Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 187
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз съм от една седмица вкъщи и още не ми е омръзнало.  Mr. Green
Ходя на лекции за бременни, чета книжки, гледам филми, виждам се е приятелки - все неща, за които досега не ми е оставало време.  Peace
Сега почвам да си шия и разни нещица бебето. Като ушия нещо ще снимам и ще ви покажа.

# 556
villygdr  добре е да имаш поне едно шише за вода и едно за мляко,за всеки случай. При мен се случи така че един ден, както малката си ядеше от гърда-отказа и се наложи да се изцедя и да я нахраня със шише. Също за вода, по якога се налага да се разтвори вит С или нещо друго във водичка. Малката например изпиваше по две шишета вода, освен кърмата-не съм я насилвала, сама си искаше

# 557
Aleha , и аз така си мисля .Те все пак не струват милиони , да взема и да не предлагам ако не се наложи.

За пишките - аз съм чувала че изобщо не трябва да се пипат.

# 558
  • Габрово
Подкрепям напълно написаното от Тити и Бръмби по отношение на отглеждането на бебето. Точно така си гледах бебето и то съвсем сама /таткото все беше на работа и дневни и нощни/, чувствах се спокойна и не се стресирах от мисли дали всичко правя както трябва. Всичко си вървеше гладко и безпроблемно.

Мама Мечка, синът ми си смучеше палеца до около 4 годишна възраст. Трудничко го отказахме, като не сме ползвали никакви мазила ни природни, ни от аптека. Много му говорехме и той наистина се опитваше, но когато заспеше дълбоко по навик пак пъхаше пръста. Той спеше с една плюшена играчка и пръста в уста. Решихме да махнем играчката и номера стана. Мен ме отказаха навремето с ръкавички без пръсти, зашити на всички пижами. 

# 559
Добрутро!   bouquet

... Забелването на пишката се случва в продължение на няколко години по време на измиване, по време на игра когато детето открие какво има в гащите, и тъй. Изключвам случаите на фимоза, което се установява от педиатър и хирург и изисква корекция, но там имапроблеми с уриниране и т.н. и се забелязва...

Е, пак подкрепям!  Peace Оставете пишките на бира, на децата ви и бъдещите снахи!  Mr. Green

... Бръмби, мерсаж за разясненията, които ни предоставяш  Simple Smile
Беше написала, че зърната може да започнат да се третират месец  преди раждане, не по-рано разбира се.Това значи ли, че мога да ги третирам с "Гармастан" оттогава или с нещо друго?
...

Категорично забрави за Гармастан и Дефламол. Има кремчета от естествен ланолин, пречистен за кърмещи жени, които нямат нужда от отмиване преди кърмене и действат чудесно на зърната и ареолата. Какво имаш предвид под "третиране"? Ако става въпрос за закаляване и загрубяване - излагането на въздух, контрастните душове и търкането на зърната директно в дрехите, действат чудесно. А мазането - само, ако кожата е твърде суха, напукана или болезнена. Иначе предварително няма никаква нужда от кремове.  Simple Smile

... За кърменето - Бръмби, страхотна си, с две ръце се подписвам под твоите съвети. При мен всичко до тук написано работеше безотказно. Надявам се и с това бебче да е ОК. Гледам заралийската ЛаЛече среща съм я пропуснала за октомври, но с удоволствие ще отида на следваща - ще следя на странизата на ЛЛЛ.

Hug

Във Фейсбук, който ползва, също можете да следите месечната програма:

Ла Лече Лига
ЛЛЛ София
ЛЛЛ Пловдив
ЛЛЛ Пазарджик
ЛЛЛ Варна
ЛЛЛ Сливен
ЛЛЛ Карлово и Сопот
Неформална група с подкрепата на ЛЛЛ - гр. Стара Загора
Неформална група с подкрепата на ЛЛЛ - гр. Русе

# 560
Здравейте момичета,

Следя ви от първата януарска тема, но чак сега се записвам. Аз съм на 32 г., втора бременност, баткото е на 11, терминът ми на 16.01., чакаме госпожица.
Колкото и странно да изглежда доста неща от първата бременност и гледането на детето съм позабравила, сега си ги припомням по малко. За тези десетина години доста са се променили нещата откъм проследяване на бременността и грижа за бебето-кърмене, захранване, да не говорим колко улеснения са измислили. Аз ходя на курс за подготовка за раждането, ще се пробвам да посещавам и йога за бременни, ако успея след работа.
Желая на всички безпроблемна бременност и най-сладките бебчета през януари!

# 561
  • Китна Тракия
Можеш Парацетамол - без да прекаляваш естествено. Аз пия и Осцилококцинум.  Peace
.....Чудя се за гърло какво да смуча май към ефизол клоня.
Мили мами стойте си в къщи на топличко и бебецоците  Hug

Tamina - може би да те види личния?!  Thinking Аз буквално в понеделник се оттървах от настинката.... За ефизола не съм сигурна - чети листовката. Аз си взех Прополки - в листовката пишеше, че няма противопоказания за бременни +осцилококцинум, много мед, ХЛАДЪК чай от лайка, много фреш от портокал и т.н. Носът ми много течеше, то от там явно и гърлото - пръсках Стеримар /това е морска вода/ за пречистване, но накрая си взех и тези, хомеопатичните капки Еуфорбиум, които мамите препоръчаха. И още нещо, което направих - в неделя вечер си легнах с компрес само с мед на гърлото - намазах върху кожата хубаво с мед, сложих хартия и отгоре един шал да не се плескам и  да затопли, сутринта беше попило и цяла нощ дишах спокойно. Айде, да се оправяш бързо!!!!

# 562
  • Across the Multiverse
Добре дошла на mamamiaP в клуба на чакащите моми на 16.01  Laughing
Е, пак подкрепям!  Peace Оставете пишките на бира, на децата ви и бъдещите снахи!  Mr. Green
Бръмбазелка, ново третиране на пишките с бира ли има?  Wink

# 563
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте мамки,благодаря много за хубавите пожелания  Hug Рожденият ми ден мина повече от хубаво,беше много забавно и вкусно!А бебка беше толкова кротка...Всички искаха да ритне,а тя не и не.След малко ще  hang и след това ще се   bath и с мъжът ми отиваме на покупки.Хубав ден желая на всички  Party

# 564

За пишките на малките мъже - аз започнах от самото началото при къпане съвсем леко, колкото позволява да издърпвам кожичката, без да има болка и насилие. На около 6-7 месеца вече беше отворен пишока. Твърдо съм против насилственото отваряне, както практикува нашия предиатър. Снаха ми и брат ми практикуваха този метод и при племенникът всичко си беше наред.После се събраха на кафе соще 3 майки с момченца всичките се оплакваха ,че имат проблем с бубата,а бяха на възрасттта на племенникът.И аз ще практикувам по този метод-е ще го оставя първите 1-2 месеца на мира .

За запълване на времето вкъщи - не мога да спомогна покрай малката.Само когато тя спи почивам-пък сега е болна и снощи ставах 5 пъти-изтощена съм вече. Хубав ден!

# 565
  • Бургас
Бръмби, мерси за отговора.Питах за Гармастана, защото след двумесечните ми кървящи зърна и рани,  благодарение на него се оправих и продължих с кърменето.Иначе преди него мажех с Лансинох и крем на Авент, но файдата беше нула Simple Smile. Естествено, той иска отмиване преди кърмене, но като нямах друго спасение, той ми беше като откритието на годината насред мъките... Wink
Мами, одеве като се прибирахме с мъжа ми и детето от зъболекар, видяхме как полиция и линейка се суетят около мъж, който или е бил убит, или се беше самоубил, около него беше доста червено, бая се постреснах...
А за моя зъб, док ми сложи упойка в канала, извади ми нерва, запълни ми каналите и ми сложи калций някакъв.Вика ме отново другата седмица, за да ми сожил нещо временно по зъба, което ще изтрае 2-3 месеца и след това отново да отида да го довърши.
А най-сетне намерихме и боти на нашата мадама, едни сладки светло кафеви, много им се радваме и двете.След вчерашния маратон да търсим из Бургас и да няма, днес още от първия път улучихме Simple Smile

# 566
  • Varna
Благодаря момичета за съветите  Hug.Аз все пак отидох до личната,реших,че може да стане по-зле ако се лекувам сама.Изписа ми антибиотик- стандацилин (ампицилин) Това бил единствения антибиотик за бременни.Наистина в описанието пише ,че е безопасен по време на бременност.
Допитах се до няколко доктора и всички бяха единодушни,че е по-добре да се лекувам с антибиотик отколкото да не пия нищо.Някой да го е пил?
Шоколадово бонбонче ,дано по-бързо забравиш за гледката, че наистина е била ....

# 567
Здравейте мами  Hug ,
може ли една паролка и за мен  Praynig

Tutisf, не ти изпратих парола за албума на лични от общия профил, защото не виждам да си част от темата  Blush
Може би искаш да се представиш първо?  newsm78

Извинявайте много за невъзпитаното ми искане  Embarassed Наистина трябваше да се представя първо, но Ви чета от самото начало и се чуствах като "у дома" си  ooooh!. На 24 години съм от София, чакам първото си дете с термин 24.01.2012г. и вероятно ще е момиче.
От месец вече се вълнувам относно количката и е страшна драма  Joy Мисля да се запиша на лекцията в Mall of Sofia относно практическите съвети за кърменето, ако има някоя от вас може да се запознаем и на живо  Flutter

# 568
  • София
Здравейте,
Аз искам да споделя опит за забелването, тъй като ми беше много наболяла тема. Ходих  на лекция, която я води педиатърка и я попитах за нейното мнение по въпроса. И тя каза, че на запад забелването е абсолютно табу, но по нейно мнение може да се започне много внимателно и безболезнено придърпване по време на баня след 6-ия месец на момченцето. Аз естествено бях забравила този съвет и си питах нашата педи веднага след като се роди малкия какво да правим - тя каза - като падне пъпа - го почвайте! На мен това ми се видя безумно,та то беше голямо няколко мм!!! И изобщо не го пипнахме до 8 месечна възраст, когато тя го погледна и реши, че има фимоза и веднага ме прати на хирург! Обаче аз поисках разяснение как действа хирурга и тя като ми каза, че се дръпва с "инструментче" - познайте дали си заведох детето Naughty И мъжа ми(той го къпе) почна по малко и точно за два месеца се отвори -без болка, без възпаления и без насилие! Всички останали момченца на неговата възраст все ги мажеха с антибиотични кремчета заради възпаление от насилствено дърпане - и то от лекар!
Съгласна съм и с варианта да не се пипа изобщо, но в зряла възраст е възможно наистина да се получи фимоза и тогава обрязването е неизбежно, тъй като при секс - мъжът изпитва болка или най-малкото дискомфорт, но не и удоволствие. Няма как да знаем отсега дали това ще се случи с нашите синове - затова - ако сте решили да забелвате нека да е след 6 - ия месец по малко и безболезнено.

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 16:40 от krasidika

# 569
  Добър ден и от нас.Ние с бебешорка сме добре.Току що се връщам от 3та ФМ.Според лекарката всичко е наред  с размерите,отговаряме си на седмицата, вече сме 1,285кг.Кръвотоците от ляво и дясно са ОК.Плацента предна,високо.За съжаление сме се обърнали седалищно(досега бяхме главично).Но естествено,като че ли винаги има едно но....околоплодните води са ни в повече(ИОТ 28,15см.).
 На някои от Вас случва ли се?Какво са Ви казали да предприемете?Незнам да се притеснявам ли или не Shocked

Общи условия

Активация на акаунт