал по този повод "Ако някой види дете болно от менингит от хемуфилос инфлуенца, въобще няма и да му хрумне да не постави пентаксим". Иначе освен противогрипната и за варицелната ми каза да не ги ваксинирам. За хепатит А обаче твърдо казаа да, според него трябва да е задължителна

Велинче, специално за децата каза, че не е особееноо ефективна, че да си заслужава слагането. За възрастните било друго, но не разбрах и не питах защо. Възможно ли е тежкото ти боледуване да е свързано с ваксинирането. Само разсъждавам, защото Десо по същия начин години се ваксинира, предишната пропусна и не само се разболя, но и най-тежко от всички го изкара...Миналата година свекитата не хванаха грипа от нас, а бяха в непрекъснат контакт, ваксинирани са

# 611
здравейте
Аз съм сама с Виктор.Ева и баба й са на Кюстендил, а Тони командировка в Разград.
Този Мангъров преди 3 седмици ми взе 140.00лв за посещение вкъщи  Shocked
Свекърва ми ясно си спомня как преди 2 години си сложила противогрипна в Испания и след седмица се разболяла от грип и било много тежко положението .Дори смята че оттогава кашля така и не може да й мине Rolling Eyes
Блазя ви за срещата  Hug
Ставам че дребчо пищи в кошарата за внимание Hug
Чет ави редовно, но не пиша- нямам време   bouquet

# 612
  • Бургас
Дани, вчера в плод зеленчука до офиса видях и се зачетох в опаковката на някакви плодове от Годжи бери, били изключително хранителни с много витамин С, желязо. Използвали се за повишаване на имунитета. Мисля си да ги пробвам.

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 11:10 от шушоната

# 613
Шуши нещо не се отваря линка  Peace

# 614
Направо съм преродена след срещата. Но и на мен ми беше кофто от цигарите. Първо още там ми прималя, после умрях от главоболие. У нас децата спяха.
Иве, приятелката ти е готино момиче. Радвам се, че ни е харесала.
Искре, може много да не говориш, но ми е мн. приятно като си на срещите. Абе изобщо всички си паснахме. Щастлива съм, че ви има Hug Липсваха всички момичета, които не можаха да дойдат.
Шуши, да този плод е много полезен Peace

Общи условия

Активация на акаунт