"Златна есен тук е вече, с глас се смее ЮНСКОТО човече." - тема 7

• 24 773
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Даги,честита месечинка. Simple Smile
Ани,много сте сладки,но тиии си супер в тялото-слаба и с големи гърди.Браво,момиче!А за майка ти се радвам много,че кризата е преминала.
Кити,да оздравяваш бързо.И аз тези дни съм с ужасно запушен нос.Сега ще го влача поне месец.Капя Ксилометазолин.Май е несъвместим с кърменето,но няма как-иначе не се диша.
Мама Звярка,и аз нямам достатъчно кърма и дохранвам с АМ.Не успях да видя какво е да цедиш тези мл.,за които Динора говори.И майка ми е нямала много,но аз съм била непретенциозно бебе и съм яла колкото ми е било предлагано.Но виж при сестра ми недоимъкът е проличал в пълна сила-само денонощен рев от глад.Затова тя е захранена на 3 месеца с кисело мляко,а аз съм била кърмена 6 месеца.("изключително") Wink

# 91
  • София
Добро утро! Hug
Кити, не ти позволяам да се разболяваш!!! Naughty
Днес станахме по- на време. Около 9 ч. Дори успях да си свърша една домоуправителна работа Wink
Сега Малка Ралка ми седи в скута и дърпа разни листи по бюрото Crazy

# 92
Добро утро, момичета и момче... Simple Smile

Ани2, много благодаря за кафенцето.

А н и, много сте хубави. Нико има същото комплектче от Ларедут, но е по-малко и шапката му стои като на еврейче Simple Smile

Кити, бързо оздравяване, дано не става по-сериозно положението.

Динора,  Joy ти си си герой наистина, аз с цеденето имах кърма само 2 месеца и накрая бях полудяла, всичко ми минаваше в цедене и хранене..

Даги, стискаме палци  Praynig

Мама Звярка, щом го дразнят сухите гърди, пробва ли да изцеждаш преди това малко, че да тръгне кърмата и тогава да го сложиш?

Пеперудке, и ние купихме кенгуру по тази причина- Слав да може да го носи. Нико преди замахваше също като Дани с ръце, сега обаче внимава, става все по-мил.  Wink

Ваче, поздрави на Малка Лалка..  Hug

При Никола освен новите звуци, които издава, най-голямата атракция в момента са найлоновите пликове. Такова мачкане пада, такава радост, много ми е смешен.

Хубав и усмихнат ден..

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 11:23 от chin

# 93
Чин, знам го тоя номер, ама не минава.
С найлоновите пликове нали не го оставяш сам в стаята?

# 94
dagi Честита месечинка на хубавото бебче.Живо и здраво да ви е и много усмивки да раздава  Hug Hug Hug

# 95
Чин, знам го тоя номер, ама не минава.
С найлоновите пликове нали не го оставяш сам в стаята?
аз никога не съм го оставяла сам в стаята до сега..мъкна си го с мен.

Къдрокоса, Бюти, виждам ви на балкончето, как сте?
Шунка съвсем незавоалирано и очевидно изчезна...  Rolling Eyes

# 96
  • София
Здравейте

чин Hug

Аз нещо съм спихната, понеже Лора повръща доста последните дни и ще трябва да ходим по изследвания Confused

Хубав ден, само хубави новини чакаме от всички днес Hug

# 97
  • Добрич
Тук съм и аз, Чин!  Hug
Тези няколко дни имах и имам малко работа за вършене и не мога да смогна да ви изчета.  Laughing
Ире, много хубава тема, мерси!   bouquet
Ани, радвам се за хубавите новини около майка ти!
Магнет, минаваш през ужасно тежък момент - сили и вяра!  Hug
Кити, бързо оздравяване!  Hug
Бюти, много неприятно това с повръщането. Дано скоро намерите решение!  Hug
Спирам, че ревеее!

# 98
  • София
Бюти, стискам палци за изследванията!
Чинче, Малка Ралка изобщо не си мери силата. Не стига, че ми капе косата, ами тя като докопа сваля скалпове направо. Силно се впечатлява от коси и хартиени неща, тапетите много щателно ги изучава  Crazy А на Сашата като докопа косата няма пускане. Онази вечер пък се наведох да я цункам в леглото и ми отмъкна очилата  Mr. Green

# 99
Привет на всички!:)  

Честити месечинки на всички бебешори, мами и татковци!   bouquet

Ваче, страхотна етимология за МАМА чрез АМ-АМ! Много ме изкефи! Близко е до ума, ама кой да се сети!!! Simple Smile)))    bouquet         Браво на Рали за активното включване към вечерята! Май ще започвате скоро с нови яденета!

Пеперудке, мерси! Simple Smile  Hug     Дани явно имитира думите "нани-нани", браво на красавицата!  Hug  Мойто надали  разбира какво казва, а и никой не я е приспивал с "нани-нани" - и аз не знам защо. Ползвам за приспиване песнички и пея допълнително "цпинкай, цпинкай (с "ц" Simple Smile)), бебеее"... Simple Smile))  За косичката на Кали - засега й стои щръкнала като пънкар, много е смешна! Но не й пада в очите...Simple Smile)) Страх ме е да я връзвам с ластичета или фибички, за да не ги изтръгне и глътне - макар че ми е постоянно под контрол, но все пак... Simple Smile

За плача на бебето - на мен не ми се е случвало да реве много на обществени места (засега)... Голямата щерка беше на две годинки, когато я заведохме за пръв път на море (тогава така трябваше, сега, с Кали, отидохме на два месеца:)))) - и на плажа това дете като ревна със страшно силния си глас - искаше да е постоянно във водата - видяхме се в чудо! Всички наоколо гледат! Не можем да я успокоим по никакъв начин - иска си във водата...Та се редувахме с мъжа ми на дежурства "по вода". А на следващия ден вече носехме един голям детски басейн - и той донякъде ни спаси от постоянно висене в морето.Simple Smile)))

На доста сайтове - особено за слингове - се твърди, че бебето не бива да плаче. Че народи, които постоянно си носят децата в торби (като слинг), нямат ревящи бебета и считат, че когато бебето реве, това е нещо много лошо и трябва да се вземат мерки. Та може би затова гражданите така бурно реагират на бебешки плач (освен и че той задейства някои инстинкти и изнервя). Аз лично никога не съм обръщала внимание на обществено място дали бебе плаче, или не - това си е работа на майка му или на който го гледа... Но наистина е логично, че щом бебето плаче - значи не се чувства добре. Оттам явно и намесата на полицията в страни, в които са много застъпени правата на децата.

Ани, много сте готини всички!   bouquet    Интересно си забелязала - единият син казва "мама" на хинди, другият - на бенгалски! Все покрай Индия...Между другото - Индия е люлката на съвременната европейска цивилизация...

Бюти, дано всичко се регулира бързо при вас!   Hug    Praynig   Много ли повръща Лорка, та та така сте се притеснили?

Кити, и аз не ти позволявам да се разболяваш! Глезотии!  Hug   Heart Eyes    Това на майтап, дано бързо те подмине!  Praynig

Деска, за гледането на бебето и подозираната му от бабичките липса - много се смях!  Hug  Simple Smile)))  Явно на бабите не може да се угоди! Кой знае и ние какви бабиери ще станем - дай Боже! Simple Smile))

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 13:17 от AuroraZora

# 100
Бюти, надявам се това с повръщането бързо да отмине... Това променя ли плановете за мини-среща в Южния парк утре? Има ли други желаещи? Че нещо дискусията на тази тема замря...

# 101
Здравейте момичета и момче Hug
Даги, Елина, честити месечинки на Дани, София и Давид bouquet

Ани, радвам се, че майка ти е по-добре. Да е жива и здрава, и още много да ти помага Hug. А на снимките отново сте много хубави. Никола много ми прилича на батко си. А за такава поличка мога само да си мечтая. Аз отдавна си мечтая, но май с това ще си остана Laughing.

За много болни дечица и мами чета. Да оздравявате бързо Hug .

Бюти, успех на изследванията. Надявам се, че това повръщане ще отмине Hug

Мама Звярка, няма да се отказваш. Щом досега е сукал бебчо, не вярвам да се откаже изведнъж. Ще стимулираш с храни, ще се мъчиш да го слагаш на гърда често, ще цедиш. Ако можеш да извикаш и  консултант по кърмене в къщи, също ще помогне. Само се успокой, защото явно от думите на педиатъра тръгнаха проблемите. А неакането е ясно, че може и да не е от недохранване. Ето Теди в продължение на месец и половина акаше през 5 до 8 дни по веднъж. Сега се нормализираха нещата, но пак не е акала от 2 денонощия. А кърмата според мен й стига. И тя наддава по по-малко, но всичко друго е ок.

Чин, дано се възстановят снимките и другите файлове. Ти ме беше питала някои неща, но все не остава време да отговоря.
За пробиотиците, които давам на Теди - казват се Бифидус и са на АкваСорс. Не съм чела много за тях в нета, но ми ги препоръча приятелка, която също ги е давала на бебето си. Питах педиатърката и тя каза, че са хубави, и че някои гастроентеролози ги изписват. Та смятам, че от тях започна Теди да ака по-редовно.
А за сплеснатата част отзад на черепа й, педиатърката каза, че няма нищо. Явно така е формата му. Аз се притеснявах, да не се е изкривила от спането по гръб, или да не е нещо свързано с рахит.

Теди заспива вечер, най-често като я кърмя. След това я слагам в креватчето й. Ако не заспи докато суче, я оставям сама с биберон в уста. Това е вече от 2 седмици, защото взе много да си смуче палците. И на 4 месеца се захванах да я уча на биберон. Заспива сама, като понякога хленчи малко, но не реве. Аз само влизам от време на време да махам палеца и да пъхам биберона. И другото интересно е, че вече спи само по корем. Ако я пренеса заспала, я слагам по гръб. Но много скоро сама се обръща. Явно така й е по-удобно.

Магнет, много вяра и от мен Hug

Стана дълго и си личи, че Теди спи. Сега ще ви покажа какво си взех вчера от ателието рамкирано:

На всички лек ден и приятни разходки   bouquet

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 15:10 от vova

# 102
Даги, честита месечинка! На въпроса ти - средно 4-6 месец бебетата наддават по около 500-600 грама, но масово според опита, който имаме, наддават по 300-400, без да има видим проблем. В някои случаи и наддаване от 200 грама може да е приемливо - има такива случаи. Зависи и от това какво се е случвало на бебето през този период - болести, премествания, трудно приемане на ваксини, стачки покрай възстановен цикъл или нещо друго. Освен това по-подвижните бебета почват да наддават по-малко, по-кротките и спокойни продължават да наддават повече. Важно е бебето да пишка доволно и да е жизнено, с добър тургор на кожата. Ако наддаването е малко, но бебето прави големи паузи, пие много допълнителни течности, добре е да се въведат допълнителни кърмения и водата (чаят) да се ограничат. Ако не пишка достатъчно често, допълнителните кърмения са задължителни, при сериозна ситуация може да се наложи и временно дохранване. Ако темпът на наддаване продължава да е незадоволителен и бебето има интерес, може да се предприеме захранване.
Аурора, Стефан често ме нарича Мамаманджа, когато говори на Явор за мен (така беше и с Румен като бебе)  Mr. Green
Цитат
Кой знае и ние какви бабиери ще станем - дай Боже! Smile))
Хихихихи Simple Smile
Бюти, разкажи ни повече за Лорката  Hug
Динора, за какви количества говориш  Shocked
Силве, ти фръцкаш ли ни се сега  Wink Кърмаче такова  Mr. Green
Хеленче, напълно е възможно да кашля влажно от стичащ се заден секрет, просто нашите бебоци лежат повечко (Явор не де  Mr. Green) и е нормално да се стича в гърлото и да го дразни. Ще мине  Hug Аз досега не съм открила сироп, който да прави чудеса.
Ваче, и твойта Ралка е прибрана като наш Явор - каквото гепи, не пуска  Joy
Вова, много сладки  Heart Eyes
Хубав следобед!
Шунчи, знаем, че си имаш първокласничка, ама драсни някой ред.
А Симплито върна ли се от странство?

# 103
  • София
бг-тати, мини срещата си остава, разбрахме се обаче да се чакаме на входа откъм Нишава Peace

Тя Лора си повръща от съвсем малко бебе...Тогава педиатърката каза, че е физиологичен рефлукс, да не се притеснявам.  Даже по едно време беше спряла да повръща, само лекичко връщаше след ядене...От известно време обаче пак се поднови това с повръщането, на моменти е доста сериозно (вчера например и двете бяхме мокри в парка, доста стабилно количество беше) Confused  Консултирах се със специалист по телефона, отхвърли възможността да е пилорна стеноза, така че записах час за консултация с детски гастроентеролог да видим какво ще ни каже.  Зпочвам да правя и контролни мерения да видим да не би да преяжда newsm78  Стига толкова ви отегчавах...

Съжалявам, че няма да се включа с повече коментари, като ми попремине малко пак ще пиша Hug

# 104
  • Sofia
Тука съм, докато изчета (то не беше и много четене де), полудях. След малко пак излизам. Тия дни не мога да смогна. Плета си аз одеалцето, накупих си порцеланови работи и новата мания е да си ги рисувам, снощи до 2:30 съм правила една паничка.  Crazy
Бебе напоследък е добре през деня, но през нощта реве ужасно. Не знам какво му става, може и някой зъбак да го дразни, защото и той хапе ужасяващо. Вчера изкупих гризалките на МАМ  Laughing и все пак, пръстите ми са много по-вкусни! Иначе не са му побелели венците.  newsm78

Забравих какво щях да пиша още....

Мама Звярка, то вече е коментирано хиляда пъти, но като прочетох и си викам "Тая луда ли е бре!!" (за педиатърката става дума Wink). Трябваше да й теглиш една още тогава, явно доста те е стреснала, че да окаже такова влияние на кърмата.  Confused Дано успееш да върнеш старото положение на добре хранено бебе. Да ти кажа, моето трябва да е вече към 6 кг, най-много 6200 да е станал, педиатърката още през август ми предписа АМ, но не съм и купила даже. Вече няма и да ходя при нея, разбрахме се по тел. да й докладвам мерките и ваксините от частния д-р. Ама твоята я сменяй! Не само, че разваля на детето храненето, ами и стрес ти причинява, дори за твоето здраве не я е грижа. Crossing Arms

Магнет, много съжалявам за татко ти, това, което описваш, е адски тъжно, дано, дано има надеждица за него!

Общи условия

Активация на акаунт