Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 125
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро!

Бубанка, аз ползвам същото масло и то от тук чух за него. За сега нямам стрии, но нямах и с предната бременност. Тогава ползвах някакво на Мустела, но не се мажех мн редовно. То не че сега съм по-редовна де  Whistling

За ражденто - категорично съм ЗА нормалното. Изпитвам ужас от това да родя секцио. Нз защо, но мн ме е страх. Понеже имах мн бавно раждане с малкия докторите ми препоръчваха секцио и да се свършва (раждах 36 часа), но представете си какъ страх изпитвам , щом и след толкова мъки не се съглсих. Наистина обаче веднага щом погледнеш бебо и забравяш всичко  Heart Eyes
Сега съм малко по-уплашена от предния път понеже знам какво точно ме чака, но пак не искам секцио.

За шийката - предполагам, че мери, но не съм питала и не ми е казвала. Само веднъж помня, че каза, че е ок. Това беше. Гледам да знам колкото се може по-малко, иначе само се вкарвам в разни филми и се сдухвам напразно.

Аз май ще ходя до аптеката. Имам ужасна суха кашлица, която ме побърква. Чувствам, че имам заседнал секрет на гърлото, който ме дразни, но кашлицата е суха и ме болят и гърсите вече от нея. По-късно ще отскоча до аптеката да видим какво ще ми дадат да пия.

Вчера бяхме в мола и в хипото се загледах в една количка, която ми се струваше мн смешна и неудобно до снощи.
http://kasida.bg/phil-teds-bebeshka-kolichka-smart-2-v-1-s-kosh- … deno-48-6378.html
Момчето обаче като ми разясни за какво става въпрос и като видях колко е лека и удобна и се влюбих в нея. Имам една позната в САЩ, която ползва същата и ще я разпитам за отзиви и ако е доволна мисля да сме с нея, но май от САЩ ще ми я донесат, че излиза с 200лв по-ефтина. Майка ми вече е започнала с пазара и аз не смея да купувам нищо, понеже знам, че ще ме зарине с дрешки за мадамата като се върне. Толкова са ефтини и хубави там нещата, а тук едни цени  ooooh! нямам думи.

polisia , ние сме със същото легло. Даде ми го кумата, че от баткото не става за нищо. Да ти кажа честно, ако реша да купувам май ще е без колелца. Сега баткото спи в него и като се върти и леглото се мести. Скоро ще го обзаведем с голямо и вече няма търпение милия.

След малко ще кача снимка на тумбака в албумчето.  Laughing До сега не съм го показвала...

Хубав ден ви пожелавам!   bouquet

# 646
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте и от мен в тази студена съботна сутрин Simple Smile
Не пиша често, но ви чета абсолютно редовно  Hug Тази бременност за мен е кошмарна, в сравнение с първата и се чувствам като парцал  Confused Имам ужасни киселини, които се появяват от всичко и не минават от нищо. Карам само на солети и обикновени бисквити, а съм гладнаааа.....
Стига съм се оплаквала вече  Blush
Иначе всичко с бебка е наред. Расте си, не спира да се върти, разположена е седалищно, като здраво ми е стъпила на пикочния мехур, но това са бели кахъри  Grinning Аз така или иначе ще раждам секцио, при мен причините са много, колкото и да не ми се иска.
И последно да си кажа, че се отказах от раждане във прехвалената Токуда. Макар и да работя там (под наем сме в болницата), отношението на няколко от най-прехвалените доктори направо ме отврати. Надявам се да няма и други разочаровани момичета. Условията са прекрасни, но те не правят всичко. Върнах се в изохдна позиция и за радост на майка ми и мъжа ми се преориентирах към Болница Лозенец. Там родих синът ми и сега живот и здраве пак там ще се появи и малката. Моля се само всичко с бебка да е наред, тъй като те нямат добра неонатология  Praynig
По последни данни ще раждам преди Коледа, така че ако решите можете да ме пишете за вестителка, така или иначе съм постоянно пред компютъра, тъй като това ми е работата и без мен не могат  hahaha
Целувки на всички сладки коремчета и стойте на топло, че в момента върлува ужасен вирус (информация от първа ръка, работя при личен лекар  Heart Eyes)

# 647
И аз ползвам масло против стрии на Икаров, мажа се по 2 пъти на ден защото кожата ми е много суха. Засега нямам нови стрии.

# 648
Имам една позната в САЩ, която ползва същата и ще я разпитам за отзиви и ако е доволна мисля да сме с нея, но май от САЩ ще ми я донесат, че излиза с 200лв по-ефтина.
Ще ти донесат от САЩ количка?  newsm78 Може ли малко подробности как би станало това, че се интересувам живо за други неща от там.

Засега имаме три доброволни кандидатури  Mr. Green за вестителки - Jane Doe, Шоколадово бонбонче и gecumka. Ако успея, ще ги включа в първия пост на приближаващата тема. Ако ли не - в следващата, пък и ще имаме време да съберем още няколко желаещи (мисля, че 5 е оптимална бройка, но никого няма да върнем  Grinning).

# 649
Добро утро, момичета!  bouquet
Благодаря на Jane и Кафенце за включването по въпроса с моята драма. Май ще ми се уреди проблема с подаяние от  една хоризонтално предразположена позната.
Имам въпрос към вече гледалите бебета, защото не видях из списъците за покупки тук подобно нещо – протектор за матрак или алтернатива. Момичета, как предпазвахте матрака от намокряне и от кога е нужно да се ползва такъв, ако изобщо има универсален отговор на този въпрос?  newsm78 Мисълта, че може да ми се наложи да пера/купувам нов матрак посред зима ме хвърля в тих ужас.
Teddy, можеш да пробваш нещо за кашлицата, което не знам дали лекува, но облекчава винаги моята.  Прословутата лъжица с мед, но поръсена със щипка черен пипер – една  възрастна индийка ме светна преди време и не съм спирала да го практикувам от тогава.
Хубав уикенд! Simple Smile

# 650
оо, протекторите за матрак са вещ необходима до късна възраст  Mr. Green малкият ми син ползваше доскоро. По принцип обаче се ползват повече, като решите да сваляте памперса и преминавате към гърне. Има евтини, 9-10 лв, може и по-евтини да има, но не знам колко са добри. Моите са с ластик за подпъхване под матрачето. Размерите също са различни. Мисля, че в Хиполенд са по-евтини, отколкото в Метро, а и в Икеа има.

това с кашлицата и индийката аз го знам от тукашни индийки, но не с пипер, а с джинджифил на прах - равни количества мед и джинджифил, взима се по една супена лъжица като се сетиш.

Cafe con leche, няколко поста назад писах за Икаров - това масло против стрии само дето смърди, но ефектът му не е по-добър от всяко друго масло на Икаров. Можеш да го смениш, всички са добри за мазане.
за паролата съм съгласна с предложението ти.

# 651
Добро утро и от мен! Благодаря за кафенцето.  bouquet
kostilka-мисля, че протектора за матрак е една от
най-важните покупки за бебчетата. Нищо, че  са с памперси,
понякога пропускат.
Иначе ние сме добре, трупаме килокрами,
хапваме обилно и спим до късно. Laughing
Ех, защо бремеността е само 9 месеца! Joy

# 652
Добро утро, мамчета! Simple Smile
От през нощта ме наболява гърлото и се наливам с чай от лайка и мед, дано да ми размине.
Аз дрехи за зимата съм си уредила от втората употреба, взех си дънки и панталони с ластик, една приятелка също ми даде нейния панталон. Само инвестирах в едно пончо на Рени Фешън за 50 лв., не е много дебело, но ще свърши работа.
За покупките за бебето - аз съм си припряна и ги отмятам по малко, каквото ми хареса и мога да отделя от месечния бюджет. Очаквам свекито следващата седмица и ще добавим още неща.
Количка от самото начало бях решила да не купувам, а да ползвам на едни приятели. Баткото съм го возила в зимна количка само няколко месеца, после вече сядаше и си купих евтина олекотена, която ми беше много удобна. Сериозно се замислям обаче да си купя хубав стерилизатор и ел. помпа за кърма.
Категорична съм, че искам да раждам нормално. Знам я болката, но възстановяването от операция ми изглежда по-страшно.

# 653
  • софия
ДОБРО УТРО!
Благодаря за чайчето и кафенцето! Най-ми е готино да си ги пия събота сутринта пред Вас!
И аз вече си имам количка - подарък, ето това:

Харесвам си я, нали е без пари  Grinning, а и не само заради това. Много ми е удобна и маневрена пък ще видим. Тествах я и с кученцето ни, май му хареса вътре  Wink Много съм щастлива, цяла вечер се разхождах в теснотията у нас, а с единия кош, а с другия и наште си умряха от смях с мен  Simple Smile

За паролата съм ЗА  Peace

За вестителките, вече имаме. Сега как ще процедираме newsm78

gecumka за ТОКУДА подкрепям с две ръце. Само ми стана чудно как ще раждаш в болница ЛОЗЕНЕЦ? Аз знам, че там се ражда само ако там ти проследяват бременността. Ти там ли се проследяваш всъщност? Аз ако знаех предварително това, щях да си платя тези 750 лв., които искат за проследяване на цялата бременност, заедно с все изледванията и раждането и да си родя и аз там, ама късно го разбрах за жалост  Sad

И аз ще раждам нормално, ако всичко ми е наред де. Поне знам какво е  Grinning За сега съм се насочила към Майчин дом

kostilka с тези памперси дето ги измислиха да са живи и здрави, никога не ми се е подмокряло детето така, че чак матрака да се намокри. Аз си слагах по едно подлоганче за всеки случай и така съм карала. Но както казаха момичетата сложи си протектор, сега поне има и не са толкова скъпи.

Киселините и мен май нещо се опитват да ме хващат, ама ще видим. Засега не е толкова страшно.

Аз за друга една много интересна вещ се сетих, която ще трябва да ми я донесат този път в деня на изписването. ЧЕРВЕН КОНЕЦ за ръчичката на бебо, да не "хваща очи", както казват старите хора. Първия път не му вързах веднага и се съсипа да реве в нас това дете. Не знам колко е истина, ама сега ще държа да ми донесат!  Naughty

Друго май не се сещам за сега. Ще хода да видя какъв тоалет да си мисля, че довечера сме на Рожден ден! После ще се поразходя да видя и подарък да взема и така.
Лек почивен ден!   bouquet

# 654
  • Бургас
Хайде, честити ви дрешки и колички за бебешоците!
1.Я да ви питам само аз ли пъшкам като тежкотоварен слон в леглото като ми се наложи да се преместя от едната на другата кълка?
2.Изпитвате ли неудобство като си обувате чорапите и коя е най-удобната ви поза за този така труден процес? Laughing /при мен е, че слагам петата на крака, който ще обувам на коляното на другия крак, иначе не мога/
Още нещо исках да ви попитам, обаче го забравих, ще има включване като се сетя  Simple Smile

# 655
  • Габрово
Мен също можете да ме пишете вестителка. По термин съм от последните, време вече имам, комп на постоянно разположение - също  Mr. Green.

Протектори за матрак ползвах едни много евтини, мисля около 60-70 ст. бройката бяха. Изглеждат като чаршаф, отдолу найлон, отгоре нещо като лигнин и още нещо  newsm78. Вършеха идеална работа и когато махахме памперса. Едеинствения недосатък беше, че спарват много през лятото, но до тогава има време.  

# 656
Добро утро от тръстиката - днес нали съм дежурна  Tired, ама мисля това да ми е за последно -   другите 3 девойки да поемат вече нещата  Crossing Arms !
За педиатър, поне за София май се оказва като с детските градини - доста трудно да се намери свободен и добър. Аз нямам идея, но събирам мнения и ще споделя. Ако някой пък има препоръки за педиатър в района - Илиенци, Надежда, Люлин (най-общо казано) ще съм благодарна !
За шийката - на мен ми я мерят с коремен - над 3 см. е и за това за сега така е достатъчно. Ако има съмнение за скъсяване, Марков каза - с вагинален, за пълна точност.
За вестителките - и аз съм ок да поема една смяна  Mr. Green - не оставам без нет и телефон. Ditkins, гледам че в някоя от другите групи са ги разделили на 3 части - според дата на раждане - примерно до 10ти, 10-20ти и 20-31ви и съответно на коя вестителка коя третинка ще й бъде най-добре. Аз съм с термин 13-ти и ако няма кой, мога да поема последната третина, че събитието при нас може да е по-рано от термин. След това живот и здраве с бебо ще сме си вкъщи и ще мога да съобщавам добрите вести. И без това тази темичка ще приключи до понеделник според мен - в новата може да сложим вече имена и всеки да си поиска телефон от неговата вестителка на лични.
Хубав ден от мен!  Hug

# 657
Благодаря, скорострелни мои, полезно ми е да сондирам мнение и тук, защото попитах за протектор скоро моя позната с малко бебе, на която не й се е налагало до сега да ползва. След това обаче ми докараха бебешкото креватче с матрака, което макар и ползвано по-малко от месец, пак от съвсем малко бебе, носеше леки следи от „маркиране на територията“.
Ivap, това за което говориш мисля, че са еднократните чаршафчета, които се използват в болниците и струват стотинки някакви в аптеките.
Тити, сега като те чета се замислям, че може и джинджифил да е имало в индийския цяр, аз присъствах само на о-пипер-яването накрая. Те, милите, сигурно и на крем карамел-а  си го слагат.
Ditkins, честита ви придобивка. Пожелавам, колкото е красива, толкова и функционална да бъде!
June, изпревари ме за вестителките – веднъж и аз  клюкарих вече о-мамилите се съфорумки как процедират. Laughing

# 658
Бонбонче и аз пъшкам , и то не само като се обръщам в леглото Simple Smile.А днес сутринта в банята останових че вече тотално не си виждам триъгълника .Опитах да се обръсна , но не много успешно.

Аз вчера бях на Ж.К.Доктора даже не ме и погледна , само акушерката ме сложи да сушат тоновете , дадоха ми направление за ЛКК, и айде чао .Другия месец пак.В седмия месец това било , няма видеозон , няма теглене , мерене , нищо .Добре че ходя и на часно и въвъ вторник съм на преглед при доктора при който ще раждам.
Това е от мен , поздрави на всички и стоите на топличко Simple Smile)

# 659
Добро утро, дИвойки!  Heart Eyes
Съгласна съм с предложението за паролата. Идеята й е да я даваме на редовно списващи мами, за които все пак знаем нещо. Ех, ще се радвам ако станем сплотена група, която отглежда децата си заедно. Ако знаете колко е приятно в отчетните на Иглика. Останахме към 15 редовно пишещи мами, но се виждаме и сме приятелки. Много е готино. Децата ни също са приятели.

Ходих и в другия магазин, който беше споменат в темата - И за мама на Солунска 35. В него отидох конкретно за боди и бельо да търся, но имаха само един потник, не и това, което търсех. А и цифроманията не е за пренебрегване  Money Имаше от коланите Anita, около 70 лв.

Кафе, точно този магазин НЕ го препоръчах, ама.... Crazy нищо. Имах предвид магазина на Веро мода, който е залепен точно до него. Там има бебешки, детски и бременни дрехи на датската фирма Bestseller, която много харесвам. Детските им дрехи са с марка Name it (ще се пазарува за малкия звяр от там, задължително), а бременните и кърмаческите Mamalicious. Цените са много приемливи и нямат нищо общо с И за мама.
Препоръчвам и магазин Миа на ъгъла на Кърниградска и Княз Борис І. Ето сайт: 
http://www.mia-bg.net/
Оттам вече имам панталон за 39 лв. и вълнена дълга туника за 42 лв. Въобще, аз май напазарувах дрехи, стига ми толкова. Whistling Blush

За педиатър не е рано. Търсете от сега, защото веднага след изписването трябва да посети детето у дома. Тоест преди раждането трябва да сте го избрали и говорили с него. Мойта педка се съгласи да поеме бебето, живот и здраве.

Това с вестителките е ново за мен. Едно време, през 2006-та нямаше такива работи. Чудесно е, че имаме кандидатки.

Маслото на Икаров не мирише много хубаво, да. В момента съм с крема на Чико за стрии, а след баня се мажа и с бебешкото олио на Бочко, много го харесвам, страхотно ухае. Мазнотиите обирам със салфетка.

Оф, изчезвам, хубав ден на всички и се пазете. Дребната пипна някакъв вирус с повръщане и темп. Сега треперя дали няма да ме хване  мен.  Thinking Обикновено до 24 часа съм цъфнала, но засега нямам признаци на разболяване.

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 23:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт