Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 146
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, страхотни мами. Честита темичка и благодарност на създателката й. Аз не пиша много често, но вие сте много бързи и дори не мога и да изчета всичко. Още ходя на работа пък и съм студентка и не ми остава много време за форума.
За това сега да ви се похваля от феталната на която бях преди почти десет дни - всичко ни е наред и бебчо расте в седмиците си. Ще си имаме  stork-boy - аз бях доволна на всичко де, все пак ми е първо и много желано.
Айде стига с публикацията че ще си кажете не стига че не съм редовна ами с дълги публикации да ви затрупвам  Simple Smile Много хубав ден на всички и ако може да помоля за парола за албумчето за да маго да ви видя и евентуално да кача и аз снимки.

# 61
  • Sofia, Bulgaria
Бърз запис и от мен,че отивам малко на почивка извън София.Като се върна ще се похваля с резултати от ЖК  Simple Smile Иначе и аз се присъединявам към неспящите мами,постоянно въртене и неудобство..но пък си струва!

# 62
Здравейте и от мен! Поздравления за хубавата тема и дано да се изпълни само с положителни и хубави новини!
Аз съм качила около 5 килограма но вече имам следи от стрии - явно съм предразположена към лесното им образуване!
Миналата седмица бях на ЖК, но не ми дадоха направление за никакви изследвания. Казаха ми че бебчо е малък - около 900 гр. , но като се разрових прочетох, че това са нормални размери за тази седмица. И аз като някои от Вас не мога да спя! Събуждам се по няколко пъти на вечер и след това не мога да заспя лесно! За дата на секцио или име на бебето още не сме мислили, но има време само се моля всичко да бъде наред!
Хубав и слънчев ден на всички!

# 63
Здравейте и от мен ,
да се запиша и аз в новата тема.

Кафенце страхотна е станала,поздрави и благодаря.  bouquet  bouquet  bouquet

Колкото до килограмите последния път като ходих на преглед бях плюс 9,което беше на 18 септември,но аз не се притеснявам ,не се ограничавам но не се и тъпча просто ям когато съм гладна и докато се заситя. Laughing

И аз имам някакво бяло течение,което ми доста странно защото по принцип рядко имам,но пък от друга страна четох в една италианска книжка ,че напълно нормално да имаш по малко.Не знам да се притеснявам ли.Миналия месец си правих уринокултура ми излез на добри резултати.

Виждам че доста от вас вече имат коластра аз все още нямам нищо.Това значи ли че имам запушени канали,или пък нямам кърма

Аз си мажа корема с олио на johnson and johnson  с алое вера,и съм доста доволна,но и според мен зависи от типа кожа,аз лично съм с по мазна и нямам големи проблеми със стрий поне за сега.

Колкото до датата и хороскопа аз лично мисля че има значение.Аз лично съм родена на 15.01 newsm59,а майка ми на 14.01,казвам се Антония и следователно на 17.01 имам и имен ден,и много бих се радвала и бебо да се роди преди 20.01 за да е нашата зодия,но пък това значи 5 дни по рано и не знам да ли е много хубаво.В крайна сметка когато и да е важното е да живо и здраво. Stuck Out Tongue

За имената ние вече знаем как ще се казва малкият ни принц,GIOVANNI,така се казва свекър ми,а и тук така е обичая.Но пък и аз съм щастлива с това име тъй като в превод на български е ЙОАН.

ОК.СТИГА ЧЕ СЕ УЛИСАХ.
ДО СКОРО Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 64
Bibiana_ много интересен разказ. В България не ми се вярва леглата да са така, както описваш, но не знам, Може да кажат мамите с опит Simple Smile

Само да вметна. Много яко заглавие сте измислили:)

# 65
  • Бургас
Мами, в интернет сега проверявах за резултати от Микробилогия и Урокултура и явно си отглеждам Ешерихия коли и трябва лечение.Следобед отивам на място да си взема резултатите и след това ще пробвам да звънна на гинеколога.
Ето малко копи от резултатите ми:
   Микроскопски препарат по Грам   ІІ - ІІІ степен      

Trihomonas vaginalis   ( - ) Отрицателен      

Candida   ( - ) Отрицателен      

Lactobacillus spp.   Силно редуцирани      

Културелно изследване и заключение   Escherichia coli - вероятна колонизация      

Урокултура   *   Профил   Виж по-долу

Културелно изследване и заключение   Посявката не даде бактериален растеж      

Някой от вас лекувал ли я е?

# 66
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз днес бях на лекар (не по ЗК, а другия, частния) и пак ме претеглиха...ами има 5кг разлика в кантарите им....миналата седмица бях едно при лекаря по ЗК, който тегли с механичен кантар, сега с 5кг отгоре(с електронен), което е абсолютно невъзможно, понеже съм на супички и салатки (просто това си иска тялото, не се насилвам)....Така че вече нямам представа колко кг съм и от колко съм стартирала, всичко се омаза Simple Smile
За имената, да - вероятно беше глупост да се дразня на свекървата за това, но ми мина вече, беше изблик на емоции Grinning
А днес не ми казаха нито колко тежи бебчо, нито колко е голям....може би трябваше да попитам newsm78 Казаха само, че всичко е наред и се развива нормално за месеците, е това ми стига като информация Simple Smile

# 67
  • UK

Ето, който е попрочитал нещо за нумерология как знае за лошото число 4  Mr. Green. Аз съм родена на 4.02. и още преди доста години една приятелка, занимаваща се с нумерология и астрология ми каза, че не съм случила на хубаво число. Било от най-трудните. И наистина, при мен всичко става трудно и с много усилия и работа от моя страна ... и то не защото съм некадърна  Whistling. Не, че не се получават нещата, но е винаги със зор и нерви. Една от най-добрите ми приятелки също е родена на 4-то число и при нея нещата стоят по същия начин.    

Ivap, това което аз знам за числата - и не претендирам че е най-достоверното, е че числото 4 и двуцифрените, които сборувани дават 4, като 22, 13, 31, са числа на "кармичните уроци". Те не са лоши числа, такива няма, а както се изразяваше едим приятел по-вещ в тази материя "то е като да не си учиш уроците дълго време и после да трябва да учиш по-ускорено, за да наваксаш". Затова на 4-ките понякога им се струпват ситуации, изискващи повече усилие и отдаване, за да могат да си наваксат "проспания материал". Аз самата съм също 4-ка, родена съм на 31.01, и също не мога да кажа че житейският ми път е застлан с цветя. Това което е за 4-ките с двойна сила важи за 8-ците (8, 17, 26), само че те са по-облагодетелствани в материално отношение, т.к. имат и повече задачки да решават в този живот. Доколкото знам по-леки в житейско отношение и с повече подкрепа са числа като 21, 23, 24, 25, 27, но дали е наистина така... newsm78 Каквато и да е истината си мисля, че "лоши" дати няма - ако човек живее в хармония със себе си и света може да балансира и най-трудните числови или астрологични конфигурации. Т.е. наистина вярвам, че сами определяме в голяма степен какво и как ни се случва в живота. Тъй, стига повече езотерика от мен, че и материята не е по-малко важна  Simple Smile
Прекрасен ден ви желая, момичета  Simple Smile

# 68
  • до едно тепе
Здравейте.
Джейн Доу не знам дали  ми е много голям корема,но аз бях доста отслабнала преди да забременея и сега качвам само на корем.Майка ми се опули миналата седмица като ме видя Laughing Не ме беше виждала от началото на четвъртия месец и определено не очакваше да сме пораснали толкова Joy
Ще се опитам да кача няколко снимки днес в албумчето,че досега не съм качвала.
А корема си мажа с крема на Дева с/у стрии.В началото ползвах на Виши,но много гадно ми миришеше и като свърши си взех 10 пъти по-евтиния и сега мажа и отстрани на корема,гърдите,дупето и бедрата и засега нямам стрии.Дано удържим положението така.
 Gabbi_ аз си вярвам само на моя кантар.Механичен е,но аз си следя теглото от няколко години с него и се меря сутрин преди закуска.Док ме мери само следобяд,след 2-3 яденета и не знам какво количество течности,че и с дрехи и обувки и с неговия електронен кантар разликата ми е 3-4 кг. ooooh!
Отивам да си полегна на дивана,че дребосъка тази нощ 3 пъти ме буди с ритници-нещо се наместваше ли що ли newsm78
Лек и прекрасен ден ви пожелавам  bouquet

# 69
  • София
Мами, в интернет сега проверявах за резултати от Микробилогия и Урокултура и явно си отглеждам Ешерихия коли и трябва лечение.Следобед отивам на място да си взема резултатите и след това ще пробвам да звънна на гинеколога.
Ето малко копи от резултатите ми:
   Микроскопски препарат по Грам   ІІ - ІІІ степен      

Trihomonas vaginalis   ( - ) Отрицателен      

Lactobacillus spp.   Силно редуцирани      

Културелно изследване и заключение   Escherichia coli - вероятна колонизация      

Урокултура   *   Профил   Виж по-долу

Културелно изследване и заключение   Посявката не даде бактериален растеж      

Някой от вас лекувал ли я е?

Да, на мен началото на миналия месец понеже имах по-обилно бяло течение ( само течение, без сърбежи,парене и т.н.) му казах на доктора - взе ми секрет и разбрахме, че е ешерихиа коли.Лечението ми беше 6 вечери да си слагам вагинални таблетки Флуомизин.Не се стряскай, че е ешерихиа коли - това е бактерия, която си е част от човешкия организъм.Принципно мястото и е в дебелото черво, но при избърсване и т.н. може да попадне във влагалището и както на нас бременните ни поотслабва имунната система и се активира бактерията.

# 70
Ох, момичета и мен ме е налегнало едно гадно безсъние напоследък.  Tired Постоянно се будя през нощта и после не мога да заспя. Доспива ми се чак към 8-9 часа сутринта, но кога тепърва да спя по това време.  Tired За това ми положение много помага  и мъжото, който е понастинал и от време на време през нощта така бичи, чеееее  #2gunfire  Живеем в малък преходен апартамент и няма къде да се разкара като има такива моменти. Sad
Стрии все още нямам (по точно нямам нови стрии, че си имам малко от преди). До колкото разбрах от други мами тук, те се появяват най-вече последния месец. Мажа се с кремове против стрии на Ейвън. Като ми свършат ще си взема този на Прегнакер. Пък накрая какво стане.
А относно кг съм + 9 до момента. Гадост! Никога не съм била такива кг през живота ми и едва ходя и дишам вече.  ooooh! Най-много се качвали кг последните месеци - е колко ощееее?!?!?  Shocked
Да са ни живи и здрави бебоците, пък после ще се оправяме някак си ....  Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 14:52 от freshme

# 71
  • Бургас
Пърпъл, мерси за отговора.А и аз уж казвах, че имам течение,  но докато не отидох на частно и да ми вземат секрет, а и да пусна урокултура, не ми се обръщаше внимание.А как се установява дали има напредък в лечението.Аз също разбрах от сестра ми /лекар е/, че е в урината и сега ще видим доки какво ще изписва.
И ако случайно не си го бях направила, тъй ли щях да си карам занапред  ooooh!
Дано след подходящо лечение да се оправят нещата!
За безсънието нощно време, си водя класацията.Нали ви споменах, че съм така още отпреди да разбера за бременността, което всъщност ме и усъмни, че явно ще имаме положителен резултат на тестчето Simple Smile

# 72
Здравейте мамчета, как сте? Аз не съм писала отдавна ,защото нямах време от лекции и изпити:) Сега гледам сте изписали толкова много,че незнам как ще наваксам Simple Smile
Имам едно въпросче (което може и да сте обсъждали,но както казах трябва доста да изчета) и то е тъй като от скоро имам подготвителни контракции и получавам схващания на прасците , мога ли да си купя "Магнерич" без да е предписан от доки или е по-добре да чакам до консултация, за да той да предпише нещо?
Питам понеже в аптеката казаха,че можело и профилактично да се пие, но на мен ми е чудно дали е така Simple Smile

# 73
Да взема да се запиша и аз най-накрая  Mr. Green

Аз също мисля да ида на лекцията в Лабиринт тази седмица, както и на 9 месеца в петък и в Анел в събота, програмата е сериозна  Mr. Green
Криси, ако си твърдо решена за петък за "9 месеца", пиши ЛС да се разберем да се видим там. Утре за "Лабиринт" много се надявам да успея да стигна, но не съм убедена, а темата ще е интересна  Simple Smile

megg, никога не съм варила млякото, лоча си Верея 3 % направо от кутията - студено, на микровълнова, всякак. Проблеми не съм имала. И понеже не мога да живея без мляко във всички форми, сега ми е малко трудно да го огранича заради по-доброто усвояване на желязото  Crazy

Дидка, много неприятна ситуация, а ти не си виновна в никакъв случай. Щом и лекарката ти е казала, че можеш да пиеш Алергозан, значи всичко ще е наред  Peace

Alexandrina, леле, какъв е този гигант 1400 гр  Laughing

lili375, корема го подпирам с възглавница отдолу  Simple Smile

Днес бях на първата октомврийска лекция на "9 месеца" в The Mall. Училището е напълно безплатно, няма вход-куверт. Провежда се вътре в кафенето на Capella Play, където е на свободна консумация. Който не желае нищо, никой не го задължава да си поръчва. За пример, аз пих мляко с нес за 2.50 лв., момичето на моята маса си взе кафе, отделно мляко и мин.вода за 3.60 лв. Подарък - тефтер за записки с лигавниче  Grinning и малко промо-пакетче Persil sensitive.
Лекцията беше най-подходящата и най-полезната за начало на училище за бременни - Кърменето. Лектор ни беше Анета Попиванова , специалист по детски болести и болести на новороденото, началник на физиологично отделение – Консултативен кабинет по кърмене, Клиника по неонатология, СБАЛАГ „Майчин дом”, София. Научих много нови неща (и различна гледна точка от чутото в Анел миналата събота), жената дори се беше подготвила с кукла-бебе, за да ни показва нагледно как да поставим, как да държим, кое е неправилното и т.н.
Абе много съм доволна, ако има колебаещи се, да не му мислят много, ами да се появят в петък  Laughing

Г-жо Монк, беше зададен същия въпрос, върху който ти размишляваше - дали може да се даде коластра на по-голямо дете, което не е било кърмено. Отговорът беше, че няма проблем и идеята е много добра  Peace

От прегледа вчера - и двете бебки са се обърнали главично  Grinning Кога се е случило това, не знам и не съм усетила по никакъв начин. Много се зарадвах, тъй като това ми дава шанс да се пробвам за нормално раждане  sohappy Едната шишка е 850 гр., по-голяма за седмиците си, втората шишка е 770 гр., отговаряща на седмиците и дните си  smile3539
Плаценти, води - всичко в норма, шийка - ОК, ниско кръвно налягане на бебетата, което значело, че няма страдание.
По въпроса за концерта, който пуснах и тук - оказа се, че с док ще ходим на един и същи концерт и каза, че при нужда, ще ми даде първа помощ  Laughing Иначе каза, че по принцип няма проблем за шума, също, че бебетата чували басИте, не високите тонове и че ако сложа по-плътна дреха, би трябвало всичко да е ОК. Разбира се, ако твърде много се разбунтуват и ако ми призлее - да напускам залата скорострелно.

# 74
  • На морето!
Разписвам се набързо, за да не ви изтърва пак.
Интересни неща пишете, после ще се включа, че имам много работа, благодарение на което вечер към 22ч. вече едва гледам и лягам и заспивам на секундата. Дори ставането по 100 пъти до ВЦ, не е  в състояние да ме разсъни.

Общи условия

Активация на акаунт