Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 172
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Включвам се за да кажа на Lumia, че спалнята й е много хубава. Браво! Simple Smile

# 121
Аз раждах в Плевен в Авис Медика на 10.01.2010г. ами доволна съм и изчакаха към 5 минути и тогава прерязаха пъпната връв.Бебчето го взеха  проведоха теста на Апгар и ми я дадоха да засуче,после я обякоха и ме питаха дали да ми я дадат веднага или на другия ден-сутринта(прецених,че ще я оставя при тях-мислех,че ще съм по-уморена след раждането),Хриси беше в съседната стая-даже имаше врата и можех да я видя.Така,че има болници където и сега се грижат за тези неща-нищо не съм уговаряла предварително(е избрах си лекарката).
 Друго коластарата е много малко количество може и да е няколко капки само-така,че според мен е по-добре след раждането да ви дадат бебето да засуче.За секциото сигурно изчакват в началото да премине упойката за всеки случай-ама какво е това даване на 2-3-я ден.На мен веднага ми дадоха бебето и през цялото време си стоеше при мен само я вземаха да я къпят.

# 122
Тити, ако не те притеснявам, може ли един линк към Кърмаческия форум  Embarassed... или как се казва точно, за да се запиша.

# 123
За секциото сигурно изчакват в началото да премине упойката за всеки случай-ама какво е това даване на 2-3-я ден.На мен веднага ми дадоха бебето и през цялото време си стоеше при мен само я вземаха да я къпят.

Чела съм във форума, че някои момичета са много отпаднали и не могат да вземамт бебчо и да го накърмят и се оправят примерно до 2-3 дни... Ако е както казваш по правило - супер

# 124
Момичета разровете се в нета има достатъчно информация за всичко включително и за кърменето-аз така направих първия път.Да кърмата няма да се развали за 2 часа през януари ,а и трябва след като се изцеди да стои малко и във фризера (в контейнерче или стерилно пликче)-и пишете датите да знаете от кога е.Аз и кърмих успешно и бях замразила в началото кърма-та после Хриси ядеше попара само с кърма,не я искаше от шише(после пропи(ама запасите свършиха).кърмих я до 1г.,2м. и 14дена някъде и после реших да я отбия(малко съм анемична по-принцип и всех много да се изморявам и да ми се вие свят) иначе тя обичаше да си суче и можеше и до първи клас да откара.Сега като беше болна пропи адаптирано мляко,кисело също-въобще обича си млякото мойто момиче. Grinning

# 125
Тити, ако не те притеснявам, може ли един линк към Кърмаческия форум  Embarassed... или как се казва точно, за да се запиша.

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=8.0
мда, както казва виола, малко се разтърсете, има и Библиотека в Кърмаческия , и всичко си има.

няма такова нещо, отпаднали по 3 дни. Това са извънредни случаи.

# 126
Аз нормално раждах-и да уморена бях ама чак пък толкова да не ми я дадат да засуче не съм била-те ти дават бебето да го сложиш на гърда(имах късмета,че Хриси веднага засука както трябва-аз коластра нямах даже и после като я взеха се разрева).Като ме преместиха в стаята почаках малко пък реших да се изкъпя-ама внимавах,че ме предупредиха като ставам(да пишкам даже да се обадя на сестрата да не ми се завие свят и да припадна).На  сутринта(раждах в 1,.16 през нощта) от стискане ръцета така ме лболяха,че едвам държах бебето и така докато ни изписаха и ми се завиваше свят като ходих да си взема разни неща от багажа(пък уж такова безкръвно раждане като моето не бяха виждали).То добре,че така беше,че съм А отриц. кръв.група.
 Няма страшно момичета-раждането е страхотно преживяване ,а като гушнеш бебето се чувстваш все едно си постигнал най-големия връх в живота си(ти си е така де)-удовлетворен се чувстваш.
 Днес се замислих кое ли ще е първото бебече в нашата група Grinning(но има още доста време).

# 127
Момичета, ще си направим ли среща с тези които ще ходят на лекциите в петък?
Може ли да ми пратите потребител и парола за снимките, може да кача и аз снимки на моята пупа (да видите какво значи голям корем  Wink )
Исках да ви споделя за моето мазило против стрии, видях че сте коментирали. Аз започнах да качвам килограми интензивно като влезнах във втория триместър. Мажех се с Mamma Donna на Chicco и ефекта беше стрии по бедрата и дупето  Cry Една позната ми препоръча маслото против стрии на Икаров и наистина съм страшно доволна! Препоръчвам го и все пак да ви кажа е доста мазно и стоя като наказана докато попие, но мисля че си заслужава пък е и доста по-евтино от това дето се нацепих от него!
Колкото до спането, опитайте се да бъдете спокойни и ще поспите (аз откакто съм болнични не мога да ставам от леглото - бебката ме подритва да закусваме, а на мен ми се спииии).
Това е засега, дано с някои се срещнем на училището за мами  preggo preggo preggo

# 128
Мерси Тити, спираме да запълваме тази тема с кърмене  Peace

# 129
охх...не съм казала такова нещо.
Просто най-пълна и адекватна информация първо ще получите там, а после тук.

# 130
  • до едно тепе
Просто най-пълна и адекватна информация първо ще получите там, а после тук.
Да не говорим,че в някои градове има лекции на ЛЛЛ  Peace
В тази връзка видях,че на 11-ти има лекция в Пловдив.Някоя пловдивска мама ще ходи ли WhistlingАз миналия месец мислех да ходя ама се успах Embarassed

# 131
Включвам се за да кажа на Lumia, че спалнята й е много хубава. Браво! Simple Smile
  Благодаря  Hug .. и добре се спи на нея. Вчера най-после се наспах след като си сложих сгъната възглавница между краката, а под коремчето напъхах края на олекотената завивка. А за да се обърна на другата страна се изискват основни умения от акробатиката.  hahaha Тъкмо дойдох от преглед, та да отчета - малката принцеска е главично както и миналия път и явно няма и да се върти повече, рита ме стабилно в ребрата отдясно и вече е над килограм - 1 130гр. Това е общо взето. А така като се разправяме за пъпна връв..някоя планира ли да поиска вземане на кръв от пъпната връв? Аз се чудя..удоволствието е доста скъпо все пак, не знам дали да прежаля такава сума. Знам, че не трябва да се пести като става въпрос за здравето, ама пък нито на мен, нито на брат ми са взимали..толкова нови неща се появяват само за едно поколение.. newsm78

# 132
  • гр.Пловдив
Lumia, текста е от английски на БГ....

# 133
Lumia, текста е от английски на БГ....
Бих могла да ти го погледна.. за кога ти трябва и колко е дълъг?

# 134
  • Бургас
Лумия, много ми хареса спалнята ви.Нашата и тя е голяма и аз затова много си я обичам.Много е важно да не се прави компромис с цената на матрака.Нашия откакто го имаме, не съм се оплаквала от болки в гърба.Сега като сме бременни, може и да има разни болежки, но определено удобствата са много повече.
А по въпросите за кърменето, все пак който не е ориентиран във форума, може да се обръща към Бръмбазела, оцветявайки поста си в лилаво, за да се различава въпроса и от какво естество е все пак.
Обаче Бръмби се загуби нанякъде, сигурно няма време покрай децата Simple Smile
Леле, като чета има някои бебчета по килограм вече, браво  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт