Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 319
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро!!!!!!
Дидка, Осцилокопсиум или Биозин Мама - на второто изчетох цялата листовка - има я и в нета, пише, че може да се ползва и в твоя случай! И на всяка цена чайове с много мед и изстискан лимон - действа ударно и е по-безвредно от хаповете!

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 09:51 от usmivka66

# 151
Дидка, моята док ми беше казала, че при нужда мога да вземам ксизал във връзка с това, ако направя реакция към антибиотик. Каза ми, че имала мама, която и по-дълго време го е вземала. Но това все пак е нейно мнение. Дано по-скоро премине.

# 152
Та да си кажа и аз болежките Simple Smile
Тази сутрин ми прилоша внезапно в метрото! Пътувам от К. Величков до Младост и в 2 от 3 дни успявам да седна едва на предпоследната спирка. В останалите случаи никой не става (..... #Cussing out #Cussing out #Cussing out), ако сама не попитам.... но това е друга тема...
Та падна ми кръвното (явно защото бях закусвала обилно) и добре, че ня бях сама, защото щях да се струполя на земята като нищо. Мой колега беше с мен, вдигнахме една жена, за да седна и ми се размина. Уплаших се малко, защото за около 2 минути не чувах и не виждах нищо, не можех да помръдна, само краката ми омекнаха Sad... По принцип ми е ниско кръвното налягане и почвам да се страхувам все повече да се качвам в навалицата...
За теглото при ЖК - само 2 пъти са ми казвали теглото - след 5 месец. Преди 5 месец съм питала няколко пъти, но д-рката каза, че не ислизало на нейния ехограф.
Нашата принцеса беше 720 грама преди 3 дни, което казаха, че отговаря за нач. на 25 седмица Simple Smile
Хубав ден на всички! Бързо оздравяване!

# 153
aliah_ok Момичета аз от вечерта имам болки ниско долу и вече втори път тази нощ се будя от същите болки. Дали не са контракции, чудя се защо така... Sad До сега не ми се е случвало, притесних се доста  Cry[/color]

Точно снощи четох в книгата, която си чета за бременност, как да се различат и там пише, че ако по време на болките, коремчето е твърдо, значи са контракции и е добре да се каже на лекаря. Той ще прецени дали са подготвителни (които си били нормални вече да ги има) или е нещо, за което да се вземат мерки.

Ако ще те успокои, и мен ме боли през ноща точно долу ниско и като се събудя такава параноя ме хваща... Но на сутринта съм по-спокойна. От 1-2 седмици е така. Утре съм на док и ще питам.

# 154
За килограмите - аз съм +8 почти и мноооооооого ми тежат, никаква сила нямам ooooh! Дано поне беба да е качила Heart Eyes
Започнах да пия Биозин мама, защото всички около мен са болни, гледам и да не излизам много...
За пъпната връв - в началото на бременността бях чела една книга, в която се препоръчваше да не се реже пъпната връв веднага след раждането, а след като спре да пулсира, което се случвало до 25 мин. след раждането. Все ще питам лекаря си дали е приложимо, но нали има още време...
За кремовете - мажа се, наскоро забелязах че са ми излезли стрии по дупето, започнах още по-усърдно мазане, но те продължават да се увеличават и да растат - за мен всичко е до еластичност на кожата, моята е предразположена към образуване на стрии, очаквах го и се случи Mr. Green

# 155
Дидка за мойте алергии аз пия Ринитал и Цинабсин/ който по скоро е за синозитни проблеми, но прочиства идеално всички секрети/. В твоя случай обаче мисля че е нужно друго. Ако искаш мога да ти дам координати да един док- хомеопат Найденов/да питаш. Провери и в сайта на часът на мама има форум, там търси д-р Михайлов, гарантирам за този док също, но него сега е невъзможно да го намериш от както участваше там е лудница при него. Та във форума има различни неща в зависимост от симптомите ти ти по-точно би си намерила.
Имам и позната аптекарка която доста разбира от хомеопатия и ми помага при нужда, ако прецениш пиши на лична по-подробно какви точно са сиптомите сега, че сигурно се променят или се обади мисля че ти бях пращала телефон.

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 10:04 от EwaD

# 156
Момичета и аз се сдобих с гаден вирус. Сега ме боли гърлото, тече ми носа, температура вдигнах само до 37.5, дано не се повишава повече. Пия чай с мед, лимон и прополис, и се моля да няма усложнения.

Аз освен това хапвам и по скилидка-две чесън вечер  Embarassed Казват че е много мощно средство да прогони лошите бактерии и .... предипредила съм половинката да стисне зъби в грипния сезон. Нямаме много опции.

Също и орехи - по 1-2 на ден, моя близка ми каза и започнах да си взимам.

А вчера четох, че овесените ядки имали много вещества, които подсилват имунната система...

И, някой беше казал вече по-горе, взимай и оксилококцинум - аз вчера взех 3 на 6 часа, последния през ноща и съм малко по-добре днес.

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 12:38 от teg

# 157
  • София
Страхотна темичка!   bouquet
Само нещо не ви насмогвам на темповете и докато се разпиша, тя ще вземе да свъши. Wink

Интересни неща обсъждате - това за пъпната връв въобще не го бях чувала. За стволовите клетки много се чудех с предишната бременност, но така и не се решихме да запазим (то тогава беше и доста по-скъпо от сега). Трябва да проуча нещата и да видим този път дали ще пазим.
Не си спомням какво още исках да пиша по темите - бременска ми работа Embarassed

Между другото. много добре ми подейства пазарския ви ентусиазъм и вече почнах поне да се оглеждам за бебешорски неща. Малко взех да изпадам в потрес от големината и теглото на количките, които се продават в момента. Комбинираната количка на сина ми беше 10кг и пак ми се струваше ужасно тежка, а сега се оказа, че всички са още по-тежки. Shocked Пък аз съм много дребна мацка и исках да си намеря нещо макс 5-7кг., което ще е почти мисия невъзможна.
И да ви подсетя, че е хубаво да си премерите асансьора, преди да купите количка, че на едни наши приятели им се наложи да си купуват друга, заради това недоглеждане. Много модели колички не влизат в малките асансьорчета на новите блокове.

Да се оплача, че и в нашата къща върлува грипа и само се чудя как ще устискам. ooooh!
И да помоля, някой да ми прати потребителското име и паролата на албумчето, за да ви разгледам и да кача снимчица и на моята грандиозна пупа.

# 158
  • Бургас
Добро утро и от нас!

Хайде и аз да се оплача, че цяла нощ не съм мигвала от болки във венците и преди малко звънях на стоматоложката.Препоръча ми да жабуря с "Елудрил" и утре следобед отново да се чуем и да видим какво ще се прави.
А аз май прихванах коликите от малката и мен от време на време ме понаболява стомаха  Crazy
И да питам мамите, които са ползвали "Полижинакс", кога ги поставяхте и превръзка ли слагате, защото то си поизтича като тръгна да ходя до тоалетна?

# 159
Добро утро и от мен Simple Smile!
Да се запиша в новата темичка, че в предходната май успях да пиша само веднъж. Иначе почти смогвам да изчета всичко.
Не мога да се включа с мнение покрай темичките за пъпната връв и настинките (надявам се да мога да ги избегна  Tired ).
Иначе покрай нас нищо ново, но така сме си добре  Mr. Green - не смея да се похваля. Бебо все повече започва да рита яко и да се върти и понякога е съвсем очевидно как се "разхожда" наляво-надясно  Laughing Относно килограмите на бебето ... от моя док в ЖК, който чудесно би влязъл в ролята на разтревожен диригент, но не и на гинеколог ... нищо не мога да разбера. Той човекът знае как да слуша тонове и това е. Утре трябва да го посетя, за да му дам изследванията си до тук, че той няма и 1 листче и сестрата ме пита - ама как така, после как ще пишем направлението за болницата. Ами как  Twisted Evil ? Малоумници  #Cussing out ! От самото начало нито са ме теглили, нито мерили, нито кръвно, кг на бебето, обиколка на корем и т.н. - ниииииииищо и после ме пита - ама защо  Twisted Evil ? Както очаквам нашият юнак да стигне 4 кг  Shocked ... дано поне този моят "специалист" да може да измери на допотопната си техника 2-3 мерки и да сметна кг на бебо по табличката, която една мама пусна няколко странички по-напред   bouquet !
За килограми - не ми се говори + 11 съм  Tired. По таблицата в началото на темата уж съм ок, ама ... най-широките ми дрехи вече не ми стават, една приятелка ми донесе нейни "бременни " панталони - и в тях не влязох и вече се чудя какво да обличам и обувам, че и краката са ми станали едни огромни, а имам тооооолкова време още да ходя на работа - до кр. на Ноември  ooooh! ! Днес ще трябва да инвестирам малко пари в покупки за мен, защото явно няма да стане работа!
За софийските мами - в събота ще съм на лекцията на ХИП в Анел, предполагам, че групата от миналата седмица пак ще се събере и ще се видим там  Hug !
Хубав ден на всички! Насладете му се, че каквото се задава от неделя - не ми се мисли - дъждове и други гадости!

# 160
здрвейте!
 шоки тея полижинакс са ужасни, аз вечер ги слагах.
lumia,много добре ти се е получила спалнята много ми хареса.
 и аз да се оплача, морят ме кисилини снощи ставах към 3 пих газ.вода и едно медено лукче и като че замазах положението.нещо хрема имам и кихам- уж се обличам и пазя пък.
 сънувам кошмори как раждам как все нещо се обърква и не е наред  Cry   и  Cry колкото повече раста на седмици и наближава януари толкова по-голяма паника ме обзема че съм не подготвена, че няма да се справя Cry и ми става тъжно
е по оплаках се....

лек ден на всички  bouquet

# 161
За ПОЛИЖИНАКС-а, поставя се вечер преди лягане + превръзка и на следващия ден изтича всичко, има ефект при поставяне от 5-7 дни. На мен ми го бяха изписали в 12 седмица. На опаковката пише, че не се препоръчва за бременни, но в крайна сметка доки каза, че се изписва предимно на бременни жени.

# 162
  • София
Добър ви ден Simple Smile
Шоки, вагиналните глобули аз ги слагам винаги вечер като си легна и на другия ден ходя с превърка защото наистина си изтича
Ева, Кафенце и аз вчера бях в Лабиринт , но нямах време сутринта да прочета,че и вие сте били и сме се разминали
June, Lovelybrud в петък и аз ще бъда в Анел, ще се видим
Онзи ден бях на преглед, бебка отново е 4 дни назад около 760 -780 гр. е, но док. каза да не се притеснявам. По притеснително ми е,че CRP ми е 35, беше 15 преди 3 седмици , а нормата е до 5 и всичко това след прием на антибиотици. Док. обаче смята ,че резултата е повлян от това,че миналата седмица бях болна и температура имах ,а това изследване е много чувствително на всяка дори мъничка инфекция. Та ще повтарям изследването следващата седмица, защото още не се чувствам напълно оздравяла.
Мисля, наистина да започна да взимам Осцилококцинум профилактично по 1 на седмица, за да избегна бъдещи боледувания. Имам и ужасно схващане на левия крак горе високо, тръгва от ингвиналната гънка и надолу към бедрото, док. ми увеличи магнезия да видим дали ще помогне.

# 163
  • София
Благодаря ви, момичета. Сега ходих до 2 аптеки, нищо не ми препоръчаха, но казаха да пия ударни дози витамин С, това и снощи в Пирогов ми го казаха. Само незнам защо гинеколожката ми не ми го каза, а ми казва да пия Алергозан #Cussing out За пръв път се разочаровам от нея. Ако бях почнала веднага с витамин С може би щях да съм се изчистила досега.

# 164
Ева, Кафенце и аз вчера бях в Лабиринт , но нямах време сутринта да прочета,че и вие сте били и сме се разминали

Крис стори ми се че те мернах накрая, ама нали още не серазпознаваме много и не бях сигурна, дали просто не съм запомнила някоя муцинка от други лекции.
Аз също мисля да ходя в Анел в Събота а и утре в The Moll, та ще се видим.

Общи условия

Активация на акаунт