Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 153
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
...Аз определено смятам да поискам да не ми се прерязва връвта до 5 минути след раждането - дай Боже всичко да е наред разбира се, но знам че има много голяма вероятност да се съобразят с желанието ми и смятам да се възползвам.
И без да прочете посоченото ти местожителство, човек може да се досети, че не живееш и няма да раждаш в БГ...  Blush
За съжаление това, за което си говорите с Бибиана, е напълно неприложимо в БГ. Тук дори да си поискаш да ти сложат бебето веднага на гърдите, и ще те изгледат като полезно изкопаемо  Rolling Eyes
Докторите ни са толкова закостенели на един етап от професионалното си развитие, че не виждат по-далеч от носа си  Rolling Eyes
ВъздЪх........  Tired

# 91
  • UK
...Аз определено смятам да поискам да не ми се прерязва връвта до 5 минути след раждането - дай Боже всичко да е наред разбира се, но знам че има много голяма вероятност да се съобразят с желанието ми и смятам да се възползвам.
И без да прочете посоченото ти местожителство, човек може да се досети, че не живееш и няма да раждаш в БГ...  Blush
За съжаление това, за което си говорите с Бибиана, е напълно неприложимо в БГ. Тук дори да си поискаш да ти сложат бебето веднага на гърдите, и ще те изгледат като полезно изкопаемо  Rolling Eyes
Докторите ни са толкова закостенели на един етап от професионалното си развитие, че не виждат по-далеч от носа си  Rolling Eyes
ВъздЪх........  Tired[/size][/size]

Знам, Кафенце, но и живеенето в чужбина не гарантира, че всичко преминава перфектно. По-вероятно е, но не е гарантирано. И тук имам приятелки, които не са били много доволни от начина по който са протекли ражданията или третирането на бебетата след това. Но е факт че има по-голямо съобразяване с желанията на майката - явно е фактор и това, че има жени от всякакви култури и обичаи и в системата са свикнали на повече съобразяване. Но аз все още не съм преминала през всички стъпки от бременността и раждането тук, за да се изказвам компетенто.
А не може ли да се установи връзка с лекар или акушерка предварително, с които да обсъдиш някои неща, като това да не ти прекъсват пъпната връв веднага, да ти дадат бебенцата на гърдите и т.н.? Мои приятели в София точно това направиха - пообикаляха малко, обаче си намериха акушерка, която се съгласи да помогне за нормално раждане и се съобрази с техните желания. Ако искаш ще поразпитам приятелчето за повече подробности.
Не искам отново разговорът ни да се насочва по линията какво е в БГ и какво в чужбина, щото една истина няма и влизаме в разни безмислени спорове - това не го казвам на теб, а по принцип.  bouquet

# 92
Добро утро момичета.  kaffeetrmker_2
МНого интересни теми сте  дискутирали. Особенно това за пъпната връв сефте го чувам , но е много полезно да знаем. Аз първото ми беше секцио и второто сигурно така. Но каквото докторите кажат. Нормално не знам как се ражда, секциото мина добре. Така че не ме е страх от раждането. За датите сте дискутирали със сигурно ако ще избирам датата на раждането ще прочрта това онава. Сестра ми е родена на 04,01, еми няма такава коза като нея. Но чак пък трудно да и се получават нещата не съм забелязала. Много е дейна и с каквото се захване през ада минава, но го постига без драми а с много работа. Бих се радвала детето ми да прилича на нея. Незнам защото ми е сестричла ли ми харесва характера и.
PINK и другите мами и аз съм се насочила към 90-дневната диета. Значи живот и здраве като родим ще се засичаме и там Hug
Дидка отивай на лекар алерголог мила, не чакай да става по-зле положението. Дано всичко е ОК при теб.
Глрдах ви коремчетата, но да знаете ви бия отсякаде. Ще се престраша да се снимам май.  Laughing Това е защото съм пъмничка и бебети ома топла завивка отгоре Joy
Хубав ден и се пазете  bouquet

# 93
  • софия
Къде сте поспаланки?

Лек и слънчев ден!

# 94
  • София
Добро утро!
Благодаря за разяснението за пъпната връв. Аз си мисля, че ако успея да намеря лекар в София, който да ми води естествено раждане, сигурно би се съгласил и да ми даде бебето на гърда  след раждането и да не му реже веднага пъпната връв...дано!
Успешен ден!

# 95
Добро утро мами.
Дидка мнго свежо клипче,което както и снимките показва, че сте много щастливи заедно, нека винаги да е така. Бубанка е права, ако още не е отминало отивай на алерголог.

Исках да питам някой ще ходи ли на лекцията в Лабиринт днес, че аз още се колебая, а нещо не ми се ходи сама.

# 96
  • до едно тепе
Добро утро.
Това за пъпната връв е интересно наистина.Като погледнем обаче и нашите лекари се променят малко по малко.От курса ни водиха досега в 2 болници и в двете казаха,че след раждането ти дават едно бързо гуш с бебчето и след това го поема екипа и ако всичко е наред си го оставят при теб след като го почистят.И наистина в едната болница имаше една родила мама,чакаща да я настанят в стая и бебчето си беше до нея в кошчето и после заедно ги преместиха в стаята.Имайки предвид че преди са давали бебетата под час само за кърмене май си е напредък newsm78
Дидка най-добре е да отидеш на алерголог.Алергозана е много слабо лекарство,а изглежда реакцията е доста силна.
Лек и прекрасен ден мами и бебчета  bouquet

# 97
Ewa D, аз се стягам за Лабиринт  Mr. Green
Ако искаш, да се чакаме към 10.50 ч. на входа на магазина, аз ще те разпозная, видях те на снимките от срещата ви. Ще бъда с бял панталон и ризка с къс ръкав на розово-сиви каренца Simple Smile

...Аз си мисля, че ако успея да намеря лекар в София, който да ми води естествено раждане, сигурно би се съгласил и да ми даде бебето на гърда  след раждането и да не му реже веднага пъпната връв...дано!
Ако намериш такъв, свиркай! Сериозно!  Simple Smile

# 98
  • София
Момичета, благодаря ви за загрижеността! Аз днес имам значително подобрение, спаднал ми е отока на ръцете. Дано ми мине по-бързо.  Praynig
И на мен ми се ходеше в Лабиринт, ама по-добре да си лежа вкъщи, а и после съм на ехокардиография (май така се пише), да разказвате после. Аз може да дойда в събота в Анел, ако се оправя напълно дотогава.
Сега се сетих, че от една от лекциите на 9 месеца (докато още бяха в ЦУМ) ми изпратиха на пощата презентация за захранването и храненето на детето до 3 год. Мога да я пратя на общата ни поща и оттам, които иска да си я изтегли.

# 99
Добро утро, момичетаааа!   food010  Аз най-накрая спах 6 часа почти непробудно и сега съм нов човек. Предишните дни и толкова не успявах. Друго си да се понаспиш.   Mr. Green  Хубав ден на всички мами!   bouquet

# 100
Дидка изпрати я да. Това ще е много полезно. Дъщеря ми захранвах по една конига на Лиляна Трифонова, но сравнтелно рано се започваше след 3-я месец със сок. Сега мисля да не бързам и да захраня след 6-я и то с зеленчук, а дотогава само   кърма дай боже да имам.

# 101
  • На морето!
Добро утро!  Аз тази сутрин имам 10 свободни минути и реших първо да се разпиша, после ще чета по-подробно.
Не знам за пъпната връв, но за гуш с бебето веднага, след като се роди- и при нас се практикува. Поне в Бургас, когато раждах преди 4год. и няколко месеца ми дадоха бебето, опряха го дори до лицето ми и го положиха за малко на гърдите, колкото да му кажа "Здравей и Добре дошъл!". Беше много мил момент. Предполагам и сега практиката е такава. Освен това тук качват бебето и родилката заедно в отделението и не ги разделят през целия престой, освен ако няма нужда от по-специални грижи един от двамата.
Бубанка, да ти кажа повечето козирози- особено жените, които познавам са като сестра ти- амбициозни, упорити и успешни. Всички ми казват, че като деца били много зрели и лесни за гледане, каквото и да означава това, защото според мен лесни и трудни деца няма.
Перегрина и аз да благодаря за инфото, ще го обсъдя с моя лекар, с който сме на много различни мнения, но все пак ще направя опит да се преборя.
Венуш и аз съм с акт- за паркиране пред контейнерите за боклук и съответно възпрепятстване на почистването. А те наредени над 20 контейнера на паркинга, е, къде да спра?! Моят редовен болничен /45дни преди термин/ започва към 24ти ноември, но нямам нерви за повече работа. Вече броя дните до 5ти, не се издържа. А и се почнаха вече сополивите и кашлящи клиенти и колеги и не ми се рискува. Пък и основното- спи ми се, имам зверска нужда от сън, която ще се обостри през следващите месеци и искам поне докато е възможно да я задоволя.
Оставям ви, че ми минаха 10те минути въздух. Хубав ден!

# 102
  • Габрово
Peregrina, аз не съм заклет нумеролог, чета от любопитство и това за "лошото число" 4 го казах с голяма доза хумор  Wink. Инфото за числата, която си споделила ми беше интересна  Peace.

Бубанка, под това, че стават трудно нещата при родените на 4-ти имах предвид точно, че стават с много повече работа и усилия, отколкото при другите, а не че е въпрос на кадърност, деятелност и умения. И аз съм като сестра ти, а съм забелязала, че при някои хора, които нито са заслужили, нито са се напъвали нещата им се получават по-лесно отколкото на мен.  

Jane Doe, на мен и на български ми е смешно момиче с бащино име без -ова. Например аз да се казвам Ива Пенчо Симеонова, вместо Пенчева. Да ме извинят момичетата, които са решили така да запишат момичетата си, но за мен е нелепо. Колкото и да не пасва наставката -ова на собственото име на бащата, за мен е за предпочитане така, отколкото момиче с второ мъжко име  Peace.    

# 103
  • гр.Пловдив
 Здравейте,
 Шокиииии, къде е чайчето?
 Аз да Ви се оплача нещо ухото ме наболява и отива към гърлото - какво ще препоръчате?

Искам да попитам и някоя от Вас дали може да ми помогне за превод на ниво Адванс?

# 104
  • Бургас
Добро утро, мами и бебета!

Вчера не можах да се свържа с моя гинеколог, за да ми предпише лечение, но днес надявам се ще имам повече късмет.
Интересна тема сте подхванали за пъпната връв, но при нас е може би все още нещо далечно поне засега.  Simple Smile
Желая лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт