Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 7

• 43 945
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
# 346
Моля, споделете впечатления от доставчиците на обучение във Варна за английски език! Училища Европа, Материка, Алфа Медика, Богоя, Светман,......... всяко мнение ще ми е полезно. Ще ви следя за инфо  ooooh! Rolling Eyes

Аз ще бъда в Медиката, но за френски, приятелка сега  учи там АЕ и е много доволна, но разни хора - разни критерии  Peace
 В Британиката и Европа (до колкото помня, че се обаждах на много ДО ) искат доплащане, което за мен е недопустимо а и невъзможно финансово  Naughty

# 347
Явно се оказва, че е голям проблем да се намери доставчик на обучение. Досега се чудехме дали ще получим уведомления и ваучери, сега тези, които са подали по-раничко документите си и са се сдобили със заветните ваучери разбират, че времето е ограничено и до 30.06.2012 г . работещи хора трябва да ходят всеки ден на курсове за да минат 300 часа, а пък как ще работят си е тяхна работа. Аз май се замислям дали има смисъл да търся доставчик, не че е лесно да се намери такъв. В случай, че започна курс по английски език на 01.11.2011 г. ще трябва да ходя на курсове всяка вечер по 1,5 астрономически часа, което изобщо няма да ми помогне, даже напротив, няма да има време за подготовка и почивка. Имате ли идея дали има шанс датата 30.06.2012 г. да се промени? Защо крайната дата е еднаква за всички, независимо кога ще получат ваучер?

# 348
Silvi, по принип заповедта е била паралелно с получаването на заявленията документите да се обработват и да се издават уведомления, работата обаче е там че явно бюрокрацията и нейната тежка ръка си е казала думата и вместо вече всички да бяхме получили резултати се получава така че месец преди крайния срок големите номера ще получат обаждане...измислили го, ама бива ли толкова мудно да се работи ooooh! аз съм записала ПК и в крайна сметка ако евентуално случайно до края на ноември получа ваучер ще запиша някъде дистанционно, за да мога поне нещо да науча, дори и да не успея да завърша в срок, но............пак казвам с тази скорост на работа просто е идиотско, елементарно можеше да одобряват паралелно с получаването, да кажат- на 01.10 ще има изнесени списъци в нета, да чакат 10 дни да мине народа да си вземе уведомленията и от там нататък да звънят на хората, които не са си потърсили техните, поне в големите градове съм сигурна че на 99.9% от хората им е по- удобно да проверят онлайн отколкото да звънят или да ходят..

# 349
Защо крайната дата е еднаква за всички, независимо кога ще получат ваучер?
Уместен въпрос. Rolling Eyes

# 350
Извинете, ако вече сте писали за това, но може ли да ми кажете къде се изнасят списъците с одобрените? Как да ги открия онлайн? Аз очаквах, че ще получа писмо , нали затова ни вземат личните данни??? Лесно могат да се свържат с нас. Както и да е , дано имаме късмет. Поздрави на всички!

# 351
взех си уведомлението днес, утре отивам да ми го подпише ДО и веднага обратно да си получа ваучера, че няма никакво време. Курсът почва на 24/10.
Казаха ми, че от днес са започнали да звънят от ДБТ Младост - София на одобрените кандидати. Списъкът беше до 837, ако не се лъжа. Наистина не ми е ясно как до 30/06/2012 останалите хора ще успеят. Нямам думи.

# 352
Не мога да се примиря с тази недомислица на някой държавен служител, с която една чудесна идея е провалена. Най-накрая има нещо полезно и за работещите хора. Нали срока на програмата е до 2013 г., от къде тогава се появява този срок 30.06.2012 г.?

# 353
Има ли одобрени,които са подали за два ваучера  и са одобрени и за двата?Да споделят какво са им казали по този повод .Интересно ,че няма време за единия ,та камо ли за другия!

# 354
  • София
Може би ще променя крайният срок, защото 06. 2011 не е разумен срок при условие, че програмата е до края на 2012г.  
Остава и надеждата, че на тези които получим одобренията след месец или два, все пак може да се промени крайният срок... знае ли човек.
А на телефоните наистина никой не отговаря. Трябва на място да се провери.

# 355

Цитат

Може би очакват да записваме т.н. "ускорени курсове", които са 1 ниво=1 месец- всеки ден от 8 до 14ч.  Laughing
Иначе и аз съм на Тимок, подадох на 16.08 и бях 1200 номер. И аз чакам....  Laughing

Аз също съм в това бюро и подадох на 16.08, номер 156. Вече ми се обадиха и другия месец започвам италиански език.
Те ми бяха казали, че не трябвало да ходя до там и да проверявам дали съм одобрена, но аз отидох и на другия ден ми се обадиха. Не разчитам много на тях. Дали ако не бях отишла щяха да ми се обадят! Но аз отидох и да проверя да не би да са ми сменили вх.номер както преди, без аз да знам.

Направо не можах да повярвам, та станах да проверя- да 1224ти номер съм- при това ми го дадоха преди обяд- към 11- 11.30ч, на 16.08.
Нямам представа как е възможно да се стигне от 156ти номер до 1224, при все,че едвам едвам вървеше опашката  #Crazy  newsm78

За пореден път се убеждавам, че тези номера си ги дават ей така, сменят ги и си правят каквото си искат. Аз подадох сутринта в 8:30 и все още нямаше опашка, но едва ли са минали 1000 човека до 11 часа.  Така че ако ги разглеждат по дати, може скоро да ти се обадят.

# 356
Хубава програма, добра идея, но уви българските служители я провалят  Twisted Evil тази сутрин бях в БТ Варна - служителките си клюкаааариха и пиеха кафенцата  #Cussing out #Cussing out нищо не раздаваха, телефона звъня няколко пъти, дори него не вдигнаха  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ама пусто кой мисли, за хората, че няма време и че всеки иска уведомление вече  smile3514 newsm61
Извинете, ама съм бясна не може такава безотговорност, какво чакат още? Да стане март,ч е да започнат да раздават ли  ooooh!

# 357
ilna, аз подадох на 15.08 и съм номер 1017. Сигурна ли си за номера? Мен никой не ме е търсил все още.

Напълно сигурна съм, номера ми е 0156. Предния път по " Аз мога " ми дадоха един номер, а после се оказа че не съм този номер, а друг по- назад и не можах да се класирам по тази програма.Някой връзкар ми е заел мястото или не ги карат по ред. Знам ли какво са правили, но съм разочарована от тях и това че няма контрол над това което правят.  
Писах писма да питам това възможно ли е и ми отговориха да си дам предишния и новия входящ номер, за да видят защо се е получило така. Не им отговорих, защото можеш и сега да не се класирам. Но ми е ясно, че никакъв контрол няма.
Сега вече можеше отдавна да съм получила ваучера.
Като ходих да си проверя сега дали съм одобрена ги питах дали още съм този номер, че може пак да са го сменили.

Мога да сканирам бележката, ако трябва, защото не съм 1156, а 0156

# 358
Информация за Бургас ?  Има ли списъци ?  newsm12

# 359
Информация за Бургас ?  Има ли списъци ?  newsm12

Вчера си носих подписаното Удостоверение и не видях никакви нови списъци. Нямаше и чакащи  Rolling Eyes  Какво ли толкова правят тези хора  newsm78  А по една бургаска телевизия казаха, че са разгледани около 600 заявления /за Бургас/. 

Общи условия

Активация на акаунт