Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 302
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Привет   love001
sweet_monii честито мила ,бързо възстановяване ви желая Hug
blueberry наистина потърси и друго мнение,кураж и дано накрая се окаже ,че притесненията са били излишни Praynig
За видеозоните,които ни се полагат по здравна каса и аз знам че са 2 или 3 за цялата бременност.Аз явно съм от късметлийките ,гледат ме на всяка консултация,но апаратурата е ooooh! сигурно на моите години,та разчитам най-вече на ФМ.
Зъбите не бях ходила на зъболекар повече от 6 години Embarassed.Имах зъбен камък за почистване и 2 кариеса.Знам че по време на бременност зъбите го отнасят доста ,та затова отидох.Тогава зъболекарката ми каза да се видим към 6-я месец от бременноста за контролен преглед.Също така и ,че по зъбите може да се работи спокойно до 6 месец ,7,8 и 9 не било препоръчително заради контракциите.Така че ходете само ще ни помогнат те си знаят работата.
Аз да ви се похваля - от тази седмица съм болничен,в работата стана нетърпимо и реших да се възползвам.Пък и имаме ремонт да правиме ,не че от мен ще има особена подкрепа ,но поне нареждания да давам Laughing
Приятен ден ви желая   bouquet

# 241
Здравейте дами   Nature Sun With Face
Честито на sweet moni   ura стискам палци и трите сладурани да са добре - силни и здравички!!!
blueberry - бъди силна и вярвай в положителното развитие на нещата  Hug моята майка от малка е с проблеми с бъбреците - единия е кистозен и не функционира, а другия работи не с пълен капацитет, защото също има кисти и въпреки това да ми е жива и здрава - спазва малко диетка и ще се радва скоро на внучка  Heart Eyes И не забравяй, че детския организъм има уникалното свойство да поема един орган повече натоварване за сметка на друг - така че КУРАЖ  thumbsup

Аз мога да се похваля, че болките от предишната нощ не се повториха. Може да е било нещо инцидентно - бебката да се е наместила на неподходящо място  newsm78 Напоследък е много немирна, голямо въртене пада!
Поздрави и мислете оптимистично  Peace

# 242
Блубери, кураж мила, бъди силна и вярвай че бебка ще е добре. Знам че едвали много ще те успокоя, но моята баба също е родена е 1 бъбрек и най-странно е че го е разбрала на 40 години, до тогава е живяла съвсем нормален и бих казала напрегнат живот / имай предвид че е работила в Кремиковци/, износила и отгледала е 2 деца, сега е 74 и това не и пречи.

Биби аз също плащам по 30лв. за всеки екограф, тъй че ти си направо на далавера Wink.

Днес не успях да стихна до мола но се надявам който е бил да сподели, нещо интересно относно избора на лекър за детето.
Хубав ден засега.

# 243
Здравейте!
Относно полагащите се безплатни ехографии при нормално протичаща бременност - бройката е 2. При рискова бременност плюс още 2.
В линка можете да прочетете по-детайлно какво се покрива от ЗК и кога се прави в случай, че ви следи АГ или личен лекар. А също и че сме освободени от таксата от 2.70лв и при стоматолог и имаме доп.стоматологичен преглед безплатен. Аз ходя и при ендокринолог с направление от наблюдаващия АГ, като не заплащам нищо. Всичко обаче извън описаното /пр.доп.ехографии/ си заплащам по тарифа на съответния лекар.

http://www.zdrave.net/document/institute/patient_rights/_03_Comp … nsured_Rights.htm

Относно вагиналните свещички - слагам такива вече месеци наред, за да не допуснем инфекция. Установих, че когато ги поставя по-плитко и близо до изхода на влагалището, съдържанието им започва да изтича при първото посещение във WC. Когато обаче ги поставя по-навътре - изтичането им започва чак няколко часа след ставане, дори и да ходя 2-3-4 пъти до двте нули.

# 244
Здравейте и от мен!

blueberry, наистина бъди силна и вярвай, че всичко ще е наред! Потърси и друго мненение, както и по-горе са ти писали!

За видеозона - моята лекарка не ми взема пари, ама и много зор не си дава  Crossing Arms Добре, че почти всеки месец на преглед в клиника "Малинов" при доктор Михова. Така или иначе там си плащам, а имам и пътни разходи, тъй като не съм от София  Wink Но това няма значение само бебчо да е добре! Жалко е само, че не се полагат достатъчно грижи от държата за бременните жени и децата  Sad Ако не бяха форумите и сайтовете в нета едва ли щяхме да сме и толкова запознати!

# 245
Честити принцески  newsm06  на  sweet moni ,бързо прибиране в къщи. Аз да вметна че не съм си плащала за видеозон нито веднъж до сега ,а лекарката ме гледа на всяко посещение но някъде и аз бях чувала че само 2 са безплатни.И да ви кажа момичета,незнам какво ми става обаче се разстройвам от най-малкото и ако знаете вчера каъв рев му ударих..,а най-лошото е че сутринта станах и продължих...сега съм на работа докато дойда а и сега всички  в офиса ме гледат втрещено  Tired не приличам на човек.Това е от мен за сега,хубав ден  Hug

# 246
  • София
Ооо, и аз съм същата, на ден плача по няколко пъти и то за глупости.  Rolling Eyes
Сега да ви се оплача, аз уж съм малко по-добре, алергията като че ли почва да отшумява, обаче днес си взех изследванията от носния секрет (нали ми течеше кръв постоянно). Оказа се че имам Стафилококус Ауреус. Обаче съм решила да не се тъпча повече с антибиотици, защото само става по-зле. Намерих във форума на Цитросепт начин за лечение с Цитросепт и Staphylococcinum 30(15)СН (хомеопатично). Как мислите вие, може ли Цитросепт да се пие по време на бременност? Според мен ще е по-добре отколкото антибиотик.  newsm78

# 247
Поздравления за Sweet Moni   bouquet

Аз досега съм ходила само 2 пъти на ЖК. и не съм плащала за видеозон , но една приятелка с която сме с еднакъв термин е ходила миналата седмица и доктора и е слуша:)л само тоновете .Тя посикала и видеозон , ама той казал , че не може всеки път , даже и пари не е поискал. А иначе ходя и на часно кадето си плащам по 30 лева всеки път , но там поне ми обясняват всичко и не ме претупват набързо Simple Smile

# 248
  • софия
Ivap това, че ако си над 35 години и имаш право на още 2 безплатни видеозона дали наистина е така, че и аз така бях чула и като питах тая моя наблюдаваща лекарка /ако може така да се нарече изобщо/ от много прехвалената ТОКУДА болница ми отговори, че важи само ако бременността ми е рискова. Такива като мен нормално бременни над 35 са си само с по 2 видеозона.
Явно не и се занимава на жената. Много я интересува точно пък моето бебе, какви по-важни неща има за нея ... Пък като разбра, че пак ще ми е момче, жива ме ожали с трима мъже в къщи. Кокошка  Imp

# 249
  • Across the Multiverse
Здравейте, мамита!
Едва сега успях да изчета всичко, направо не е за вярване! Simple Smile
Първо честито на sweet_monii за принцесите и дано всичко да е наред и да укрепнат бързо!
Blueberry, опитай се да не се трвожиш- както вече са казали и други мами, напълно реално е малката да си води 100 % нормален начин на живот, стискаме палци и за вас.
Радвам се, че на lili375 и харесва заглавието на темичката, моето предложение Wink  bowuu Готова съм и с вариант за следващата. Simple Smile Изпратен е на januarki2012
Много интересни са обсъжданите теми:
За нумерологията да споделя и аз малкото което знам- в противовес на "трудните" 2, 4, 6, 8 и т.н. пък са нечетните "положително заредени" числа. А 12 например, въпреки че съдържа 2-ка, има положителен заряд, защото сбора на цифрите му е 3 Simple Smile Единиците пък са родени лидери. Четните са по-материални, нечетните- по-духовни ако може така да се каже. 9-ките са бунтари Simple Smile И хайде стига толкова да не отгчаваме тези, които няма да планират секцио Simple Smile
За присъствието на таткото и аз съм на мението на teddy , че нашия може да скочи на бой на някой лекар, затова по-добре да спестим на всички този вариант. Simple Smile И той не се натиска, нито пък аз, така че единомислието по този въпрос поне е пълно. Засега.
За водното раждане аз съм се интересувала и преди и за съжаление засега само в София и Пловдив се предлага. От догодина се чува, че ще има вана и обучен лекар и в Бургас, но едва ли ще е още януари... пък и не се навивам да съм първата дето ще "пробва" Simple Smile Иначе по разкази на майки родили така звучи много по-добре, откъм свобода на позите, които можеш да заемеш; но разбира се всичко трябва да е безпроблемно преди и по време, иначе няма как да стане.
teg, на мен също дори веднъж не са ми казали теглото на бебче, но това е защото се изчислява по формула според размера на главичката и обиколка на коремчето и/ или бедрото, а тя не на всеки апарат е заложена. Аз дори наскоро се загледах в снимите и видях, че термина пресмята, според размерите, а и за това нищо не ми бяха казали.  Tired
Renkata, съгласна съм, че трябва да се премери асансьора ако е от малките преди покупката на количка, защото едни наши приятели се ядосват сега. Но все пак- по-добре да имаш малък асансьор, отколкото да си на 4-ия етаж и да нямаш никакъв #Cussing out какъвто е моя случай. Не знам как ще ходим на разходка...  Tired
И аз като Menina мисля скоро да приключа с работата и то не за друго, а защото въпреки че спя през нощта, ми е много изморено по време на първа смяна заради ранното ставане. Цял живот ме е мъчило това ставане сутрин, а сега направо ми се реве докато се "излюпя". Така че- от средата на месеца до края малко отпуска, после- един месец болничен и така. (Ох, то много малко време останало! Simple Smile )
A и от днес числото на оставащите дни е двуцифрено Simple Smile 99  Flutter
Извинявам се за чаршафа, но така е който не се е отчитал 20 страници!
Хубав ден!   bouquet

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 13:24 от Gigito

# 250
  • София

Хаха, Красидика и ти ли си при Папукчиев?
Или има и друг такъв готин доктор в София? Ако, да дай го насам да го имам предвид.
Аз нямам думи да го нахваля тоя човек. Страхотен, как не съм го знаела при предишната ми бременност.
[/quote]

Да и аз съм при Д-Р ПАПУКЧИЕВ  Very Happy Мисля, че няма друг като него в цяла София!

# 251
Blueberry ,дано нещата не за толкова зле като се роди бебка  Praynig   За безплатния видеозон наистина пише ,че се полагат 2 по ЗК,обаче всеки лекар действа по своя преценка. Моят всеки път ме гледа ,вярно че за 10 минути но го прави. За сметка на това пък не ме мери и тегли и не ми мери кръвното,но аз сама си ги правя. На частно плащам 30лв . За изтичането на глобулите и при мен се получава така като ставам посред нощ,но мисля че част от нея остава ,защото после цял ден изтича.
. Намерих във форума на Цитросепт начин за лечение с Цитросепт и Staphylococcinum 30(15)СН (хомеопатично). Как мислите вие, може ли Цитросепт да се пие по време на бременност? Според мен ще е по-добре отколкото антибиотик.  newsm78
    Дидка,аз питах вчера доктора за Цитросепт ,каза че няма да навреди на бебето. Купих си и мисля скоро да го започвам ,че с тия вируси. По-назад в темата една мама беше писала ,че и вгорчава кърмата. Прецени си ти най-добре. Радвайте се на един от последните слънчеви дни и много усмихнат ден  Hug

# 252
Здравейте, мами Simple Smile)))
Колко много новини от вчера до днес Simple Smile
Честита радост на Sweet_Monii !!! Пожелавам ви здрави и с усмивка да се приберете възможно най-скоро у дома!!!!!!! И двете принцеси много да радват и слушат мама и татко!   bouquet  Hug
Blueberry вярвам, че всичко с бебчето ще е наред Simple Smile Мислете положително. Може нещата да се подобрят Simple Smile  Hug
Толкова хубави отзиви за Д-Р ПАПУКЧИЕВ Simple Smile Браво на човека!  Явно си разбира от работата Simple Smile
Gigito водно раждане знам, че има и във Варна.
За емоциите - При мен е точно обратното - имам чувството, че съм станала (в последните 2/3 месеца) по-безчувствена. Не ми се реве, ... дори ми е апатично. Когато се ядосам (трудно), много бързо ми минава. Споря все по-хладнокръвно и всички, които ме познават се учудват, защото винаги съм била по-сърдечна и по-обичлива. Имам вътрешното усещане, че емоциите ми се "складират" за най-важното същество в живота ми - бебка!
За датите искам само да споделя, че от няколко дни все ми се върти една дата в главата - по-късна от термина, но като че ли е предусещане, че бебето ще закъснее. Датата е 26.01 ... Странното е, че ми се върти много преди да си дам сметка, че аз и таткото сме родени също на тази дата... хахах Simple Smile  Каквото стане, божа работа е Simple Smile
За видеозона Винаги са ми го такували в Гриймберг като отделна услуга, но не се бях замисляла, защото не го плащам на ръка, а през картата от Закрила...
Може би е глупаво, но при личната ходих да заявя бременността си едва преди месец, а след това не отидох на прегледа при назначената ми с направление АГ (в 3-та градска). Не знам дали да съжалявам... Истината е, че няма кога да отида, много ми е натоварено и все се успокоявам с мисълта, че на горния етаж над работата ми има клиника.... 
Ще се включвам по-късно пак Simple Smile
Прекрасен ден на всички Simple Smile
PS: В събота ще съм на лекцията на HIPP в хотел Анел Simple SmileSimple SmileSimple Smile 

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 14:59 от usmivka66

# 253
Честито на sweet monii! Стискам палци всичко да е наред с бебчетата! Пожелавм им да са силни и здрави!

Цитросепт съм пила преди да забременея. Много горчиво... не знам дали помага или не Simple Smile. Аптекарят обаче тогава ми спомена, че жена му го пиела докато била бременна за да не се разболява. Някой, ако има повече опит, моля да се изкаже. Кажете още нещо за предпазване, ако се сещате.

Гледах един интересен филм - Orgasmic birth. Има го в колибката. Какво мислите?

И накрая малко да се оплача. Цяло лято сме в ремонти...писна ми. Само исках да споделя Simple Smile))))))

# 254

Гледах един интересен филм - Orgasmic birth. Има го в колибката. Какво мислите?

ххааххахахаха много добре звучи ама хич няма да ми е до оргазми по времето на раждане  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт