Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 119
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Протекторите за матрака-в началото не съм ползвала,но не знам май след 6 или към 9-я месец купихме 1-н на Бертони мисля-нещо като хавлиен плат отгоре и найлоново покритие отдолу-към 10лв. от метро беше-и сега го слагаме под чаршафа на Хриси,че 2-3 пъти памперса е пропускал(ама като е голяма и пие много течности няма как)-много съм доволна.

# 676
Г-жа Монк-много хубави дрешки си ушила за бебето Grinning
За педиатър ще ползвам педиатъра на Хриси,а като се преместим в Плевен ще избера на 1-то дете в Плевен педиатър.Долу-горе съм доволна от него.Антилиотик изписа само 1 път и то след изследвания и за малко.Малко за захранването спорихме,както и за сокчетата(искаше да давам от 3-я месец ама аз го отсвирих)и давах малко преди 5-я и то по-малко и захраних на 5,5м. Хриси-кърмих я до 1г.,2м. и 10 дена някъде(и реших да я отбия).

# 677
  • софия
Мерси момичета за количката, да Ви се връща по-хубава!
Jane тази е quinny speedi sx
Много сладурска рокличка си купила г-жа Монк и на мен така ми се искаше да купувам роклички, ама нямааа....
Кафенце, а сестра ти доволна ли е от тази болница, защото ако и аз направя така като нея не знам дали ще се оправдаят парите, то цените по другите държавни болници с избор на екип са същите. Мен идеята ми беше, ако се проследявах там направо да ме изражда същия лекар, поне ще го познавам, ще разчитам уж на него, иначе така се обезсмисля. В случая ще ми е по-добре без избор на екип, така и така никой не познавам, защо трябва да плащам? Има време, ще видим, където ме закара накрая моя мъж, там ще е  Grinning  Само знам, че 2000 лв. на ТОКУДА няма да ги дам, дори и да ги имам, това е безумие за мен /да не обидя само някоя мама, но за мен е така/.  Hug

# 678
  • Varna
Здравейте момичета!Четох ви до ей сега...
На момичетата които ги боли гърло искам да каже , че мен така ме започна.После ми текна и нослето и накрая температурата.Мисля,че не е късно да изпиете по един осцилококцинум. Питах моята доки, според нея не е вреден.Силно се надявам да ви се размине гадния вирус  Praynig че мен до антибиотик ме докара.
За легалцата ,аз съм си набелязала ето това : http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/00115751/
 Аз като го гледах беше на още по-намалено на 75 лей което направоооо беше без пари.НО беше мн рано да купим тогава (то и сега е)дано за Нова год.пак да ги понамалят.
Искам да се похваля ,че успях да се сдобия с щраусово масло.Още не е стигнало до мен,но като го получа ще кажа как е.
Г-жо Монк дрешките са разкошни просто  Hug
Аз отивам да се изчипкам ,че пържих до сега.Айде лека вечер.

# 679
  • На морето!
Г-жа Монк, прекрасни дрешки! Браво на теб, наистина много ме впечатли! А коремчето ти на снимката в коя седмица е? Само не казвай, че снимката е актуална, че твърде много червени точки ще ти станат   bouquet
За педиатър- ние ще се доверим на тази, при която ходихме със Симеон. Тя е педиатър, не е ЛЛ и при нея се ходи с направление от ЛЛ. Доволна съм много. Умерена е във всичко, има енциклопедични познания, които постоянно актуализира. А посещението в дома, след изписването се прави от ЛЛ, който при нас си е общопрактикуващ семеен лекар, а не педиатър със специалност. Моят съвет при избора на ЛЛ за бебето е да гледате да има много бебета и малки деца в практиката си, за сметка на баби и дядовци, тъй като заболяванията при децата са специфични, развиват се стократно по-бързо, симптоматиката е по-трудно разгадаема и изискват повече опит и знания, а лекарите с твърде много пенсионери почти винаги имат дъъълги опашки пред кабинетите си, нямат направления и се специализират в съвсем различни болести.
За мазането- няколко пъти съм препоръчвала Мустела.
Болките при мен се увеличават заедно с натоварването. Боли ме кръста и, когато вечер се отпусна в леглото след дълъг ден усещам всяко кокалче по тялото си. Продължават и крампите, което е по-отвратително и от болките по костите и в някои дни гаденето е като в първите месеци. Но не се предавам- ходя си на работа, самовнушавам си колко свежа и безпроблемна бременна съм и какво спящо, ядящо и неревящо бебе ще имам този път.
Ми май това е. Сега продължавам да чета и лентяйствам, че после работа и готвене ме чакат.

# 680
  • София
здравейте
никога не са ми мерили шийката или поне не знам Rolling Eyes ще питам във вторник Rolling Eyes
teddy_ хубава количка Peace
gecumka нямам никакво инфо за токуда. в тоя ред на мисли ... обсъждали ли сме / да не съм изпуснала и да се повтаря/ кой къде и при кого мисли да ражда. аз първия път родих при следящата ме в Т. Киркова др. Ковачева и съм ужасно доволна сега пак тя ме следи и пак там ще раждам Peace
kostilka протектора за матрак е супер голямо удобство и го препоръчвам с две ръце Peace не веднъж ме е спасявал Rolling Eyes Peace Mr. Green и още си го ползвам  Peace
ditkins хубав подарък със здраве да си го ползвате Peace
Шоколадово бонбонче и аз рано се разпъшках тоя път, а за секса не ми се говори Rolling Eyes Crazy Whistling ако продължавам все така, как ще се издържи още три месеца Crazy
venush ще ми се наложи да пообикалям още магазини - днес нищо не си намерих, така че инфото от теб ще ми е много полезно - благодаря  bouquet
г-жа Монк страхотни са дрешките Heart Eyes тялото също пу пу пу Heart Eyes
Tamina и в тукашната икеа не е скъпо 85 лева е. но на теб румънската ти е по близо Crazy ние мислим по въпроса дали да не вземем на Ого по голямо легло а малката да ползва неговото. това което харесахме в икеа беше 30 лева някъде, а в румънската е 195 Crazy ама не знам - едва ли ще успеем да се замъкнем чак до там Rolling Eyes
между другото много съм се заровила в нета и беснея за разликата в цените по света и тук Twisted Evil това не е нормално попаднах на едно космонавтче от MOTHERCARE в един полски сайт на цена 25 лева а тук са около 100. прочетох и пост в тема тук, как мацка си е взела комплект от три пижами от Англия от същата фирма за 6 лири, а тук е на цена 77 лева Crazy е как да не се нервираш Crossing Arms
желая ви спокойна вечер и до скоро Hug

# 681
Здравейте отново тукощо приключих с четенето и сядам бързо да пиша.

Днес си взех резултатите от изследванията.
КРЪВНАТА ЗАХАР ПРИ ПЪРВОТО ТЕГЛЕНЕ НА КРЪВ Е 88 А ПРИ ПОСЛЕДНОТО Е 83,нямам идея как трябва да бъде. Thinking
УРИНАТА Е ДОБРЕ,САМО ЧЕ ИМАМ НЯКАКВИ ЛЕВКОЦИТИ В НЕЯ ВИСОКИ. Thinking
И НА ПОСЛЕДНО МЯСТО КРЪВНАТА КАРТИНА,резултатите са с по-ниски стойности,но  сестрата на мъжа ми каза,че за бременните това е нормално. Thinking
Както и да е във вторник съм на доктор и ще видим тя какво щ каже. Praynig

За раждането и аз се моля да е нормално,и честно казано не ме е страх./може би защото не знам какво е/.Но тук както при mirelaiyaе много трудно да ти направят секцио по желание освен ако не си платиш на някои доктор,който трябва да ти е познат,естесвено ако бебето не е правилната позиция или има нещо друго което предполага секцио ти го правят.

За паролата
и аз съм за.

За киселините и аз има страшно често и то от 5м.някъде и то вечер преди лягане.Справям се с средствата ,за който се пише тук.Някои знае ли да ли е вярно,че когато имаш киселини бебето ще се роди с коса.

Аз също  пъшкам и охкам в леглото,при обръщане защото и аз не спя по гръб.За сега нямам подуване на краката, но затова пък кръста ме боли често.И аз трудно успявам с обуването на чорапите и тати помага.Триъгалника също от отдавна не съм го виждала,и се оправям седнала да бидето по памет и напипване Laughing Laughing Laughing.

За вестителките и аз мисля,че ще е по добре да се разделят на 3 или 4 части,а и може да са по две във всяка част,така ако едната е заета другата ще съобщи.С радост бих се предложила,но предвид мястото на което живея смятам,че е неуместно.

До скоро. Hug Hug Hug

p.s Забравихда  ви кажа днес мъжа ми игра евро футбол и ме накара и аз да играя един билет,аз избрах резултатите заложих 1 евро и трябваше да спечеля 586.Мъжа ми каза проверяваи сама било невъзможно да позная,и сега проверих сбъркала съм само един резултат.ЖАЛКО.Следващия път.

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 19:21 от aliah_ok

# 682
  • Пловдив
Мами,
от два дена - предимно нощем, малко преди да заспя, започвам да изпитвам леки болки, които мога да опиша като менструално неразположение, защото изпитвах същото преди цикъл...
Пиша, защото преди около половин час започнаха отново и продължават...
Някоя от вас изпитва ли ги?

И още един въпрос - ако имаме контракции от време на време и е изписан Магнерот за целта, който обаче не се взема - голям проблем ли е? Говоря за това, че опаковката ми свърши преди 10 дена и не съм си взимала нова... а лекаря каза да го продължа..

Благодаря предварително за отговорите ви..   bouquet

@elektra-1 - Благодаря ти за грижата - всичко е наред - сега се молим само бебка да се роди жива и здрава - всичко останало е минало..

# 683
  • София
Момичета, тези от вас, които останаха за втората лекция в Анел - кажете нещо за спешните състояния при бебетата. Аз си тръгнах, че имах среща с мама в 13.00, но не съжалявам. Ходихме на кафе при една нейна приятелка и тя ми даде 2 огромни торби с дрешки от едното и внуче.  Grinning Те уж са за момченце, но са предимно зелени, жълти и бели, а ние и без това много не харесваме розовото.        Те са доста богати и някой от дрешките не са обличани изобщо. Обещала ни е и дрешки от другото и внуче, което е момиче, та ще се уредя и с роклички.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 19:49 от Дидка-бандитка

# 684
  • Бургас
Ксения, на мен ми се появяват такива болки и в такива случая пия Но-шпа и лягам.
Иначе за Магнезия, аз си го купувам като ми свърши опаковката, защото разбрах, че щом веднъж си започнал прием, не е добре да се спира рязко, а е нужно да се пие, дори и в минимални дози, според указанията на доки.
Ксения, не съм разбрала какъв проблем сте имали, но се надявам всичко лошо да е зад гърба ви и Бог да ни дарява с много здраве и сили!
Г-жа Монк, много са сладурски дрешките, пу-пу, със здраве и радост да се ползват!
Лека вечер на всички!

# 685
Искам да се похваля ,че успях да се сдобия с щраусово масло.Още не е стигнало до мен,но като го получа ще кажа как е.

Тамина, я сподели от къде се сдоби с щраусовото масло  newsm78 Отдавна проявявам интерес!

# 686
Здравейте и от мен! Simple Smile
Относно протекторите - аз от няколко години ползвам за моя матрак и като цяло мисля, че е една необходима покупка - спестява много проблеми с пране и т.н., пък и не са непоносими като цена.
И аз - сигурно тук от форума - съм чувала, че магнезия не се спира изведнъж, а се намалява количеството постепенно - Ксения, най-добре се консултирай пак с лекаря.
Относно вестителките подкрепям идеята да се разделят на периоди и всяка мама според това термина и в кой период попада да търси съответната вестителка. Иначе може много мами да изберат една вестителка и ако и тя ражда в момента ще се получи доста напрегнато.
Менина, много правилно правиш със самовнушенията, майка ми непрекъснато ми говори да се настройвам и аз така, но пусто не ми се отдава много.
Г-жа Монк, много сладки нещица си сътворила, браво!  bouquet
И аз да си кажа, от 2 дена трудно си поемам дъх, много е неприятно, какво друго мога да направя освен да стоя изправена?
Още щях да пиша, но забравих! Sad
Лека и мека! Simple Smile

# 687
Ксения-на мен болките ти ми приличат на болезнени контракции-обади се на доктора веднага-да се разберете какво е положението-може да те извика да те погледне на видеозона-по-добре вземи превантивно мерки.Болките въобще не трябва да са болезнени особено като менструални. даже подготвителните контракции не трябва да са повече от 6 са 1 час.
На мен пък все по-често ми се втвърдява корема,което не ми харесва и май ми прилича,че ще ми изпишат нещо-то трябва и повече да почивам ама с малката няма как.

# 688
VIOLA и моя корем е много твърд и то почти постоянно  Sad
Ксения дано всичко се оправи  Praynig Hug , а относно Магнерот, Магнерич и други лекарства не е препоръчително да се спират без консултация с лекарят ви. Ето, сега това което имаш ми прилича на контракции, но ако е около датата ти на цикъл е нормално да изпитваш такива болки. Дано всичко е наред ...

# 689
  • Пловдив
Говорих с акушерката си и сте прави - за нея са си точно контракции. Утре сутрин ще си купя Магнерот и го започвам с ударни дози 3х3 за една седмица, за да се нормализира...
Имало два вида контракции - едните - само втвърдяване на корема, а другите са тези, които мамите описват като "леки или силни менструални болки" (не се изрази точно така акушерката, но в този ред на мисли). Не я попитах дали има проблем, че не съм взимала 10 дни магнерот,.. но се надявам да няма проблем..
В интерес на истината последните две нощи имам тези болки и времето съвпада с антибиотика, който пия (дълга история).. и отдадох болките на това.. но изглежда съм била много далеч от истната..
Дай Боже бебка да е добре и ако това наистина са контракции - данно да спрат!

Общи условия

Активация на акаунт