Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 956
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Герганди и аз отначало мислех, че е вирус, и първия път може наистина да е било, но след това и трите пъти си беше ангина. А тя си е бактериална инфекция, казаха ми, че си я има в организма и се активира при определени условия. Преди мислех, че е от АБ, но сега не беше на АБ, само урбазон и вентолин...Тъй като миналата неделя вдигна на 2пъти 40градуса, че и нагоре, извикахме спешна помощ, лекаря потвърди, че е ангина и ни посъветва да пуснем гърлен секрет и кръвни изследвания. Затова питам - ако някой има подобен опит, моля да сподели какви бяха изследванията, лечението и т.н. За небулизатора незнам, но си мислех как като й е запушен носа спи с отворена уста и може би много й изсъхва гърлото, та от там да идват нещата...
Ментова как така вентолин с бейбихалер, нещо не си го представям  newsm78 За бейбихалера нали трябва да е нещо под формата на спрей, аз такъв вентолин не съм виждала  Rolling Eyes
Д-р Райчева работи и в Александровска, нали? Аз съм доволна от повечето лекари там, поне като сме хоспитализирани, внимателни са, гледат да избягват АБ при възможност. Специално нея я познавам само като дежурен лекар, не като лекуващ, така че не мога да дам по-специални отзиви.

При нас хремата не спира, още съм на тръни, хич не ми се ходи при личната в този студ...На своя глава й направих инхалация с вентолин тази сутрин, но определно искам и да я чуят...

# 91
  • Под Сините камъни
Много се извинявам за въпроса който ще задам,сигурно е обсъждан хиляди пъти но нищо не можах да открия.Решили сме да правим на малкия тест за алергии,но се чудим къде да се отправим в София Варна или някой от по близките на нас градове живеем в Сливен.И колко долу горе ще ни струва един такъв тест.Миналата седмица Миро си счупи ръчичката и не наложи наместване с пълна упойка и от упойката направи алергична реакция.Анестезиолога каза че е хубаво да се тества и че освен астма той ще има и доста алергии.
Иначе за пристъпите сме си все така в средата на септември направихме пристъп от четири дни започнах да му давам и бронховаксон и ще се молим зимата да е по здрава от предната.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 09:21 от Пеца

# 92
Герганди и аз отначало мислех, че е вирус, и първия път може наистина да е било, но след това и трите пъти си беше ангина. А тя си е бактериална инфекция, казаха ми, че си я има в организма и се активира при определени условия. Преди мислех, че е от АБ, но сега не беше на АБ, само урбазон и вентолин...Тъй като миналата неделя вдигна на 2пъти 40градуса, че и нагоре, извикахме спешна помощ, лекаря потвърди, че е ангина и ни посъветва да пуснем гърлен секрет и кръвни изследвания. Затова питам - ако някой има подобен опит, моля да сподели какви бяха изследванията, лечението и т.н. За небулизатора незнам, но си мислех как като й е запушен носа спи с отворена уста и може би много й изсъхва гърлото, та от там да идват нещата...
Ментова как така вентолин с бейбихалер, нещо не си го представям  newsm78 За бейбихалера нали трябва да е нещо под формата на спрей, аз такъв вентолин не съм виждала  Rolling Eyes
Д-р Райчева работи и в Александровска, нали? Аз съм доволна от повечето лекари там, поне като сме хоспитализирани, внимателни са, гледат да избягват АБ при възможност. Специално нея я познавам само като дежурен лекар, не като лекуващ, така че не мога да дам по-специални отзиви.

При нас хремата не спира, още съм на тръни, хич не ми се ходи при личната в този студ...На своя глава й направих инхалация с вентолин тази сутрин, но определно искам и да я чуят...

Има и инхалаторен вентолин, изглежда точно както фликсотида само че е зеленикаво син.
За ангините - ами важно е да пуснете гърлен секрет и най добре да се вземе от специалист УНГ защото те понякога преценяват дали не трябва и секрет от самите сливици. Кръвната картина също е важна, в нея ще се види ако има бактериална инфекция. Обикновено ако има бактерии - лечението е с АБ.
Веси бързо оправяне на твоята девойка.

# 93
Adelly, Vesela_82, това е странно, но някъде бях чела, че при някои състояния на ларинкса (освен бронхите при някои деца реагира и той с подуване) не се препоръчват инхалации с небулайзер, защото допълнително го дразни, точно струята. Жалко, че не мога да се сетя къде го четох (що ли не си записвам?!).
Всички лекари, които са го преглеждали моя хубавец (вкл. и УНГ, и Куфарджиева), са ми казвали, че чисто физиологично има много особена структура на носоглътката и почти няма вариант да има хрема, която да не се стича и назад. Дори като му видят раздвоената висулка в гърлото (увулата му е почти напълно раздвоена; само основата е обща) и двете врътки на косата, се шегуват с мен, че щял да бъде голям чешит и много зор ще видя с него... Не знам дали това има нещо общо с възпаляването на гърлото при инхалации - като съм питала, са ми казвали, че е възможно, но естествено, никой не е категоричен... Иначе ние сме пускали много секрети и гърлените винаги са били чисти (за разлика от носните).

# 94
  • Варна

Ментова как така вентолин с бейбихалер, нещо не си го представям  newsm78 За бейбихалера нали трябва да е нещо под формата на спрей, аз такъв вентолин не съм виждала  Rolling Eyes

Да, вентолинът е в три форми: Вентолин Солуцио (за небулайзер), Вентолин Инхалер (за беибихалер/директна инхалация, както каза marychery прилича на фликсотида ), Вентолин сироп.

# 95
Имало и такова чудо значи Simple Smile Може би и в тази насока трябва да помислим, сега се уговорихме с личната да вземе гърлен секрет...

# 96
 Ние ползваме инхалаторния вентолин  при нужда /когато беше малък  пръскахме с бейбихалера, сега вече директно/ . Освен това го носим в чантата в училище , за да не получи пристъпна кашлица , нося флакон  и в моята чанта - всичко това по препоръка на алерголожката- за спешен случай.

# 97
Ние ползваме инхалаторния вентолин  при нужда /когато беше малък  пръскахме с бейбихалера, сега вече директно/ . Освен това го носим в чантата в училище , за да не получи пристъпна кашлица , нося флакон  и в моята чанта - всичко това по препоръка на алерголожката- за спешен случай.
Peaceи аз не тръгвам никъде без флакон Вентолин и урбазон на таблетки и за инжекции.

# 98
Сега ме подсещате да сложа един флакон в чантата на Владо...

Vesela_82, оф, не ми говори - то тази носоглътка е наследствена - синът ми, мъжът ми и свекър ми са с такава - широка й казват...

Adelly, то на хронична ангина това прилича. Много странно наистина, дано някой да обясни връзката с пристъпите. Аз продължавам да мисля, че нещо провокира двете състояния едновременно, но е нещо трето.

Айяла, повечко пъти трябва да духне детето, според мен, за да е ефективно... Иначе, Сингулерът се спира само по лекарска преценка, именно заради подобни ефекти. Но това не се причинява от самия Сингулер, а просто организмът си връща старото поведение, защото няма какво да контролира образуването на слузта и набъбването на лигавицата. Затова Сингулер се спира след дълъг прием обикновено и в сезон, който е неалергенен и без вируси.

# 99
  • дядовата ръкавичка
Иначе, Сингулерът се спира само по лекарска преценка, именно заради подобни ефекти. Но това не се причинява от самия Сингулер, а просто организмът си връща старото поведение, защото няма какво да контролира образуването на слузта и набъбването на лигавицата. Затова Сингулер се спира след дълъг прием обикновено и в сезон, който е неалергенен и без вируси.

Да, ясно ми е, че спазъмът не се причинява от Сингулер-а. В крайна сметка, доколкото разбирам, ефектът му е да осигури някакъв контрол, като се очаква, че след известен период от време, дробовете и бронхиалните пътища ще са достатъчно зрели, за да реагират по-спокойно и няма да бъдат нанесени трайни увреждания. Правилно ли разсъждавам?

# 100
Айяла, а, то и аз не съм лекар, ама от четене и питане... Tired... просто всяко от лекарствата възпрепятства разни симптоми, които усложняват пристъпите - кортикостероиди, антихистамини и антагонистите на левкотреиновите рецептори правят същото (към което спада монтелукастът или Сингулер)... Тоест, те не остраняват причинителя, който често е неизвестен или са комбинация от няколко. Очаква се, че с регулирането на имунитета и увеличаването на обема на дробовете, децата могат да "израстнат" астмата. Работата на тези лекарства е да попречи на спазмите да увредят дихателните пътища необратимо и да направят израстването на астмата невъзможно.

# 101
  • дядовата ръкавичка
Благодаря, gergandi. Не знам, дали от лекар щях да получа по-добро обяснение  Hug

# 102
  • София
Да се включа и аз към болните- моят малък пак е с лошата кашлица. Ходи 1 месец на градина и всичко бе ОК и изведнъж познатата лоша кашлица... въпреки Сингулера, който пие. Правя и аз инхалации с Вентолин (с небулайзер)и вече 5 ти ден още кашля..

# 103
Момичета, днес ходих да взема сингулера и ... нова цена - 21,52 лв. за таблетки от 4 мг. Аптекарката ми каза, че здравната каса много е орязала сумата, която поема и дори доплащането щяло да бъде още по-голямо, но от фирмата-разпространител са намалили цената на около 33-34 лв. крайна цена за клиент. И сега какаво излиза - рецептурни книжки, чакане да ти го изпишат и т.н. хамалогия за 10-12 лв. разлика между продажната цена и тази по каса #Cussing out

# 104
Vesela_82, точно така излиза. Тези от ЗК са престъпници, защото не искат да плащат. Много се изписвали тези лекарства. На онкоболните половината не ги покриват, защото пък много рядко се изписвали. А реално се получава така, че аз давам огромна сума на скапаната държава всеки месец, за да трябва постоянно да плащам за разни изследвания, странични прегледи и лекарства... за да могат разни хора, дето не са работили през живота си, да получават майчински и безплатно лечение, и пр... именно защото не работят??!! Аман  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт