Февруарки09

• 45 426
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Веси, честито. хайде след две седмици да чуете и малко туптящо сърчице и да продължава да се развива това малко човече Simple Smile

Като чета по какви клултурни мероприятия водите децата си и чак  Embarassed
Аз все изчаквах, да мине зимата, да мине грипната вълна. Но ето, че ми давате добра идея къде да го заведа.
А детската опера, опера ли е в действителност, с повече песни? Защото мисля, че този вариант ще допадне повече на Йоан, заради песните. За себе си не мога да кажа. Не съм почитател на това изкуство.

Маринче, при мен положението е идентично. Но дано поне след 3-4 години успеем, че после става доста късно.
За ставните болки не знам какво да кажа. Дано не е нищо сериозно.

Ели
, твоята бременност мина много бързо. Поне за мен. Но  отдалеч всичко минава бързо. Успех Simple Smile

# 616
Ели, ама наистина много бързо сякаш мина бременността ти Simple Smile Сигурно, защото през цялото време постовете ти бяха толкова ведри и позитивни, каквато си и ти всъщност Simple Smile Дано всичко мине по най-лекия, безболезнен и прекрасен начин!

дорабела, обърни си внимание на коляното. Аз така 3 месеца със счупена костица си ходих от глупост. Дано все пак е нещо съвсем безобидно!

Аз преди малко разбрах, че има вариант (и най-вероятно точно така ще се случи) Хилендара да тръгне на градина от 1ви май. Ние подадохме документи и някак си приехме, че ще е от септември и аз си представях едно прекрасно лято в игри и паркове. А сега ми дойде малко изведнъж и се стреснах нещо. Сигурно драматизирам излишно и истината е, че на мен ще ми е доста по-трудна и неприятна адаптацията, отколкото на нея, ама ми е едно свито...

Мамо З, кажи нещо мъдро по случая за порастването на децата, независимостта и пр., моля!!!  Hug

# 617
Марте, благодаря добре съм, търкалям се тука из Кючука...като се изключат болките от разширяването на таза, други оплаквания нямам, кръвното ми за изненада на доктора ми си е седи ниско, и той всеки път ми го мери по 3-4 пъти, да не би да се е объркал, че като ме види, такава пищнааа и само ми повтаря, "отлично кръвно, да не повярва човек" Simple Smile. Нямам киселини, не ми е лошо, не ми се гади Simple Smile. Качила съм 10 кила до момента, и всичко на корем...все едно съм с близнаци Crazy.
Милото ми момче, много помага Simple Smile и само ми обяснява как съм забременяла в най-перфектния момент, не ми даде да започвам работа, да не се стресирам в най-важния момент...И днес пак ми повтори, добре че сега забременя, иначе, работа, стрес, трябва да чакаме, пък дали ще стане...
Деничка и тя много слуша, само ми повтаря, че само татковците носят децата. Само каките, мамите и татковците пипат дистанционно, бебето не. Как ще носи вода на бебето, ще го къпе, ще го гъделичка, ще му пее, ще си дава играчките, и само ми напомня какво трябва да му купим: я шишета, я биба, я маратонки....И само повтаря, че много го обича това бебе, и щяло да се казва БОБИ  Crazy. Говорят си и му пее песни, и според нея, бебето й отговаря Flutter.

А за мъдростите, за порастването и тн, прочети си поста и какво е казала мадам Монтесори Simple Smile. Аз много, много се надявам, да успея да възпитам Деничка да е самостоятелна и независима. Въпреки, че знам, един ден ще ми е много кофти от точно тази независимост. Както майка ми ми казва..."едно време ви възпитавахме да се оправяте сами, да се борите...А СЕГА ми се иска вече да не сме ви възпитали чак толкова независими, да сте си при нас, всеки ден да ви виждам, а не да хвърчите по света Simple Smile" Но се радва, че се справяме с живота си, без мрънкане и с достойнство. Че какви примери имаме пред себе си...трагични. Много близки наши, дърти мъже, още живеят с родителите си, и мама меси-тате носи, дядото вече изнемогва, но безочието е страшно. Особено по-малкия, нито помага, държи се като пубертет, народи деца...и всички на куп в една къща Sad. Никаква отговорност, един чорап не е изпрал, една боя не е ударил...Страшно е да се гледа. На дядото му тежи, пита се къде сгрешихме, но е твърде късно. Та са ми пример, какво да не правиш с децата си, от прекомерна любов и грижа, егоизъм и тн.

# 618
  • София
Весе,честито и всичко е да наред.

Вие на какви мероприятия водите децата  Blush и аз ще пробвам с Алекс , но мисля да почна от театъра Simple Smile

Днес си правих тест, тъй като ми закъснява няколко дни , а това не се е случвало близите 1-2 години, не че очаквам нещо и правим опити в момента, но като видях една чертичка изпитах такова разочарование все едно правим опити и не е станало.
Незнам кога ще е ок за второ дете, но колкото повече време минава, толкова повече намалява желанието ми и мисля , че сега е момента , но не и май за другата половинка(трябва по-голямо жилище Simple Smile )

# 619
  • София
Бях си наумила доста да попиша /пак/, но ме изместиха, за да гледат Херкулес.. Сега ме мързи, но утре ще пиша Simple Smile

Виде, супер ще е да се видим, но ще ти пиша утре как съм с графика Simple Smile Мисля, че най-добре ще е да я взема Белка някой ден на обяд в 12:30 от яслата, ама последните пъти беше кисела така... Другото е да я взема веднага след сън 15:30... кажи на теб как ти е по-удобно Simple Smile

# 620
  • Пловдив
Момчета,гласувайте във фейса за място на националната среща

Еххх,Йоли,твоите височини носят на корем-не се оплаквай.Последнте месеци е най-тежко,но ще изкараш.Къде реши да раждаш и при кой доктор си последно?
Марте,то градината не ти взима детето,бе жена.И изобщо не си длъжна да я пускаш всеки ден.Като имаш кеф я спираш и си се разхождате на воля.Или я взимаш по-рано и целия следобед е пред вас.Стрес ще е  за двечките,но на Дара ще й хареса
Дорабела,като те чета и направо ми иде да потъна в дън земя.Караме още на бебешките книжки с картинки и никога досега аз не съм й чела приказка.
Хетера,всичко ще е наред
Ларакрофт,май сте готови за второ

За люлките изчаквам и също се намесвам-както се казва тука има ред.Като ние също го спазваме и ако има чакащ слизаме.Виж за спор за нейна лопатка или нейна вещ й гледам сейра.Нека да се преборва

# 621
  • София
Здравейте,азмай наистина започвам пак да се вманиачавам по форума,но това ми действа доста добре  Wink

Ларакрофт, действайте с второто!И според мен сте готови:) Моя мъж също много се колебае и до ден днешен дали не е грешка,Никола точно бил станал човек,в тоя живот нищо не се знаело,ами ако не можем след време да ги гледаме 2 деца и т.н. Но аз това му казах, че нищо не се знае и може да имаме възможност и повече да гледаме,защо трябва лошото да мислим,а то никой не ти дава гаранция да не дава господ,че и едно след време ще можеш да гледаш. А това за порасналия Никола,ми да порасна и все това иска и повтаря - бебе момиченц (от един месец иска само момиченце) и детето е обещало да помага,ето живи и здрави след още малко време Йоли ще разказва колко помага каката,аз съм сигурна,че ако не да помагат няма да пречат,пък и после като започне да седи човечето каките и батковците все с нещо ще могат да ги занимават. Майка ми има 2 деца и все повтаяр второто дете се гледа по-лесо!
Такаче който се колеба да скача в дълбокото без да му мисли вчера се видях със Зари и цялото семейство случайно ги видях толкова мило ми стана,толкова хубави и усмихнати заедно и Зари ми каза нещо,което ми направи силно впечатление, че сега се чуди как преди време са живяли само с едно дете.

Йоли,стискам ти палци,моментът наближава,сигурно вече нямаш търпение,но още съвсем малко много  Hug

Марте, промяната в началото е трудна,но после за детето си е по-добре на тази възраст да ходи от време на време на градина,пък ти като имаш възможност,както са ти казали от време на време си я оставяй вкъщи,само в началото по-редовно,за да свикне,пък после това ще и е разнообразие,не задължение.
На моя син му е задължение милия,не че не обича да ходи,но все пак има дни,рядко,когато не му се ходи,но аз съм на работа и няма как,като си остана вкъщи след някойъ и друг месец и аз ще мога да го оставям понякога в нас да помага Simple Smile

Деси
, по повод с градините май само нас двете треска ни тресе,какво става с вас не ми отговори за кой район кандидатствате? Не мога да повярвам,че с 9 точки е проблемно.Аз тая надежда на едно място с 8 да влезем,моля ви за много стиснати палци,защото ако не го приемат сега и с второ дете не знам какво ще правим,айде в началото ще  ги гледам и двете вкъщи,въпреки че Никата няма да е очарован само в нас да си седи,но после....
Не че не съм доволна от частната градина,много съм доволна, с мъка ще я напуснем,но няма как да се справим финансово ако трябва и двете на частна  Sad
Инче,Миме, моля ви не споделяйте пред Дима,че кандидатстваме за държавна градина,не искам да научава от друг,аз ще и обясня като дойде момента и ще и се извиня.

А Деси щом Йоан обича песни заведи го на червената шапчица,там пеят и танцуват. В операта е,води се музикална приказка.

Маринка
, имаш ли спомен да си падала,не може изведнъж да те заболи крака. Като отидете на четене на приказки после кажи харесало ли е на Рали,ако да ще пробвам и Никола,ние не четем много,но ного разказвам вечер преди заспиване.
За здрач,ми да то си е тийн литература,няма да е до Война и мир я  Laughing

Изписах цял роман,но се спирлам  Embarassed  Много хубава събота и неделя на всички!:)

# 622
Здравейте момичета!
От толкова време се каня да пиша, но стигам само до висене на "балкона" .... Sad
И тази бременност и майчинство, както и предишната продължавам да работя, но няма как да зарежа работата - после няма да мога да я започна отново когато си реша. А и сега сезона е такъв, че се струпва много накуп. Нооо, здраве да е ......

Много се радвам, че темата се раздвижи, много ми липсвате всички  Hug

hetera
, чеситта точица! Ще чакаме да се похвалиш и с тупкащо сърчице  Hug Видях, че си писала в темата за Токуда, аз ще раждам там, живот и здраве, та питай каквото те интересува.

Марте
, не се тревожи за Дара - ще свикне с детската, но май ти повече се тревожиш за себе си  Mr. Green Децата вече порастват и имат нужда от себеподобни. Не, че нямат нужда от нас, но само с нас име скучно, колкото и да ги забавляваме. И Плами тръгна с рев на ясла, не искаше да ходи, гушкаше се в мен катоя оставях ...... но мина време и свикна, взе да й харесва, намери си приятелчета и сега не иска да стои в къщи. Дори наскоро като я водих една сутрин, а беше боледувала и я бях оставила 2 седмици в къщи, сестрата ни посрещна с думите, че имат съмнение за върицела в групата и ако не искам да не я оставям. Плами ревна, че иска при приятелчетата си и аз не издържах и я оставих със свито сърце. После се оказа, че не е варицела, та ми олекна напълно.

При нас няма кой-знае какво ново - Плами си ходи на ясла, аз дебелея  Embarassed, имам си вече дата за секциото и си чакам, но не много спокойно, уви  Confused
Надявам се Плами да е добра и помагаща кака, както казва Ели за Деничка. За сега се държи добре, разказва на всички за бебето - че било в коремчето ми и още не трябвало да излиза. Трябвало първо да се роди  Simple Smile. Щяла съм да отида в болницата и докторката да го извади ... тя щяла да го гушка, и то да я гушка ..... и такива работи.
hetera, larakroft1 , точно сега  си му е времето за второ - първите вече поотраснаха, разбират като им се говори, могат да помагат за някои дребни неща, а пък ние все още не сме забравили как се гледат бебета  Simple Smile (Аз сменях памперси и кърмих до преди по-малко от година, та ще ми е съвсем прясно)

# 623

Добро утрооо!

Мартеее, не се подигравай със старата мама Б. Mr. Green Както е казала Ели, това е най - добрият вариант - да имаш свободата да я водиш и взимаш, когато искаш, а не да си притисната от работа от 9 до 5, в най - добрия случай. Ако можех да върна времето назад, щях да я пусна поне от 2г. на половин ден, макар; щях да имам поне 3 деца; и щях да ви събера много по - рано тук:))). Резултатът от прекаленото ми вманиачаване, привързване, обсебване, задушаване, вулканична обич, срастване и т.н, и т.н е, че всеки път като гледаме филм заедно, тя се обръща на всяка по - особена сцена да ми види реакцията; не й пука да свири пред зала със сто човека, но започне ли да свири пред мен се притеснява ужасно; ако й се скарам ми рисува сърцераздирателни неща с извинения, все едно кой знае какво е станало. Ето това е резултатът на това, че си мислих колко правилно е да бъдем ние двечките заедно цял живот, ако може, без баби и дядовци, без градини, без братчета и сестричета, щото детето има нужда от мен. Crazy Обаче, колкото и да го осъзнавам, както писах и преди, с Божидар се повтаря същото, вече на много едипова основа, и ще взема да се затворя принудително някъде, поне докато се изпоженят тези деца, да не ги побърквам. Blush

В тази връзка, за наказанията, като питах - и аз не го наказвам. Но на всеки по - сериозен тон, той започва да плаче обиден, нещастен и идва да се гушка. Или кака му го е научила на артистизъм, или е чувствителен повече от необходимото. Simple Smile

Йоли, Мия, малко остава, дръжте се! Simple Smile

За готовността за едно или две деца - ние все още не сме готови за едно, камо ли за две. Laughing Обаче, ако чакахме да станем, сигурно щяхме, наистина като библейски персонажи, да раждаме на по 60... Не разбирам хора, като жената родила 9 деца от Суха река, не защото ги е родила, а защото очакваше държавата да й даде жилища, защото виждате ли е осигурила население на тази държава. Никой не ни е длъжен, доста е трудно на моменти от всяка гледна точка. Но не знам нищо друго да си струва толкова усилието. Simple Smile
Весито, изглеждаше толкова озарена и щастлива, че ми напълни душата! Simple Smile

