Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 267
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Здравейте и от мен. Открих темата вчера  и до сега съм ви чела.
И аз очаквам бебе през януари /термин 29.01./  Вече знаем, че ще е мъж. За мен това ще е второ раждане, но първото беше толкова отдавна- преди 16 години, че вече съм забравила доста неща. Чувствам се като че ли ми се случва за пръв път...
Поздрави на всички, повече усмивки и добро настроение.

# 391
  • София
Ewad, да е жива и здрава твоята столетница! Да прави още такива зелници и да се радва на пра-пра внуче януари!
мДени, добре дошла! Честити ти сини гащи  Hug!
Флайгърл, добре дошла!  Hug
На мен пак ми се разтече носа, направо ми писна  Sad! Довечера ще си взема капки, та дано да ми помине!

Чао засега!

# 392
  • софия
Евее, мерси за почерпката! Да е жива и здрава твоята прабабка поне още десетина двадесет годинки  Grinning А ти да я зарадваш януари с най-красивата мома в рода!  Wink
Добре дошли на новите ни мами flygirl и mDeni. Голяма тръпка е сигурно след 16 години да си имаш отново детенце! Нормално е да се чувстваш като за пръв път. На мен след почти 10 г.  ми е така, а за теб не знам  Wink
Днес ми е толкова студено на работа, че съм се сковала от студ и едвам пиша. Чакам с нетърпение да си се прибера на топличко в нас, ама имам още 3 часа да студувам Sad
Лека вечер момичета!

# 393
  • Бургас
Здравейте и от мен!
Завърнах се от зъболекар, който след като ми махна лекарството ми бръкна за проба в нерва, за да провери дали нямало да го извади без болка.Да, ама не, в мозъка ми бръкна, още ме боли гадно и отново му сложиха лек да умъртви нерва, който явно няма да се даде лесно.Упойка не можело да се слага никаква.И на вас ли не са ви слагали упойки?Аз без упойка не мога, лошо ми става.От 8-9 години ходя на зъболекар, но само защото взеха да ми слагат упойки, за да търпя..
Ewad, честита ти баба столетница!Нека е жива и здрава и още две внучета да види поне!
Добре дошли на новите мами и лека бременност!

# 394
Шоки, какво лекарство за умъртвяване на нерва ти слагат??

# 395
Здравейте мами и бебчета! Как сте в този почти зимен ден /за някои от нас наистина зимен/  Nature Snowman

Ewad, да е жива и здрава баба ти!

Добре дошли на новите мами  welcome Ставаме все повече и това много ме радва  smile3501

Днес осъзнах, че ми остават още долу-горе 88 дни до появата на бебчо  newsm78 И понеже ми е първа бременност чуствам и леко притеснение. С приготовленията съм до кривата круша. Имам набелязани някои и други неща, но нищо не съм купувала.
Решила съм да ползвам многократни пелени и след дълго ровене по сайтовете се спрях на тези: http://bg.bambinomio.com/bg/-/user-guide Има ли някоя от Вас, която ще ги ползва или ги е ползвала? Събирам мнения, защото изобщо не съм наясно колко ще ми трябват първоначално...

И при мен бебчо намали ритничетата newsm32, но го усещам как се мести, а понякога това е и очевадно, защото коремът ми се издува ту от едната или другата страна  preggo Успокоих се и като гледах филмчето "В утробата".

# 396
  • София
Ехо, здравейте!
Честито на всички с поводи за празнуване!
ЕваД, да ти е жива и здрава прабабата! Леле, 101г - дай боже всекиму да доживее и да е ОК на тея години!
Всички с настинки и проблеми да гледат позитивно и да се оправят бързо! Hug

Аз още с първата бременност се убедих, че е съвсем нормално да те заболят и чаркове, за които въобще не си предполагал, че съществуват, така че сега въобще гледам да не се шашкам за такива неща. Само килограмите нещо взеха много да ми тежат, хем не са чак толкова много, но откакто спря да ми се гади, взех да папам здраво и съм най-щастливият човек на света Wink Единствено с нощните кошмари не мога да се преборя, но пък и това ще е до време.

Най-накрая и аз тръгнах по магазините, засега само като на разходка. И да ви кажа, страшно съм разочарована от количките. Очаквах, че за последните 5-6 години ще са ги направили вече с GPS и моторче, сами да си се разхождат, пък то... същата гадост.  Twisted Evil Е, тва е, ако бутаха татковците колички, щяха със сигурност да са изобретили нещо по-мързеливо, ама ние женките нали сме си мазохистки...  Това в кръга на майтапа, но наистина са станали много по-големи, тежки и неманеврени.
Направиха ми добро впечатление, обаче, дрешките - има все повече модели от тези, които ми бяха удобни за обличане и почти няма от тея, дето се обличат през главата, или пък с гадните връзки и топчета, които синът ми все си завираше в устата.

Най-сетне и аз качих снимчици. Ето това съм аз преди 2 седмици, изкачила Черни връх и с биричка в ръка: http://januarki2012.snimka.bg/family/lyubimi-hora.601639.25282125.big  , а това сме цялото голямо семейство, аз и тримата ми мъже: http://januarki2012.snimka.bg/family/lyubimi-hora.601639.25282124.big

# 397
Хей, момичета я пратете паролата за албумчето  Praynig

# 398
  • София
 ЕваД, честит празник! Да ви радва още дълго бабата!  smile3525
Бързам да питам-нападнаха ли ви вече ужасните киселини Confounded  Rage? Аз съм в началото на 7-ми месец и от 2 дни се ''радвам'' на тази чест. Досега съм нямала никога и тепърва започвам борбата с тях.  Изчетох сума ти статии, заредих се със солетки, бисквитки, кисело мляко и газирана вода, но засега единствено лъжичка сода във вода дава успокоение. Ще докладвам, ако нещо друго действа.
Хубава и спокойна вечер, мами! newsm76

# 399
  • Ботевград
 EwaD, Честит празник ! Момичета и аз преди малко качих снимки на моя тумбак Crazy
Тук е доста студено и направо замръзвааамм..От лято преминахме направо на зима..
При мен ритниците откакто са започнали не са спирали..Няма ден няма нощ.Все някъде е запъната или не спира да ме рита и да се издупва някаде ooooh! Честно казано много ми се иска вече да раждам и да се гушкаме..Не да и е тясно и на мен неудобно,но ще почакаме Simple Smile

# 400
  • Бургас
Шоки, какво лекарство за умъртвяване на нерва ти слагат??
Сложи ми арсен предния път и понеже бях чувала, че не се слага, доки ми каза, че не е така и именно арсен се слага, защото той действа локално на самото място, а не навлиза в организма.
Обаче не можахме да се разберем за упойките, днес изтръпнах цялата от болка, подскочих от стола и хванах ръката на доки, за да махна иглата за нерва  Shocked, но болката е неописуема.Не знам кога бих дала да ми се вади нерв при това положение.Днес ми сложиха за втори път лекарство, не попитах какво и така, докато спре да ме боли, ама да видим в четвъртък сутрин как ще е положението.
Ренка, щом си стигнала върха, нямаш болежки  Wink .
И тук е студ и вятър отвсякъде.

# 401
Здравейте мамчета!

EwaD - Честита ти рожденичка, да е жива и здрава и да дочака още много пра пра внуци   bouquet

Аз днес бях на консултация. Бебораната е добре 630гр и си отговаря на седмицата, направо ми олекна Simple Smile Сега си чакам микробиологията и така.

Имам един въпрос - Мамите, които пият Biozon Mama  доволни ли са и за какво точно са им го изписали? Аз всяка зима пия Респивакс за имунната система, ама тази година не мога заради Бебчето. Личната лекарка спомена за Biozon Mama и сега гледах в нета , че действа подсилващо на имунитета, та се чудя между Biozon и Цитросепт.

Хубава вечер и се пазете в тези студове.

# 402
Шоколадово бонбонче знам, че има упойки, които могат да се слагат на бременни. Не са ми слагали, издържах без, но ме бяха успокоили, че ако се наложи, имало вариант и за бременни.

Renkata много добре изглеждаш. Не се ли умори до Черни връх?

Аз май се разболявам. Хремата не иска да минава...

# 403
Здравейте отново!!! Дали може да ми пратите парола за снимките. Благодаря предварително!!!

# 404
  • Varna
Здравейте мамчета и бъдещи такива Simple Smile
JuNona и аз исках такова легълце, но след като разпитах моите приятелки ми обясниха,че не го препоръчват за мами които са раждали с операция понеже е по-дълбок самоя кош и по-трудно вземах и поставяш бебето.А относно самия повивалник, явно е за по-високи мами.Аз съм 165 см. и ми идва високо за повиване... дано да съм била полезна Simple Smile
EwaD дано ви е жива и здрава и да ви радва още дълги години!
Добре дошли на новите попълнения   bouquet
Някой беше питал за киселини... Аз имам дааа , не всеки ден ,но.Тъкмо спрях да повръщам и ме почнаха киселините.Имам си всички "бонуси" на бременността  Whistling но ще се търпи това е полужението.
Айде сега ставам да си правя ченова паста, че в това студено време само с това съм успяла да се опазя за сега.Лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт