Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 156
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро и от мен мамчета. Не се обаждам много, но ви чета вечер, само дето съм доста уморена - напрегнато ми е на работа а тази сутрин ставам всеки ден в 5:30. Ходих вчера на теста за гестационен диабет, утре ще имам резултати а днес сме и на преглед при доки. Любопитна съм колко е пораснало бръмбарчето. Надявам се всички със здравословни проблеми се оправяте и няма усложнения. Менина, завиждам ти, че приключваш, аз още около месец има да работя. Много ми беше интересно да разбера за пъпната връв, ще питам в болницата където искам да родя как протича този процес. Аз искам във вода, така че ми е интересно много. Иначе знам, че там бебчето 100% го дават на мама веднага, а после се настаняват заедно. Стаите май са 2ки и 4ки. Според късмета  Grinning Относно датите..ако дойде на термин мен ми харесва много датата 10.01. Аз съм на 08.08. а брат ми е на 20.02. Нашите все едно да ни поръчали рожденните дни. А козирогче много искам - също съм чела хубави неща за бебетата козлета  Heart Eyes Качила съм два фотоси да ви покажа вече завършената ни спалня с огромното легло дето получихме - с рафтовете отдолу. Хубав ден от мен  Hug
Смърфиетка, дълъг ли ти е превода и от какъв език?

# 106
Добро утро, девойки  Hug
Аз почти успях да спя тази нощ, казвам почти, защото все пак не се разминах със ставане до WC-то  Crazy Кога ще спя, направо не знам. През деня не мога да спя, ако пък ми се случи, после имам страшно главоболие  Rolling Eyes
Менина, ох, чак жал ми стана за теб  Hug Надявам се скоро да се наспиш. Лумина, ти също  Hug

Това с пъпната връв съм го чувала, но определено не знаех подробности. За съжаление тук няма кой да се съобрази с това, дори и майката да изяви желание. Преди 5,6 години, когато раждах, само ми показаха дребния и го отведоха. Дадоха ми го чак на 3-я ден, до тогава е бил на адаптирано мляко  ooooh! Надявам се поне това да се е подобрило сега. Поне разбрах, че тук във Варна, където ще раждам, бебетата са постоянно при майките от 2-я ден. Ти му сменяш памперса, ти го преобличаш. Дано пак така бързо да се възстановява.

Относно имената, аз имах само за момиче- Ема или Яна, но фаворит си ми беше Ема. За втори мъж обаче и идея си нямах какво да е. С таткото сме на различни мнения, но баткото май ще надделее. Той си хареса мъжко име- Алекс, та най-вероятно ще е Александър. Въпреки че все още се бъзикаме с нероден Петко, т.к. съпругът ми се казва Явор и затова на бебето му викаме Пейо  Mr. Green

# 107
  • Бургас
Здравейте отново!
Свързах се с гинеколога и ми изписа "Зинат" за е-колите в урината.Някоя от вас пила ли го е по време на бременност?Знам, че е изписван често при бременните, доки също каза да не се притеснявам.

# 108
Здравейте мили дами,
направо ми скрихте шапката  Crazy изписали сте тонове постове и чета вече втори ден, а уж ме нямаше за малко...
Искам само да споделя, че чакаме момиченце и засега е здраво бебенцето, това каза доки Simple Smile Видяхме на видоезона усмивка и отворени очички, таткото едва не припадна от кеф!
Мисля този петък да отида най-после на едно училище за мами, че скоро ще трябва да ходя май на лекции  Rolling Eyes И с пазаруването съм изостанала, а вече не е зле да се ориентирам нещо... Уикенда ще идват свекитата, та пак сме заети newsm78
Като прочета старите постове ще се включа адекватно вече, това е засега от мен  bye

# 109
Здравейте, мами Simple Smile
Много искам да мога да чета и пиша по-редовно, но след сватбата (Благодаря на всички за прекрасните пожелания! Много ме зарадвахте! Пожелавам ви същото и по-голямо щастие!!! Hug  Hug   bouquet ) на работа ми се е насъбрало много за наваксване... Та засега ще се включвам от време на време Simple Smile
Успях да прочета страниците от новата темичка! Благодаря на Кафенце за старанието и за чудесния вид на темата!
Вчера ходихме при новата лекарка, за която решихме, че искаме да изражда бебето - д-р Райчева. Получихме препоръки за нея и сме доволни от първата ни среща.
За килограмите - качила съм почти 10! Много са! И д-рката каза така. Както Атадар обаче аз бях на 90-дневната диета преди да забременея и очевидно това се отразява. Не ям по много вечер. Само на обед си хапвам стабилно  Embarassed
МНого беше полезно да науча за прерязването на пъпната връв и за пулсирането. Дори не бях чувала! Мисля и аз да настоявам за изчакване... Опасявам се обаче, че въпреки огромното ми желание да раждам нормално, ще се наложи да е секцио, защото ми е много тесен тазът.  Cry Ако е така, не знам дали ще се съобразят с желанието ми да изчакат преди да отрежат връвта.
Докторката ми изписа Биозин Мама - за имунната система - каза, че изключително го препоръчва за зимата! Изписа ми и капки Зимафлуор, които да пия след 26-та седмица за зъбите на бебето.
Малката принцеса пак я гледахме на 4D - много срамежлива и рита много. Д-рката кава, че е наистина много активна. Позицията й в с главата надолу и е напълно здрава! Заключихме, че прилича на татко си, защото е дългокрака Simple Smile
За болестите пазете се много, дано всички болни бързо да се оправят! ПОкрай мен всички също са болни. Таткото не може да стане от леглото и тази сутрин по спешност ходих до аптеката в 7 часа Sad Зарази и кашлящи хора навсякъде, а после хората ми се чудят защо се притеснявам да пътувам с метрото и защо започвам да обмислям кога да изляза в болничен Sad newsm78 Ще ми се да изкарам до край, но имам чувството, че си тормозя бебето. Нямам време за таткото, той страда от това и ми го казва постоянно. А и следващите 3 месеца са последните, в които ще мога да разполагам само и изцяло с личния си живот - да помързелувам, да посрещам шумни гости, да ходя на кино и театър... без да се тревожа за бебчето...  
Ще се включвам по-късно пак, че се отпуснах отново да пиша фермани Simple Smile хахах
Прекрасен ден на всички мами!!!!!!!!  bouquet

# 110
Като добавка...
С покупките сме до никъде... избрали сме някои неща, но до там. Купила съм някои дрешки само.
За училищата за бременни - не съм се интересувала серизно, защото няма кога да отида - ужасно нали?! Иначе имам голямо желание! Има какво да науча!
Шоколадово бонбонче - Зинат не съм ползвала, но щом докторът гарантира, няма какво да се тревожиш.
JuNona  честити розови гащи!   bouquet 
За датата, ако се наложи секцио - също бих предпочела бебето само да си я избере! Така и ще настоявам пред д-рката, само дай Боже всичко да е наред и с двете! Simple Smile

# 111
Привет и мен ,, Вие наистина пише старшно бързо... та дори нямам време и да изчета старите теми  Embarassed , предполгам доста от вас са си накупили дрешки за бебоците вече, та питането ми е ... с какъв прах ги перете?

# 112
Шоки и  аз съм на Зинат 6-ден. Не се притеснявай няма страшно. Изписват го на бременни. Пия го заради бронхит, но забеязвам че течението ми намаля newsm78. Уж всичко ми беше наред.
usmivka66 аз на твое място бих пропуснала Зимафлора. Прочети малко повече за флуора в нета. Знам че на запад вече не се изписва нитоо на деца, нбито на бременни. За Биозина и аз се замислям дали да не си купя и пия сега по времето на вирусите.

# 113
За датата, ако се наложи секцио - също бих предпочела бебето само да си я избере! Така и ще настоявам пред д-рката,

точно това трудно ще го настояваш пред докторката, понеже когато се говори за секцио предварително, то се планира. В случая ти трябва да настояваш за нормално раждане, пък после в процеса ако се наложи, да те срежат.
Що се отнася до тесния таз, не се навивайте отсега, че това е причина за секцио! Имате още 2-3 месеца докрая, и точно в тези месеци тазът ще се разширява! Особено при първа бременност. Най-много ще се рашири в деветия месец и засега няма никакво основяание да ви подготвят и навиват за секцио поради тесен таз.

# 114
Привет момичета, и аз се записвам, чакаме си бебчо средата на Януари Hug

Сега виждам, че не съм само аз дето да не спя нощем, а днес точно се чудех / щом от сега не спя, какво ли ще е като порасна още....

Моля ви споделете, кой какво прави срещу настинки и вируси. Голям проблем ми е   ooooh! Още от преди да забременея имунитетът ми падна малко заради един скапан вирус дето изкарах, и сега малко ми трябва... От вчера се чувствам кофти, корем, отпадналост , последния път така го карах 3-4 седмици ....  За сега си взех клеева тинктура и чайче, а снощи и парацетамол. Но ми се ще като цяло да си засиля имунитета, та споделете моля ви вие какво правите по въпроса.

# 115
teg, аз пия фрешове всяка сутрин за закуска - портокали, лимони, грейпфрути, праскови, каквото има в хладилника го цедя на сок. А на лимона му слагам мед. Само че...въпреки това ме заразиха и сега съм в болничен за 3 дни. Хремава съм, носа ми е запушен, а се опитвам и да кашлям вече...Тази нощ много малко спах, поради невъзможност да дишам. Даже за малко да се изкуша да пиша тук към 4:30-5 часа сутринта....Изписаха ми хомеопатични лекарства за смучене, спрейче за нос, сироп за кашлица...Дано се пооправя до неделя, че ми остава още месец на работа...
А информацията относо пъпната връв ми беше безкрайно ценна. До сега не бях чувала за това, но ми се струва логично и важно да се направи. Дано се съгласят в болницата, ще говоря с тях. Друго исках да питам - относно кърмата. Дочух, че първата кърма след раждането, преди да започне да тече истинското мляко, е много важна, в нея се съдържат много полезни за бебчето вещества, които засилват имунитета му. Много повече, отколкото в млякото след това. Но ми се иска да не я давам цялата в началото, а да си изцедя част от нея и да замразим. Знам, че до 6 месеца трае в хладилник. Едни познати така са лекували детето си, при настинки, вируси и т.н. Много по-добре от лекарства, веднага действала и засилвала имунитета. Някои от вас правили ли са това и на какво мнение сте? И как да процедираме - да изцедя с помпичка и да я дам на таткото да я носи в хладилника в къщи ли?

# 116
Хм за кърмата и мен много ме интересува, и особено за коластрата - първото мляко, дето казваш.... Аз дори се чудех ако има хладилник в Токуда (за сега там съм се насочила, макар, че си нямам още док) и ако има да ясъхраня там. Защото като родя, ако е секцио може да немога веднага да му дам, ами е много важно да започне сколастра - точно по причините дето ти си написала...

Иначе и аз цяло лято, всеки ден фреш стискам, по 2-3 плода... и пак. Като каза хомеопатични, ще скокан до аптеката за един оксилококцинум, той ставаше за бременни

# 117
... не знам докато таткото я занесе вкъщи (за по-късно), дали няма вече да се развали, или няколкото часа докато я пренася може и да не е в хладилик?
Дано се включи някой по-вещ newsm78

# 118
  • На Дунава
Gabbi, жалко, че Бръмбазела не се е включвала напоследък, тя най-добре можеше да отговори на въпроса ти. Теоретично идеята да запазиш коластра за по-натам е хубава, но мисля, че има някои практически затруднения. Например обикновено отделеното количество е супер минимално - по около чаена лъжичка на сучене. За бебчето на този ранен етап това е достатъчно, но как хем ще дадеш на него, хем ще замразиш? Освен това не бива да забравяме колко гениално е тялото ни. То напасва състава на кърмата според нуждите на бебето, и кърмата също като коластрата съдържа, освен хранителните вещества, и антитела, които да предпазват бебето. Според мен не се стресирай с планове за замразяване, радвай се на бебчето, като дойде, дано и кърменето потръгне, пък, ако се окаже, че имаш повече коластра, отколкото детето търси, ще замразите. Можеш да я изцедиш с помпичка или с ръка - за второто в youtube има клипчета как се прави, пък ти сама ще прецениш кое ти е по-удобно или по-малко неприятно.  Важно е помпата и шишетата да са стерилизирани, има и пликове, които продават специално за съхранение на кърма. Няма да се развали за 2 часа, януари е все пак. Heart Eyes

# 119
момичета, спокойно всякакви такива въпроси можете да задавате в Кърмаческия подфорум. Въпреки че по-добре си кърмете бебето веднага, няма какво да се занимавате с хладилници и фризери от самото начало.

teg, секциото не означава, че не можеш веднага да започнеш да дадеш коластра.

Общи условия

Активация на акаунт