Отговори
# 570
.........Даже не знам какво мога да пия, колдрекс трябва да видя какво пише в него, може ли за бременни??? Иначе съм на едни тъпи капки за нос, вода с лимон, осцилококцинум и ангина хил.

Евитка, мила, вече не си бременна, така че какво ти пука какво може да пият бременните  Joy можеш да пиеш нурофен - напълно позволен при кърмене и адски ефективен. Първия прием пиеш 2 хапчета и после по 1 през 3-4 часа, докато се оправиш. Осцилокоцинума действа само, ако го почнеш при най-най първите симптоми, когато още се колебаеш дали си болна, но не пречи да си го пиеш все пак. Спокойно можеш да си пръскаш Тантум Верде в гърлото - съвместим е с кърменето. А за нослето - фитоназал на Абока (био капки в еднократни дози, които много облекчават и отпушват или бадемово масло на памуче и в носа, колкото издръжиш, че пречи на дишането да си натъпкана с памуци  Laughing

Даже не съм разбрала, че си звъняла, нещо съм пропуснала явно. Обаче аз те държа под око, нали знаеш  Laughing Чувах се с Дани няколко пъти последните дни, че ходих при нейния мамолог и понеже всеки път я питам дали ти е дошъл сертификата и дали всичко е наред с изследванията, заради тия стафилококи, та последния път, като я чух, тя направо започна с новините за теб и после заговори за мамолога Laughing

# 571
такааа днес бяхме на консултация и отложихме ваксината за другата седмица,освен това каза че няма да ни ги слага двете на веднъж,ами първо едната и след 2,3 дни и другата.качили сме 800гр за месец,което за педи е добре,а на мен нещо не ми се много нрави.споделих и,че алекс не яде много а по малко и често и тя каза че наистин а е малко.смених млякото и взех от това на хипп комбиотик,но засега не виждам кой знае а които яде...Sad((иначе е порастнал с по 2 см на гърдички и главичка а на ръст с 3см.не че ме притеснява толкова колко е наддал,а това че не яде както трябва и по колкото трябва.от както се накарам да яде повечко:((((
освен това забравих да ви кажа,от вчера алекс е много неспокоен,дори навън като бяхме не спа много а само мруънкаше.не е гладе,биба неиска,цока си ръцете,плаче,в ръце неиска абе направо в чудо съм се видяла,понеже досега не е бил такъв.цяла вечер не сме спали като хората.снощи пак така,след банята толкова рева и накрая като яде заспа набързо от умора и тъкмо се успокоих ето ти го след половин ч1ас като се ококори....люлях го люлях и накрая му дадох хапченце за зъбките и ако искате ми вярвайте цяла вечер спахме доволно.на сутринта естествено пак беше кисел и преди да излезем отново му дадох хапченце и пак цял следобяд спа като пън без да се събуди за ядене.незнам от хапчето ли е или аз си въобразявам,но поне ако не му помогне няма да му навреди:((((

ох копирах го от FB Embarassed   но ме мързи пак да пиша същото,даже не съм ви чела Blush   но използваме последните лъчи да сме навън по цял ден.днес даже имаше доста вятър но с дъждобранмна си бяхме екстра

# 572
eniq, аз имам две таблици за развитието на бебето през първата година. И в двете пише, че през втори месец за нормално се смята наддаване 800-1000 грама. Няма смисъл да се притесняваш Hug
Боби също взе да яде по малко, но често. Вместо обратното, както се очаква от производителите на детски млека. Храня на поискване, така че не ме притеснява. Хубавато е, че все пак има равни интервали между храненията , когато огладнява и горе долу мога да предвидя кога ще е следващото, за да не ни заварва неподготвени навън.
Ако даваш хомеопатични за зъбите, те имат успокоителен ефект и заради това най-вероятно е заспал. Не е сигурно, че са зъби. Според мен много бебета дават признаци, че сякаш ще им никнат зъби, а реално почти всички имат първите на пет-пет и половина месеца.
Dandelia, надали лющенето от бебешкия обрив може да се счита за себеореен дерматит.
По повод дискусията за очите - ние и двамата с мъжа ми сме с пъстри очи, с преобладаващо зелено. Иво е с пъстри откъм четвъртия месец, но повече кафеният. А косата му е руса въпреки че уж русото по мои спомени е рецесивен белег. Баща му е светъл.
Боби в момента е със сини очи, но с тъмна коса. Много са ми различни децата.  Големият е с малко чипо носле от раждането, Боби май ще е с по-голямо. Макар и двамата да се родиха по четири килограма, Борис определено изглеждаше по-малък, заради по-малката главичка. И структурата на тялото му е по-грацилна -издължени крайници, фини, дълги пръсти на ръцете, тънко, издължено стъпало. Иво е по-набит. Малкият е умалено копие на баща си, а големият е смесен, но като че ли прилича малко повече на мен.
 Проверката на терасата показа, че е студено, но не е ветровито, което ме радва. В количката на Боби му е добре и при вятър, но аз мръзна отстрани.
Хубав ден на всички.