За мероприятията - водила съм го на театър, на кино от 2- годишен. В киното сменяхме памперс Embarassed ooooh! Laughing. Приказки не издържа да четем цели, но обича да си измислям и да му разказвам с него като главно действащо лице. И ме поправя непрекъснато, така че реално заедно ги измисляме Laughing. Не съм го водила още на опера, благодаря за идеята, ще пробваме при първа възможност.

Прекрасен ден на всички! Hug

# 624
Не знам какво става тук, дали слънцето ви съживи така или Весито с поредната бременност в темата, но не мога да повярвам на очите си просто Grinning Grinning Grinning
Аз съм се захванала да чистя основно къщата, а така ме мързиииии.....не е за обясняване.
Изпратих Яна с баща си и дядо си на ски, та сега поне мога не що да свърша у нас, без все някой да ми се пречка в краката.
Аз Яничка до сега на опера не съм я водила, но благодаря за идеята, ще се пробваме някой път. Иначе миналата седмица ходихме за 1ви път на куклен театър, после я водих да я почерпя с пица и сладолед, явно комбинацията 3 в 1 й е допаднала, защото утре мисля пак да я заведа на куклен театър, а съм купила билети и за следващата събота.
Ако утре някой иска да се присъедини към нас, ще я водя в театъра на Янко Сакъзов от 10,30 на "Искам да стана голям", а после , както вече стана ясно - пица. Сладоледът може и да го пропуснем Wink

# 625
  • в гората
 Наде, 15,30 ми е екстра!

Отивам да ви чета, че не може да ви се смогне Wink ...

# 626

Отивам да ви чета, че не може да ви се смогне Wink ...

Ха-ха. И аз така. Викам си да вляза да видя какво става във форума, а то.... много сте изписали Simple Smile

И понеже доста от мамите не влизат във ФБ дали не е добре да пуснем анкета за нациналната среща и тук? А ако вече е пусната,моля да ме извините Embarassed Не съм чела назад...

# 627
  • Пловдив
Таня от вчера й си подува горния клепач на едното оче,зачервен е също.Започва да зрее ечемик.Някой минал ли е през това.Налагам топло на оченцето,за да узрее по-бързо,по-бързо да хване гнойно връхче,да изтича и да се свършва.Хубавото  е,че не я боли.

# 628
  • София
Елфи, с Бела имахме такъв проблем в средата на февруари. Водихме я на очен, предписа някакви антибиотични капки, без особен преглед. Капахме 5 дни и й мина без да избива.

Днес ми е тройно критичен ден  ooooh! Първо посред нощ малката започна да драйфа и все още не е спряла - каквото хапне/пийне след минутка излиза... Иначе няма Т, в добро настроение е... само коремчето я върти... Аз се успах за работа - уж закъснях с 10 минути, пък се оказа, че днес сменили времето, та в крайна сметка - с час и 10мин... СРАМ!!!
С нови обувки съм, а заради закъснението изпуснах рейса и ходих пеша, та сега и мазоли имам  Crazy
Въобще, красота Simple Smile Особено след вчерашния ден, който беше меко казано страхотен  Crazy

Отивам да си припомням какво исках да пиша онзи ден...

# 629
  • Пловдив
Карбо,дано да мине така бързо и лесно и при нас.Очната клиника,която посещаваме не работи събота и неделя.Мъжо се обади на една позната очна лекарка вчера-тя каза,че не е спешно състояние и да я водим в понеделник да я види.Та в понеделник на очен лекар и ще я спра от ясла за 1 седмица,защото така подута не искам да ходи,а и предполагам е заразно това чудо.Да не ечемоса и другите дечица от групата.
Карбо,ти не си спомняш капките,които капахте,нали?
При смяната на времето тези закъснения се случват.Явно не сте гледали новини-често го напомняха през вчерашния ден

Голям проблем имам с намирането на обувки-много ми е голям кракът и нищо не ми става.Тази година не мръднахме до Германия и останах съвсем босичка за пролетта.Надеждата ми е Дайхман,но там явно спряха да зареждат 42 ри номер и нямаше нищо.В мола има един магазин с големи номера и от там днес си взех два чифта-ниски,кожени,черни половинки и сабо,с ток,тъмнокафяв велур.Отрязаха ни главите,но просто нямам избор.Замислям се да опитам с поръчка,но не е като в магазина-мериш,харесваш и купуваш.

Общи условия

Активация на акаунт