Февруарки09

• 45 429
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Честит празник!  bouquet

Елфи, чай от лайка, като стане топличък, не горещ - топиш тампончета и слагаш на оченцето. До утре ще е минало. Но пак си идете на очен, де.

Карбо, дано бързо се оправи Бела!

# 631
  • София
Виде, на мен най-удобно ще ми е във вторник Simple Smile Ще сме се наспали и аз, и Белка Simple Smile Ако не й мине до тогава неразположението, ще ти звънна да отменя Simple Smile Предлагам ти там на надуваемия замък да се видим  newsm78
Аз ще я взема в 15:30 и до 16:00 ще сме в парка Simple Smile

На детските площадки, аз не участвам... ако се разплаче, успокоявам, а ако тя разплаче някого, отиваме да се извиним /но това не се е случвало от много време/... Обикновено тя плаче, ако обърнем внимание на друго дете и/или е гладна  Mr. Green
За люлки не се борим, ако няма място - търсим друго забавление... Ако сме с друг, тогава има дебати Simple Smile

Деси, за колело без педали вече са големи, а дали колело или тротинетка според мен зависи от финансите в момента... иначе и двете ще бъдат вървежни  Peace

Весе, радостта ти е толкова заразителна, че като нищо пак ще ни охване бременният вирус Simple Smile Чакам с нетърпение новините за тупкащо сърчице  Hug

културни мероприятия - Белка не е била на опера, но е ходила на театър /почти всички представления, някои по 2 пъти; някои пък на различни места, поднесени по различен начин/, кино /Мечо Пух/, балет /Спящата красавица/, цирк /Балкански, на сцена, Дьо Солей/ - на всичко се кефи и затова продължаваме да я водим /ние = бабите, аз само на цирк съм била с нея/ Между другото, Балкански пак ще разпъват палатата в "Зоната" през април.
Сега са наред останалите постановки балет за деца, а като ви "слушам" за операта, задължително ще ходим Simple Smile

За наказанията - не я наказваме, защото нито една от белите й не ми се струва достатъчно сериозна. Винаги обясняваме защо нещо е грешно или неправилно. Когато се случи да повишим тон обикновено се нацупва /нещо средно между усмивка и сърдита физиономия/ и очите й се пълнят със сълзи, но не се разплаква преди някой /най-често аз/ да се изсмее.
От време на време, в последно време Simple Smile, казва че са я наказвали в яслата, но все не мога да разбера дали е истина-после се смее и си измисля някакви неща... Не съм питала лелките, защото съм сигурна, че ако е вярно, е било с повод.
Единственото, което не ми харесва в последно време, е че очаква "изненадка" /нещо сладко, дори да е с размер на троха/ всеки път като се видим и ако няма, се цупи. Не знам дали не ви писах вече за това  newsm78

Йоли, Миа, имам още 2 близки с термин през май - все една от вас трябва да уцели и моята дата - 02.05  Mr. Green

За градините - миналата нощна разкостих списъците за "Надежда" - вече имам чувството, че познавам децата лично  ooooh! има места за всички с точки колкото Белка, но ако не уцелим подредбата като нищо ще останем навън  ooooh! Много се надявам наред с това въобще да ни приемат и да уцелим хубава градина, да се падне в група с познати от яслата деца.  Praynig

Елфи, не помня името... ама чакай да потърся из нета, може да се сетя
От това, което разгледах (и по визия, и по цена), най-много ми приличат Флоксал, но не мога да кажа със 100%.

Малката уж вече е по-добре - не била повръщала от преди обяд. Дано се задържи Confused

Зари, какъв празник е днес?

за самостоятелността - аз също съм отгледана залепена за полата на майка си. Като ходехме на гости, стоях при възрастните, а не при децата, не говорех и не правех нищо, само седях до майка си. И спях до нея или в една стая с нея... Но пък не ми е споделяла нищо, живеех като в стъкленица /това сме го говорили/
И така до 14-15годишна. После дойде потопът - изключително тежък пубертет, който доведе до тотална липса на комуникация и до ден днешен.
С Бела говоря като с равна и не крия /почти/ нищо; не отивам ако тя не ме потърси или ако нямам нещо да й кажа или покажа. Играем двете, само ако тя го инициира.
Баща й се държи почти диаметрално противоположно, но мисля, че започва леко да й "отпуска края".
Истината е по средата и се надявам скоро да я открием  Thinking

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 17:38 от carbo

# 632
Наде, Благовещение е днес. За мен това е по - истинският 8-ми март. Simple Smile

# 633
Здравейте момичета,

Веси, за градинска група кандидатстваме в Слатина, но положението е трагично. Много малко бройки и много деца с 10+ и 9.3 точки. Йоан почти във всяка градина, в която има обявени места е в гранична група, т.е. ще се разпределя на лотариен принцип кой има място и кой не.

Ние сега имаме нова градинска драма. От няколко седмици го карат да се облича сам, защото той все още не успява много добре и му казват, че е крайно време да започне да се справя. Явно правят сравнение и с останалите деца, но това като цяло го е травмирало. Сутрин става и започва мамо искам да ме научиш да се обличам сам, ако бързам и го облека аз започва да се цупи. Не иска да ходи на градина, защото била лоша, а там реве, че не можел да си обува пантофите и не бил бебе. Тази седмица сме го пуснали с други пантофки и сме говорили с госпожите да са малко по-внимателни, защото целия уикенд премина в раздразнителност и мрънкане.
Сутринта госпожата е казала на Емо, че той там категорично отказвал да се съблече или облече сам. Явно ги бойкотира, а вкъщи поне се опитва.

Веси, много ме кефиш колко позитивна си. Аз напоследък съм изгубила позитивизма и доброто си настроение някъде.

Наказваме се, когато мрънка и реве без да знае защо. Това е начина да го оставим насаме със себеси , да осмисли защо недоволства , след което постигаме мир и спокойствие поне за близкия половин час.

В никакъв случай не мога да кажа, че е самостоятелен. За мой най-голям ужас се оказва, че си отглеждам мамино синче. Но и аз имам доста голяма вина затова. Категорично не свикна с градината и с това, че там е по-хубаво, защото може да си играе с други дечица. Определено търси вниманието и игрите с други деца, но и мама трябва е наоколо. Сутрин праща баща си на работа, "да ходи да изкарва парички, а мама трябва да седи при Йони, за да се гледат цял ден"

Може да организираме някое дружно посещение на театър за децата, а след това да поиграят малко.  newsm78

# 634
Може да организираме някое дружно посещение на театър за децата, а след това да поиграят малко.  newsm78

Деска, това е добра идея. Ще разгледам какво предлагат (все пак съм една от най-свободните тук). Много неприятно това с обличането в яслата, не ми звучи много нормално да се правят сравнения с децата и да ги карат насила, но сигурно и там оказват малко натиск newsm78
В нашата градина пък ще приемат само с 10+ и майка ми каза,че 15 места вече са заети по соц.критерии и да не се нахъсваме с Рали много за нея - егато чудото #Crazy

И Раличка е залепена за мен, но аз съм си виновна, защото все съм около нея - за аналог майка ми не е била такава с мен и съм си била много самостоятелна, но това сега избива в отношението ми към Рали:)
Елфи , как сте?

# 635
  • в гората
 Наде, Тодор от вчера е със страшна хрема Sad .За утре със сигурност няма да сме подходяща компания, но след 1-2 дена предполагам ще е ОК .

Елфи, ако имаш някоя кърмачка наблизо, да пръсне малко кърма в очето на Таничка. Чувала съм , че много помагало...

# 636
  • София
Днес ми беше много хубав, но и много изморителен, ден.  Party А сега на работа как ще оцелея, не знам Simple Smile
Бяхме си двете самички у нас, тя вече здрава. Сутринта гледахме "Остров Пълна драма" и се смяхме на новите герои. Илия си дойде на обяд да напазаруваме и да минем през педиатъра. После двете момичета се лакирахме - левия крак с червено, десния - с черно; ръцете - с лилав "златен", защото блести на слънцето. После веднага изтрихме всичко, защото й пречело Rolling Eyes Гушка ми се по корема, радва му се - колко бил мек и студен и колко ми е смешен пъпа. Играхме на компютъра - гримирахме и обличахме разни мацки После се снимахме и правихме физиономии, после строихме къща от стол и одеало  Crazy Накрая друсахме под такта на музика киселото мляко за таратора  Joy Въобще пълен кеф за мен, а мисля и за нея Simple Smile
Утре - на ясла  bowuu
Ох, пък по едно време, ни в клин ни в ръкав, ми вика "Мамо, ние скоро ли ще си имаме бебе?" Оказа се, че иска момиченце и момченце, което да е нейно, и мое, и на тати, в яслата имало достатъчно Crazy

Деси, много ми е странно някой като каже "време е вече да". Това е толкова стресиращо, да те форсират и да те карат да правиш нещо. Най-често ефектът е точно бойкот, така че браво на Йони Wink
А съм сигурна, че вкъщи бързо ще се научи.
Бела можеше само гащите да си вдига след гърнето, но в последните, хайде да не казвам 1, но 2 седмици вече има случаи не само чорапите, ами и горнището да си облича... Децата се развиват скокообразно по мои впечатления  newsm78

Виде, бързо оздравяване на Тошето!! За съжаление следващата ми възможност е 12.04, после на 17.04 и след това не по-рано от 02.05 ooooh! /нарочно не гледам уикендите/
Много ми е нагъсто графикът. Май ви се оплаквах вече, но съм +40 часа за април   Tired И много се дразня някой като ми каже "Ама нали ще ти ги платят"  Sick За какво са ми някакви миризливи пари като нито ще имам време, нито желание да се занимавам с Белка и да правим всичко, което вече изредих по-горе Sad

Хубава вечер от мен   bouquet

П.П. за театъра, само изберете датата и ще мога да кажа дали ще се включим

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 21:38 от carbo

# 637
Ние с ЯНа имаме билети за театър за 31.03 - Трите прасенца от 10,30 и за 08.04 - Любопитното слонче пак от 10,30. При всяко ходене на театър си имаме ритуал, след театъра я водя да я почерпя пица, а накрая  ядем и сладолед. Накрая се прибираме с градски транспорт  Sad, защото моята красавица е луда да се вози по трамваи и автобуси. Мисля, че причината е спирката на ул.Вишнева/с къщичката като от приказките, която е под Семинарията/, защото Васко я излъга, че това е къщата на баба Яга. И сега се возим ли, возим на трамваи...

# 638
Привет на всички! И аз не можах да повярвам на очите си! Две седмици без компютър и мислех,че ще има не повече от 2-3 поста,пък то...изненада! Супер!

Първо: Весе!!!! Много се радвам за вас! Страхотна новина!Нямам търпение за подробностите! Кога е термина?  Heart Eyes

Марина,какво стана с коляното?Ходи ли на преглед? Стискам палци за баща ти.В парка онзи ден той ли беше с вас? Ако е така,то изглеждаше страхотно!

Марте,няма как да минеш без притесненията от първия "учебен ден" на Дара... Laughing Да ти кажа само,че за мое огромно изумление,на Ралица много й харесва да ходи на детска градина,което е в тотален противовес с привързаността й към мен.Всяка сутрин обаче си приготвя една малка раница с играчки и то предимно колички и потегля с желание.Там раздава колите на момчетата и така е желана и обгрижвана приятелка... Laughing Малка манипулаторка ! Като се прибере ми разказва разни случки с един важен тон,делови...Много е сладко.

Не знам вие докъде стигнахте с памперсите по време на сън,но доколкото разбрах на последната ни среща,ние сме тотално изостанали... Sad През ноща е абсурд да го махна.Всяка сутрин е пълен.Следобедите в 60-70 % от случаите също се напикава.Сега в детската я слагат без памперс,но редовно си носи мократа пижама.По този повод преди няколко седмици Ралица ми разказва следното :"Мамо,Борис днес ми каза,че съм бебе..."Питам я защо,а тя:"Ами защото спя  с памперс.А аз му казах,че не съм бебе,защото това е ГОЛЯМ памперс!" Разбирате ли сега?! Crazy Тя не спи с някакъв бебешки памперс,а с голям... Joy

# 639
  • Пловдив
Тази сутрин очето беше видимо по-добре,но все пак я заведох и добре,че го направих.Вътрешен ечемик-капсулован.Така от време на време дава признаци,че е там и после пак затихва,но капсулата инфекция си стои.Лекуваме с капки и мехлемче.След 1 седмица пак на преглед.Като цяло тези ечемици са трудни и може да не се излекува така.Крайна мярка кюртаж на мястото т.е операцийка.
Мислим позитивно обаче,молим и се надяваме да се повлияе от лечението  Praynig

Десика,Йони в градина ли е вече?Частна предполагам?Защо така издевателстват над децата.Нормално е да се стресира.Че то почти цялата първа градинска група не могат да се обличат.А Йони скоро направи 3 г-какво искат от него?
В яслата поне затова не ги тормозят.Моята проявява желание и лелите казват,че не им давала да я пипнат-Аз,аз.Те после дооправяли,но е така,защото тя сама е проявила желание да го прави,а не на сила
Зари,имам много близка кърмачка с бебенце на 13 дни.Но в момента знаеш какъв й е периода и не искам да я притеснявам.Като ни поканят да видим бебето,ако на Таня не й минало,ще я помоля да ми цръкне малко кърмица в едно шУше Laughing
Толо,душке,и ние сме с пампа за вечерния сън и сутрин винаги тежи поне 1 тон.Какво махане,какви 5 лева?Лятото мисля да я пробвам.Но само ако подаде,няма да я мъча.И моля,моля,ай стига с тези изостаналите  Hug.То бяхме последни в прохождането,в проговарянето-писна ми  Joy

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 23:47 от ♥Elfita♥

# 640
Нямам време за много писане, защото имам много за четене  Laughing, но по въпроса с изоставането не мога да не се намеся - Мишо е и с дневен и с нощен памперс, просто тотално отказва да си казва. Ако го заведа насила в тоалетната, може и да се изпишка ако "пикито не е бягало или не спи". Мисля, че той проговори последен, защото му се случи едва преди 4-5 месеца, дотогава мълчеше. И аз се чудя как се маха "спящ" памперс, при положение, че е като бомба и няма изгледи да остане сух в скоро време....

Мишо не сме го водили на нищо досега, но бих го завела на цирк. Някой знае ли Балкански докога са в Зоната? Наде?

Весе, много се радвам за хубавата новина, така ви завиждам на бременните мами, толкова е приятно.... Само да ги раждах малко по-кротки, бих се решила и на трето, така или иначе ми казаха, че висящия ми корем само с пластика ще се оправи...

Хубав ден на всички и не спирайте да пишете тук, така се радвам!!!!

# 641
Силве, аз май вече съм писала, но да си кажа... Ние сме изцяло без памперс от 7 месеца. Иначе преди това слагахме само когато спят за около месец и половина, но така или иначе памперса беше сух и накрая се престрашихме да го махнем. Не давай на Раличка да пие нищо поне един час преди сън.
При нас нещата с махането на памперса се случиха късно (на 2г. и 3 мес.). Даже се чудих само нашите деца ли ще ходят на училище с памперс  Laughing

За друго щях да пиша, ама сега много бързам.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 14:14 от foxy81

# 642
Вержи,как късно?!  Laughing Вие сте направо отличници.Реших да не я тормозя Ральото и утре ще й оставя памперс-гащи в гардеробчето в детската...Не че тя се е затормозила,де...Хич не й пука. Laughing

Мечи,то ако питаш пластичните хирурзи всички раждали(че и по два пъти) са си за коремна пластика...Каквото-такова.

Наде,от вчера все си мисля за това,което си писала преди няколко дни.Сигурно е много потискащо всяка вечер да ги мислиш вашите.Предполагам,че това ти създава едно "фоново" чувство за тревожност и затова си особено чувствителна и към най-малките "недоразумения" с Илия...Интересното е,че баща ти ходи на тези курсове.Това ,все пак,означава нещо.

# 643
Не знам за памперсите, ние го махнехме отдавна и дневен и нощен, ама виж млякото Embarassed на обяд преди сън, вечер преди сън, а понякога и през нощта #Crazy Като си говорим с нея, тя казва,че е кака, и знае,че трябва да спре да пие да мляко,но все още много й се пие.
Силве, вчера не стигнах до ортопед, защото не ми се водеше и Рали, и то започна да отшумява. Толкова ми е сгъстен графика (напоследък сме си все сами) ,че не знам дали ще си обърна внимание като не ме боли, а и при теб искам да дойда Laughing
Елфи, дано си мине от само себе си оченце.Стискам палци Hug

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 17:07 от dorabella

# 644
Привет, мацки!
От вчера се каня да пиша, но тези годишни отчети ми взеха акъла и музата никаква я няма .... Confused

Да си кажа и при нас как върви развитието Simple Smile
Памперса Плами го отказа от раз, миналата година през юни. Един ден се беше обринала от него по крачетата и аз й казах, че е от памперса. И тя - не го искам. Не поиска и през нощта памперс. Аз очаквах да се напишка, защото пие много вода, и то не само до последно преди лягане, а и след като легне шишето е винаги до главата й и си става и си пие. Не се напишка, обаче. И така приключихме с памперса.
Е, естествено имаше няколко пропуска през нощта - когато е болна обикновено и спи неспокойно, и през деня - като се заиграе и късно се усети да каже. Имаше и един етап, в който искаше да пишка и ака в гащите, защото братовчеда й така правел, ама той е бебе на 1 година .... Та й обяснихме, че тя не е бебе и затова няма памперс и не пишка в гащите.

Спирането на памперсите съвпадна долу-горе със спирането на кърменето, та нямаме проблем с пиенето на мляко. Дори в нашия случай мляко почти не се пиеше, напоследък айрян пие вечер.

Ще споделя още само за обличане/събличане, че се олях с писането ....
Плами, както е болезнено привързана към мен, така е и много (дори учудващо много) самостоятелна като не съм до нея, а и когато е с мен също. Лелките в яслата в началото си мислеха, че щом реве така за мен няма да може нищо да прави, но после видяха, че не е така. Дори я оставят сама да се облича .... че и помага да обличат другите деца  Laughing
Облича се и съблича сама, стига да иска  Wink, само трудно се запасва и често кръста й е гол. От известно време сама си обуваше ботушите, сега и обувките, дори ги закопчава сама. Дори и моите ботуши закопчаваше  Simple Smile

Е, при нас говоренето куца - говори много, но много трудно й се разбира, ако не си свикнал с речника й. Избягва Р и Л, разменя срички и букви .... ама аз не съм се притеснила особено  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт