Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 7

• 43 943
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Някой, нещичко за Пловдив....!? Странно е , че съм 0208 номер, а не ми са се обадили още. На Чернишевски ли работят най-бавно?

# 361
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

e аз съм одобрена за професионална квалификация, но в наше село за един човек курс няма да организират, дистанционно-рових се в интернет, звънях няма, евентуално догодина когато фирмите си подновяват документацията ще го включат.

Чувствам се дискриминирана. От бюрото по труда бързат да си свършат работата и да преизпълнят плана като ми връчат уведомление ама аз какво да го правя????

Като цяло-пълно разочарование. Курсовете, които се организират за езици започнат от нулево ниво, дори и да има проверка с тест. Тя по скоро е информативна за попълване на документация и ориентиране на преподавателя в обстановката. Казаха ми че за организиране на курс по език трябва да се събере група от 10 човека и то със сходно входно ниво. Не е моя работа да обикалям града и да агитирам хората да учат това или онова и то при определен доставчик. От една страна да речем те одобряват, а от друга няма кой да проведе обучението  още повече, че попълваш декларация че не се обучаваш за същото ниво. Няма да се учудя ако тръгнат след обучението да правят нови проверки и да изискват заплащане на курса ако е за същото ниво на обучение. Схемата е ясна Европа дава парите, ние обучаваме хората (демек им ги даваме), а след това ги глобяваме за полза родина. Нещо такова се получава със земеделските производители-дават им субсидии от европейски фондове, а после ги санкционират.
Нали програмата е до 2013 (да се надявам включително) може и да ме залее следващата вълна Аз мога още повече

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 16:14 от polki

# 362
В понеделник , смятам лично да проверя на място (за Бургас )до къде са стигнали ! Crossing Arms

# 363
totimira Изглежда че на Чернишевски са най- бавни! Twisted Evil Днес ходих и познай ... до номер 100 ми казаха че са стигнали Rolling Eyes Аз съм над 600 - няма да е скоро ми казаха  ! И им викам - срока е 06.12 , ат казаха че е такъв за сега, ако не удължат срока! Това което ме изуми е че в стаята където обраб. документи , имаше само 2 души и те работят и по други програми, защото чух жена отвън да коментира че кандидатсва за детегледачка по програма за безработни  ooooh!
А ти за какво си кандидатствала , ако не е тайна?

polki Не е вярно че курса за език започва от нулево ниво / по точно А1 по евр. рамка/ . Ако си за по високо ниво може да започнеш от него, но разбира се трябва да си намериш доставчик който го предлага, в което се убедих след няколко тел. разговора че не е лесно  за Пловдив!

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 16:17 от veni-b

# 364
#2gunfire #2gunfire #2gunfire

e аз съм одобрена за професионална квалификация, но в наше село за един човек курс няма да организират, дистанционно-рових се в интернет, звънях няма, евентуално догодина когато фирмите си подновяват документацията ще го включат.

Чувствам се дискриминирана. От бюрото по труда бързат да си свършат работата и да преизпълнят плана като ми връчат уведомление ама аз какво да го правя????

Като цяло-пълно разочарование. Курсовете, които се организират за езици започнат от нулево ниво, дори и да има проверка с тест. Тя по скоро е информативна за попълване на документация и ориентиране на преподавателя в обстановката. Казаха ми че за организиране на курс по език трябва да се събере група от 10 човека и то със сходно входно ниво. Не е моя работа да обикалям града и да агитирам хората да учат това или онова
Ама ти и за двете ли си одобрена ?

# 365
и за двете но от два стола на земята. Трябваше да си избера едно от двете

# 366
polki, следваща вълна на програмата няма да има. Това е краят - който успял да хване последния влак (с малко тичане) успял, който не успял - да събира пари за платено обучение.

Така че, успокой се, прочети и другите теми - някъде из форума се мотаят и теми за езиковите курсове, питай за курсове в твоя град, проучи доставчиците и се свържи с всеки от тях. За езиците има и дистанционно обучение, за някои от специалностите също.
 Не се отказвай. Използвай шанса, който ти се дава! Да, ще се наложи да се потрудиш усилено, както и на всички останали, за няколко месеца. Ще се лишиш от свободно време, но влагането на това време в повишаване на образовението и квалификацията си струва.

# 367
Спокойна съм, просто исках да споделя. За обучението не съм се отказала но изпуснах срока за записване за второ висше задочно 5 семестъра. Но догодина юни-юли месец съм на линия. Това което споделям е по скоро и от лични впечатления щото си имам в къщи пенсионер и безработен-инвалид с изкарани общо три курса от бюрото и никаква работа. Преди години имах телефон със секретар, та от бюрото вместо да ти предложат работа или кой знае за какво са се обаждали, звъняха и пускаха коледни мелодии от GSM\просто тъпо\. На тези изкарани курсове имаше и такива завършили същата година ик. техникум и се преквалифицират за същата специалност (плащаше се по 3лв. на присъствен ден) и разни други.
Относно курсовете за езици ще го карам на самообучение-телевизия, радио интернет докъдето я докарам.  От работа все още не ми го изискват.

А пък щом за Пловдив е трудно да си намериш доставчик какво остава за 30хил. град (вкл пенсионери и учащи).

Успех на всички! Дано обучението ви не е проформа.

# 368
здравейте,

дали някой знае в БТ Сердика в София до кой номер са стигнали?

Аз днес звънях поне 10 пъти и никой не вдига телефоните там....

# 369
Не само , че не си вдигат телефоните масово и не си дават зор да разглеждат документи, ами и от АЗ нехаят. Аз писах на няколко е-мейла относно мотаенето на Чернишевски в Пловдив и , естествено, отговор нямам от никой досега! Както писах по назад,то от умрял писмо по-лесно се получава,ама защо подвеждат хората тогава,не ми е ясно?

# 370
Не само , че не си вдигат телефоните масово и не си дават зор да разглеждат документи, ами и от АЗ нехаят. Аз писах на няколко е-мейла относно мотаенето на Чернишевски в Пловдив и , естествено, отговор нямам от никой досега! Както писах по назад,то от умрял писмо по-лесно се получава,ама защо подвеждат хората тогава,не ми е ясно?

Е, почакайте малко за отговор... Там са едни секретари, едни входящи и изходящи номера на запитвания и отговори... Ще мине време, докато има резултат, макар че в моя случай, както вече казах, реагираха светкавично от Министерството - за по-малко от една седмица им пратиха проверка.

# 371
Има ли накой информация в Люлин до кой номер са стигнали?

# 372
Извинявайте, някой знае ли, дали наистина в Британика обучават само срещу ваучер? През лятото бях питал, но беше с доплащане. Вчера колега ми каза, че се записва там без доплащане?! Нищо не намирам в сайта им. 

# 373
Polki, разбирам те, защото както вече неведнъж съм споделяла тук,и аз имах сходен проблем с курс по език и пък в голям град ... куца ни организацията в българско, това си го знаем.
А пък това с доплащането... хм, не разбирам, не трябва да се допуска, странно е! Има си правила програмата и ако доставчикът се е съгласил на тези условия би трябвало да не се доплаща, продължавам да не разбирам защо се съгласявате на тези условия!?

# 374
  • Варна
Извинявайте, някой знае ли, дали наистина в Британика обучават само срещу ваучер? През лятото бях питал, но беше с доплащане. Вчера колега ми каза, че се записва там без доплащане?! Нищо не намирам в сайта им. 

Аз говорих със служителка в Британика преди два дни и ми обясниха,че е без доплащане. Курсовете започват през ноември и свършват юни и мисля там да се запиша.

Общи условия

Активация на акаунт