Отговори
# 465
Добро утро Simple Smile
Галче, може би ми е убегнало и си писала, но защо се налага това ранно изследване на кръв? Тук правят профилактични изследвания едва на шест месеца.
Ние май всички сме с хрема след като Иво ни донесе от детската. Тези помпи, които ползвате, не са ли с малко противоречив ефект? Не променят ли влажността на лигавицата и да се получава порочен кръг? Аз съм чела, че на бебета до два месеца и половина не е хубаво да се слагат капки, да се изтеглят сополите и тн, защото в повечето случаи това е физиологична хрема, с която се регулира влажността.
В нашия случай обаче може и да е вирус, ще видим. Но тази нощ имаше хриптене , не си доизпиваше млякото и се даваше. С баткото не съм имала такива проблеми. На него му хъркаше носа до четвъртия месец, но това не му се отразявало на храненето, не се и давил. Навън спеше най-добре и го държах възможно най-дълго на открито. Не сме изследвали секрет, просто мина в един момент.
За слинга -аз съм много за и преди известно време една приятелка ми прати линк с много красиви с халки, но точно тогава се развали времето и мъжа ми взе да ме разубеждава да поизчакаме, защото като сме навън е по-добре да е в количката при вятър.
Но така или иначе ще поръчам или ще купя от магазин, защото за разлика от кенгуруто става за по-голямо бебе, че и дете. По повод носенето -аз винаги съм предпочитала бебето да е към мен обърнато, така ми е по-удобно. Баща му обаче го носи на обратно . За равновесие на впечатленията  Laughing
vio , ние също сме постоянно навън и с нищо не мога да смогна. Купища дрехи ми стоят за гладене. Имаме толкова много дрехи, че мога да изгледам пет бебета на възрастта на Борис с тях. Не знам как се получи това чудо.
neci, много ти е красива госпожицата.
Къде изчезнаха Диди и Q- T Домъчня ми за тях.
Ренка, как върви диетата ? Сваляш ли килограми. Аз свалям, но не с очаквания ефект. Мисля, че хормонално още са ми разбъркани нещата. Днес мисля да ходя на йога. От другата седмица ще включа и каланетика.
Приятен ден на всички Hug

# 466
  • София
Добро утро,

минавам да ви почерпя
-      днес нашето съкровище става на два месеца.

# 467
Добро утро!
Мишчица, да се обадим на производителя/вносителя на Бейби Вак, може да получим някой бонус за хвалбите Simple Smile Майтапът на страна, аз лично съм го взела в случай, че малката се разболее и хремяса брутално: за един-два сопола няма да я мъча, тя си ги изкихва сама в някакъв момент. А и Валери, сигурно има нещо вярно в това, което пишеш. А за слинга и студа: според мен на малката й беше екстра като се гушеше с мен. А и с него я завивам с три пласта и отделно я обгръщам с ръце, допряна е в тялото ми, мисля си, че й е хубаво и топличко. Вятърът също по-малко я стига, защото като я увия хубаво то изобщо и част от нея не се подава...
Ние след малко потегляме на гости на свеки, пожелайте ми позитивни емоции, здрави нерви и търпение. Утре, като се приберем, ще разказвам Simple Smile
И на мен Q-T и Дидка много ми липсват, и Таренцето и Евитка по-рядко пишат, въобще окапахме като есенни листа, но така е то: бебоците ни изискват време и внимание...
Здравче, да сте живи и здрави Simple Smile Леле колко бързо минава това време...

# 468
Na mama Misheto , честита втора месечинка. Да е много здраво и щастливо бебчето Simple SmileSimple Smile

Valerie,
и при мен диетата не върви с бясни темпове, свалила съм 1 кг, но от талия вече 5см ...което е супер Simple Smile

Нашата Михаела ака вече при всяко ядене, какво стана ензнам..до сега ака по 1 път на ден...от тези колики ли е незнам... но дано да ми е добре детето Simple Smile
От вчера я слагам по корем, доста я успокоява..и така заспива лесно..иначе я дундуркам 2 часа..и пак реве ..

Хубав ден от мен и малката Simple Smile

# 469
От вчера я слагам по корем, доста я успокоява..и така заспива лесно..иначе я дундуркам 2 часа..и пак реве ..
от родилното още сме с колики и откакто са ни изписали спи нощем само по корем. През деня я слагам и по гръб, но нощем само по корем, чувства се много добре и спокойна  Peace

# 470
  • София
Нашият слинг дойде и аз веднага го изпробвах, вярно че съм доста вързана все още, но все си мисля, че го слагам според схемите и указанията... да де, но Влади много плаче като сложа в него. Дали не го слагам правилно, много тясно ли му е...
Направих една снимка набързо, за да ви покажа как сме, ще чакам jaded за разяснения, че тя очевидно добре се справя.

# 471
  • Варна
Здравейте, милички!

Отдавна не съм писала но бях в един филм от 10тина дена... ooooh!  Аз споделих с някои от варненските мами, ама се чувствам ужасно. Чувствам се като пълен провал с първото ми сериозно предизвикателство като майка.  Sad  С моята малка шушка изкарахме 2 нощи в инфекциозна болница.  Sad  Миналият петък, на рождения ден на татко и (не че той е тук), бубка ме уплаши много. Имаше зелени слузести акита с кървави жилки. Цял ден бях на телефона с педиатърката, но вечерта след поредната ГОЛЯМА порция кървави жилки се грабнахме и отидохме директно в инфекциозна болница. Там ни приеха, че бебка е много малка и да я наблюдават. Иначе беше жизнена, хапваше си, не повръщаше, не беше обезводнена. Според докторите ще излезе някоя чревна инфекция. В неделя обаче ни пуснаха вкъщи. че в отделението нямаше отопления и беше адски студ,  с уговорката, че ще се върнем незабавно ако има промяна в състоянието и. А в понеделник трябваше да отидем преди сутрешната визитация. Добре, че майка ми беше постоянно на линия да ни води с колата, да носи багажи и храна. Ох сърцето ми се късаше като гледах как я боцкат и как плаче малкото ми съкровище.   Sad  Не знам къде сбърках и какво направих или не направих да се озовем в болница.  Sad И в крайна сметка се  оказа, че няма никакви инфекции и абсолютно ненужно я натъпкаха с антибиотик. Днес бяхме на консултация при педиатърката ни и най-вероятно ще се окаже алергия или пък това, че изсуква повече предно мляко вместо задно. Лекарката ми каза,че това, че има крустички по главата и по веждичките също е индикация, че е предразположена към алергии. Направо ми иде да се ритна в простата глава.
Поне бебка е добре и жизнена. От последния път е наддала 1,3 кг и е пораснала още 3 см.
Та такива неща около мен. Като се прибави, че към всичко това мъж ми беше изгубил документите на колата, а беше в чужбина и трябваше да вадя дубликати; след апокалиптичната буря във Варна апартаментът, който давам под наем е наводнен и трябва да се оправям и с майстори; а по едно време и свеки беше у нас да ми "помага" и ме изнерви на макс, ама няма да разказвам, че пак ме хваща яд - абе направо съм луднала.
Валери, jadedHug Hug
Na mama Misheto , честита ви втора месечинка!   bouquet  Между другото и аз не мога да се справя с моя слинг нещо. newsm78 Опитвала съм 3 пъти ама мисля, че аз нещо не поставям беба в правилна позиция. jaded,  и аз ще съм любопитна да споделиш трикове. Hug
Връщам се да ви прочета - само ми се мерна някакъв бейби вак и прахосмукачка и много ме заинтересува. Mr. Green
хубава вечер! Hug

ПП. Качила съм двете снимки от първата Варненска бебешка среща в албумчето Simple Smile

# 472
Na mama Misheto аз използвам в момента Метод за привързване за новородени (който според мен е същият като Класическият метод) от тази страничка,  http://sunnybabybg.com/methods.html, беба се чувства доста добре така. В началото ползвах и Метода хамак, но един път беше доста нервна, нахраних я и от свитата поза в която беше, повърна на фонтан. И от тогава си я слагам така във слинга. Отделно ортопеда ме предупреди да я нося така, че крачетата да са разтворени, а това не се получава при "Хамака".  Честита втора месечинка, да е жив и здрав юнака!   bouquet
Q-T Hug Hug Hug не си вкарвай такива мисли в главата,че си се провалила, всичко е минало. Сега сте си в къщи, Маленка е добре, още повече че е пораснала много, браво на нея. Сега с нашата докторка, ще проследите нещата и ще откриете къде е проблема Hug Дано повече няма такива изпитания за теб и Маленка!

# 473
А успявате ли сами да си вържете слинга? Аз имам слинг - шал, и посмъртно не мога да се оправя сама с него, все някой трябва да ми помага да го вържем. По тази причина по - често използвам кенгуруто, а ми се иска да си ползвам и слинга Simple Smile
Na mama Misheto, честита ви втора месечинка!
Q - T, не се самообвинявай, според мен си реагирала адекватно - обърнала си се към лекар, всеки би постъпил така. Важното е, че всичко с бебка е наред  Simple Smile

# 474
  • София
И моят е тип-шал, връзвам го сама,но не знам дали не го стягам прекалено?
Красуна, ти стегнат към себе си ли го връзваш и той каква материя е? Моят е памук, средно плътен, но ми се струва много тясно. А при класическия метод крачета къде остават и как седят?

Зори Hug, важното е, че бебка е добре и напротив- ти си направила всичко необходимо, за да си сигурна че ще е добре.
Лека ви нощ, утре пак ще задружно връзваме  Mr. Green

# 475
Зори Hug, това че сме майки не означава, че можем всичко да предвидим. Ето и при нас е оказа, че напразно сме боцкали Тод, но по-важното е, че бебоците са добре и са здравички Hug

Валери, докторката имаше съмнения, че не е преминала физиологичната жълтеница и освен това още от раждането доста често му треперят на Тод крачетата и затова искаше да пусне изследване за билирубин, калций и фосфор Peace

Аз кърмя Тод в кенгуруто понякога ето така, когато са ми заети ръцете Laughing

# 476
Q-T , ужасно е това, което си преживяла. Естествено, че ако има проблем с толкова малко бебче ще отидеш на лекар и ще се довериш. Още повече, че за първи път се сблъскваш с такова нещо. Спомням си като видях кръв в изпражненията на Иво, когато кара един стомашен вирус на  година и половина, как си изкарах акъла. А беше голям
Самообвиненията само пречат, зарежи ги.
Боби също има себорейна кожа между веждите и на главата. И на нас ни казаха, че е признак за възможни бъдещи алергии. Аз също се самообвинявам, че не направих всичко възможно, за да кърмя и в момента заради това е с хрема. От друга страна обаче се успокоявам, че и Иво е съвсем малко кърмен, а като бебе въобще не е боледувал, а като дете го настигат вируси, които изкарва за няколко дни. Явно просто трябва да възприема, че децата са си различни и че това, че имаме по-голямо дете, което ходи на детска градина, ще се отрази.
А възможно ли е да е АБКМ? Или при кърмени бебета не може да се говори за такава алергия?
Галче, добре, че всичко е ок. Много ти е хубаво кенгуруто. Изглежда ми доста голямо, като раничка. Борис почти съвсем го запълва нашето.
Na mama Misheto, честито със закъснение. Желая ти да расте здрав и силен.
Ренка, супер резултати са тези пет сантиметра. Аз не се меря по този начин, но за две дседмици и половина свалих около четири килограма. Вчера на йогата беше много приятно и разтоварващо. Изненадах се от себе си, че не съм загубила гъвкавост въпреки многото килограми отгоре.
Приятен ден на всички. И да са .здрави и весели бебоците Hug

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 08:19 от valerie

# 477
И аз сама си връзвам слинга, даже вече доста добре съм усвоила техниката и става бързо. Материята му е еластична, май е памучно трико, ако има такава материя де  Rolling Eyes Връзвам го плътно по мен, не оставам допълнително място за бебето. Наистина в началото е доста притиснато до мен бебето, но като го понося малко и се отпуска. При класическият метод, крачетата остават отстрани, отдолу под дупето е кръстоската на плата, ако успях да го обясня  Blush
valerie не мисля, че кърменето оказва кой знае какво влияние дали детето ще се разболее или не, по-скоро оказва влияние върху по бързото и лесно излекуване. А голямо влияние оказва наличието на други деца в семейството. Ето например първото разболяване на сина ми беше на 8 месечна възраст, каката за първи път се разболя на 3 месеца, а сега бебето още на 15 дни беше със сопол. Sad
Вече забравих какво още щях да пиша, този пост го пиша 3 часа Crazy

# 478
Q-TСъжалявам, че сте пеживели такива неприятности, понякога е твърде сложно да преценим кое точно е най-доброто за децата ни, но когато се касае за здрвето им някакси е най-трудно да се вземе еднозначно решение.
 Ние с Монко сме били  3 пъти в болница/най-кошмарните ми преживявания/ и 2 пъти съм отказвала да останем, но каква смелост и с колко страх не мога да обясня просто. С времето някакси се научаваш и започваш по интуитивно и смело да вземаш тези решения, но е адски сложно.
 Единия път като отказах беше ларингит-спазъм на ларингса , в спешното му бихо урбазон и той се оправи човека, но после в детско отделение искаха да ни приемат да ни наблюдават, освен наблюдаването се включва антибиотик и урбазон за 3 дни, независимо дали му има нещо в противен случай в болницата не им плащат нищо. Това ми беше разяснено от докторката. Еми тръгнахме си...макар, че умирах от страх сутринта да не се повтори кризата. Confused
Втория път кашляше много и му направиха снимка на дробчетата, оказа се , че не е много ясна, защото той не стоя мирно, но " за всеки случай" искаха да ни лекуват 5 дни от пневмония..
Постъпила си правилно разбира се, в случая няма как да реагираш по друг начин Сега всичко с детенцето е наред, а това е най-важното -Прегръдки и на двете ви! Hug Hug Hug

# 479
  • София
Привет
Q-T Преживяла си ужасен ужас сигурно. Важното е че всичко е наред. Валери е права. Самообвиненията изобщо не помагат.  Hug

Момичета браво, че успявате да се преборите със слинговете. Аз имах допир и се оплетох в него почти  Mr. Green. Това беше още като Иво се роди. От тогава нямам желание за подобно нещо  newsm78.

Да ви разкажа как премина снощното ми излизане по случай годишнината. Понеже за първи път оставяме Вики. Майка ми дойде в нас, имах изцедена кърма и така. Първо, че Вики никога не е яла нещо от шише до сега и ми беше супер притеснено дали ще иска изобщо. После постоянно нареждах на майка ми като няква истерясала бях. Кърмих я към 19.30 и и заобяснявах, да я нахрани към 22.00. Обаче ако мрънка да я нахрани и преди това, или пък ако се успи да не я буди. И ужас. Майка ми каза че съм луда  ooooh! и да се успокоя. Добреееее. Тръгваме ние и цяла вечер аз ми е напрегнато, преглеждах си телефона 100 пъти и така. Но не звъннах, нито тя ми се обади. Прибираме се към 23.30 и какво да видя. Както съм оставила Вики, тя заспала....и изобщо не се е будила, и майка ми тъкмо приготвяше кърмата да я храни.  Joy Joy Joy И така, тя проспа първото си оставане с баба си, аз си я накърмих и всичко мина добре. Но трябва да престана да се държа като изтерясалите майки дето нареждат като свекърви и всичко разбират и знаят  ooooh! ooooh! ooooh! Днеска я оставих на свеки в тях за 1 час, че ходих да си търся спортен сутиен...и не си намерих. Моля някоя от вас ако знае къде има дами сподели. Тази седмица трябва да си взема, че почвам фитнес и малко зумба.

Общи условия

Активация на акаунт