Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 125
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, мили момичета!
Аз преди малко сколасах с всички задачки и ми остана време и за форума Simple Smile
Първо честит рожден ден на Катето! Много здраве, късмет и любов и хубаво здраво бебче през януари!   bouquet
За раждането мисля да е нормално ако няма причина за секцио. За момента не ме е страх, единствено се моля и двете с бебка да сме добре. Колкото до болката, дори не се замислям за нея. А и честно казано, не зная какво да очаквам- първо раждане ще ми е  Crazy
За пазаруването- не съм купувала още нищо. В края на ноември ще се местим от сегашната квартира и чак тогава ще започна да пазарувам (и да събирам от приятелки) бебешки нещица за да не се чудя сега къде да ги държа и после да ги премъквам.
Утре трябва да пусна ПКК и урина и във вторник сме на консултация да видим колко сме пораснали  Heart Eyes Вече нямам търпение!
И едно въпросче към софийските мами- казаха ми че не е зле да започна да се оглеждам за добър педиатър по възможност в района на Младост ( местим се в Мусагеница) и тъй като нямам никакъв опит в тази насока ще съм ви безкрайно благодарна за помощта!  Hug
Хубава вечер на всички от мен!
P.S. Всеки път забравям да благодаря на мамите, които се грижат за настроението в темичката- Шоки, Ир74, Лумиа и всички други, които пускат поздравчета, напитки и други забавни неща! Причината е, че всеки път, когато ги "консумирам" с едното око вече спя Simple Smile Днес страшно много се забавлявах с разговорите в бебешкия форум  Laughing

# 631
  • Китна Тракия
Момичета,умирам от киселини!Моля ви помогнете!Ако някоя от вас знае лекарство да пише!Само със сода не става работата Sick

Вчера се разписах по въпроса - извинявам се, че се повтарям. На мен ми помагаше много айрян, без сол, без нищо. Или направо кисело мляко. Лекарство не знам...

# 632
Момичета,умирам от киселини!Моля ви помогнете!Ако някоя от вас знае лекарство да пише!Само със сода не става работата Sick

На мен ми помага кисело мляко, чаша прясно мляко или няколко маслини.
 Дано се оттървеш от тях,много е неприятно особено вечер преди лягане.

# 633
  • Габрово

Вчера се разписах по въпроса - извинявам се, че се повтарям. На мен ми помагаше много айрян, без сол, без нищо. Или направо кисело мляко. Лекарство не знам...

Талцид, на мен ми помага. Не пийте сода бикарбонат само ще си раздразните лигавицата на стомаха, а ефекта е краткотраен.  
Стопацид съм пила преди бременността. Като че ли Талцид ми помага една идея повече.
При мен и наливането с чешмяна вода понякога върши работа срещу киселините.

Атадарче, имам същите болки в срамната кост и то от съвсем ранна бременност. С първата  нямаше нищо подобно. Лек надали има, търпя си и толкова  Tired.

# 634
  • София
Атадарче, и аз имам такива болки ниско долу в корема към срамната кост и тръгваща надолу, особено към левия крак. Понякога не мога и една крачка да напрвя. Вчера бях при док да коментираме изследванията ми, слава Богу CRP ми е спаднало, още не е в норма, но е спаднало значително, но й споделих за тези болки и тя каза,че са контракции за съжаление, които при мен не се влияят от магнезия и от снощи съм на Гинипрал. Листовката на това лекарство е кошмарна, направо се чудя как го пия и още съм жива Simple Smile. Док. ми каза,че най-гадния страничен ефект на лекарството е,че може да повиши кръвното и ако тръгне нагоре да пия и хапче Изоптин за да го държим в норма. За сега нямам никакви странични реакции, кръвното е наред.
Вчера док. ми видя и шийката, която за щастие си е перфектна 4,2 см.
Относно киселините, препоръчвам Талцид
За раждането, аз не се страхувам за сега, ще раждам както ми каже док., но може би след всички манипулации които съм имала предпочитам секцио.