# 573
  • София
Офффф Таренцееееее, тотално съм изкукуригала............исках да кажа за КЪРМАЧКИ, не за бременни, ма нали съм ку-ку............. да ти кажа май днес съм една идея по-добре...пу-пу....пък да видим, но съм с жесток главобол, Рада нощес прави невероятни изцепки, не знам какво й беше-рев ма яко.........нито гушкане, нито люшкане, нито бели шумове и други психарии, които УЖ ПОМАГАТ, детето беше адски изнервено, превъзбудено, без да има някаква конкретна болка и причина, категорична съм че не бяха коликите, те са на талази и някак си като контркциите имат пик и спад, а това дете нощес не спря от 10 до 4, след като цял ден не спа, а само придремва, от колики....направо вече два месеца не съм спала като хората и това най-много ме разбива. На фона на циреите ми и болката от тях недоспиването е една допълнителна екстра, която ме разбива.........акъла не ми го побира как хората искат да раждат втори деца.......честно да ви кажа не бих могла да си причиня това отново!!! Сигурно защото при мен има усложняващи фактори, но за второ дете само дори като си помисля и настръхвам. А и ЕГН-то си казва думата сигурно ако бях 10 години по-млада щеше да ми е по-леко, е да ама нямаше да имам други неща, които вече съм постигнала!
Валери и аз всеки ден независимо от времето излизам с Рада поне за 1,30 -2ч. вчера в 11 беше кучи студ в София, нямаше грам слънце и духаше ужасно и аз като теб зъзнех по улиците, а Рада си кютеше в количката на завет и на топличко, но нека детенце да е навън колкото може повече, днес съм страшно уморена и сега не знам кога да я изведа.
ИСках да споделя милинки че след втория-третия прием на Дактарин няма и помен от гъбите в устата на Рада и сега си е добре детенце.
Сега е заспала като пън и разбираемо след като вчера не спа почти 24ч. !!!!

# 574
  • София
Привет  Hug
.........Даже не знам какво мога да пия, колдрекс трябва да видя какво пише в него, може ли за бременни??? Иначе съм на едни тъпи капки за нос, вода с лимон, осцилококцинум и ангина хил.
Осцилокоцинума действа само, ако го почнеш при най-най първите симптоми, когато още се колебаеш дали си болна, но не пречи да си го пиеш все пак. Спокойно можеш да си пръскаш Тантум Верде в гърлото - съвместим е с кърменето.

Момичета ментата неутрализира действието на хомеопатичните медикаменти. Така, че ако приемате Тантум /или нещо с мента напр. чайове и т.н/ няма смисъл да приемате хомеопатия, щото не действа  Peace
Тара Истина е, че смяната на обстановката действа зареждащо. Аз когато синът ми беше на 6-7 месеца започнах да ходя за по 3-4 часа на ден в работата. И о боже...оказа се, че светът е продължил нормалният си ход и не всичко се върти около наакани памперси, пюрета и никнещи зъби  ooooh! Подейства ми като глътка свеж въздух  Mr. Green Hug

Незнам момичета, но на мен ми се струва твъъъърде рано за зъби. И аз съм чувала че приятели, на техни приятели, на тенви приятели и така до безкрай ....та там на някакво детенце е поникнало зъбче на 1 месец. Реално от достоверен източник обаче не съм го чувала. Вероятно децата ви са открили, че имат ръце и за това ги бутат в устата си. Все пак бебчетата опознават света чрез устата си  Peace

Въпроси към ЛЛЛ Консултант:
Има ли проблем за кърмата ми ако правя такива антицелулитни масажи http://www.youtube.com/user/BELLABACICUP  ? Като естествено няма да засягам гърдите  Mr. Green. Само ханша, бедрата и съвсеееем по мъничко корема. От самия масаж доколкото прочетох мисля че вреда няма, по скоро дали се отделя нещо в кърмата от въпросната процедура?

Вчера сменях памперса на Вики и тя се изака пред очите ми, и изака едно като пяна под силно налягане с цвят  и мирис точно какъвто трябвада си бъде. Нищо по различно, но беше като пяна. Колики няма. И ми се стори странно. Докато взема кърпа да я избърша, захлупих въпросният памперс. След секунди го отхлупих и памперса беше попил пяната и си изглеждаше като едно абсолютно нормално аки  newsm78 с частички както трябва да бъде  newsm78. Прочетох разни статии в нета и видях, че понякога е нормално, но все пак ще съм благодарна да ми разкажете по подробно на какво се дължи това. Започвам да се чудя дали тя не ака по принцип пяна, но докато сменя памперса тя да се е абсорбирала..и естествено си вкарах филм в главата  newsm78. Вчера не съм яла нещо по различно от обикновенно, нито съм пила газирано..нищо  newsm78

# 575
Дактарина наистина действа почти  моментално!  Peace
 Ей  Евиткееееее, ние с вторите деца какво  да кажем аааа???  baby_neutral baby_neutral
 Имай предвид , че децата са разлчини също като  бременностите. Моя  синковец беше голям кротушко като  бебче , единствения проблем  с него беше запека , който пък  беше за кратко време ; дори коликите  му почти не усетих но всичко това беше до  едната годинка....  Mr. Green След това ,  направо  думи  нямам .... и така  си продължава и  до  днес .... А сега беба е една ревливка ,  глезана , когато  отвори очи и  започва да реве уж от  глад  а всъщност изяжда доста по-малко от  дозата си.... Яде  останалото  малко по-късно ! Коликите  ни  са ужасни ....
 От  днес давам други  мляко  -  замених  Аптамила с  ХИП Комбиотик. Да видим дали ще подействат тези пробиотици  в АМ.
Една мама попита  дали  Борината  е Тамян .... - НЕ е тамян
Борината , това са борови трески за разпалки Peace По тях има смола , която е с лечебно действие. Само това не съм опитала  за тези колики.

# 576
  • София
Стелиии и аз забравих да коментирам Борината Simple Smile))), която била Тамян........имах намерението и снимка да кача, ма забравих...... та вас с по две деца направо не ви мисля, айде твоето първото е голямо и някак си имаш предимство защото грижите ти са различни, ма тия с по една две години разлика между децата стават хахави..............
Момичета да ви призная за тоя чай от копър. Казвам ви поне при Рада имам чуството че след него детето е два пъти по-зле и с още по-невероятни колики, спирам даването и коликите стават поне поносими. Не знам има ли друга мама с подобно наблюдение, но на нас тоя чай ни действа още по-зле и по-изнервящо???!!!

# 577
ЕНИЯ и ние бяхме същата работа-вече 2 дена сме на Лактана Био и нещата са си супер добре.Прави вече по-големи паузи между храненията и изяжда 120мл от раз,даже понякога търси още.То това мляко е едно жълтичко на цвят,мирише си на мляко,а не ужасно като повечето АМ.Е малко по-скъпичко е ама мисля,че си струва.Ако искаш пробвай го!Аз го купих от един магазин в Стара Загора,дето е доста известен и харесван,та се засякох с още 3 майки там дето са на АМ и казаха и те,че откакто са на Лактана са се родили направо.Чудех се между Хип Комбиотик и Лактаната и триете бяха на мнение,че Лактана е по-добре.Не те агитирвам,но щом и това не е помогнало опитай го ако искаш.При Никол виждам коренна промяна.

# 578
stel bels на кой аптамил сте в смисъл на комфорта или обикновенния.моля да споделиш за хип-а че живо ме интересува

# 579
евитка и ние от копърите пищяхме като обезумели да не говоря пък и като сложех анасон простооооооо отврат

# 580
  • София
Valerie, тази таблици за наддаването има ли ги някъде онлайн? 800-1000 гр. за кърмени или бебета на АМ са? Питам защото нали съм майка - маниячка и си меря детето постоянно, роди се дребосък - 2.800. От 2-3 дни се е заковал на 4.800 и не мърда, а не стои гладен определено.

Исках да попитам дали знаете колко е годността на отворено АМ, отворила съм едното пакетче Мил-мил още преди месец и половина за дохранване, когато имах големи кризи с кърмата и още не съм го свършила, а никъде на опаковката не намерих указание? Thinking

# 581
Да Ви се похваля, днес ходих в Комсед. Купих доста подаръци на каката и братовчеда. Ще скрия повечето за Коледа. До неделя има 50 % намаление на всичко в магазинчетата до Била Младост и люлин. Сигурно събота и неделя ще е лудница и не знам какво ще е останало, Обаче наистина всичко е на половин цена. Даже вътре имаше Щанд на Колев и Колев и там също имаше 50% намалени. Хубави пантофи бяха по 9 лв.

Моята бебека най-накрая и изчезнаха почти соплолите, обаче има пъпчици. Първ бяха само по лицето, а сега по цялото тяло. И така цяла седмица. Много са гадни и са много  ooooh!
Ще ходя на консултации на 01.11 та тогава ще питам.
За коликите, според мен нищо не помага, всичко си е до дете.  Rolling Eyes

# 582
Здравейте, септемврийски мами!
С доста голямо закъснение се присъединявам към вас - бебе Софи се роди 11 дена преди термин или на 29.08 с мерки 3.700кг. и 51см. Чета ви доста често, но чак сега се престраших да се запиша Simple Smile

Искам да питам тези, които са се сдобили с шапки от Кеми/Еси/ как са го направили, гледах снимки и много ми харесаха и искам да си взема за моята беборанка, че празници идват и трябва да сме модерни Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 19:52 от tlea

# 583
Искам да ви питам Вас и съответно консултантките по кърмене - как мога да предотвратя спирането на кърмата си , защото ми се налага да пия хапчета за 15 дни и през този период ще трябва да се цедя и малчо да е на АМ. Много ми се иска след като изтекат тези дни отново да се кърмим или поне да имам кърма да се храним. Досега два месеца бяхме само на кърма но заради проблеми с дисковата ми херния се налага да пия лекарства, а и ми сложиха инжекция.  Моля Ви пишете. А иначе аз мога да се похваля (да не ме чуе злото) с едно прекрасно послушно бебче. Може би това ми е като подарък след ревливата кака. В понеделник сме на консултация и ще видим колко сме наддали за 2 месеца.
Лека и спокойна нощ на всички мамчета и техните сладки бебчета

lina_bebe, съжалявам, че се налага да преминаваш през подобни неприятности, надявам се да се възстановиш бързо. Би ли желала да споделиш какви лекарства са ти предписани, бих могла да проверя в справичниците какво е нивото на риск и какво е времето, за което приблизително се изчистват от организма. Има не малко лекарства, които са съвместими с кърменето или имат съвместими с кърменето алтернативи. Тази информация може да ти е полезна за да обсъдиш с лекаря си как да процедирате от тук нататък.

Ако все пак се наложи кърменето да се преустанови за тези 15 дни, поддържането на стимулацията на лактацията ще е особено важна за да се поддържа кърмата докато пак можеш да кърмиш. Добре е хубаво да изпразваш гърдите поне с честотата с която бебето суче, а при възможност и по-често. Много майки, които цедят споделят, по-ефективно и успешно е стимулирането когато се цеди често, дори и на по-кратки сесии, отколкото продължително цедене, но на големи интервали. Би могла да опиташ да изцеждаш и двете гърди на едно цедене и да поцедиш още няколко минутки, след като гърдата е спряла да пуска, стига това да не ти създава дискомфорт. Добре е да имаш поне 8 такива сесии, като може да направиш една по-голяма пауза през нощта, но е добре да има и едно късно вечерно или ранно сутришно изцеждане. От опита на майките, които имат нужда да цедят,  може да се каже, че когато се комбинира изцеждане на ръка и изцеждане с помпа, стимулацията може да се окаже най-разнообразна и ефективна. Топли компреси, нежен масаж и приятна топла напитка преди цедене може да са в помощ.

Може да ти е полезно да прочетеш тази статия за храненето на кърменото бебе от шише. Ако се наложи бебето ти да бъде хранено не от гърда, добре е това да става максимално щадящо и внимателно, за да се избегне предпочитането на шишето пред гърда или объркване на засукването.

Ще очаквам да пишеш пак и да разкажеш как сте  Peace

# 584
Въпроси към ЛЛЛ Консултант:
Има ли проблем за кърмата ми ако правя такива антицелулитни масажи http://www.youtube.com/user/BELLABACICUP  ? Като естествено няма да засягам гърдите  Mr. Green. Само ханша, бедрата и съвсеееем по мъничко корема. От самия масаж доколкото прочетох мисля че вреда няма, по скоро дали се отделя нещо в кърмата от въпросната процедура?

mishchitzata, видимо няма причина за притеснение тези вендузи да навредят на кърменето. Антицелулитните масажи и процедури като цяло може да са доста болезнени, но едва ли могат да имат някакво влияние4 върху кърмата. Може да се провери ако се използва някаква по-агресивна козметика, дали някоя от съставките може да създаде проблем. Има данни, че от тези изфинващи процедури по време на кърмене не се препоръчва кавитацията, защото се отделят голяма доза токсини и не е ясно какво преминава в кърмата. Надявам се да разкажеш за ефекта на тази процедура  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт