Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 118
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
... Аз дори не знам какви болници им тук по центъра, търся си от месеци някаква малка частна клиника, да ходя там за болнични и пр. ...

Къде точно в центъра, Jane?

Аз живея в долната част на Лозенец и ме устройва всичко в Лозенец, около Витошка и Графа, до университета, НДК... Не обичам големи болници, затова се надявах да си намеря някоя малка, която работи със ЗК. Иначе знам, че има едно голямо ДКЦ тук някъде  newsm78

Иначе наистина много важни неща си изброила за педиатъра, което го прави почти невъзможен за откриване. Аз имам двама родители лекари, които са ме гледали горе долу така, антибиотик все още не съм пила нито веднъж в живота си  Naughty и напълно им се доверявам. През годините съм получавала много грешни диагнози от други лекари, а моите родители са се оказвали прави. Но самите те не смеят твърде много да съветват, защото не им е специалност, виждам покрай племенника ми.

ditkins, това не е ли ABC cobra? Прилича много. Ние между нея се колебаехме и тритек, но в крайна сметка си избрахме три тек-а... да си призная честно, май заради хромираните дръжки, не друго Simple Smile

Шоколадово бонбонче и аз съм така в леглото, все не мога да се настаня и като трябва да се обърна - голямо мрънкане пада. Освен това ми е неудобно да ставам от дивана и по - ниски столчета, защото много ми се напрягат коремните мускули. Чорапите обувам седнала на пода  Whistling и после викам милото да ми подаде ръка да се изправя Simple Smile Абе голям майтап. А на мен ми е още малко коремчето, не ми се мисли нататък как ще е.

Момичета, джинджифилът върши чудеса!!! Сваля и 39 градусова температура,  лекува всякакви настинки!

# 661
Здравейте на всички мами
Аз в сряда съм на ЖК,иначе съм болнааааа  newsm45 и се чувствам много отпаднала,пия само парацетамол и ям мед,правя си компреси,ходихме до лекаря,каза ми че ще се оправя   Crazy и ще се преборя ,дано е така че ще ги убия тия холандци  ooooh!
За дрехите за бременни ,имам си 2 чифта дънки,и едни панталони,няколко блузки дано ми стават до края....
За раждането ,искам да е нормално,но и тук много малак процент им правят секцио,освен ако не е спешно или имаш някакъв проблем,няма епидурални упойки ,нито обезболяващи по време на раждането ,много държат на връзката майка- дете  Thinking малко е странно но такава им е политиката .
Ние скоро имаме среща ,за жилище надявам се да ни одобрят  Praynig и затова не се взимали още мебели ,или по голями неща за бебка...
Много полезни неща научавам от вас,не се включвам защото ние чакаме първо дете и нямам опит  Heart Eyes
Лек ден на всички,пазете се и бъдете здрави 

# 662
  • София
Аз днес доста си поспах - до 12ч. и гледам сте изписали 3 странички Simple Smile.
За педиатрите съм много спокойна, защото мойта лична е детски лекар и отделно ми е лична приятелка и още като разбра че съм бременна сме се разбрали че тя ще бъде пед. на беба.
Тя е много стриктна по отношение на изпълнение на нейните заръки, но като съдя по мен е перфектна. Много е ЗА кърменето и дори от сега ми е казала да хапвам докато съм бременна всичко, че после ще ми забрани доста храни и ще ме насърчава да кърмя възможно най-дълго Simple Smile.
Аз мисля като поподредим стаята да я викна на оглед за да каже дали всичко ще ми е функционално и още какво трябва да се купи, също и за козметика и аптечка на беба ще се посъветвам първо с нея. Ако някой се интересува за района Бояна-Драгалевци, мога да я препоръчам с двете си ръце.
Успешен ден момичета.
Аз отивам да помагам на мъжо за детската, ще очертаваме къде да е бордюра в средата на стената.

# 663
 Ксения,много жалко е това което се  е случило с Вас,дано както каза ти по-бързо забравите случката ,която за БГ не ме учудва,толкова абсурдни неща стават. Късмет занапред и дано радостта покрай бебето надделее над всичко друго.    Да,наистина  трябва да се ограничи достъпа до албумчетата,все пак са си доста лични.      Добре е  измислено това за разделянето на  вестителките  ,и една за декември месец да има Simple Smile    Купих си три туники и една рокля не са за бременни но ми вършат идеална работа,мисля това да са ми покупките.  Аз също се мажа с масла на Икаров и чисти масла  и това специално за стрии ,за сега нямам дано не се появят. Но срам не срам  ще ви кажа ,че вечер се мажа с мас в която съм сипала бадемово масло и малко ванилия за аромат. За разждането много ми помага положителното мислене. За мен ще е първо и е нормално да имам притеснения и безброй въпроси,но както се роди само да сме живи и  здрави. За сега бебка е седалищно,ще видим дали ще се обърне.  И този педиатър ще е голям зор да намеря кадърен тук,но ще започвам да събирам мнения,че трява да сме подготвени.  villygdr аз отдавна не си  виждам нищо под коремчето,а прическата е ,нула номер' и си карам по спомен.  Исках да питам тези които имат опит с преносимите кошари,нужни ли са им допълнителни матраци? Тези с които се продават са 1-2 см.   Шийката  ми я премериха по мое искане  в 21гс. с вагинален ехо,беше 3.2см.
  Честито на ditkins и другите мами за придобивките за  бебчетата. Аз нищо ама нищо не съм купила......... срамота а?? Хубав ден от мен  Hug

# 664
Иначе ние сме добре, трупаме килокрами,
хапваме обилно и спим до късно. Laughing
Ех, защо бремеността е само 9 месеца! Joy
За да не станем 300 килограма от такъв режим  Laughing

тити, отдавна смених Икаровия, само дето имам едно шишенце, дето ми свиди да го хвърля  Crazy
В момента съм на HIPP - един подарен тестер наистина върши чудеса, смених директно и безвъзвратно  Simple Smile

ditkins, честита количка  Simple Smile
Преди 2 години снаха ми отиде в 9-ия месец в Болница Лозенец, накараха я да си плати пълната сума на абонамента, от който тя разбира се не беше ползвала нищо, и пак я приеха да ражда там  Peace

Шоки, не си само ти с обръщането  Laughing А като има и 2 бебета вътре, борбата за наместване докато приключи, то дошло време за ставане  Joy
Чорапите... не само те, ами и обувките - от сега е голям зор с обуването, за напред просто не знам  Blush

venush, ами чела съм през редовете  Laughing В понеделник ще намина и във Верото  Wink, и без това ми е на път за йогата, Миа е точно до входа на йога студиото  Grinning

Тези протектори за матрак не запарват ли? newsm78

За вестителките - 5 доброволки мисля, че са достатъчни  Grinning - Jane Doe, Шоколадово бонбонче, gecumka, ivap, June - ще ги добавя с линк към профила на всяка, за да може всеки да си избере чий телефон ще поиска чрез ЛС.
Това с разпределянето на вестителки по дата на термин ми се струва напълно излишно  Peace

# 665
Пак не можах да спя като хората тази вечер.  Tired Събудих се 5.00часа и до 8.00часа няма заспиване.  Shocked Много е гадно да не се наспи човек, особено ако има до себе си хъркащо чудовище.  #2gunfire  За наказание този уикенд ще ходим да си купя това-онова. Мамите бяха писали, че в Паоло Ботичели и в Даная има подходящи неща за нас. От магазините за бременни нищо не харесвам.  Crazy  Аз миналия месец от Теранова и Калиопе си купх роклички, които сега вършат идеална работа. Та понеже всички тези магазини ги има накуп в МолСердика, ще тичнем до там.  Mr. Green  Понеделник ще докладвам дали съм харесала нещо.
Триъгълникът от миналия месец го оправям по спомен. Нищичко не виждам вече. Голяма мъка и като трябва да се завъртя на дргугата страна или като ставам от леглото. Много ме болят костите и ставите. А обуването на чорапи и обувки (в които все още влизам) е истинско приключение.
Започнали сме обикаляне на бебешките магазини и правим съпоставка къде какво има и на каква цена е. Взех списъка от началото на темата, като добавям или махам някои неща. От другия месец започваме да пазаруваме.  Money  Simple Smile
Бързо оздравяване на болните мами и хубав уикенд, момичета!   bouquet

# 666
Добро утро Simple Smile Голям мързел днес, ама взех да огладнявам, та ще се наложа да ставам Simple Smile Какво хубаво слънце навън, само за разходка е...

elektra-1, нужен е истински матрак за сгъваемата кошара.

gecumka, при кой лекар ходиш? Аз си следя бременността и ще раждам в същата болница. Първият път там всичко беше наред, дано и сега да е така.

p2424, ти не си давай много зор покрай ремонта, а пък аз ще чакам да се похвалиш със снимки като е готова.

Нашият личен лекар е педиатър и сме много доволни, а най-хубавото е, че рядко ни се налага да ходим Simple Smile та сега това изобщо няма да го мисля, ще й се обадя да дойде като се приберем с бебчо вкъщи.

Хубав и спокоен уикенд Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 13:30 от dzhodzha

# 667
Кафенце, разделението се прави най-вероятно, за да не се окажат и мамата и вестителката по едно и също време в родилното  Mr. Green, ама то божа работа, както го организирате - насреща съм  Peace .
Фрешче - за Даная мога и аз да се включа - не ми е любим магазин, но за лятото се сдобих с много удобна пола с голям ластик, а сега с една жилетка и клин, който ми стана (общо 40 лв.) и от 1 седмица си отживях - удобни са, бързо съхнат и има доста семпли модели, наред с онези с паети и камбанки по тях  Mr. Green . Клиновете не се пробват  newsm78 , но ми стана идеално (аз съм 65 кг. към момента, 168 см.). Най-доброто е, че моделите са такива, че стават и за след това. Като гледам какви измислени неща продават в магазините за бременни - все едно за баба ми басмяни рокли  Crossing Arms Надявам се, че съм ти била полезна   bouquet !

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 13:32 от June

# 668
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте!
За паролата-абсолютно съм съгласна,че не трябва да се дава на всеки,все пак нещата там са лични  Naughty

За вестителките-и според мен 5 са добре и всеки си избира на коя ще звънне.

За раждането
-аз съм с две ръце за нормалното,всеки ден се моля да не ми се наложи да раждам секцио,не че съм го изживяла,но не искам.

Аз до сега вършех домакинска работа  newsm79   1dishes  1ironing ,ноо най-накрая свърших и реших да си направа едно кафе с мляко и една кола да изпия да белким след това се размърда моята принцеса  Praynig .Вчера вечерта май я усетих,ама адски слабо и то веднъж и незнам как ще издържа до четвъртак,когато ми е прегледа....дано започне повечко да ме подритва.Егати 28 седмица съм.Много ми е тъпо така,само се притеснявам добре ли е?!Еми добре момичета,хубав ден от мен  Hug

# 669
ДОбро утро и от мен Simple Smile От доста време не съм писала, защото по цял ден на работа нямам време да ви чета, а вечер докато наваксам с всички нови постове и ми се доспива Simple Smile) Сега набързо да споделя моето мнение около коментираните неща Simple Smile Аз си намерих страхотни панталони и клин от калиопе. Имаха и дънки с ластик - сиви, сини и черни, но лично на мен не ми стояха добре. Също така си намерих още 2 панталона на Илиянци. Голяма е цигания там и доста неприятна ми беше обиколката, но пък намерих 2 панталона по 25лв всеки и стоят просто супер, по-хубаво даже от този от калиопе. Сега остава нещо връхно да си взема, още ми стават нормалните якета, но това няма да продължава дълго.
Аз пък съм си избрала Токуда за раждане и съм доволна от посещенията ми там. Но мненията за всяко едно място винаги са различни. Следяха ми бременността на друго място, но сега като започна да наближава се преориентирах там, за самото раждане, защото аз държа точно на неонатологията и изследванията на бебчо, които при тях са доста повече. А за специалистите - мисля че са добри и в Токуда, и в Майчин дом, и в Тина Киркова...и във всички други доказали се болници.
От ноември излизам в болнични и започвам чак тогава да обикалям лекциите за бременни, трябва да наваксам с изпуснатата до сега информация...
За покупките...ние още нямаме нищо, но ноември ще е месецът за покупки, от сега съм си го нарочила Simple Smile
Това е за сега, желая ви приятен уикенд на всички, аз излизам да пия кафенце навън. И в този ред на мисли, вие пиете ли кафе? Аз си слагам на върха на лъжичката нес кафе в млякото, но днес ще си купя безкофеиново. Иначе еспресото отдавна не съм го помирисвала....общо взето ги спрях заедно с алкохола.
P.S. Аз също нямам парола от албумчето, но тъй като не съм от най-редовните може да не искате да ми дадете Simple Smile) Усмихнат ден Simple Smile

# 670
Café con leche, майка ми и баща ми са там в момента, та ако реша те ще ми я донесат. Като бях бременна със сина ми ми докараха така количката, люлка и какво ли още не. Само, че ги бяха опаковали в стари кашони и бяха махнали всички етикети,т.е. все едно не са нови , иначе на границата щяха да плащат мито. Сега пак се замислям за люлка, тъй като със сигурност искам да вземем, но се чудя дали да ги мъча и с нея да мъкнат от там. Тези, които харесвам там са по около 100$, а тук над 300лв, което е просто лудост.  Crazy

Ето един пример: http://kasida.bg/fisher-price-bebeshka-liulka-rainforest-33-10112.html  и http://www.walmart.com/ip/Fisher-Price-Rainforest-Cradle-Swing/5420742

За раждането - за Токуда - от познати знам негативни мнения и за това не съм и помисляла там да раждам. Замислих се за Вита, понеже док, която ме следи изражда там, но не мисля дадавам толкова пари. Та ще съм във Втора градска с позната акушерка, която беше до мен като раждах сина ми, въпреки че беше майчинство си остави бебчето (на 4 месеца) и стоя неотлъчно до мен, въпреки дългото ми раждане  Laughing С нея се чувствам най-спокойна, а смятам, че това е най-важно!

# 671
  • Западен парк
Ето ви снимки на дрешките, а аз отивам да ви чета назад.
http://elich.snimka.bg/baby/proekt-quot-bebe-quot.603809.24078535

# 672
Здравейте момичета,
аз все още трябва да дочета 45 стр.и имам да пиша ама сега много ми се доспа,за това до после. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 673
Хайде, честити ви дрешки и колички за бебешоците!
1.Я да ви питам само аз ли пъшкам като тежкотоварен слон в леглото като ми се наложи да се преместя от едната на другата кълка?
2.Изпитвате ли неудобство като си обувате чорапите и коя е най-удобната ви поза за този така труден процес? Laughing /при мен е, че слагам петата на крака, който ще обувам на коляното на другия крак, иначе не мога/
Още нещо исках да ви попитам, обаче го забравих, ще има включване като се сетя  Simple Smile

Бонбонче, не си само ти, и аз съм така, и след като доктора ми каза, че не било хубаво да лежа по гръб, тъй като докарвало контракции, спя ту на ляво, ту на дясно, но въртенето е кошмарно, наистина, гледам да се въртя много бавно, че иначе ме боли ниско долу. Ама ще търпим, няма как!
И за чорапите, и обувките, също като теб, слагам крака на коляно или карам мъжа ми да асистира. Иначе не става! Simple Smile
Лек и слънчев ден на всички, оказа се, че София не е толкова мрачна, колкото си мислех, и днес грее страхотно слънце, макар и да е студено Simple Smile

# 674
Здравейте сладуркииии  Hug Hug Hug
чета аз няколко дена, ама все не успявам да пиша. Бях болна и бях толкова отпаднала, че не ви бях чела и сега докато наваксам, пък и с тия домашни  ooooh! нямам време....
Много теми сте подхванали....
1.За покупките  не мислех нищо да вземам или поне не на този етап, но факта, че вече имаме бебенца и с тия мои контракции и взех да се замислям.... извадих от малката каквото имам - ами честно нямам почти нищо, освен пелени, явно съм успяла да раздам всичко  ooooh! Но пък за сметка на това за сега се сдобих с 5 лигавника /от малката имам 4-5/ и 4 бр. ританки  Grinning много им се кефя и така поетапно мисля да купувам дрешки без да се оливам, че те бебоците растат много бързо, пък и в началните месеци не се цапат толкова.
2. За списъка това, което има на първа страница и момичетата са дали е страхотно полезно. Аз с малката не съм имала шезлонг, но една приятелка ползва и много по-лесно ми се вижда с него храненето /говоря вече като почнат пюренцата/, но не е от първа необходимост и първа покупка. За дебелината на дрехите, според мен е нужно да имате от всичко по малко и наистина е по-добре да не навличате детето, че после няма оттърване от лекарства - имам позната дето си претопляше бебето и сега докато захладнее и почва да оледува.
3. За педиатрите - изберете преди да влезете в родилното, мен в родилното, когато ме питаха за име на бебето ме питаха и за име на педиатъра. Моят ще е същия, при който е и малката.
4.За мазането - аз също съм с Икаров и предната бременност бях и нямам проблеми  Wink
5.За дрехите за бременни аз също нямам какво да обличам, но се сдобих с 2 бр. долнища на анцунзи, 1 бр. клин и 2 туники и мисля с това да приключа. На мен си ми стават дрехите, в краката не съм мръднала, но толкова много съм се разширила, че си ми обиват и по-добре да не ги нося.
6. За болките не че нещо, но се успокоих, като прочетох, че не само аз съм с такива - и на срамните кости и отзад гърба, та чак към краката. И при мене е пъшкане и охкане и  ooooh! като бабичка съм, но няма как и аз си търпя. С малката абе все едно друга жена съм била ... нищо общо - нито болки, нито гадене, нито киселини, сега обаче имам чувството, че двойно ми се връща  Laughing
7. За раждането - аз ще си раждам в нашето държавно АГ, чакаме уж новото, ама няма да е тая бременност  Laughing Аз също предпочитам естественото, но ако док. ми даде предписание за секцио без колебания отивам и записвам ден и толкоз. Мислих, говорих с познати, ами то нашите доктори ще ме мъчат поне 3 дни ще ме държат, че да чакат бебето да се обърне и толкоз, пък аз нали се сещате, че не искам да си плащам и да си мъча детето, така че.... Абе да сме жив и здрави пък, каквото дойде...
Честито на всички за новите придобивки  Hug
Лека вечер

Общи условия

Активация на акаунт