# 635
Всички нови момичета, писали в темата, или на ЛС, са добавени в списъка.
Ако някъде има нужда от корекции, изпратете ЛС на този профил.

Повече май няма смисъл да се добавя вариант за заглавие Януарски бебета 2012 в анкетата, всеки път е убедително победен  Grinning Но в случая поради липса на други предложения, освен фаворитът досега, трябваше да се добави още един вариант, за да се получи анкета изобщо  Joy

По отношение на паролата за албумите - какво ще кажете да се дава при определен брой съдържателни постове (примерно 5-10), публикувани в януарска тема, т.е. без постове от рода на:
Цитат
хоп!
Цитат
цоп!
Цитат
троп!
Цитат
Simple Smile
Цитат
успех!
Цитат
и аз също
и прочие.....

Предлагайте и да обсъдим!

# 636
Съгласна съм с по - строгия контрол за паролата  Peace !!!
Аз по принцип съм доста чувствителна на тема безопасност в интернет.

Момичета, не е ли рано за педиатри? Хич не ми се мисли и за това от сега, ужас. Аз дори не знам какви болници им тук по центъра, търся си от месеци някаква малка частна клиника, да ходя там за болнични и пр. ...

badalona1, добре дошла в София и успех на прегледа, да споделиш после как е минало  Hug

Аз пак ще трябва да пропусна лекцията в Анел Sad Така ми се идаше. Някой после ще може ли да сподели пак основните точки, че да ги обсъдим? Много е мило това за мамите, които не могат да присъстват. А и темите са много интересни този път!
Аз ще имам гости - майка ми и сестра ми и ще се отдам на женски забавления Simple Smile

За вестителките, може би е време, просто за да го отметнем от сега. Все пак и самата организация изисква време - да изберем момичетата (колко?), да имат време всички да им пишат и да получат мобилните телефони и така...

Аз се кандидатирам с удоволствие. Имам денонощен достъп до интернет от телефона, та ще мога да ви известявам по всяко време. А и терминът ми е късно и ако устискам, ще съм на ваше разположение напълно, без да се суетя с грижи около бебчо още.

# 637
Тук този тест е задължителен (за гестационен диабет) и се прави между 25 и 28 гестационна седмица.
ir74, мисля, че съвсем основателно е задължителен този тест в САЩ  Blush
Но пък твоят резултат ще е в норми, сигурна съм   Hands Thumbsup

Г-жо Монк, ама ти продължаваш да се надяваш синият щъркел да ви навести?  Wink Ехххх   ladyuu
Чакаме снимките  Hands Clap

За витамин Д - когато го нямаше Вигантол, имаше Деавит. Сега май и двете ги има.

Криси, браво за CRP-то  Grinning

И аз да се оплача – стоя си вече няколко дена като затворник вкъщи, защото нямам какво да облека в този студ. Някой случайно да се е сдобил тези дни с прилична връхна дреха (в София), която не е шита за гвардейци и не коства колосална сума? newsm78
По ценовия параграф почти нищо не се класира, уви. Всичко е с бомбастични цени... Освен в някоя втора употреба. Добре, че мама е по-едрогабаритна, та ще се намери с какво да загърна корема когато придобие очакваните размери на финала  Simple Smile

В  тази връзка, от вчера съм нормален човек най-накрая с панталон за бременни и съм много щастлива от този факт  Grinning Посетих щанда на Рени фешън в Малкия ЦУМ на Пиротска, препоръчан от usmivka66   bouquet - черен прав панталон, 42-и размер, 44 лв. Е, цената му не ме очарова особено, но друга подобна покупка не предвиждам, тъй че се прежалих  Simple Smile
Имат и специални бодита за бременни, цената е 21 лв. - бяло, с дълъг ръкав, тип бикини. Имат също дънки, поли, туники, връхни дрехи.... изобщо всичко, само кинти да имаш  Blush

Ходих и в другия магазин, който беше споменат в темата - И за мама на Солунска 35. В него отидох конкретно за боди и бельо да търся, но имаха само един потник, не и това, което търсех. А и цифроманията не е за пренебрегване  Money Имаше от коланите Anita, около 70 лв.

Утре съм в Анел   lalalala

# 638
Добрутро!  Hug

... И едно въпросче към софийските мами- казаха ми че не е зле да започна да се оглеждам за добър педиатър...

Да, определено сега е момента, за да няма после неприятни случки. Добрият педиатър за мен трябва да е добър диагностик; скептичен в изписването на тежки лекарства (т.е. да не препоръчва антибиотици безразборно и за да се "застрахова"); да ви дава адекватни съвети за отглеждането на бебето, а не остарели схващания (да е наясно с кърмене, късно захранване, първи нужди, развитие, наддаване и т.н.); да е достъпен на ГСМ при нужда и т.н. Трябва да имате високи изисквания към педиатъра си, защото той ще е този, който ще се грижи за бебето ви при нужда. Хубаво е да се срещнете с няколко, да проведете разговор и да прецените дали този човек ви допада и можете да му се доверите.

Мисля, че все още личните лекари се сменят само 2 пъти годишно и затова е по-добре максимално да опознаете човека срещу вас. Много майки впоследствие се разочароват от тях, не споделят напълно информация или предпочитат да се консултират и с други хора, което според мен е по-добре да се избегне. Педиатърът на детето ви трябва да знае всичко, което се случва с него, вашата позиция, опит и т.н., за да ви е максимално полезен.

Извинете за лекцията, но по принуда и аз бях от лутащите се майки, които трябваше (и още го правят) да четат в интернет, да се самообразоват и да са във вечна контра с педиатъра.  Rolling Eyes  Сменила съм не един и двама педиатри, докато открия някакъв баланс в моите изисквания и пак не мога да кажа, че съм намерила съвсем човека.  Confused

По отношение на кърменето и педиатрите - може да е добре да разпитате евентуалните педиатри дали подкрепят изключителното кърмене и късното захранване и как биха ви помогнали, ако имате някакви проблеми.  Peace  Simple Smile

... Аз дори не знам какви болници им тук по центъра, търся си от месеци някаква малка частна клиника, да ходя там за болнични и пр. ...

Къде точно в центъра, Jane?

Топъл и усмихнат уикенд ви желая!  Heart Eyes

# 639
  • Бургас
Добро утро!

Аз нали си будувам от ранни зори, та реших да се разпиша Simple Smile
По въпроса за дрехите, аз от нормален магазин за себе си нищо не откривам.Якета си имам доста широки, тъй като преди да забременея с Мария бях по-едра от сега   Rolling Eyes
Относно паролата и постовете, които имат начинаещите, съм съгласна на по-голям контрол.
За педиатъра - не пречи да се позаинтересува човек отсега за няколко специалиста и след това живот и здраве да има представа и да избере такъв.
За вестителките - мен ме предложиха за такава  Laughing, нямам против, казвате, гласуваме или избираме няколко мами и така.
Желая спокойни събота и неделя на всички ни!

# 640
  • Калифорния, САЩ
Бръмбазела, изпреварила си ме - нека поднеса на всички ви по едно калорично съботно кафе, гарнирано с пожелания за спокоен, приятен и слънчев ден!

Шоки, и ти ме би с няколко минути, лек ти ден, а аз лягам да спя - тук е 9:25 вечерта  Laughing Laughing Laughing

# 641
  • София
Дубрутрууууу
за вестителките определено е време Rolling Eyes ето вече и бебета си имаме Heart Eyes
mimentzeto радвам се че всичко е наред Peace
badalona1 добре дошла в голямото мръсно!  bouquet
vpaskova киселини нямам по - принцип. с първата бременност разбрах какво значи това и ме спасяваше само талцид. за сега слава Богу само веднъж ми се е случило тази бременност Mr. Green
ivap много ти благодаря Hug предполагах, че едва ли има някакъв лек ... ама все се надявах примерно коланите за бременни или друго поне малко да облекчава, че съм като инвалид ooooh! а три месеца така Rolling Eyes
Krisita пази се повече и почивай. при мен определено не са контракции, и тая екстра я имам по някога та ги различавам. това определено си е болка в самата кост, знам че се подготвя за предстоящото събитие, ама толкова от рано и е болезнено - на пипане се усеща как са раздалечени двете кости Crazy и е болезнено Rolling Eyes
за паролата: съм с две ръце за Peace трябва да има контрол, че такива неща се случват из форума и цялото интернет пространство.
Кафенце Честити ти нови придобивки - със здраве да си ги носиш Peace аз се надявах днес да обиколя по Пиротска и Солунска ... да видим дали ще ми се получи, че плача за нов панталон Crazy
Шоколадово бонбонче , ir74 благодарско за сутрешната почерпка  bouquet
желая ви спокоен, топъл и усмихнат ден Peace Hug Heart Eyes

# 642
Добро утроооо.
Момичета чета че ви мерят шийката на матката, на мен не са ми мерили такова нещо. На видеозон ли стата или чрез преглед. Все се чудя моята зашо не ми е казвала, нали съм с чувствителна матка и т.н. newsm78
За педиатърката вече говорих с педиатърката на дъщеря ми ше ни приеме . Аз съм много доволна от нея. Не беше първия ми избор, смених я преди 1 година, защото старата не бях никак доволна.
За сега няма стрий въпреки килограмите ми. Мажа се всеки ден с масло против стий на Икаров. Дано да е добро.Някой друг ползва ли го?

# 643
Добро утро, момичета!
Аз не съм писала скоро, но при няма нищо ново. Не съм ходила на преглед, освен на ЖК, но това почти не го броя. Лекарят винаги гледа на ехограф, но е много стара техника и когато го попитах колко грама е бебето, отговорът беше, че подобна мярка апаратът няма  Shocked

От покупките - имам само шапка за бебе. Оглеждам се за количка. Легло съм харесала, но мисля, че още е рано да купуваме. Ето го http://kasida.bg/arbor-dyrveno-leglo-verokio-103-3854.html

За паролите - съгласна съм, че трябва да има контрол, защото интернет си е опасен.

За училище за бременни - В Пловдив не съм чула да има безплатни. А пък не ми се дават пари. Може и да греша... Не съм ходила и в родилен дом, защото дните на отворени врати са все в работно време... Може би ще трябва да се замисля...

За шийката - Моята ми я измери гинекологът, при който ходя на частно. Бях в 19 седмица. Тогава беше добре. Но дали не е време пак да ми я измерят?
По колко пъти са ги мерили при вас?

Искам да ви питам - на вас изтръпват ли ви ръцете? Аз сутрин и вечер направо се сковавам като бабичка. Почват да ме болят дланите много и ми е доста трудно раздвижването. Но през деня съм добре, дори доста енергична. До скоро пих Магнерот, но го спрях, защото ми беше за определен период. А един ортопед ми каза, че ако нямам контракции, по-добре да не пия Магнезий и да се въздържам от лекарства...

Café con leche, аз си купих от същия магазин, но в Пловдив, също черен панталон.  Peace Може и да е един и същ модел. Моят е прав модел. Да си го носиш със здраве  Hug

# 644
За сега няма стрий въпреки килограмите ми. Мажа се всеки ден с масло против стий на Икаров. Дано да е добро.Някой друг ползва ли го?
Да. Освен, че смърди ужасно за моя вкус и че е много трудно попива, друго не мога да кажа  Crazy

Моята шийка я мерят всеки път с коремния ехограф, но при мен е важно, заради (почти) двойната тежест. Док не пропуска никога, но дори и случайно да пропусне, изрично ще попитам.

Общи условия

Активация на акаунт