Адресна регистрация на друг човек в дома ми, но без знанието и съгласието ми

• 12 072
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Русе
И на мен никой не ми е искал док. за собственост или какъвто и да е друг при смяната на адресната регистрация. Попитах защо и служителката вдигна рамене и замълча. Тогава я попитах дали мога да се запиша на нейния адрес. Само изумтя. Писахме се че живеем у дома но със същия успех можехме да се запишем и на адреса на Парламента или Президенството.

# 16
Вече по новия закон - се иска нотариален акт - ако ще си сменяш регистрацията - ако не е твое жилището - да отидеш със собственика.

Иначе - от близо половин година у нас идват писма - сметки за ток - на човек, който никога не е живял у нас, пък има и електромер с партиден номер - регистриран съвсем официално на нашия адрес.
Не знам как става това.

# 17
Вече по новия закон - се иска нотариален акт - ако ще си сменяш регистрацията - ако не е твое жилището - да отидеш със собственика.

Иначе - от близо половин година у нас идват писма - сметки за ток - на човек, който никога не е живял у нас, пък има и електромер с партиден номер - регистриран съвсем официално на нашия адрес.
Не знам как става това.

Това е лесно, оплачи се в ЧЕЗ.

# 18
Да, но искат да се отиде с нот.акт на пра-баба ми и тя самата, защото е собственик на къщата, да се пише жалба и да се назначи проверка - която ние3 като ищци - да си прлатим, наш га  Crossing Arms

# 19
Да, но искат да се отиде с нот.акт на пра-баба ми и тя самата, защото е собственик на къщата, да се пише жалба и да се назначи проверка - която ние3 като ищци - да си прлатим, наш га  Crossing Arms

Бабата ако не е жива, все трябва да прехвърлите на наследник.
Ако е жива, може да прехвърлите на син, внук, правник и пр. Ако има нотариално-заверено желанието на бабата, не мисля че ще откажат.

За платена жалба не съм чувала. Жалбата обаче е винаги писмена и от името на титуляра. Пишеш на лист какъв ти е проблема, пращаш го по пощата или го носиш в офиса им и чакаш да се произнесат.

# 20
Ебееее, баба ми си е жива и здрава, но няма как да я емна да ходи и това да свърши, просто защото има достатъчно други ангажименти, да не изреждам сега какви. Нито аз имам време да си правя пълномощни и тн.
Не жалбата е платена. А проверката. Както и да е.
Начина го знам, не ми се разправя.

# 21
 А не може ли да се процедира по следният начин : След като жилището е твоя собственост и имаш решение за развод , да отидеш в общината с решението за развод и да пуснеш някаква молба или жалба , че бившият вече не обитава този адрес ? newsm78

# 22
Ако искаш да му създадеш проблеми на бившия, прочети чл. 99 от Закона за гражданската регистрация, а после чл. 116 ал. 2 от същия закон. После напиши една жалба до полицията, за да му наложат съответната глоба. Гарантирам, че много бързо ще си актуализира адреса....

# 23
 Не знам дали ще ти от полза, но да ти разкажа на нас какво ни се случи преди няколко години, въпреки, че живеем в АВСТРИЯ!
Апартамента ни беше 40 квадрата и по закон няма право да се настанят законно повече от 3-ма възрастни и то с изричното съгласие на главния наемател т.е. мъжа ми. Някъде на втората година след наемането на апартамента започнахме да получаваме сметки за телефон, глоби от градски транспорт  с най различни имена , естествено непознати. Мъжът ми отиде в магистрата да каже че тези хора не живеят у нас и не ги познаваме и  дали са регистрирани на адреса или са го давали просто така. Оказа се, че има регистрирани забележете,  още 9 човека #Crazy, все румънци и не можело да ги отпише ако не им каже трите имена и рождената дата hahaha Посъветваха ни да пуснем жалба в полицията, за да ни издадът документ при евентуални искове от кредитори и подобни да докажем че нямаме общо с тези хора. Направихме го. След няколко месеца се разигра страшен екшън. Една вечер  пред входа спряха два полицейски фургона  и у нас се изсипаха 15 униформени да ни обискират, въпреки че им показахме документа издаден от самите тях ,най безцеремонно изблъскаха мъжа ми от вратата, за да влязат,а той се опитваше да ги предупреди че имаме куче  родило предния ден и може да ги нападне , добре че горката беше в хола а не в коридора както е сега, че не ми се мисли. Е обиколиха стаите като си светеха с фенерчета въпреки лампите и си тръгнаха без да намерят никой нелегален , но на другия ден в един вестник прочетохме как след масирана акция на полицията били заловени банда от 9 нелегални румънци Joy Между другото кучката ни беше родила 9 кученца.

# 24
 Joy
Приемаш го с усмивка - това е важното  Peace

# 25
Тази година сменихме един куп документи, никой никъде не иска нещо за адресната регистрация. Но виж, ако искаш да я смениш, искат документи.  Затова е предпочел да не си създава главоболия.
  Peace

Roroana, страхотна история  Joy

# 26
  • На черешата
 Веднъж подавах жалба в районното,полицая прие присърце историята.Обадиха ми се да ми кажат, че са го търсили няколко пъти на адреса,който съм им дала като настоящ негов,но не са го намерили. Сега мисля пак да отида и да подам още една,да видим какво ще ми кажат. Посъветвах се и с адвокат по въпроса, имам нещо наум пък ще видим. Не искам да имам нищо общо с този човек.Развели сме се за да го махна от живота си, така че нямам никакво желание да се води, че живее с мен и децата.

# 27
Аз, съпругът ми и дъщеря ни си сменяхме личните карти и постоянния адрес в края на миналата година. Живеем под наем и искахме постоянният ни адрес да е на адреса на моите родители, които си притежават жилището. За целта и за тримата поотделно родителите ми попълваха декларация, че са съгласни този адрес да ни е постоянният, както и носихме нотариалния акт, за да се види, че деклараторите са собственици.
Така е в район Младост в София.

# 28
  • Пловдив
В момента се изисква да се представи нотариален акт и и собственикът на имота да подпише декларация, че е съгласен да се регистрира лицето като живущо там. Но ако не си сменяш адресната регистрация при издаването на нови документи никой нищо никого не пита. Предполагам, на човека просто не му се е занимавало с цялата бумащина и затова е оставил стария адрес. Не виждам какво би могло да ти навреди. Аз не съм си сменяла адресната регистрация от 1000 години, а съм сменила 4 адреса и 3 комплекта лични документи. В същото време в един от моите апартаменти живеят трима души, които се регистрираха там, без да живеят в жилището /а и никога не са живяли там/ и без никой да ми поиска декларация за съгласие или нотариален акт.

# 29
В същото време в един от моите апартаменти живеят трима души, които се регистрираха там, без да живеят в жилището /а и никога не са живяли там/ и без никой да ми поиска декларация за съгласие или нотариален акт.
По новия закон искат. Искахме да регистрираме съпруга ми вкъщи с настоящ адрес и искаха нотариален акт + 1 собственик.

Общи условия

Активация на акаунт