Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 959
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Varna
В Сандански също цъфти бора пролетта Laughing, само че по-рано, защото е по-топло. Зависи за кога искаш да го заведеш, но пролетната ученическа ваканция е по-удачно в Сандански, Трявна е студена и мокра тогава все още. Красива е лятото, и пак е полезен престоя там Peace
Мисля към края на април началото на май месец -ако ще е в Сандански.Чувала съм невероятни неща за климата там.И аз повече клоня за Сандански,но нали гледам кое ще е най-доброто за детето,затова се съветвам с вас.
А иначе сега се планират отпуските и мога да избирам кога да е.

# 616
  • В полите на Пирин планина
Беки по думи на моя колежка, на която и двете деца като малки са правили спазми, Сандански повлиява много добре децата и има профилактичен ефект. И двете й деца сега са по-големи и са надраснали проблемите, без да се задълбочат към астма.

# 617
  • Страната на чудесата
Цвети я водим и на Сандански, и на Трявна, и мога да кажа, че и на двете места и повлиява чудесно, но на Трявна не е правила никога лечебни кризи, дори отидохме веднъж, като беше със спазъм, и само за ден утихна.В Сандански си прави по-често лечебните кризи, а и на нас ни влияе климата там по подобен начин-изчистващо на стари натрупвания слуз, първите 4-5 дни чистим едни неща, не ви е работа. Хубаво е, за да има ефект, да отделите поне 10 дни, за да може да се аклиматизира детето и да има ефект от лечението. Освен това, като се върнете, също го пазете още 10-на дни, за да се аклиматизира пак обратно към домашните си условия Peace
Ще го израстнат всички дечица тук, просто трябват здрави родителски нерви и много вяра и кураж Hug

# 618
  • sf
е , моя все пак е направил спазъм - "дискретен, без хрипове ", каквото и да значи това.  Crazy
нищо ново не каза, да са инхалираме вентолина, басейна през уикенда е добра идея.

# 619
  • софия
е , моя все пак е направил спазъм - "дискретен, без хрипове ", каквото и да значи това.  Crazy
нищо ново не каза, да са инхалираме вентолина, басейна през уикенда е добра идея.

И моето от една година не ги прави шумни, свиркащи, хриптящи , а дискретни. Това било , спазъм,  при който не е успяло да застисне, затапи  в бронхите секрет . След двата такива , които направи,  нямаше НИКАКВИ храчки в изчистващия период. А пък последния път не й се чуваше 2 трети от белия дроб. Чуваха се само горните дялове на дробовете. Не знам дали съм го обяснила правилно.
Да се оплача , че в класа й 5-6 деца грухат жестоко , но си ходят на училище. Даже колегата й по чин беше на училище с температура.Дано да устиска този път Praynig.Не мога да се светна как ще си пусна детето с температура на училище, за да не изпусне 2-3 дена ...Все пак е дете,  а не опълченец ...

# 620
  • Варна
Някой от вас да е пробвал с "Метод за нормализиране на дишането - Бутейко"?

...
Започнахме да се обучаваме да дишаме по метод Бутейко цялото семейство. Мъжа ми, който преди да започнем беше с много неприятна кашлица (и не само) след 2 урока се повлия много добре. Детето схваща много бързо, за мое голямо учудване, даже днес след урока сам изяви желание да правим упражненията утре Simple Smile. Надявам се да има ефект!

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 23:52 от Solar Wind

# 621
Да се оплача , че в класа й 5-6 деца грухат жестоко , но си ходят на училище. Даже колегата й по чин беше на училище с температура.Дано да устиска този път Praynig.Не мога да се светна как ще си пусна детето с температура на училище, за да не изпусне 2-3 дена ...Все пак е дете,  а не опълченец ...

Същото при нас... Владо, естествено, взе да се сополиви, бутам го с какво ли не... Той самият питал детето до него дали не е болно, след като толкова мого и непрекъснато кашляло (чак не можело да отговори в час...), то казало, че не знае... Shocked

# 622
Не знам какво е това нещо, даже дума не мога да намеря да го определя - детето е зле, кашля, има температура /!/ и родителите го пускат на училище. Явно тенденцията "на детска градина с антибиотик" си продължава и по-нагоре, в училище ...

# 623
  • Варна
От една седмица сме на Сингулар. Досега сина ми веднага лепваше хрема в градината която се усложняваше. Мислите ли че сега вече мога да го пусна по-спокойно и няма да боледува толкова често?

# 624
От една седмица сме на Сингулар. Досега сина ми веднага лепваше хрема в градината която се усложняваше. Мислите ли че сега вече мога да го пусна по-спокойно и няма да боледува толкова често?

Сингулера не е профилактика срещу разболване, не е имуномудолатор или подобно. Той има профилактичен ефект върху дихателните спазми, но той се проявява след натрупване, т.е. дава се продължително време, за да прояви ефекта си.

# 625
*Pukanka*, Сингулерът е поддържащо (не профилактично) лекарство, което повлиява върху отделянето на секрет от лигавицата, най-вече на долните дихателни пътища. Наистина, то може да има и общо действие върху организма, като подпомага по-лесното прекарване на вируси, но не очаквай чудеса! Това не е противогрипен или противобактериален препарат, нито ще окаже влияние върху риска от заразяване. Също така, както са ти казали, лекарството трябва да се натрупа. Не разчитай на Сингулера за вирусните/бактериалните заболявания!

# 626
  • Варна
Сина ми не боледува от вирусни или бактериални заболявания. Алергия има и тя се проявява с кашлица и сополи. Това го доказахме с изследвания.

# 627
  • sf
Сина ми не боледува от вирусни или бактериални заболявания.
Дай боже всекиму  Mr. Green

Нощта беше спокойна, не е кашлял, сутринта доста изкашля, но е нормално, ех, тоя вентолин чудеса прави. ДНес е на 8 часа, а уикенда на 12ч. Този път явно нещата не са толкова сериозни, в понеделник пак сме при Захариева.
Много ме кефи да ходим там, записват часове, не се чака с болни деца и взимат само 25лв, какво ме плащаш  hahaha Joy

# 628
  • Варна
Казах го съвсем сериозно. Първо е с извадена трета сливица, има сложена ваксина превенар, има противогрипна ваксина, отделно сме направили курс с Бронховаксом.Витамините и имуностимулаторите почти не ги спираме.  При изследванията излезе че имунитета му е много добър, и няма носителство на бактерии. Просто нещо в градината провокира алергия, от която тръгват сополи и от стичането им назад в гърлото се получава алергичния ларингит. Не стига до гърдите, но и ние като вас ползваме вентолин често за да може да поспи детето без да кашля. Според алерголога ваксината превенар помага да не усложняваме в бронхити и пневмонии и тия стичащи се сополи да не засягат и дробовете.
Затова и попитах дали ще видим ефект от Сингулара и ще разредим тия безкрайни сополи.

# 629
Затова и попитах дали ще видим ефект от Сингулара и ще разредим тия безкрайни сополи.

Би трябвало да помогне, макар за горните дихателни пътща да е добре, ако е упорит ринитът, да се комбинира с кортикостероиден препарат за впръскване и антихистамин (особено Ериус). Това, обаче, може да го прецени само добър детски УНГ.

Общи условия

Активация на акаунт