ЮЛИ 2007!

• 29 509
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И аз не страдам от никакви амбиции. Виждам ги че нямат никаква определена дарба или талант, та да ги натискам да се изявяват.   На нищо не са записани. Спорта го виждам само като начин да се научат да спазват правилата на играта... иначе движението им мисля че е повече от достатъчно. Езиците, ако имат желанието - насреща съм.
Може би ще се радвам, ако някое от децата ми е добро в нещо, но засега такива изгледи не виждам...

# 91
Не Иве,повечето не са геьове.Само Ясен Вълчанов солиста на балета на операта е имал връзка с трите солиски,коя стане солиска и айде под ножа като всяка е по -млада от другата разбира се а той гони 50те вече.Ясен Вълчанов например е имал две лели близначки,много добри балерини и те са го насочили и са му възпитали любовта към това изкуство.Затова зависи семейната среда също каква е за тов акъм какво ще се насочи детето.Ако искаш да тренира ски трябва да му осигуриш ходене на ски,ако искаш да свири на пияно трябва да му купиш пиано в къщи и т.н.Марти,тениса много ми харесва като спорт и ще се радвам ако на Никола му хареса,Надина иска да е на сцена тя е друга порода,дали ще танцува,пее или играе за нея е важно да се изявява пред другите.Нея искам в детска театрална школа да запиша и ако някой знае нещо по въпроса да свирка аз сега разузнавам.

# 92
много сте либерални  Laughing

Иве, абсолютно съм сигурна, че таекуондото не възпитава към агресия, точно обратното. Говорила съм със специалист, очаквам на Никола да му канализират енергията в правилна посока

Айка, от един път седмично няма да й се промени фигурата. Интересно ми е обаче как би реагирала в следната ситуация - Кая тренира плуване, изведнъж обаче много започва да дърпа от другите като резултат. Треньорът й започва да я убеждава какво бляскаво бъдеще има в спорта. Тя изведнъж започва да мечтае за големи състезания и медали. Иска да учи в спортно училище, а не в езикова гимназия примерно. Отказва да продължи образованието си след гимназия или в най-добрия случай ти казва, че ще кандидатства във ВИФ. Ти какво би направила в тази ситуация?

Купихме една камара неща, направиха ни много хубава отстъпка в джъмбо, в комсед не пожелаха тази година. Ние и затова не пазарувахме оттам. После ходих сама да купувам фулмастери от ориндж, там без проблеми си издействах 10 процента, дори не питаха управителя дали може

# 93
  • Бургас
Аз не съм либерална от където и да го погледнеш, дано не ми се стовари чук на главата.  Praynig
Ти какво би направила в тази ситуация?
Не съм Айка, обаче до тук описа мен. Никога няма да забравя как стоя ревяща на дивана, две не виждам от сълзи, и майка ми ми описва едни сценарии какво ще излезе от мен ако вляза в спортно училище, а не в езиковата гимназия в която също така исках да уча. По едно време се включи и брат ми с набиването на канчето. Този спомен ми е толкова ясен, че всеки път се присещам като стане дума за спорт.  ooooh!
Въздържах се да се включа в дискусията за спорта.  Whistling Като ученичка съм тренирала лека атлетика, худ. гимнастика и акробатика. Последните две ми бяха на сърцето (разбирайте и на сълзите)  Wink
Сега от другата страна като погледна - добре, че не съм влязла в спортното.  Peace
Баткото се напъвах да го запаля по някакъв спорт, просто за да е ангажиран, да не се шляе по улиците - не стана. Ивчо сега ми мрънкаше за футбол, е не, не ми се нрави, записах го на компютри в градината. Баткото пък и дума не давах да се продума да го запиша на компютри, защото имах идеята че тези неща се научават, така или иначе. Да ама сега не съм убедена в това. И мисля да положа основите на тези знания при Ивчо, защото грамотното ползване на компютъра след време ще е като грамотното писане.  Peace

# 94
  • Варна
Аз не съм либерална от където и да го погледнеш, дано не ми се стовари чук на главата.  Praynig
Ти какво би направила в тази ситуация?
Не съм Айка, обаче до тук описа мен.
И мен  Mr. Green Явно доста сме минали по този път.Още помня как тренъорката дойде вкъщи и приказваха надълго и нашироко. Майка беше категорична , че ще кандидатствам в езикова. Аз обаче никога не съм се виждала като спортистка. Правих го за удоволствие. И въобще не го преживях. Можеби при всеки е различно.  

# 95
  • София
Марти прочети,не вярвай на специалисти.Едно дете в тази среда като нашата София няма да разбере духовното.

# 96
Иве, и съм говорила, и съм чела  Simple Smile дай, ако имаш нещо различно за четене

# 97
  • USA
Като живеех в Бг, около мен винаги е царяло мисленето, че като нищо не става от някой, става спортист. "Да превърнем всяка мозъчна клетка в мускулна" беше дивиза на ВИФ Simple Smile.
Тук спортни училища няма, но затова пък, много се държи на спорта на всяко ниво, особено в университета и особено на масовите спортове. Аз мисля, че спортът е важно нещо за всеки, възпитава много ценни качества и дава самочувствие. Искам да изложа Кристиан на всякакви видове спортове и той да си избере каквото си хареса в определени моменти. Аз съм тренирала плуване, но винаги е било ясно, че го правя за удоволствие, не обичах състезанията и никога не съм се виждала като сериозен спортист. Тенис харесвам също, но ме дразни снобарската аура на този спорт.
И аз исках да запиша К. на карате тази година, като започне да се стъмнява рано и няма време за парк. Догодина ще го запиша за футбол към детската лига. Особено за момчета е много важно да има движение някакво и организирано и неорганизирано.

# 98
  • София
ДУ
Заведох ги,реве Ники,не иска да яде,явно ги насилват там и това му тежи,сутринта имаше филии с пастет-любимо му е,но и него не искал.Показа ми едно дете което му дърпало играчките,явно за това не иска да си носи количките,а много обича да играе с тях и мин.година ги носеше с радост.
Марти не ме разбирай погрешно нямам нищо против "карате спортовете"имах предвид класификацията по агресивност,моя мъж също иска да запише Ради на такъв вид спорт и на дълго разглежда видовете,говори с няколко различни треньори и хора които практикуват и според всичко изчетено и говорено,мнението им е за айкидото.Мен ме е страх от употребата в къщи,ще са спа ринг партньори Crazy

# 99
  • София
Добро утро.

По повод амбициите, въртях, суках, разпитвах Виктор за някакво желание и каза, че не искал да го записваме на нищо, дори на футбол. Бях решила поне на едно занимание да го запиша, но...
....
 И в едно се убедих, няма угодия на група от повече от ...три майки.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 15:21 от uva_uva

# 100
И аз бях на родителска вчера.За първи път нямах търпение да свърши,беше ми крайно безинтересно.Някак все ми беше тая какво ще кажат,знам че искам Никола да ходи и това е.Нито ще го местя тази година,нито пък ще го спирам.Реве всяка сутрин и да реве ще го водя,да се оправя,да почва да яде,да мисли той варианти.Прекалено ми е изнежен и ме дразни това,сега проблема е че едната госпожа е строга наистина,но и това си има позитивни страни.Родителската започна с излеянията на една майка която като  си оставяла детето сутринта и видяла едно кашлящо и сополиво и пита на кой е тва дете да си признае родителя.Всички мълчат и тя каза че другия път ще си пусне болно детето и тя и ей такива разправии дето всяка година ги говорим и промяна просто няяямааа.Затва не ми се и говори вече.Никола не го записах на нищо,само на английски.Той неиска да излиза от стаята,неиска никъде да го водят.Помолих госпожите да го пращат и да му кажат че е задължително.Знам,че едва ли ще научи нещо,но искам да развие слух към езика и поне от някъде да тръгнем.После се разискваше колко пари да съберем,нямат килими в стаята и като се уточни сумата станах и помолих да си ходя,че ме чакаха децата отвън на двора да ги взема.
Тая майка като иска нещо за нейното да не занимава цялата група родителите,а да си говори отделно с учители и директорка,тва не е като едно време пред всички се говори за всяко дете.

# 101
  • София
Мда, неприятна ситуация си описала, Мариса, не знам как бих реагирала наистина, дано не ми идва до главата...  Laughing Ама в нашата езикова имаше няколко човека, които се състезаваха активно в разни спортове, та сигурно има начин да се постигне компромис Wink Между другото навремето нашият треньор много държеше да учим и да имаме високи оценки в училище. Сигурно защото и не бяхме кой знае на какво ниво в спорта, разбира се, но май като цяло тогава културата беше такава, че дори и да си спортист, се изисква да не зарязваш училището.

Аз може би сега наистина разсъждавам малко по-либерално, защото аз самата бях решила още от втори клас, че много искам да уча в езикова и след това не се е налагало някой да ме убеждава. Това разбира се не значи, че децата ми един ден ще са като мен. Но историята е показала, че утъпканият традиционно “елитен” път на образование не е непременно най-добрият за всяка личност. Например Ричард Брансъс и Стийв Джобс го доказват – да, те са гении в своята област, но едва ли щяха да развият гениалността си, ако бяха вкарвани в калъп още от малки. Разни хора, разни идеали. Peace

# 102
  • София
Сутринта един тако вика на моите Няма да ревете Twisted Evil как го погледнах,само се извини и отпраши на работа.Незнам на Вики случая как мина,но при нас скоро ще има нещо.....Писна ми от селяни-селяндури

# 103
# 104
Никола си е вкъщи, защото презнощтавдигна Т, а сутринта на няколко пъти каза, че му се повръща. Не е повръщал и разстройство няма за сега, Т също няма. Чудих се какво да му давам и реших само на адликуид. Иве, като са болни, ти увеличаваш ли дозата? Аз сутринта му дадох една супена лъжица

Айка, и аз си мислех, че либералния подход е много хубав, когато имаш разумно дете, чиито желания съвпадат с твоите. Майка ти е искалада учиш право, но едва ли е била много разстроена, че си влязла МИО. Тези примери, които ги даваш въобще не са удачни, това е изключение, не правило

Иве, аз подробно съм разпитвала са таекуондо, защото такова предлагат в ДГ. Един приятел ми препоръча карате. За айкидото знам, но нямам възможност да го водя извън градината. Ето на какво учи таекуондото:Особено значение в таекуондо се отдава на възпитателната функция. Днес, когато отмирането на семейната култура е световен процес, способността на таекуондо да се бори с „болестите на съвременното общество”, чрез образователния ефект на тренировките си е получило много висока оценка в целия свят.
Таекуондо учи да не се проявява излишна смелост, да помагаш на слабите, възпитава в жертвоготовност, в дух на взаимопомопомощ.
Ако се изучава правилно, Таекуондо изгражда здраво тяло, формира дисциплиниран, отзивчив, спокоен, уравновесен, склонен на отстъпки характер, нетърпящ несправедливост.
Таекуондо е едно от средствата чрез които младите се възпитават в дух на традиции и респект.
Това е философията на всички източни бойни, те си имат етичен кодекс, не нападат първи и т.н. Споринг партньори ще са в началото докато им е тръпка, после ще им набият в главуните как стоят нещата. Това , което пише по-горе ми го еказвал и моят приятел, който е с черен колан по таекуондо. Той знае, че Никола е по-буйничък и като разбра, че ще го записвам, първото нещо, което каза беше "ще го укротят"

Общи условия

Активация на акаунт