"Златна есен тук е вече, с глас се смее ЮНСКОТО човече." - тема 7

• 24 763
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте.

Мама Звярка, дано утре влезеш с добри новини от кърменето. Няма да спре тя току така...

Хелън, важни бяха, да... всички мои снимки, повечето, от които не съм качвала никъде. 2-3 проф. сесии също. А папката за училище ми беше също много важна. Понеже сменихме хард диска, утре Слав ще се опита да извади от стария тези 2 папки. Дано стане.

За оригването- дори и да не повръща, детето гълта въздух, така че за негово спокойствие е по-добре да го вдигаш, въпреки че аз ако Нико заспи докато яде, не го вдигам.
(отскоро)

Магнет, безмълвна съм, дано се случи чудо с вас.  Praynig

Динора, ако кажеш, че и караш и се изцеждаш на светофара, ще те обявя за "супер мама"  Wink

Даги, иначе как сте? Изследванията, които правихте на малчо добри ли са?

# 76
  • София
Здравейте момичета и бг тати Grinning

Не съм писала от доста време, но бяхме малко по провинцията, а след като се върнахме се заех със 100 неща, едно от тях е организирането на кръщенето на Никола, което е след 2 седмици. Изпуснала съм тема и половина, но ще гледам днес и утре да наваксам. Само с диагонално четене видях, че много от вас се оплаквате от косопад и се поуспокоих, защото и мен ме споходи същия проблем. Днес си купих някакъв шампоан за 20 лв против косопад ooooh! Ако е ефикасен ще споделя. Вече съм си запазала час за фризьор за кръщенето, дано да има какво да се фризира, че с това темпо... Joy

Може и да сте го коментирали, но искам да ви попитам дали някой от вас се е сблъсквал с диария. Никола има от петък и за това отложихме ваксините. Не ям плодове и се чудя дали не съм го предизвикала с някаква друга храна newsm78 С каква друга храна мога да му помогна да се позатегне newsm78 Той е само на кърма. Предписаха ми биогайя и някакво прахче, но последното още не съм го давала, опитвам се да мина без него ooooh!

Магнет, сега прочетох за баща ти Hug Загубила съм родител и знам колко е тежко, дано баща ти да си има още дни...

# 77
Бразилка, аз знам за ориз.  Peace

# 78
                                                      Добър вечер, мами и тате. Laughing

Магнетче и Ани, много положителна енергия и вяра в добрия изход ви пращам. Hug

За приспиването вече съм казвала, че обикновено я оставям да заспива сама в леглото си и на тъмно, но ако плаче или нещо не и е таман, си я гушкам и тя бързо заспива.Това вечер.През деня е малко по-сложно...има мрънкане, хленчене, разнасяне...не винаги, но като се наложи...

Отдавна исках да кажа и все забравям, че единствените храни, от които забелязах, че детето има проблем със стомаха и това е със сигурност от тях, са брюкселско зеле и обикновено бяло зеле.Три пъти експериментирах с брюкселското-е страхотни колики после.Снощи готвих бяло-същата работа.Събудила се е в 6 часа тази сутрин от колики.За първи път ми се случва откакто се е родила.

Аурора
, моята девойка като и се доспи и започва едно ня-ня-ня... JoyАма то щото аз и пея нани бебе, нани-на, та учим език вече...А Калина е страхотна.Кажи ми, какво я правиш тая буйна грива всеки ден?Правиш и кукуриго, фибички или какво?А темата за прераждането е една интересна материя.

Мама Звярка
, добре са те посъветвали.Не се отказвай току-така.Знам, че е мъчение, но поддадеш ли-край.

Чин, много лошо това с изтритите данни.Дано да успеете да ги възстановите.

При нас няма нищо ново.Мацката се опитва да изяде всичко, включително и мен. Mr. GreenКато се наведа над нея, ми хваща лицето с две ръце и започва да ме придърпва към широко отворената си муцунка. hahahaДа не говоря какво ми прави носа и как ровичка в устата ми.А крещенето...вчера едни възрастни хора много се забавляваха в кафето с нас. Laughing

От детска кухня във Варна аз съм вземала храна още близнаците като бяха на 6 месеца.Точно до лятно кино Тракия имаше кухня.Много разнообразна и хубава храна.Изключително доволна бях.Това преди 12 години обаче.Сега не знам.А и честно казано, спестява много време и разходи.Всеки ден различна, прясно приготвена храна.Аз съм ЗА детска кухня, но уви, тук няма. Confused

За реването си говорите...Тук това е малко сложно.Не може да си ходиш спокойно по улицата и детето да се дере.Казват, че като родител си длъжен да намериш начин да успокоиш детето.Ако живеете в блок и притеснявате съседите с ревящо бебе, викат полиция.След три предупреждения могат да ви  изгонят.А ако системно ви реве детето, става лошо.Намесват се социални, пращат ви по доктори...абе по-добре е да не се оставя да реве.За шамари или нещо от сорта дума да не става.Докато се усетиш и може да си без дете за неопределен период от време.Та така.Аз за това като се разцънка Даниела, я хващам под мишница и си бутам количката.

Благодаря ви за съветите за слинга, но идеята ми е, че с кенгуру и мъжа ми ще я носи, а със слинг дори не си го помислям. Mr. Green

Хелън, как е Алекс? Hug

П.П.-благодаря на Ирето за чудесната тема.  bouquet

# 79
Добро утро! Simple Smile
Леле,Пеперудке,ама верно са странни хората там.Как така полиция?Ужассс!
Тази нощ поспахме.Най-сетне!Друго си е. Sunglasses

# 80
Добро утро мамчета

Промъквам се пак на пръсти при вас, че отново деня ми е пълен със задачки, а и Оги все по-малко спи...

Ани2 -
Благодаря ти! Акито май почва да се оправя - спрях инфакола, да видим... може би и при нас е било период на растеж

Мама-Звярка - първо радвам се да те видя пак при нас  Hug
Тая твоята педиатърка  #2gunfire Направо см възмутена как може така да те стресира... Момичетата добре са ти го казали - детенце е добре успокой се и съм сигурна че ще се справиш!!

Чин
- много сте сладки! Почивай повече мила... Дано си оправиш компютъра!

Пеперудка - твоята щерка голямо зверче  Joy това е от любов да знаеш! Иска да те нацелува малката  Simple Smile
Нашия тати вече го пробвах със слинга - справи се макар да му беше много притеснено в началото  Wink

Магнетче
Praynig дано татко ти се оправи - още малко поне да се радва на внучето

Ани - радвам се за добрите вести за мамчето! Дано скоро си я приберете у дома!

Стискайте ми палци днес- че чакам важни новини!  Praynig

# 81
Добро утро!

ХЕБЕРЛЕА, стискам палци за най-добрите новини!

ПЕПЕРУДКЕ, по същество това ми харесва да си призная, някак контрол е все пак.

ЧИН, дано си върнеш изтритите данни!

Аз съм болна- засега нос и гърло, опитват се и уши да ме болят, само се моля да не заразя Дара, че е толкова неспокойна и непрекъснато е в мен.., снощи също спахме заедно, аз се опитвах да съм на края на леглото, но .....

Хубав ден от мен!

Нека днешният ден е добър за майката на АНИ и таткото на МАГНЕТ!

# 82
Добро йутро! Кафе?
Чинче, дано успееш да си запазиш инфото  Praynig И на мен все не ми остава време да си запазя файловете и на друго място.
Магнетче, много те гушкам и пожелавам баща ти да има още дни и да са поносими за него, друго не мога да  кажа  Hug Ани, и от мен  Praynig за майка ти!
Хеберлеа, радвам се  Hug
Хеленче, може да е и от зъбите, знам ли...чакам да мине периода. как е Алексче?
Пеперудке, не ти я ща чужбината. Щом един скандал не може да си вдигне човек на воля и не може детето му да си пореве  без полиция  hahaha
Бразилка, радвам се, че се разписа  Hug Детенце може да се поразхлаби от много неща - настинка, зъби, нещо, което си яла. Защо реши, че има диария? Колко често ака Н.? И Явор от известно време ака на всяко ядене и акитата  са по-редички, но нищо не давам. Иначе пробиотиците са добър вариант, но не действат веднага. Прахчетата Смекта, Хидрасек или Ентерол са?
Кити, да се оправяш  Hug
Хубав ден от мен - днес пратих Румен на детска за цял ден, тези два дни си го взимах наобяд и нещо все не ми стигаше времето...

# 83
  • гр. Козлодуй
Добро утро Simple Smile
Имали сме вече нова темичка, имам да чета за цял ден днес Simple Smile. Не смогвах да пиша и чета последните дни, защото бати от миналия петък е болен, така ми го върнаха от детската  #Cussing out. От вчера и Борко е болен, има сополки, зачервено гърло и кашля, Сега спи, че от вчера почти не е спал и тази нощ и сега си го наваквса Simple Smile. Нощес само един път се е будил Laughing
Имах и аз приключения с помпичката за носле. Хелен ти я намери за няколко дни в Плевен, а аз тук в Козлудуй сигурно ще трябва да я чакам цял месец, че не са и чували за такава помпичка Simple Smile.
Сега се връщам да чета, пък по-късно, ако децата ми дадът, може да се включа и по някоя от темите.

# 84
Здравейте мами   bouquet
От много отдавна не съм писала и съм пропуснала толкова много, че няма наваксване. Ние сме си още в Бг и от ходене нагоре-надолу нямам никакво време. Надявам се всички бебоци да са добре  Hug От както сме си вкъщи моето дете е друго, минаха коликите, много е спокоен, смее се на всички, гука, с две думи супер бебе. След две седмици се прибираме в Лондон и ще видим как ще сме. Все още се кърмим на 2 часа през ноща и това ми е единственото неудобство, мъчим се да променим режима и за сега има успех, но ми е много трудно, не спя, но пък има ефект  Grinning Може би сте обсъждали темата, но аз съм изпуснала, та да питам от кога мислите да давате сокчета и да захранвате ? Тук педиатърката казва че е време та се чудя.  Изчезвам, че моето дете се събуди Simple Smile
Хубав ден на всички   bouquet

# 85
Добро утро!
Не мога да се похваля  Cry. Калоян упорито отказва сухите ми гърди. През нощта успях да го залъжа полузаспал да подърпа и тръгна мляко, сутринта имаше, но той отказа да яде и след малко вече нямаше, сложих да дърпа, но в отговор имаше само кански писъци и гризане на пръсти. От вчера на обяд е буквално гладен, с много зор и на капки съм му пробутала снощи 70 мл АМ и това е...
Явно проблемът с количеството е започнал, като спря да ака, и аз съм проспала момента, щото така добре си смучеше... Сега не е акал от събота, а днес е сряда  Cry. Сега като отказа да дърпа, го съблякох, окъпах, и пак пробвах, и пак писъци, сложих го в кревата и лапна ръката... и се кани да спи гладен.
Мда, заспа си гладен човекът Shocked.

# 86
Добро утро Simple Smile
Пеперудке, Ани2, мерси, че питате - Алекс е добре, но все още кашля от време на време с влажна кашлица. Реално носа му не е запушен вече, само след сън, но аз изсмуквам с помпичката. Все още му давам Проспан, но ми се струва, че не действа  Rolling Eyes. То аз какво ли разбирам, но досега не трябваше да има кашлица. Днес се обаждам на леля ми - да каже да сменям ли сиропа.
Мама Звярка, ей много лошо  Sad. Съчувствам ти - изобщо не е лесно сигурно да гледаш детето си гладно... Пробвай се пак, дано тръгне кърмата  Hug

# 87
Добро утро!
Динора, ако кажеш, че и караш и се изцеждаш на светофара, ще те обявя за "супер мама"  Wink
Чинче, аз нямам книжка и  само се возя. Седя на задната седалка с Дундичка /тя си пътува в столче/. Обаче си се цедя и хич не ме интересува за останалите  Whistling  Преди 2-3 седмици имахме работа в Сф. Минавахме покрай Икеа. Там беше затворен пътя и го отклоняваха към Бистрица /мисля, че така се води квартала/ Огромно задръстване беше- около 1 час ни беше нужен, за да минем отсечката. По едно време дойде време за цедене. Изцедих си се без проблеми. Даже за известно време си бях по голи цици, много печеше слънце и ми беше топло с наметнато тензухче  Rolling Eyes. Катастрофи нямаше  Laughing. Цялата процедура ми отнема около 20 минути за двете гърди, като количество цедя по около 250-300мл общо. Цедила съм се и по улиците на Благоевград.
 Имала съм една забавна случка с цеденето по пътя: прибирахме се от лекции. При антените на Благоевград ни спряха полицаи. Аз си дръпнах блузата надолу преди да дойде полицая. Попитаха ме защо съм без колан. Показах помпата и обяснявах сума време на полицая защо не може да съм с колан през това време  Blush Дойде и колегата му да види защо се бави. Показах му помпата и на него и той каза на първия полицай да ни пусне. Оказа се, че и той има бебенце и жена му също се цеди. Та така...

Вчера вечерта идваха от Бърза помощ вкъщи. Бабата на ММ била вдигнала захарта /диабетичка е/. Взеха си я в болницата. За пръв път от 4 години оставам сама в къщата- удоволствие просто! С кеф ще си изкарам Сиси в двора. До момента не съм я извеждала да постои в двора с количката, защото бабичката е адски досадна и само ще ми къса нервите. Затова, ако няма да ходим на разходка я извеждах на терасата. Сега няколко дни ще се разкарвам по двора без да се притеснявам от досадни коментари.  Grinning Grinning Grinning

Мама Звярка, защо не извикаш вкъщи консултант? Ако беше от околните градове щях да ти предложа кърма докато закрепиш положението. Всъщност няма ли някоя мама около теб, която да ти даде кърма, докато ти се поуспокоиш?

# 88
добро утро!

Мамо Звярке, що така с тази кърма!? Да не си преживяла някой стрес! При мен тази дни се получаваха такива ситуации. Аз си правя чай на Хип. И ако не в този момент, то в следващия успявам да го нахраня или донахраня!

Хаберлея, стискам палци!  Peace

Аурора, Ники от бебе казва МАМ (на хинди мисля беше  Laughing), но от скоро като плаче гладен и го чувам казва мама. Ивко пък като беше 2-3 годишен ми казваше МА (това май на бакски беше  Grinning). Много ми беше интересно да прочета!

Кити, бързичко да оздравяваш и дечицата на Ири също. И Иван нещо започна да понакашля, но това не му го броя. Дадох му хомеопатично и чакам да мине.

На майка ще и правят пак някакви изследвания тези дни и в петък вече трябва да я изпишат. Пфу, страшното мина!  Whistling Имам да черпя!  Wink

Чин, и мен много ме е страх от такива загуби , най вече на снимки де! Та си имам система -  всеки месец мятам всички снимки на една флашка, която се пъхам в ел снимка, а после като се напълни мятам на диск.

П.П. Ето няколко снимки от нас от изминалия месец: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2419084553560.140752.11 … 91217&type=3#!/photo.php?fbid=2495879993398&set=a.2419084553560.140752.1144791217&type=1&theater
Пао, сложила съм и от нос Калиакра!  Wink

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 10:30 от А н и

# 89
  • Sofia
Добро Утро на всички мамчета и татко

Бразилка ние сме с диария вече четвърта седмица. И аз съм на диета (ориз и картофи).Пробвахме с линекс не помогна много, сега сме на Ентерол, той е по силен и като че ли помага. Поне акото е златисто жълто и не чак така слузесто. За предизвикването аз си позволих за пръв и последен път да хапна две праскови и освен диарията и се изрина. Причините може да са много , включително настинка и храна, чревна инфекция или ензимна недостатъчност. За биогаяйа може и да помогне при нас се случи че бях на биогая като ни почна. Но преди пак имахме криза и помогна но явно нещо друго е било.
За прахчето те всички са пробиотици, явно нищо не може да се даде на бебе в такъв случай.

Чин, много кофти. Ако е са на друг хард могат да се възстановят ако не е форматиран винаги има начин. Има и софтуер за възстановяване, дано да успеете.
За изследвания не сме правили, но в петък ако няма добро наддаване ще настоявам че ми е леко притеснено. Иначе детето си е супер задържането може да е от активността, не може изобщо да стои на едно място.
Ана2, какъв е минимума за 4 ти месец след като до сега детето е наддавало по килограм?

Кити, хайде не се давай на тази болест.

Мама звярка не се предавай продължавай с предлагането. Като узверее много може и да стане номера, но важно е ти да се успокоиш.

Ей да похваля моя сладур трети пореден ден го събуждам рано и и към 10 и нещо зверее и накрая сам си се приспива. Пу, дано да продължи така ама едва ли, нали го похвалих Simple Smile

А сега да ви почерпя за порасналия ми сладур , днес прави 4 месеца.

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 10:47 от dagi

Общи условия

Активация на акаунт