Да преправим старите мебели - 10

• 107 802
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • София
ninochka, и аз ще преправям чамова спалня и чамови нощни шкафчета.
И моята идея е да ги белна, само че в кремаво.

Ще ми е нужно да знам как се прави.

# 106
baibibi, маслото Осмо дали ще е подходящо за виенските столове?

# 107
SvetlaK, няма да излезе по-скъпо от самата маса, не бой се! Първо, има и по-евтини масла в големите строителни маркети от сорта на Мосю Бриколаж, Практикер и т.н. За една маса едва ли ще изхарчиш повече от половината на най-малката разфасовка, а тя е около 30 лв. Аз лично предпочитам Осмо, а не Левис например, защото само при Осмо съм виждала цветни масла, които да ми вършат работа. От други марки съм виждала само безцветни и цвят "тик", който на мен хич, ама хич не ми харесва. Хубавото е, че може да комбинираш: първо байц, за да нагодиш цвета и нюанса, който ти харесва, а после безцветно масло, за да запечаташ и там да придобие дървото онези вълшебни качества.
LaValetta, мислила съм по този въпрос. Оказва се, че това масло /не само на Осмо/ успява да проникне и през стар лак дори. Но при мен няма да се получи, защото естественото състаряване е такова - всичко е почерняло, освен ръкохватките и горната част на облегалката. Ако ги намажа, все ме е страх да не ги уеднаквя с останалата част на стола. Ама, все едно! С тези столчета ще се занимая по-подробно чак другото лято. Засега бързах да свърша най-грубата и хамаложка работа, за да се разкарат купчините мебели от хола. Малките неща мога да си ги свалям от горния етаж и да си ги качвам, когато ми скимне, не се нуждая от асистенти за тях, та са ми малко "бял кахър". Основното бяха обемистите мебели като гардероби, легла и скринове.
Сега трябва да се съсредоточа в дообзавеждането на апартамента в София. Страшно много работа ме чака, а нямам време, нито пък подходящо място, където да работя.

# 108
  • Русе
Meggysan, аз съм правила такива кутии. Облепих кашончета с плат и Ц200. Става много здраво, но и доста лепило отива.

Супер, и аз ще правя на зима.

# 109
baibibi , благодаря  Hug!

# 110
  • София-в сърцата на моите деца

мога да ли сменя цвета на лакиран чамов гардероб: сега е натурален цвят лакиран, а искам да е бял. купих акрилна боя, но става на капки и ресни...
може би единственият вариант е да го изшкуря и с бял омаслител, ако правилно съм разбрала - а как се шкури, с обикн.шкурка минавам целия гардероб ли?
и има ли вариант по-лесен, без да махам лака
благодаря   bouquet
Измиваш с обезмаслител, лекинко минаваш със финна шкурчица, колкото да  хване, после Боро Контакт и след 2-3 часа мажеш с боята, колкото пъти искаш  PeaceПреди това пробвай някъде!

# 111
  • София

мога да ли сменя цвета на лакиран чамов гардероб: сега е натурален цвят лакиран, а искам да е бял. купих акрилна боя, но става на капки и ресни...
може би единственият вариант е да го изшкуря и с бял омаслител, ако правилно съм разбрала - а как се шкури, с обикн.шкурка минавам целия гардероб ли?
и има ли вариант по-лесен, без да махам лака
благодаря   bouquet
Измиваш с обезмаслител, лекинко минаваш със финна шкурчица, колкото да  хване, после Боро Контакт и след 2-3 часа мажеш с боята, колкото пъти искаш  PeaceПреди това пробвай някъде!

Е, ми то фасулска работа  Hug Аз се бях приготвила за такова шкурене ...
Мерси !

# 112
  • Варна
Излезе това http://bg-mamma.prodavalnik.com/2-stola-podarak-2-shkafa-i2647769 в продавалника за Варна.
Как ви се струва като цена? Столовете са запазени, но твърде линейна форма, а шкафчетата нямам идея, не си личи много по снимката.

# 113
  • София
Наистина шкафчетата не се виждат, но столчетата са си тип-топ. Виж в галерията столовете на Felicidad. Мисля, че и на тези ще им подхожда такова обновяване.

# 114
Момичета, да ви разказвам...
Снощи сънувах, че намирам страхонти мебели пред една къща, където бабаа починала. Ама то едни подробности - старинни огледала, шкафове, бюфети, стари албуми, бижута, чанти...

Това сега ока не е пристрастяване!

Laughing Laughing Laughing

# 115

Това сега ока не е пристрастяване!

Laughing Laughing Laughing

Съчувствам ти от цялото си сърце!
,
Вивиан, столовете са прекрасни. А и шкафчетата ми изглеждат интересни, само дето не си личи дали са дървени, или са някакви прогнили ПДЧ-та. Обади се да питаш, защото офертата според мен си заслужава.

# 116
  • Варна
Съчувствам ти от цялото си сърце!
,
Вивиан, столовете са прекрасни. А и шкафчетата ми изглеждат интересни, само дето не си личи дали са дървени, или са някакви прогнили ПДЧ-та. Обади се да питаш, защото офертата според мен си заслужава.
Предполагам е към мен, шкафчетата са от дърво, но днес не можах да ги видя, направо се изгубих сред масла, лакове и байц за тавана.
Положението е отчайващо, тавана си червенее и това е! Пробвах на една дъска, която е от тази партида, но не е накована, малко е по- светла, но все тая. Черния байц изобщо не личи, като сложа белия лак е ужасно мазало!
Не можах да намеря този лак, който ми препоръча във Варна. През седмицата продължавам, в нета намерих и това: МАСЛО С ТВЪРДА ВАКСА ИЗБЕЛВАЩ ГРУНД на ОСМО, придавал варосан ефект http://www.phivex.com/index.php?page=shop.product_details&fl … mart&Itemid=3

# 117
сега тр да проуча борото - мерси   bouquet

ще пробвам на две от чекмедфженцата,коит овече са бели на капки от предната проба  Mr. Green

# 118
Един тъп въпрос за "Осмо"-то: това, че се води прозрачен, означава ли, че дървото не получава наситен цвят?

# 119
О, Doris , извинявай, объркала съм се.
Не разбирам защо се получава мазало на тавана ти. Ти изчака ли добре да изсъхне байцът? Защото, ако е още влажно, боята започва да се смесва с него и променя цвета си. Поне 24 часа му трябва да съхне.
Това масло на Осмо, което показваш, ми е познато само по име. Не съм го ползвала. Ама дали си заслужава да сложиш толкова скъп продукт на таван? Ако търсиш варосан ефект, в смисъл, че не искаш да ти прозират шарките на дървото, то спокойно може да ползваш и латекс.
Изстисквай добре четка и размазвай/разнасяй боята. Ако байцът не "хваща" върху дъската, то значи че тя е обработвана с лак или с масло /може и безир да е/ и затова байцът, който е на водна основа, не може да пробие и да проникне в дървото. Аз те насочих към байц, защото ти каза, че таванът не е обработван, но явно не е така.
zaiko, цветът е наситен, но не е равномерен. Дървото попива различно в различните си части - при жилките и чеповете и в меката дървесина около тях. Повече ръце - по-наситен цвят.

Общи условия

Активация на акаунт