Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 274
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Дидка-бандитка за съжаление и аз се разочаровах от моята лекарка, такова доверие й имах. Преди да забременея, когато се е налагало да ходя при нея винаги беше много любезна, обясняваше ми всичко подробно, успокояваше ме,а сега...трябва да й вадя думите с ченгел от устата. Дали защото пациентките й се увеличиха малко, но имам чувството, че гледа да ме претупа. Мери ми корема, килограмите, пуска ми за малко бебо на видеозона, като почти нищо не казва, освен че е здраво и пораснало. Това е, без много обяснения Confused Като ви чета вие какви подробности знаете, колко тежи и колко е пораснало бебето,ние сме доста назад. Да ни е живо и здраво, пък ако се решим за второ едва ли ще съм при нея.
Относно коремчето и моето не е много голямо, но бебо расте и си рита всеки ден, така че е излишно да се притеснявам.

# 376
Мами,като говорим за големи и по-малки кореми искам да ви питам знаете ли си обиколките на коремите?Моят е цели 93 см.То обиколката естествено зависи и от каква обиколка сме стартирали,но аз си бях слабичка преди забременяването.Иначе казват,че плацентата и околоплодните води са  ми в нормално количество,само бебо вървял 1-2 седм. напред

# 377
Здравейте дами, малко поизостанах  Embarassed
Дано не е късно да се включа в някои темички :
Първо на badalona1 - за Д-р Дяволов съм чувала от 3 мои познати, които нямат нищо общо по между си, че е най-добрият. Едната от тях беше ин-витро и горещо ми го препоръча, така че смело напред- в добри ръце си!
На Cafe con leche да кажа, че и аз усещам бебето като е главично ниско долу, това не са ритничета, а малки юмручета  Heart Eyes, Жанетка - за да рита бебока препоръката ми е да хапнеш сладичко  Wink
Katito0_yo -  за петна по дрехите страшно ми помага Meglio(обезмаслител) и  Vanish
mariqrousse - бях писала, че мен ме питат колко бебета чакам 2,3,4?! Аз чакам едно и то съвсем нормално се развива! Обиколката ми е 110 см.
Колкото до болничните аз си ги получавам с 3-4 месеца закъснение, ама няма как...

# 378
  • Габрово
Сега не съм си мерила обиколката на корема, нито пък док ме е мерил. Днес се снимах и качих една снимка в албума с коремчетата  Whistling.

Bibi85 и мен не ме бавят много, много на ЖК. До сега са ми пускали един път кръвни изследвания и една урина. Мерили са ми кръвно един път. Веднъж ми казаха колко тежи бебето и то беше на втората ФМ. Казват, че всичко е наред и с мен, и с бебо и на мен това ми стига, понеже си се чувствам добре. Ако имам да питам нещо ми отговаря любезно и това е. На 17.10. съм пак на ЖК и ще видим как ще е.   

# 379
Момичета имам и един въпрос към вас свързан с пазара за бебоците.
Решили сме да си вземем легълце от тези които се люлеят, с шкаф за повиване и после стават за по-голямо дете. Мисълта ми е като гледам частта за повиване ми се струва доста твърда(тя си е от дърво де  Laughing) и при всички случаи ще се постила нещо отдолу. Четох преди време във форума, че бебоците мърдат и се омазват и ми се струва, че ако постела някаква кърпа ще пера по 10 пъти на ден. А повивалниците дето се продават отделно са си от една материя като мушамичка дето ми изглежда по-добре. Проблема е, че са по-големи и няма да ми станат на шкафчето  newsm78
Ух, тъп проблем но се зачудих как ще е най-удобно според вас?

# 380
ivap явно не съм единствена, но както казваш важното е че бебето е добре Wink
Искам да ви попитам усещали ли сте тъпа болка в слънчевия сплит? newsm78 Не ме боли постоянно, но ми се случва предимно като легна на лявата страна и то не винаги. Сякаш нещо ме притиска newsm78

# 381
  • На морето!
JuNona, аз винаги съм слагала пелена върху повивалника. Нашият беше от тези като мушама, та тази материя стои доста студена и не ми се мисли да сложа директно в-у нея голо бебе или дори само по голо дупе. Освен това имахме един повивалник като пелена с найлонова подложка, която не пропуска. Но за година и нещо съм имала аварии само 3-4 пъти. Просто си знаех детето, че се изпишква до 10 сек. след като сваля памперса, та само го отварях и като виждам, че започва да пишка покривам атрибута с памперс. Не знам как е при девойките, но моят младеж леко надигаше чурката преди да се изпишка и по това познавах, че ще действа и предприемах действия.
Относно болките, опъванията и тежестите- ще стават все повече и все по-неприятни с напредване на бременността, но няма как, това си е сериозно натоварване и стрес за тялото.

# 382
JuNona , тези мушамените не са един размер. Потърси си по-меки, като тънки дюшечета, те се прегъват. Иначе шкафът за повиване я го ползваш 6 месеца, я не. За мен няма особено значение, повивала съм си на леглото, на масата, където сваря. Люлеенето на легълцето също няма да го ползвате много, ще ви писне, а и няма такова значение за бебешкия сън.

Биби85, сигурно нещо те притиска, дали бебето или някой орган, поизместен от бебето....

чудя ви се как се вкарвате във филми с тези обиколки, килограми, какви ли не болки и какво беше още  Whistling радвайте се на бременността, че после няма да имате време , а и тези кореми ще висят, няма да стърчат гордо...поне докато не ги приберете, де Simple Smile

освен това си питайте лекарите за всичко, което искате! Не чакайте те да ви кажат! И сами си искайте място в автобуса, не чакайте някой да се сети! То не е срамно ...  Wink

честит ви сняг, тук си е 35 градуса  Crossing Arms

# 383
Здравейте и от мен! Аз май в тази тема не съм се разписвала още, само ви чета , много ми е интересно.
Иначе при мен засега всичко е наред с бебка. Бях на ФМ, всичко й е ок, слава богу, развива се нормално. Проблемите май са само в мен. Последните кръвни изследвания които пуснах - желязото ми е по- ниско и хемоглобина също - от 118 до 109 този месец. Док ми предписа тотема и ферофолгама, но и двете ги повръщам страшна работа. Та сега ям много месо зеленчуци и ядки. И така дано се подобрят нещата, че на 25 съм пак на ЖК.
Да ви питам дали някоя от вас има болки в тазобедрената става. При мен понякога се появява страшна болка, но само в дясната страна. Което малко ме озадачава и почвам да си мисля едни неща.....
Относно кг. аз до сега съм + 6. С миналата бременност стартирах от 47 кг.  до 60 кг. , около 12 - 13 отгоре. Килограмите не ме притесняват, важно е да се чувствам добре и да съм жизнена.
Ох и да ви се оплача от тази седмица в къщи започват ремотни дейност и общо взето ше е като все едно е паднала бомба. Всичко ще се разбива и подменя ремонтира боядисва. Трябва да си напусна жилището за два месеца сигурно. Ужас направо , а и с големия батко го закъсах , че не е на градина - в никоя не е приет и просто не знам. Аз все още ходя на работа и той милия ту при едната баба, ту при другата. Чак в средата на  ноември излизам болничен - до тогава ще стискам зъби.
Е това е от мен приятен ден на всички!

# 384
  • Западен парк
Здравейте, мамчета!
Аз вече съм отпуск и после болнични и няма вече ставане в 6:00.То било страшен рахат да се излежаваш до 7:00 часа, че и после когато ти се прииска да се мяткаш на дивана. Разкош, просто!Пуснала съм си "Радио 1" на цифровата и си "облъчвам" бебчето с хубава музика от моите 16 години, докато готвя, пера, чистя и подреждам летни-зимни дрехи.
Но имам и да се оплача - от събота вечерта, няма легнала-станала, рита това ми ти бебе право в пикочния мехур! Нито мога да стоя, нито да седя, нито пък да лежа. Щом се събуди и се почва... Добре, че спи през повечето време, да може и мама да вземе глътка въздух. Дори пробвахме със "кекс" да го изместим по-нагоре да рита, ама не върза вагабонтчето му с вагабонтче! Само когато го погалвам-масажирам под ребрата се премества за малко и после пак слиза надолу. Сигурно му е забавно - дали не си представя моя мехур като водна топка?! Иначе Тити е права - трябва да се наслаждавам на спокойствие сега, че после няма!
Хайде, приятен ден засега, довечера може пак да драсна едно чаршафче!

# 385
  • Gorni Bogrov
Здравейте и от мен!
Влизам да се отчета,че във петък  бях на ЖК и всичко със бебчето е наред.Продължава да си върви 3-4 дни по-назад,но аз не се притеснявам,защото знам,че уволацията ми е няколко дни по-късно и затова и бебчо върви така.Продължавам да си пия магнерота,само че вече 3*1,а и докторката ми каза,че коремът ми е бая голям и доста съм качила,но откакто пия витамини непрекъснато съм гладна Embarassed.
Да ви се оплача малко,че малкия ми е болен и кашля жестоко,втори ден е на АБ и засега няма никакво подобрение  Embarassed,от днес даже е на  Медрол защото започнаха да му "присвиркат" и гърдите.Та ще си се гледаме поне още 2 седмици във вкъщи и съм казала на г-жата да ми праща по племенницата листата по който са учили за да наваксваме и ние.
villygdr,честит първи сняг! Simple Smile
Ние вече 2 дни си палим парното,защото вътре температурите паднаха до към 20градуса.
Засега това е от мен,желая ви приятен ден!  bouquet

# 386
  • София
Здравейте майчета.
След кратък,но дълъг преход София - Пампорово, съм си вече в къщи и почивам. Много ме измори пътуването, но бяхме на рожден ден на племенницата, стана на 3. Оказа се, че от нея не е останала помпа и стерилизатор, за които се надявах да не купувам, та се разрових в нета и намерих много добро предложение - поръчах си ел. стерилизатор,ръчна помпа,6 шишета, 2 биберони, 10 контейнера за кърма, затоплящ уред за шише, контейнер за сухо мляко и термо чанта за 3 шишета - всичко това в комплект за 180 лв. на AVENT. Много добра сделка, макар че не знам дали всичко ще влезе в употреба Simple Smile.
А за повивалниците, аз също съм си поръчала то тези с мушамата отгоре и една приятелка ми каза, че е използвала от еднократните пелени отгоре при повиване или пък след баня направо в-у хавлииката. А за шкаф съм си харесала един който първоначално има един по дълъг плот за повивалника, а после този плот се маха и става обикновен шкаф.
Та на мен ми останаха само мебелите за покупка, всичко друго съм набавила Simple Smile.

# 387
  • София
 Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesЗдравейте бъдещи мами и от мен! Чак днес попаднах на темата и от сутринта чета с интерес! Има супер полезни неща, а и всички сте толкова мили и забавни newsm74! Усмихната седмица и вече ще ви следя редовно!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes newsm51

# 388
Здравейте момичета, как сте в този мрачен ден.
Искам да ви почерпя с този прекрасен зелник, каквито правеше до скоро моята прабаба, която днес става на 101години.
http://media.snimka.bg/8838/023931247-big.jpg?r=0

Пожелавам и да е жива и здрава, да се радва на още едно пра-пра внуче през Януари Wink

Ако ми се получаваше щях дави добавя и снимка, но не ми се получава нещо.

# 389
p2424,много хубав комплект си си поръчала и на изгодна цена!Супер!!!

Общи условия

Активация на акаунт