Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 133
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от мен.
за мазилата не мога да се включа  - досега с нищо не съм се мазала, освен от време на време с обичайния си крем за тяло - някакъв български с бадем, доста мазен. Засега нямам стрии, но има време да се появят.
За раждането  - и аз предпочитам естественото. Засега не са ми казали да има някаква причина да не раждам така.. но и за това има време.

И само да ви кажа как се умилих вчера. Прибрах се вкъщи супер намръзнала и в бързината да сложа чая на котлона счупих един буркан. Аз не се стреснах много ( често ми се случва), но бебо така подскочи в корема ми.. Толкова мило ми стана, че през ноща между кошмарите си го сънувах как си го разхождам в парка. Дано  и на живо да е толкова сладък и послушен като в съня ми.

# 616
  • София
moleizy ходя във VIP clinic  на кинезотерапия за бременни, която вкючва 30 мин упражнения за бременни - за бедра, за дупе, за гръб с онази голямата топка, различни видове дишания...и след това 30 мин. масаж като лягам на страни. Много добре се чувствам аз от това.

# 617
  • София
Добър ден и от мен, мили мами   bouquet

За раждането - аз съм с две ръце за нормалното раждане, вярно болка голяма си е, но това е най-сладката болка  Simple Smile не че съм раждала, но съм с такова виждане за нещата.Обаче за съжаление за сега ме гласят за секцио, заради ниската ми плацента и положението на бебка, не че не може да се обърне до тогава главично, но все пак плацентата е доста притеснителна, ако главичката и на бебка не е максимално ниска, за да може да мине пред плацентата си е чисто секцио. Мен лично повече ме е страх от мисълта за секцио, отколкото за нормално раждане, но все пак няма да си рискувам детето и ако кажат секцио това ще е.
За стриите - ползвам крем на Hipp и съм много доволна до момента, дано и занапред да е така.Иначе в началото към 3 месец някъде се мазах и с мас даже слагах ванилия в нея, но все си ми миришеше и ми беше много гадно и съм се мазала 4-5 пъти с нея.
Да споделя, че на 11-ти бях на деня на отворени врати в Майчин дом  и новата родилна зала е просто перфектна  Laughing Вип стаите, също са много добре направени,но нормалните които са на 7 етаж са много зле и банята и тоалетната е една за цялото отделение на 7 етаж....като изключим това съм супер доволна и жената, която ни обесняваше всичко беше много добра и подейства положително на всички  Simple Smile
А и да ви кажа последните 3-4 дни такъъв мързел ме е хванал, че абсолютно нищо не ми се прави и само се прозявам, а не е като да не спя до 12-13:00 часа  Grinning

# 618
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте мамки искам да ви попитам за някакви начини да накарате бебчетата ви да ритнат,че имам чувството че от 1 ден не съм я усещала моята принцеса и малко се притеснявам  Sad

Иначе аз съм добре с една приятелка пием   food010 и после по  някое време ще сготвя едни спагетки и така.

Хубав ден от мен !  Hug

# 619
  • София
 Heart Eyes Здравейте мами и от мен!
 Чета Ви постовете за покупките и тайничко Ви завиждам. Домочадието на мъжа ми е суеверно по въпроса и нищо не сме пазарували досега.  Поне сме на консенсус - да мина по магазините и да си харесам легълче и други по-едри неща и в последствие да ми се купят. И това е вариант, въпреки, че малко се губи тръпката от личното пазаруване.
За дрехите- да, това си е предизвикателство. Засега се чувствам най-удобно в анцунг. Вече съм превзела почти всички горнища на мъжа ми, за да ми е широко. Утре ми предстои излизане и сега се мъча да измисля подходяща комбинация с тънък черен панталон и по-дебела блуза, ама не ми се получава нещо...
За мазането- от 2 месеца се мажа всяка сутрин с тоалетно млякона Гарние за мн. суха кожа, и засега не съм забелязала стрии. Наскоро четох за свинската мас, че в нея се отлагали токсини от метаболизма на прасчо и не я препоръчвали. Мн. добри отзиви има и за мазане с чист зехтин.
За киселините- бях обещала да споделя какво ги тушира- при мен се получава с газирана вода на Девин ( зелените бутилки). Хапвам вече и 4-5 пъти на ден, но по малко и определно има ефект.
 За раждането- и аз толкова статии изчетох, толкова шашкащи истории, че вече само си казвам ''Бог да е с всички мами!!!'' Не мога да отрека,че си мисля и представям ужасни неща, но трябва да бъдем силни и да мислим позитивно!!! Wink)
 Усмихнат следобед, момичета! Simple Smile))

# 620
  • Габрово
Гледам, че вече го мислите раждането ... та един съвет към момичетата на които ще им е за първи път раждането, спрете да четете и гледате негативни неща и случаи свързани с него. Като толкова ви се чете нещо, четете за раждания протекли гладко. И във форума има тема "Смешно ли е раждането", на доста момичета им е забавна.
Раждането не е някакво екстремно преживяване, което непременно ще ви травмира физически и психически. Не е по-опасно от редица други ситуации, в които попадаме ежедневно и си казваме "Бог да е с нас".
И да, положителната нагласа и мислене много помагат да протече всичко гладко, бързо и с минимум болка.
Аз не се терзаех от мисли за раждането до самия му ден, който ме изненада много Mr. Green. Все си казвах, че има време и 12 дни преди термин бебето се роди лесно и бързо, без да дочака края на ремонта в къщи  Whistling

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 16:46 от ivap

# 621
  • Ботевград
Аз ще донапазарувам другия месец..Останали са ми шишенца,хавлийка,комплект за изписване,козметика,иии за друго май не се сещам..Чантата за родилноти мисля да я стегна чаак декември..
Количка си купихме преди 1 седмица.Избрах Чиполино дуо розовата..Еее много ме кефи.И каката си избра вече,че ще се вози от дясно и това е Laughing
За креватчето - с мъжа ми решихме да купим голямо легло за каката(че много много не иска да спи в това) и това ще е за бебката а каката дано има по-голям мерак като спи вече в легло за "големи"
Пък и да не иска да спи на него мъжа ми спокойно ще се премести на нейното а тя при мен на спалнята Crazy
За раждането - Аз съм и с двете си ръце,крака и всичко  за нормалното..От мига в който видях двете чертички на теста се молех само господ да е с мен и да мога да си родя нормално Praynig

# 622
  • Canada, ON
Привет и от мен!

И аз да се включа за раждането - аз съм също за нормалното и сега като ме шашнаха с тази ниска плацента взех да се притеснявам да не се наложи секцио. До сега в живота си не съм имала нито една операция и ми се ще така да съм си винаги. Джулия родих на 36 години и то нормално - тук в Канада. В болницата която бях имаше тоалетни в стаите, но банята беше една на етажа. Спомням си как тичах към банята около час след раждането за да се изкъпя набързо и пак да се връщам при бебчето си, а една сестра в коридора ме вика: Ти не роди ли ей сега, а как си се разтичала? Казвам, да, но бързам, за това тичам... Simple Smile Преди раждането бях прочела куп статии за безболезнено раждане, плюс темата "Смешно ли е раждането". Имам се за човек дето горе-долу се владее, някоя и друга година съм се занимавала с йога, медитации... Бях решила че ще раждам лесно, без болка и всичко ще е под мой контрол. Да ама, не стана точно така, имаше си болка и то доста. Но тя минава и заминава. Важното е да няма усложнения и на финала и мама и бебче да са живи и здрави. Та искам да кажа на мамите дето им е за първи път - четете позитивни истории и не се страхувайте толкова от болката. Тя идва и си отива бързо, а след нея остава едно огромно щастие - вашето собствено дете!

За мазането - въпреки огромния си вече корем, имам само две мазания със зехтин до сега и още нито една стрия. Мисля, че всичко е до кожа.

# 623
И аз да се оплача – стоя си вече няколко дена като затворник вкъщи, защото нямам какво да облека в този студ. Преди повече от седмица пообиколих няколко магазина с надеждата да намеря нещо подходящо, но не би. Явно всички връхни дрехи за по-едри дами си имат огромни подплънки на раменете за разкош, така ефектът е умопомрачителен – приличах на нещо средно между тарафопост и Ваня Костова. Някой случайно да се е сдобил тези дни с прилична връхна дреха (в София), която не е шита за гвардейци и не коства колосална сума? newsm78
http://www.youtube.com/watch?v=hBZ4yYIqxhY

Kostilka, това е скъпичко, 200лв, ама е много яко и ще можеш да си го носиш и догодина, просто тази година без колан. Изобщо в Зара има яки и удобни връхни дрехи, дето много ще топлят, а не просто готини палтенца. А за цени не знам какво точно очакваш, аз евтино зимно палто/ яке не съм виждала. За мен е нормална цена между 150-200лв, другото са боклуци, дето не топлят.
Ама ако някой е открил някъде, да каже де Simple Smile

Аз ще съм с подобно яке, дълго, пухкаво - да й е топличко на нашата принцеса. Страшно съм зиморничева, та никакви компромиси при мен Simple Smile

За останалите дрехи аз вече сподели - дънки си купих едни, но не мога да си харесам втори чифт и тези не съм ги сваляла от 7 дни  Embarassed
Надявам се този уикенд да си намеря, някой ако е виждал някъде дънки с ластик, а не с платка от трико, да каже! Че тези от трико всички ми изглеждат много големи, на мен коремчето ми все ми се струва много малко. Тия дни ще се снимам и ще ви покажа най - сетне, че една снимка не съм качила в албумчето с коремите.

Мен от раждането хич не ме е страх, просто някак си съм страшно положително настроена. Чета си всякакви страхотии в интернет, за да съм подготвена и да чувствам, че имам контрол над ситуацията, а не да ме лъжат и правят каквото си искат. За късмет всички неща, дето изчитам, не ми се отразяват зле, ама аз съм си такава - оптимист с капаци Simple Smile

Veronika_ , много ти се възхищавам, мила, на тези години да имаш две деца и то с такава малка разлика. И едно такова весело настроение лъха от всеки твой пост, много позитивна личност ми се виждаш Simple Smile

# 624
  • София
здравейте,
г-жа Монк заинтересува ме - пусни снимки на дрешките Praynig Peace Hug и аз много искам сама да сътворя разни нещица за бебето. с мъжчето дори обмисляме леглото да му направим сами по наш проект Party
Bibiana_ за вигантол - а говориш. имаше някаква грешка в една партида и го изтеглиха от пазара, нещо материалите по опаковката, че дори май се оказа че отровни били ... не помня точно Rolling Eyes
и да се оплача малко Rolling Eyes с предната бременност имах слаби болки в областта на срамната кост още от на 4 месец и така цяла бременност, като накрая може би в края на 8 месец се засилиха и ми беше болезнено обръщането в леглото, сядане, ставане и пр. след като родих изчезнаха мигновено. сега до преди две - три седмици ни помен от тях, но ... като се появиха от тогава са с такава сила и интензитет като последния месец миналия път Tired на моменти имам чувството, че направо се отварям отпред и левия ми крак няма връска с десния Crazy някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и може ли да сподели съвет Rolling Eyes аз съм на ЖК във вторник и тогава ще питам, но ако може да се облекчи някак си ....
желая ви спокойна и лека вечер  Peace

# 625
Здравейте момичета!
Два дни ви изпуснах и след това една вечер - четох  Laughing !
Аз също се надявам на естествено раждане, но според мен това ще го разбера най-вероятно в деня на събитието. За сега няма причина да не е, но ... И на мен ще ми е първо раждане и съм много позитивна дори и към болката. След психическия тормоз, който си наложих преди амнио-то си мисля, че физическият е по-преодолим. Както каза една приятелка - мислите ти за бебто ще са толкова много, че болката остава на второ място - предполагам, че е така. Моля се всички само да сме живи и здрави  Praynig и на финала положителните мисли и стискането на палци да помогне  Crazy !!!
В този ред на мисли (преди доста време май Шоки беше повдигнала въпроса), може би трябва да се замислим за вестителките  Crazy . Моята приятелка, която е от Ноемврийките (до седмици чакаме събитието) още август месец започна да ми съобщава за родени бебета - слава богу в тяхната група всичко е наред  Peace ! Дано да са по-малко изненадите, но сме си вече 3-ти триместър. Аз поредна вечер сънувам такива щуротии свързани с бебто, е не знам как ми ги ражда главата  newsm78 ? Уж нямаше да го мисля от сега, ама  Blush
Иначе съм при моята док чак другия четвъртък, дано тя поне ми каже как върви откъм мерки и теглилки малкия калпазанин. В понеделник бях на ЖК при онзи моя ку-ку, но изобщо не го броя този преглед... Докато си пееше "Lane moe" и ме гледаше на видеозона, 50 пъти ми каза, че бебето е в норма, и ми показа "ташунките", като с гордост ми съобщи, че е момче  ooooh! - чудо, това го знам от 10 седмици ....
Топла и спокойна нощ на всички!
P.S. Утре ще пропусна лекцията в Анел, че съм дежурна на работа  Tired !

# 626
     Добра  smile3558 вечер момичета.
Ние днес сме леко поуспокоени след вчерашния стрес с околоплодните води.Бяхме на фетална ехокардиография и док каза че имаме едно съвършено здраво сърчице.Сега остава и ОГТТест да излезе с добри резултати в понеделник и се надявам че всичко ще бъде наред.Колкото по-малко време остава,толкова повече  ми се изправят косите като отида на лекар.Дано всички бъдем живи и здрави и Януари да гушкаме здрави бебешоци
   Пожелавам Ви приятна вечер и спокойна нощ:))

# 627
  • Ботевград
Jane Doe, Благодаря ти за милите думи Hug Наистина съм много щастлива и нямам търпение да увеличим семейството с още един член Simple Smile А за възрастта..може би след като не съм имала семейство в истинския смисъл на думата(имам си  и майка и баща,които се разведоха наскоро,но не сме били истински семейство..поне аз не съм чувствала да сме такова  Rolling Eyes) и затова много исках да си създам семейство с мъжа който обичам безкрайно много..Не съжалявам и за секунда за избора си..Напротив..За мен истинския ми живот започна откакто съм с половинката си а сега просто няма по-щастливи хора от нас Simple Smile Hug
June , въпроса за вестителките го пуснах аз,но тогава ми се "накараха" ,че дърпам дявола за опашката и от тогава не съм споменавала вече въпроса Crazy

# 628
Здравейте, малки дебеланки! Много сте активни, от два не съм влизала да ви чета, покрай приготовленията ни за пътуването ни до София. Вчера най-после успяхме да се доберем до тук, отне ни около 10 часа. Пристигнахме, с много почивки, спирания...
Никога не съм предполагала, че в Бг пътищата са в наистина плачевно състояние. Друсането и тресенето не спря през целия път, а се оказа, че и на дребните никак не им харесва да пътуват, смляха ме от ритници. Дори започнах да усещам странна болка, все едно ме бодат с игла отдолу, във влагалището. Слава Богу, днес си починах хубаво целият ден, и сега съм по-добре.
Д-р Дяволов има приемен ден чак във вторник, как ще издържа дотогава не знам, но важното е, че поне сме вече в София. След прегледа при него ще пиша как е минало.
Ирчони, относно Биозон-а, аз го пия вече от месец и половина и съм много добре, мисля че помага, засега да чукна на дърво ми се разминава леко, с малко гърлобол и лека хремичка.
Р2424 – ако ме заболи гърло си правя веднага гаргара с физиологичен разтвор, правя си го сама, чашка вода с равна л. Морска сол. С това си правя и промивки на носа, със спринцовка, гадно е, но помага.
За киселините на мен доктора ми изписа Стопацид, 3 по 2 на ден, но не съм ги пробвала още, някой ако ги пие, моля да сподели има ли ефект?
Колкото до покупките за бебетата, аз още нямам нищо, все си викам има време, та да видим 

# 629
Момичета,умирам от киселини!Моля ви помогнете!Ако някоя от вас знае лекарство да пише!Само със сода не става работата Sick

Общи условия

Активация на акаунт