Да преправим старите мебели - 10

• 107 827
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
О, Doris , извинявай, объркала съм се.
Не разбирам защо се получава мазало на тавана ти. Ти изчака ли добре да изсъхне байцът? Защото, ако е още влажно, боята започва да се смесва с него и променя цвета си. Поне 24 часа му трябва да съхне.
- по-наситен цвят.
Не си ме подвела, просто чама като старее и придобива един светло червеникав цвят. Не е обработван и пробите ми са на дъски останали и прибрани в мазето. Днес пробите продължават, май много съм разредила байца. Лака, който намерих е бял, но направо си е боя Sad Възможно е и да е от него
Ето го тавана в натюр :
http://prikachi.com/images.php?images/86/3909086l.jpg

# 121
Много обичам тази тема. За да не е празнословен записа ми, макар че не е направено от стари мебели, все пак е вдъхновяващо. Направих го днес с най-обикновенна рамка за снимка, като сложиш подходящо фолио за бекграунда и мрежа за мухарник, за да си закачам обичките на нея. Ето го и творението ми:

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 16:54 от nenuTo

# 122
Браво !!! Поздравления!Супер идея!  Много романтично стои.

# 123
  • Варна
Страхотно!

# 124
Наистина е супер!

# 125
nenuTo , много хубаво се е получило, поздравления   bouquet!

# 126
  Хей, каква добра идея!

# 127
nenuTo , много оригинално и красиво. А обичките ти са просто прелест! Браво!

# 128
  • Пловдив
Подарява се бюфет  Hug

http://podariavam.com/11438/biufet.htm

А тези  hahaha Ношни шкавчета се продават

http://prodavalnik.com/noshni-shkavcheta-i2673815

# 129
Според мен бюфетите са два- този отдолу е без горната част  newsm78
А колко ли тежи...  ooooh!

# 130
Здравейте,момичета!
Прекланям се пред таланта ви и красотата,която творите  Hug
А,сега имам огромна молба,моля помагайте  Praynig
Така,имам от баба една стара шевна машина Лучник,крачна,която искам да освежа и истипосам в кухнята.Леко изшкурих,но като един абсолютен лаик  Embarassed не знам какво да правя по-нататък.Та това е молбата-кажете какво да правя?Какво да използвам :лак,безир,байц,масло...А металните части,тях какво...
Ето това е въпросната (вече) мебел,тук все още не е шкурена:

# 131
  • София
не знам какво да правя по-нататък.Та това е молбата-кажете какво да правя?Какво да използвам :лак,безир,байц,масло...А металните части,тях какво...

Зависи какво искаш да постигнеш като краен резултат. Ако няма да променяш цвета на дървото - безцветен лак. Ако искаш друг цвят - байц +лак или само цветен лак. Същото можеш да постигнеш и с масло, но не съм по;звала и не мога да дам съвет baibibi има голям опит и може да каже. Колкото до металните части - бих ги направила тъмно сиви или черни, но това все пак е моя вкус Peace

# 132
  • София-в сърцата на моите деца
не знам какво да правя по-нататък.Та това е молбата-кажете какво да правя?Какво да използвам :лак,безир,байц,масло...А металните части,тях какво...

Зависи какво искаш да постигнеш като краен резултат. Ако няма да променяш цвета на дървото - безцветен лак. Ако искаш друг цвят - байц +лак или само цветен лак. Същото можеш да постигнеш и с масло, но не съм по;звала и не мога да дам съвет baibibi има голям опит и може да каже. Колкото до металните части - бих ги направила тъмно сиви или черни, но това все пак е моя вкус Peace
Зависи каква ти е кухнята, но аз лично бих направила металната част бяла , а горната дървена част само с леко шкурване и лак ! Peace

# 133

Зависи каква ти е кухнята, но аз лично бих направила металната част бяла , а горната дървена част само с леко шкурване и лак ! Peace

Дървената част искам да потъмня,а металните части - нещо бронзово,медено...Бяло или черно няма да да отиват на кухнята.А какъв лак да търся?Мет.части с какво да боядисам?

# 134
Уф, нещо не смогвам с времето покрай първокласничката ooooh! и само хвърлям по едно око тук, без да имам време да пиша Embarassed Иначе всичко съм видяла и прочела, всички красоти и идеи "от нищо- нещо".
 За тавана на БайБиби трябва да изсипя една торба суперлативи Peace Peace Peace, а покрай него въздишах и от отразяващата се гледка на залива Heart Eyes
Момичета, такива хубави неща сте сътворили, че винаги когато ми е лайняно настроението влизам тук и се разведрявам, за което ви  Hug Hug Hug

Според мен, за да прецениш колко тъмна да е дървената част, трябва първо да оцветиш краката. Аз ти препоръчвам спрея на "Хемърайт", защото се работи изключително лесно с него и е доста икономичен. Имат голяма гама цветове, по капачката ще се ориентираш, отговаря си 1:1 с пълнежа на флакона. Преди това опаковай хубаво дървената част, за да не се налага да шкуриш отново. Като изсъхнат краката наложи върху плота различни по нюанси дървени дъски, рафтове, с каквото разполагаш и ще прецениш как ти харесва.

Аз пък да споделя какви пъклени мисли ми се въртят в главата за един душ- параван Mr. Green Става въпрос за банята на село, в която ще има душ- кабина с нестандартни размери. Не си заслужава параван от стъкло, който ще струва колкото цялата баня и който ще виждам и ползвам 1мес. в годината. От плексиглас- също. Мисля да пробвам с ПВЦ рамки за комарници, но вместо мрежа да се опъне красива завеса за баня или рамките да са от дърво Rolling Eyes Банята е в бяло- лилавата гама. Ммм?

Да питам и по повод маслата. Някой досега да е ползвал от тези: http://gubra-bg.com/category.php?id_category=4 Отдавна съм им хвърлила око и смятам в скоро време да пробвам нещичко. Вареното ленено масло им свършва много бързо, явно е добро. Набелязала съм си препарата против дървояди, тиковото масло, вълната №0000, коректорите за дърво. Предлагали се в Бриколаж и на следващото ми ходене до там ще купя някое от набелязаните масла и ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт