Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 146
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Гледам предаването, flygirl  и някак няма как да застана на страната на лекарите.... А това, че са обикаляли болници и са ги препращали - не веднъж са давали по телевизията такива репортажи   - всеки вдига ръце и казва не си за нас... Жалка работа. А и да си плащаш пак не е гаранция, че ще ти обърнат повече внимание, но поне е някаква презастраховка, че все пак някой ще иска да си получи парите, които си е поискал и които съвсем не са малко...
Дано момичето се оправи  Praynig

Аз благодаря на всички, които се включиха или ще пишат по моя въпрос. Наясно съм, че хората не са еднакви, няма как да очакваме бебчетата да са, още повече, че на този етап замерванията зависят от прецизността на нечия ръка... Но всяко изоставане буди малко повече тревога...
Пожелавам спокойна и топла вечер на всички!

# 586
... Бръмбазела кажи някоя марка крем за зърна без химикали и отмиване.

Бръмбазела, помагай!!! И аз не живея в БГ, след няколко дни майка ми ще ми изпраща колет и искам да ми купи нещо за мазане на гърдите. Не искам да правим реклама на никое лекарство, но кажи някоя марка крем за зърна без химикали и отмиване. Ако мислиш, че не е удобно тук във форума, може и на лични (но знам, че тази информация ще бъде полезна за всички ни). Благодаря предварително!

Момичета, не става въпрос само за реклама. ЛЛЛ спазва международен етичен кодекс, който забранява да се говори в марки, модели и фирми и да се препоръчва конкретен модел от нещо. Ние сме международно сертифицирани консултанти по кърмене и ограничаваме насоките към майките до това, защото така е етично и редно. Във всяка аптека, като кажете "крем за зърна за кърмачки от ланолин", ще ви покажат на няколко фирми - три, по-точно. Те са на различна цена и грамаж и можете да прецените кое ще ви е най-изгодно. Общото между тях е въпросния ланолин и липсата на необходимост от измиване преди кърмене. Съжалявам, че така завоалирано ви пиша, но ми влезте в положението.  Hug

хубавичка, заради анемията ми, бебетата ми изостават с повече от 5 дни по различни показатели. Лекарите, които са ме наблюдавали, не са ми давали повод за тревога. В тези ни седмици УЗ не е точен, нито пък може да се знае със сигурност датата на зачеване, за да се определи какво се случва. Помня, че непосредствено преди първото ми раждане, по УЗ бебето тежеше 3200, а се роди 2700.  Wink Не се вкарвай във филми, бременей си спокойно.   bouquet

За секциото - имам две коремни операции в детска възраст и спомени от тях. Не бих си причинила още една заради някакви страхове или натиск от страна на лекари - а знам, че има такива, които уговарят бременните за секцио заради сумата, която ще получат на финала. Ако нямате медицински показатели, бебето и вие сте добре, нямате причина да мислите в тази насока. Помислете и за възстановяването след раждането и за грижите, които имате да полагате за двама/трима човека - за вашето бебе/бебета и за вас самите.  Hug

# 587
krasidika, истинско чудо е, че съм сред вас, като прочетох за негативите на секциото, при мен умножени скоро по три  Rolling Eyes между другото някои от написаните неща са доста абсурдни, но нека се плашат мамите  Hug

бубанка, ir74, не съм член на ЛЛЛ и мога да говоря в марки, така че плахо ще повторя това ,което писах в последния си пост - за мазане - Лансинох...

# 588
  • София
Тити, аз просто направих копи пейст на една статия, която доста ме впечатли. Но ти си наистина чудесен пример, че секциото не е чак толкова страшно и преди време ти бях писла, че ми даваш големи надежди за трето детенце в бъдеще, тъй като и второто ми раждане отива към секцио, заради малкото време от предишното.

# 589
mamamiaP, tutisf  добре дошла  bouquet

Благодаря за посрещането  55 Разчуствах се много, сега се сетих като си преглеждах поста, че термина 24.01 е точно една година след като ми направиха аборта  Tired Face бях с мисед, но Господ си знае работата. Искам на всички да пожелая да ги задържим до края, без проблеми и леко раждане, а на пролет  family
Приятна вечер

# 590
  • Калифорния, САЩ
Благодаря, Бръмби, за сетен път се убеждавам колко си точна и колко сме благословени, че те имаме при нас!

# 591
Здравейте момичета,
Lumina моя тест за кръвната захар се оказа по различен от твоя,аз започнах от 8.30 сутринта с първото теглене на кръв после след час ми дадоха да изпия 200мл гликоза с вкус на портокал/която не беше толкова кофти,но аз бях и гладна та може за това да ми се е харесала/ Joy Joy Joy Joy.След което след 30мин.ми теглиха пак кръв венозно и така 6 пъти направиха ме на решето така до 12.20 приключи  всичко.В събота ще е готово и ще споделя.До колкото разбрах това изследване се прави за да се провери за диабет,на бебето,и обикновен но го правят на бебета ,които вървят по големи на кг.Но при мен не е така или не е с много,явно моята доки,се презастрахова.

Хубавичкаи аз сега се загледах малко в мерните единици от последната ми ултразвук и видях че и при мен има малки разминавания,но док.нищо не ми е казвала,явно не е нещо опасно.

Между другото,научих най-накрая да ги разчитам тези съкращения върху ултразвука,а и си ги преведох,намерих и един сайт ,в които всеки сам може да си изчисли теглото и дължината на бебето стига да има Diametro Biparietale (BPD)което не знам точно какво значи ама на ултразвука ми излиза със съкращението  (BPD) и Circonferenza Addominale (AC или СА) което  е коремната обиколка,а за дължината е  Lunghezza femore (FL) значи дължина на бедрената кост.
Изпращам линк към сайта http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFeto.htm.
Надявам се да ви е полезен.
До скоро Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 00:49 от aliah_ok

# 592
  • Калифорния, САЩ
       За моя тест за кръвната захар - сутринта ми дадоха да изпия 300-400 мл. много сладка течност с вкус на портокал. След 1 час точно ми взеха кръв и казаха, че резултата ще е готов до 2 дни, ако всичко е наред, нямало дори да ми се обаждат. Това беше в понеделник, днес е четвъртък - надявам се всичко да е наред! Забравих да кажа, казаха ми преди теста да си закуся както обикновено, но да не ям или пия нищо между сокчето и взимането на кръв. Тук този тест е задължителен и се прави между 25 и 28 гестационна седмица.

# 593
  • Бургас
Добро утро!

Желая лек последен работен ден на мамите, които все още ходят на работа и приятен на всички останали!

# 594
  • Пловдив
Привет на всички, добро утро и на теб, Шоколадово бонбонче  Hug

Нека започнем деня с усмивка  Party

Заповядайте една, споделена от мен:

Ако бебетата пишеха по форуми… какви ли биха били заглавията ?

“Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?”  Thinking
“Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, “Дуфалак”-а, и т.н.?”  Blush
“SOS! Мама спи през цялата нощ!”  ooooh!
... “Не ми дават да късам тапетите!!!”  Crossing Arms
“Как да се промъкна до котката?”  Party
“Поход в поликлиниката. Писна ми!!!”  Crossing Arms
“Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?”  Confused
“Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим с това?”  Crazy
“Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?”  Close
“Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?”  newsm78
“Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване”  Wink
“Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?”  newsm78
“Някой пробвал ли е на вкус “Фастум-Гел”-а? Искам, но досега не ми се е удало…”   chef
“Какво трябва да може мама на 27 години?”  Peace
“А вас целуват ли ви по дупето?”  Crazy
“Препоръчайте ми логопед за баба”  ooooh!
“Колко джиесема сте осмукали досега?”  Flutter
“Help! Обуха ми обувки - как да стана прав?”   Shocked
“Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва..”  newsm78
“Услуги: художествено размазване на каша по лицето”   chef
“Носът на мама изобщо не е еластичен. Нормално ли е това?”  Rolling Eyes
“Помогнете! Расте ми коса!”  Tired
“Продавам комплект мамини дрехи, размер 46″   Money
 “Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!”   bouquet
“Какво да изям, за да акам виолетово?”  newsm78
“Слънчите, зайче, миличко, сладичкият ми… Как да узнаем истинското си име?”  Thinking
“Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?”  newsm78
“На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?”  Crossing Arms
“Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???”  Confused
“Коремът на мама се поду. Какво значи това?”  Shocked
“Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?”  baby_neutral
“Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?”  Crazy
“Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?”   bouquet
“Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?”  newsm78
“НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?”  Tired
“Къде ни е носленцето?”, “Къде са ни очичките?”… Те наистина ли не знаят???”  #Crazy
“Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин”  Thinking
“ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???”  #Cussing out
“Трябва ми социална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!”
“Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел”  Sad
“На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?”  Confused
“Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?”  Joy

@elektra-1  - Не, не си се припознала - ние с мъжа ми бяхме.. Тази вечер в Панорама по БНТ за последно ще говорим по темата и ще стартираме (най-после) процеса на "забравяне"...  време е да оставим всичко зад нас и да чакаме втората ни принцеса, изпълнение с нови надежди Simple Smile

# 595
  • гр.Пловдив
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR32F3mn_pYDtcqdjtLXBsLH … eXd0hcgGJBluQ5RUg

добро утро, растящи коремчета.

как сте? аз тази сутрин минах да дам кръв и урина. Следобед чакам резултатите и от микробиологията и всичко като е готово ще ви ги споделя.

Желая весел и кратък /за работещите/ петък.

# 596
Добро утро! Отдавна не съм ви поздравявала музикално Party Ксения, благодаря за забавното сутрешно включване. Надявам се това, което сте преживяли да е вече в миналото и горе главата. Много силна жена си!
Явно този тест за диабет навсякъде е различен. Важното е всичко да е наред все пак. tutisf, без негативни мисли, мила, малкото човече в теб ще ти донесе много радост и съм сигурна, че ще забравиш за това, което е било! Да ви кажа от толкова коментари свързани с кърменето взема да ме хваща треска дали ще се справя.. Малко объркващо звучи  Rolling Eyes Хубав ден засега, аз сън на кормуване след час.

# 597
  • На морето!
Добро утро! Днес на мен ми предстои поредният нервен ден на работа, та се подкрепих с баничка, хот-дог и шоколад. Сега пия мляко с нес и ви чета.
Крем за зърна, понеже не съм член на ЛЛЛ, мога да посоча 2 без отмиване. Лансинох, който си е чист ланолин и Авент. И двата съм ползвала, както и такъв с отмиване и съм нямала проблеми със зърната.
Моите изследвания на кръвта са ок. Хемоглобинът ми е точно 100, което е гранично и планирам да овладея с повечко червени меса, сурови бадеми и спанак. Ще видим и док какво планира на 26ти. Имам и опалесценция, което не ме притеснява, ще видим него дали ще притесни, поне знам защо ми се подуват ръцете и краката.
Иначе всичко друго- кръвна захар, левкоцити и т.н. е ок.
Бебето рита все по-отчетливо в ляво, някъде по средата на корема, надявам се това да е знак, че вече не е поседнало на изхода, а се е обърнало или поне предстои.
За раждането- независимо дали вагинално или секцио, такива страхотии съм чела, също както и за държавните болници, че вече не вярвам на нищо, освен в това, че положителната нагласа и вярата в професионализма и хуманизма на лекарите само може да помогне, всичко останало поставя излишни препятствия и затруднява процеса. Пък каквото и да- ще мине- важно е бебето да е здраво и да се травмира минимално. Което ми напомня, че сънувах как док. ми казва, че бебето е над 4200гр, и ми препоръчва секцио.
За пишките, на Симеон му побутвахме кожичката, колкото да измием пишлето по-добре в банята. След това, като стана на 3,5г. такъв небивал интерес настана към атрибута, че редовно си се грижеше сам за тази манипулация и засега няма проблем.
Мерси за кафетата, пийнах ги набързо и отивам на тръстиката. Целувки на всички!

# 598
Да добавя за секциото-бебето по-трудно се адаптира към околния свят-все пак било е на тъмно,топло и изведнъж-шум,светлини и по-студено-ами стресира се.Освен това при нормалното раждане като минава през родовия канал постепенно му се изтласква в процеса на раждане водата от белия дроб,а при секциото не е така.Всеки сам си решава ама ако не ми се налага не бих си го причинила.Да вярно има мама ,които стават и до 3 ден се чувстват добре,но има и такива дето 2 месеца не могат да станат от леглото.
 И сега силно се надявам бебето да се е обърнало вече с главата надолу(така мисля,че е ),но има време още 1 месец да го направи,както  и да не  е много голямо(защото върви по-едричко) и да родя нормално.
 Иначе за раждането-не може да не го мислим,но предният път процедирах така-да му мисля на момента-и без това и да го милим много или не не знаем какво ще стане.При нормално раждане дишайте дълбока по време на получаване на разкритието-контракциите се понасят учудващо по-добре и леко.Споко всичко ще се нареди! Аз вече нямам търпение,но ще трябва някак дъ минат още 2,5 месеца няма как(този път нещо ми се увидя-ама тя и каката вече е на 1,9 месеца път още става по 3-4 пъти през нощта-сега като е билна-та съня отдавна го няма при мен).

# 599
Здравейте мами Hug
тити Hug благодаря. Поредния пър зърната ми бяха се напукали зверски и сега смятам отрано да започна да ги мажа.
Този път в сравнение с предния нямам никакви страхове относно рааждането. Незнам защо така, но съм много спокойна. Първото родих с секцио по  медицински причини, Този път каквото лекаря каже. Нормалното не знам коко боли и затова не ме е страх, секциото ми нина без проблеми. Така че каквото ше да е, не ме е страх. Относно статията има наистина доста неверни неща за секциото.
Каквото дойде важното е на финала всички да сме живи и здрави с бебенцата в ръце.

Общи условия

Активация на акаунт