Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 243
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Ani Kitanova, добре дошла!   bouquet

Момичета, много благодаря на всички, които са отговорили на въпроса ми. Поуспокоих се. Simple Smile Бях се притеснила не за подуването на краката, а че е само единия. Направо се чувствах като мутант Simple Smile Сега като се замисля в студеното време не съм усещала да се подува. Но ще видим за напред как ще е.
Голямо раздвижване в албума с коремчетата, хубавици! Simple Smile Всички изглеждате много добре! Страшно ме умили снимката на мама Вероника как каката целува коремчето!  Heart Eyes Аз също метнах една снимка на моето. И тъй като мен не ме мерят, а вие си говорите за обиколка на корема се измерих току що  сама- 97см в легнало положение и 100см права. Завидна талийка съм придобила  Laughing

# 466
Здравейте майчета.
След кратък,но дълъг преход София - Пампорово, съм си вече в къщи и почивам. Много ме измори пътуването, но бяхме на рожден ден на племенницата, стана на 3. Оказа се, че от нея не е останала помпа и стерилизатор, за които се надявах да не купувам, та се разрових в нета и намерих много добро предложение - поръчах си ел. стерилизатор,ръчна помпа,6 шишета, 2 биберони, 10 контейнера за кърма, затоплящ уред за шише, контейнер за сухо мляко и термо чанта за 3 шишета - всичко това в комплект за 180 лв. на AVENT. Много добра сделка, макар че не знам дали всичко ще влезе в употреба Simple Smile.
А за повивалниците, аз също съм си поръчала то тези с мушамата отгоре и една приятелка ми каза, че е използвала от еднократните пелени отгоре при повиване или пък след баня направо в-у хавлииката. А за шкаф съм си харесала един който първоначално има един по дълъг плот за повивалника, а после този плот се маха и става обикновен шкаф.
Та на мен ми останаха само мебелите за покупка, всичко друго съм набавила Simple Smile.

Здрасти,
моля те даи линк към саита от който си поръчала комплекта.
Предварително благодаря.

# 467
Момичета с връхните дрехи за този сезон и аз съм зле  Confused, но си купих по-плътни дънки и панталони от тук: http://www.miro-style.com/ и бяха по 45 лева. Скоро ще трябва да намина и за някоя туника през магазина  Wink

Alexandrina, поръчвала ли си от онлайн магазина им? Или изобщо имаш ли някакви тяхни модели? Много си харесах разни неща на разпродажба, но ме е страх да поръчам онлайн, да не би да не ми станат. На дънките ми от mothercare няма размер и по тях да се ориентирам...
Например XS нормалното XS ли си е, или малко по - голямо за бременни  Crazy

За отоплението - ние сме на парно, нямаме никакво друго отопление, така че ще си чакаме парното, но и ние нямаме други деца, освен това дето е на път и двамата само ще се обличаме по -дебелко и това е Simple Smile Климатици, печки нямаме. Не смятам и че ще купим, миналата зима беше по - студено около две седмици и после пуснаха парното, та преживява се.

За количката - и ние не издържахме, отидохме и си я купихме. Предния уикенд си направихме една дълга разходка в южен парк и огледахме всички колички, установихме, че нашата си ни харесва много и това е окончателният ни избор. ABC Design 3tec, в червено. Някой ако има въпроси за нея да пита, аз хубавко си я проучих Simple Smile Трети ден я разхождам из хола, милото се спуква от смях.

Как ви завиждам за училищата за бременни, момичета! И на мен много ми се ходи, ама поне до средата на ноември ще съм на работа. После ще видим, имам изпити да взимам, та може да пусна едни болнични от 15-20...

Момичета, нещо за бебенцата купувате ли, малки неща - шишета, дрешки? Водите ли се по някакъв списък? Аз имам един свален от тук, но не ми харесва, много от нещата ми се струват излишни, поне в началото, от друга страна все ме е страх, че ще се окажа неподготвена, като дойде бебо...
С дрешките не се увличам, защото хората това подаряват  newsm78

# 468
Аз си купих тази вечер дънки за 100 лв - просто нямам с какво да ида утре на консултация. Много ме е яд да давам толкова пари, но стиснах очите и платих. Поне са много удобни и дебели. Nivena.

Хремата ме мъчи много, но се надявам да устискам без лекарства. Сега ще видя какво пише за този еуфорбиум.

# 469
  • Калифорния, САЩ
Мами, имате невероятни коремчета - кое от кое по-хубави, да растат бебоците все така!
Дидка- Бандитка, ти наистина мила много си се нацепила на краката, кога стана, за какъв период от време? Мажеш ли редовно и с какво?
КаРоЛка  Hug Hug Hug. Липсваше ни, мила! Как си, разкажи, тук си в свои води, нали знаеш? И твоето коремче ще стане такова, но ще бъде чак когато нашите се "изпразнят" и заприличат на спукани плондери  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

# 470
Здравейте!
Като гледам по това време доста сте се спрели тук:)

КаРоЛка  Hug Hug Hug. Липсваше ни, мила! Как си, разкажи, тук си в свои води, нали знаеш? И твоето коремче ще стане такова, но ще бъде чак когато нашите се "изпразнят" и заприличат на спукани плондери  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

Ами, аз не наминавам покрай вас, защото нямам какво да споделя Sad Вие имате трепети,дето аз нямам към момента,за жалост. Иначе съм добре...Месец и половина след аборта вече се завърнах на работа. Макар,че други неща ме вълнуват,отколкото работа ама няма как..така по-бързо д аминава времето. Иначе хубавото е,че МЦ номер едно си ми дойде на време, продължи си 4 дни и си замина, сега съм в очакване на омер 2 и се готвя за преглед при лекарят,който ми прави аборта (че само на него имам доверие). Ходих при тоя дето ми следеше ЖК, каза, че се възстановявам очудващо добре.

И такива нещича при мен, банда. Радвам се, че сте добре, вие сте си ми мили,нищо,че не съм вече във вашата банда..

Да сте много здравички и силни,че скоро ще си имате хубави бебочета!!  Hug Hug Hug

# 471
Каролка, много се зарадвах като видях, че отново си си сложила картинка и лентичка на профила, прегръщам те Hug

Момичета, нещо за бебенцата купувате ли, малки неща - шишета, дрешки? Водите ли се по някакъв списък? Аз имам един свален от тук, но не ми харесва, много от нещата ми се струват излишни, поне в началото, от друга страна все ме е страх, че ще се окажа неподготвена, като дойде бебо...
Аз в момента съм на етап правене на обстоен списък с какво ще ни трябва до най-малкия детайл. Като го завърша тези дни, започвам с покупките и мисля до средата-края на ноември всичко да е готово за бебка. Иначе засега имам само няколко чифта ританки, една грейка и спално чувалче. Честно казано и аз се притеснявам да не изпусна нещо, затова съм свалила няколко примерни списъка от различни сайтове, чета форуми и от време на време ползвам майка ми за консултация  Crazy
В този ред на мисли, някой ползвал ли е/мисли ли да използва от този тип кошнички (http://www.myminimonsters.co.uk/images/uploads/Mop%20and%20Squea … oses%20Basket.jpg) за първо легълце на бебо? Мислим за вариант да купим нормално легло-кошарка по-нататък, 2-3 месеца след раждането...

# 472
Грейс, като е готов, сподели  Peace

# 473
  • Калифорния, САЩ
Grace, на мен ми дадоха такова легълце на заем за първите месеци, само че има и опция за се люлее наляво-надясно. И най-хубавото е, че горната част се сваля и аз планирам през деня да си държа бебчо в нея, на леглото отгоре. Хем той ще си е в своето легълце, хем ще ми е на една ръка разстояние. Бях детегледачка в семейство, където мамата така процедираше 4 месеца, след това вече не е така безопасно, защото бебето се върти и обръща. Ако ти е изгодно, давай!

# 474
lovelybrud, вярно, че беше попитала за десния крак - при мен също десният е по-подут от левия и мисля, че това е така при всички. Доколкото си спомням, причината е, че десният крак е по-далече от сърцето, каквото и да значи това... Crazy
Току-що се загледах в десния - трагичен е днес. Утре сигурно ще трябва да изляза по джапанки  Confused

# 475
Грейс, като е готов, сподели  Peace
С удоволствие...обаче го правя на английски, защото така ми е по-удобно за пазаруването тук  Simple Smile

Grace, на мен ми дадоха такова легълце на заем за първите месеци, само че има и опция за се люлее наляво-надясно. И най-хубавото е, че горната част се сваля и аз планирам през деня да си държа бебчо в нея, на леглото отгоре. Хем той ще си е в своето легълце, хем ще ми е на една ръка разстояние. Бях детегледачка в семейство, където мамата така процедираше 4 месеца, след това вече не е така безопасно, защото бебето се върти и обръща. Ако ти е изгодно, давай!
Да, и аз точно това мисля да направя - да разнасям бебчо из къщата в кошчето, а през нощта да си спинка в него на поставката до нашето легло. И аз си мислях за люлееща се поставка, като твоята Simple Smile притеснява ме само дали ще е достатъчно стабилно...

Момичета, за подути крака съм чувала, че помага топене в легенче с хладка вода с морска сол, но не съм пробвала лично

# 476
teddy, сякаш ти пишеш мойте постове  Laughing За сдухването и аз по 10 пъти на ден се комплексирам с малката ми пупа и отделно се чудя къде са тези 10кг от кантара дето съм ги качила. newsm78 На ръцете не съм качила, краката са ми същите, бедрата...само корема качвам ама той не е супер голям и просто се чудя къде излизат тези кг...
За дрешките днес получих 1ия подарък за беба от мой приятелки. Едни гащеризончета , бодита и чорапки. Много сладки. Аз още нищо сама не съм купила иначе. Чакам майка да дойде при мен от БГ след още 2 седмици някъде, да направиме основно разтребване у нас, да оправиме гардеробите, да се разчисти място за всичките покупки за принцесата и тогава почваме с пазара. Сега иначе май само на склад ще ги слагам нещата и не искам така. А иначе и аз също все гледам рокличките, клинчетата, все тези по фръц-фръц дрешки  Laughing Всички ми казват да съм взимала само гащеризончета , че бебе трудно се облича и т.н. ама аз много искам да й купя много-много роклички  Flutter
Grace, мислих го и аз варянта за moses basket но ми се струва само като пари на вятъра. Бебето наистина реално повече от 3 - 4 месеца няма как да използва тази кошница, трябва си легло. А кошницата и стойката си идват почти на цена за цяло легло (от по-евтините де). За 3 месеца да купуваш кошницата, после какво ще я правиш?  newsm78 Аз съм се спряла на cot bed, което си е от новородено и до 5-6 год. деца се използва. Това е леглото което искам да поръчам http://www.mothercare.com/Tutti-Bambini-Jake-Fixed-Drawer/dp/B00 … s=related-tab-3-5
За списака дай насам като си готова, на мен със сигурност би ми помогнала 1 идея в повече за допълване на моя лист. аз вчера правих един, ама какво ли съм изпуснала в него  Whistling За чаршафчетата например, идея нямам колко броики ми трябват?  newsm78 Одялцата...1-2..? От онези плюшените ли или плетени да са? Май някой ми каза , че тези поларените одяла били изпотявали бебето и плетените били по идейни.  Някой с опит да каже дали е така?  newsm78
И друго нещо да питам мамите с опит. Има ли някоя от вас дето е ползвала пелени а не памперси? Аз бях на тема памперс докато майка ми не почна да ме убеждава, че пелените били по-добър варянт. Детето по-бързо се научавало да ходи на гърне отколкото ако било с памперси. Аз не съм ентусиастка да сменям пелени като съм на вън с детео, но майка ми пак ми говори, че за на вън аз памперс да му сложа, но в къщи ли сме да сме купили пелени. Тя е ентусиастка да ги пере и суши и глади hahaha
Кажете какво мислите....?

# 477
Жанетка, ако майка ти се закълне, че наистина само тя ще суши и глади пелени - ок, нека го прави Simple Smile но няма да й остава време за почти нищо друго  Joy иначе е права, така майката се стимулира да премине по-бързо към изхождането на гърне.

чаршафчета аз например имам 5-6, още от първия син, дето така и не съм ги ползвала. Чаршафчетата са от най-бързо съхнещите неща и 2-3 са достатъчни. Одеяла съм ползвала плетени/защото ми е кеф да си ги оплета/ и памучни, защото са удобни. Много майки ползват спалничувалчета със или без ръкави, казват, че са мнооого удобни и вероятно е така, аз не съм ползвала. Първият ми син не си хареса чувалчето и така не продължихме.

# 478
  • Калифорния, САЩ
Мами,
вижте и това, на мене страшно ми хареса - http://www.health.bg/index.php?page=video&id=159 .
И това - http://health.bg/index.php?page=video&id=164.
И това - http://health.bg/index.php?page=video&id=145.
И това - http://health.bg/index.php?page=video&id=127.
Надявам се информацията да ви бъде полезна!
  Приятен ден!

# 479
  • Canada, ON
Ей мадами, аз пък навърших 40. Ха-ха. Чак не мога да повярвам, но в сравнение с прабабата на EwaD, съм си младо момиче Simple Smile

ау, че аз никога няма да ти дам 40  Rolling Eyes как успявате да изглеждате така добре  Embarassed

Имам си тайна - млад мъж Simple Smile

Аз още не съм почнала да правя списък за покупки, но като го направя ще споделя. Когато бях бременна с Джулия четох, четох и мисля, че почти всичко което купих влезе в употреба. Естествено купих и доста излишни неща - като шишета, биберони, помпа... Дадоха ми стерилизатор и затоплящ уред за шишета, които също въобще не ползвах. Та бих посъветвала мамите дето се канят да кърмят да не си хвърлят парите на вятъра с подобни покупки. Проучете какво ви харесва и след време, ако се наложи - купете го. Знам, че искате да сте подготвени... и това което казвам ще е трудно изпълнимо за някои мами.

За дрехите на бебето - аз не си падам по моди когато става въпрос за детето ми, пък и за мен... По-важно за мен е дрехата да е удобна и мека, материала да е естествен, без много апликации, украси и всякакви твърди и неудобни финтифлюшки. Та за това предпочитам цели бодита.

За кошничката, която Grace ♥ показва - имахме подобно кошче - подарък, но Джулия и минутка не искаше да седи вътре. Тя е доста любопитна още от бебе и не щеше да седи в нищо, което ограничава видимостта й. Ние бяхме купили дървена кошарка още преди да се роди, но макар че беше приготвена, започнахме да я ползваме чак след може би третия месец, когато Джулия започна да спи почти по цяла нощ. Преди това спеше до мен на спалнята върху ето такова нещо (но без жаба, само че белите не се виждат добре на картинка, та за това давам препратка към жабата Simple Smile ) Това е от тези неща дето по принцип се слагат върху повивалника. Нашият тати спеше в друга стая, за да може да се наспива и да ходи на работа, а ние с бебката - в спалнята. Оказа се, че не ми е удобно да слагам бебката в леглото й след всяко кърмене, макар, че самото легло стоеше точно до спалнята. Аз вероятно съм леко параноична, но с едно око все бях будна в началото и исках бебето да е буквално на ръка разстояние от мен. Но, разбира се къде да спи бебето е много индивидуално и всяка семейство ще си реши кое е най-удобно за него.

За пелените / памперсите - честно казано аз съм мързелив човек и... предпочитам памперси.

Леле момичета, като си спомня колко бях объркана първия път... разбирам ви напълно. Аз тогава много четене четох, но сега си имам мнение вече и не чета толкова. Може да обсъждаме артикул по артикул и така мамите с първо бебче ще намерят по-лесно отговорите които търсят. Важно е да знаете според мен, че има толкова много стоки само защото мамите, бебчетата, вкусовете, навиците и предпочитанията са различни на различните хора, а не защото трябва от всичко да си купим за да сме готови.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 07:09 от Мама Мечка

Общи условия

Активация на акаунт