Февруарки09

• 45 416
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
На това му казвам активност Simple Smile

Ели, Йоан е в ясла все още, последна група. Той е най-голям сред децата и въпреки това не знам каква е тази драма с обличането. В понеделник говорихме с госпожите и им обяснихме да не го притискт така, защото това му се отразява. Явно е имало ефект, защото вчера ми каза "Мамо, а леля МАрия ми пмогна да се облека" и беше доволен.

Памперса май го махнахме миналото лято. Честно да си кажа, не помня. Но първо махна нощния и след това дневния.

Марина, вземи отиди на лекар и си обърни внимание.

Наде, хубав ден стеимали двете заедно. Явно е било голям купон Simple Smile Дано имате и други такива дни.

Болничките да се оправят. И Йоан се обажда от вчера , все още рядко, но да видим. Хайде да се стопля вече и дано да понамалеят тия хреми, кашлици и какво ли още не.

# 646
  • София
Добро утро  Hug

При мен нищо интересно...

Вие участвате ли във фейса в дискусиите за националната среща?

# 647
Добро утро и от мен.
За памперса, махнахме го лятото от раз. И дневен и нощен, в един ден. Махнах една сутрин памперса, имаше 2-3 пропуска през деня с напикаване, но като дойде време за следобедния сън и Деница категорично отказа да го слагаме, и вечерта отказа. Сложихме протектор на матрака и аз 1 седмица се будех през нощта да я пипам да не е напикана. От ден 1ви не се е напишквала докато е спала.
Имахме едно голямо наакване ноември месец, по моя вина. Беше с разстройство, от ония вируси и не даде да сложим памперс. А преди лягане й дадох БиоГайа, но не 5 капки, ами 15...не ме питайте, защо. Отговор нямам. Като отидохме да си лягаме, милото дете си спеше блажено, омазано до врата...събудихме я, тя реве, не иска да се къпе, иска да спи...драма голяма..прахме, михме...на другия ден й мина разстройството.
След това имаше 2 случая в яслата с наакани гащи. Говорих с лелите, оказа се че едната била болна, имало нова, мрън-мрън нещо си, детето докато спало се наакало, ама що с анцуга спи, защо не е пижамата. Обясних им, че детето е голямо и си казва, даже се буди през нощта ако й се пишка или ака, да внимават, да я следят и най-вече, да я пускат до тоалетна, въпреки че са си по леглата да спят. След разговора повече не се повтори.

m@m@, открихме идеално и ефектно средство за борба с хрема.
Тампони с клеева тинктура. 1/4 тампон от тия кръглите за махане на грим, се навива, накапва се с клеева тинктура 2-3-4 капки. И се мушка в нослето за 15-20 минути. През това време играем на компютъра. Правим го 2 пъти на ден, вечер преди лягане, и сутрин след ставане. За 2 дни спряха сополите и най-важното, вечер спи спокойно с отпушен нос, без да се буди, раздразнена и с рев, че има "ополи" и не може да диша. Тествали сме го и на нас, двамата с тати. Действа безотказно.

За обичането, сме средна работа, може да си облича потник, тениска чорапи, гащи, малко зор с панталоните...Виж в събличането за баня, сме царе, за 5 секунди се съблича по голо дупе и започва да танцува. В яслата ги учат да си откопчават копчетата, ципове, сама си обува обувките. Не се е оплаквала да я насилват за нещо или да й се подиграват. Често си идва с потник обърнат с гърба напред Simple Smile. Вероятно сама си го облича.

Ели, как е Танчето, оправи ли се оченцето?
Деси, важното е че са си взели бележка. Все някога ще се научат децата да се обличат и събличат. Зор няма. Аз съм на принципа всичко с времето си, когато детето пожелае - тогава. Така всички са спокойни, никой не е сърдит, няма нервирани.
Mia66, и Деница така говори. Не спира по цял ден, но разменя срички, не казва буквата "с" в началото на думата. До преди 2-3 дни казваша "балко" на кълбо. Сега го нацелва правилно. Така че, време има, ще проговорят. Дала съм си срок до 3г и половина, ако до тогава няма прогрес, ще потърсим логопед.

Дълго стана, отивам да пошетам малко, после пак Simple Smile.
Хубав ден на всички!

# 648
  • София
Здравейте на всички:)

Да попиша и аз малко.
Ако ви заразя за втори и вас би било чудесно,да има пак с кого да се срещам из южния например  Laughing

За обличането,Деси супер се възмутих.никола настоява сам,ето така така Сашка така каза ,че се прави,ми обяснява обличайки се,явно го учат в градината,но определено не е насила.
За памперса отдавна сме и без нощен,но не мисля,че децата изостават,памперсите са кофти работа и е доказано,че при ползването му по-трудно се приучават дечицата,ама здраве да е ще свикнат,няма ад се притеснявате!!!!

Моя син казал вече на Сашка и Дочка (учителки),че ще си имаме бебе,изобщо разбраха сто души,ама то ако недай си бпже има нещо да става лошо ще стане без нзачение кой знае и кой не,затова си се радвам и не се притеснявам излишно,нямам търпение до другата седмица,когато трябва да чуем сърчице   Mr. Green

# 649
Йоли, само да допълня и аз едно много ефективно и изпитано "лекарство" за хрема и  най-вече за задна хрема. В 10мл. сребърна вода се капват  5 капки клеева тинктура. Слагат се в нослето по 2-3 капки във всяка ноздра 2-3-4 пъти на ден... колкото има възможност. Ние ги слагахме сутрин, обед и вечер. Точно за два дни спряха и сополите и кашлицата предизвикана от тях.

Веси, аз не вярвам много в тия неща да не се оповестява бременноста до третия месец и т.н. Аз разбрах на 17 ден и всички роднини разбраха. А в 7 седмица когато се чуха двете сърчица вече всички знаеха  Laughing Можеше и по-рано да разберат, обаче аз имах възможност да отида на лекар чак в 7 седмица. Така че... Божа работа е това. Всичко да е наред с точицата. А пък кой знае, кой не - няма значение. Лека бременност ти пожелавам (отново). Много съм щастлива всеки път когато прочета, че някоя от вас е отново бременна. Може би защото тайничко и аз го желая, но знам че няма да се случи... освен ако не е от съседа Wink

За събличането -   събуват си обувките, свалят си сами панталоните и гащите когато им се пишка (а като им се ака даже правят почти успешни опити да се бършат Rolling Eyes но не винаги успяват). Якета, горнища...събличат. Май само с блузите и потниците не успяват. Но с обличането положението е маааалко по-трагично. Обуват си обувките, панталоните и гащите, но с всичко останало не се справят.

Цитат
Деси, важното е че са си взели бележка. Все някога ще се научат децата да се обличат и събличат. Зор няма. Аз съм на принципа всичко с времето си, когато детето пожелае - тогава. Така всички са спокойни, никой не е сърдит, няма нервирани.

Много точно казано Simple Smile

Цитат
Бяхме си двете самички у нас, тя вече здрава. Сутринта гледахме "Остров Пълна драма" и се смяхме на новите герои. Илия си дойде на обяд да напазаруваме и да минем през педиатъра. После двете момичета се лакирахме - левия крак с червено, десния - с черно; ръцете - с лилав "златен", защото блести на слънцето. После веднага изтрихме всичко, защото й пречело .Гушка ми се по корема, радва му се - колко бил мек и студен и колко ми е смешен пъпа. Играхме на компютъра - гримирахме и обличахме разни мацки. После се снимахме и правихме физиономии, после строихме къща от стол и одеало.  Накрая друсахме под такта на музика киселото мляко за таратора .  Въобще пълен кеф за мен, а мисля и за нея

Наде, Наде, как се размечтах Simple Smile

Маринка, аз съм със същия проблем като теб, само че при мен болките са в двете колена (редуват се), нетърпими са, колената ми се подуват, трудно ми е да вървя, не мога да ги свия. И съм така от месец-два на приливи и отливи за по 2-3 дни. На лекар не съм ходила все още, но имам и други проблеми, за които трябва да питам.. И аз не искам да вярвам, че на 30 ще съм вече със ставни болки, въпреки че още от 17 годишна установиха, че имам болест на Рейно, т.е. начален стадий на артрит.
 Често се подувам или отичам на различни места по тялото. Явно съм развила и някаква алергия към Парацетамол. Досега като съм пила само са ми се появявали някакви петна по тялото и за един ден отшумяват. Миналото лято обаче ми се поду устата, после пък клепачите, а последния път ми се поду всичко, включително езика и гърлото. Бях буквално като изрод в лицето. Бая ме достраша, защото това вече си е сериозно. Боян цяла нощ ме проверяваше да не ми стане нещо. Ама и аз щото съм много "смела", та не ходя на лекар ами все си викам, че нищо ми няма. Вече обаче сериозно ще се замисля да отида, защото тези болки в коленете, цялото това редовно отичане и подуване взеха да ме притесняват Sad

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 18:12 от foxy81

# 650
  • в гората
 Здравейтеее, писателки! Simple Smile
 След Тодор и Борис вече се обзаведе с хрема, само дето при него тя върви с "екстри", като Т от 40-41градуса  Tired .Цяла нощ я борихме и чак сутринта я съборихме до 38гр., и цял ден варира 37.5-38.5. Дано тази нощ не се вдига по-нагоре  Praynig .А то дивото не се спря  #Crazy , още едно доказателство колко са различни децата.Тодор още на 37.5гр. става, като парцал, а Борис явно се превъзбужда от Т, защото цяла нощ говореше едно такова бързо и трескаво, а през деня не спря да тича ...
 Това го казвам и по повод памперсите и обличането - всичко е строго индивидуално и зависи най-вече от детето, затова всеки родител да си действа по усет, ако някое дете още не е готово насила не става!
 Изчезвам, че ще съборят къщата... ooooh!

# 651

Изчезвам, че ще съборят къщата... ooooh!

Joy

# 652
  • София
Привет, колко е хубаво, че темата се раздвижи и има какво да чета.
Ние сме във Велинград от събота, разходки, басейни, превъзбудени деца...ясно ви е. Радвам се, 1е утре се прибираме, защото имам нужда от по1ивка след почивката, а и днес Михаела нещо ми беше много съмнително топла и кисела, но има шанс да е от киснене в горещия басейн и недоспиване (дано!), а не поредната болест.
Виде, бързо да минават болестите и Т!
За памперса - тя от много време не правеше нищо в него, но нощния го махнах съвсем скоро, защото тя ми е бебето и щом Боян спи с памперс/храня го, обличам го и т.н и тя иска. Започнали са жестоко да се конкурират за всичко, ако гушна единия, другият задължително пристига с викове, теглят си играчките, крещят си.
За обличането - понякога се справя, друг път не, не ми прави впечатление, все някога ще се научи.
Културните прояви - дотук един куклен театър - Трите прасенца - майка ми я заведе, напук на моите фобии от вируси, и малката още говори всеки ден за пиесата. Явно и е направила голямо впечатление и пак ще ходи. На цирк не мисля да я водя - още помня първия път когато ме заведоха мен и колко разочарована бях - половината време биеха някакви сладки животни с камшици, през другото умирах от страх, че някой ще се пребие. Има ли и други, които не се кефят, или само аз съм си откачалка от малка?
Весе, много се радвам за теб и чакам хубави новини след прегледа!

# 653
  • в гората
...майка ми я заведе, напук на моите фобии от вируси...

Аз пък си мислех, че само аз го имам този проблем  Rolling Eyes.Това е основната причина Тодор да не е ходил на културни мероприятия все още  Embarassed .
 Иначе и моите доста се блъскат, най-вече големия налага малкия ама то пък е дебелокожо и само идва да ми покаже къде са го били и пак се хвърля в боя  ooooh!.Оправданието на баткото е "Обичам си го Борко, ама понякога много ме дразни" ...

# 654
Привет писателки! Hug
Весе, всичко ще бъде наред с точица,чакаме новини Hug
Фокси, аз си мислех,че не съм достатъчно сериозна като не ходя на лекар, но като гледам не съм сама. Незнам колко е нормално на тези години да имаш ставни болки, но сега като ми отшумя смятам да пия малко хиалуронова кис., защото е много добра при такива проблеми. Аз редовно купувам на баща ми разни добавки за ставите (че той никога няма да си купи такова нещо) и наистина има ефект.
Мрм, аз на цирк си спомням веднъж да съм ходила като малка - имам спомен,че ме беше страх тигрите да не излязат от клетките. Като цяло не ме впечатлява никак това изкуство.
Виде, бързо оздравяване на двамата юнаци!
Аз преди две седмици водих Рали на кино - "Мечо Пух" и в началото на рекламите малко се стресна, защото за дечица си беше силно, но от два дни ми се моли пак да я водя на кино. Разледахме в програмата филмчетата и голям смях падна с "Котаракът в чизми", но той пък се оказа 3D и ме е страх да я водя на такова нещо.
За обличането - при Рали от две седмици се забелязва страхотен прогрес във всичко, първо реши,че вече ще си пишка в тоалетната ( а ние нямаме от тези спом.седалки и тя си се държи), после че сама ще се облича и съблича (докато преди това имаше тотален отказ) и което е най-интересното започна да си изчиства говора от бебешките фрази, пак сама.

# 655

Фокси, аз си мислех,че не съм достатъчно сериозна като не ходя на лекар, но като гледам не съм сама. Незнам колко е нормално на тези години да имаш ставни болки, но сега като ми отшумя смятам да пия малко хиалуронова кис., защото е много добра при такива проблеми. Аз редовно купувам на баща ми разни добавки за ставите (че той никога няма да си купи такова нещо) и наистина има ефект.

Задължително ще пробвам! То не се трае Sad И китките ме болят, но по-рядко и обикновено като ги натоваря повечко. Мерси Hug

# 656
Здравейте, дами Simple Smile

Мрм, много неприятно, че почивката ви  завършила с температура. Дано да е било временно неразположение!

Наде, страхотен ден сте си изкарали 'по женски'! Като истински мадами  Flutter

Толо, това пък с нощния памперс не е никаква драма - чудо голямо Wink Ние дневния го махнахме на 1,4г. , а нощния едва тази зима. Просто Дара в един момент каза, че не го иска и толкоз. Раличка и тя така, сигурна съм.  Hug

За културните мероприятия. Ходили сме два пъти на съботно четене на приказки (страшно й хареса, но за съжаление се прекратиха четенията), два пъти на куклен театър - "Пепеляшка" (голям успех) и "Цветята на малката Ида" (не беше точно куклен, а преоблечени актьори и сюжета май й дойде сложен и тегав, но пак се впечатли), на концерти (народни танци, участия на открито, оркестри) редовно я водя с мен и се държи доста добре, детски празници, въртележки и лунапаркове също не пропускаме. Горкото също обикаля редовно с мен като ми се налага да си върша работа - банки, институции, библиотека, университет, поща и пр, ама не се оплаква Wink Само понякога ме издава на баща си  Blush Но напоследък най-често срещани сме в парка да караме колело или в пясъчника пред вкъщи (детето прави кофички, мама чете книжка).  Sunglasses

# 657
  • София
Здравейте сладуранки.
Аз да се оплача,от вчера съм много зле,ама супер тегаво.Както нямах симптоми и се радвах така изведнъж едно гадене ама голямо и непрестанно и дори ми се завива свят и вчера си тръгнах на обяд от работа и днес съм си пуснала отпуска.Добре че шефката ми е злато та ми каза ако мога другата седмица да си пусна болничен.Ще видим,дано пък да се пооправя.
Отгоре на всичко съм си навила на пръста,че тази събота и неделя ще правя основно чистене преди великден,защото то няма кога,другата е цветница,а аз искам да си ни е чисто и хубаво,ама като ми е толкова лошо как ще чистя...Реших да започна от днес и лека по лека за 3 дни дано да пооправя.

Оплаках ви се  Simple Smile

И още нещо да споделя, на 01.05 заминаваме за Лондон,нямам търпение,много ми се ходи,проблема е,че ще ни няма 9 дни и през това време Ники ще го гледат бабите,делили сме се най-много за 5 дни и то,когато той беше на годинка,след това само 2 пъти за 3 дни сме се делили и сега ми е супер притеснено как ще се разде3лим за цели 9.Страх ме е,че ще страда,а и ме е страх,че и аз ще страдам  Sad
Обаче няма как да го вземем,искаме да разгледаме сто неща,а той се уморява,трябва да спи следобяд,абе знаете какво е не може да се обикаля с него,а и той е малък нищо няма да му е интересно,най-разумното е да го оставим,но се чувствам много виновна:(

# 658
Весе, аз не мога да се разделя с Рали толкова дълго - като бях в Германия за 4 дни се поболях (беше болна и за първи път пиеше антибиотик), и ако ходя някъде или ще е за толкова или по-малко или ще чакам да порастне и с нея. Ама щом сте купили билети, няма как. Аз тогава мислех да се откажа, но ми беше много съвестно, защото билета ми беше 850 лева и Жоро щеше да ме гледа много на криво.

# 659
  • Пловдив
Хетера,ако е свикнал с бабите той няма да страда.А според мен ти също няма да намериш време и сили за страдане по него Mr. Green.Толкова ще си уморена от маратона на забележителностите и новите впечатления.На децата им е хубаво при бабите и не трябва да се чувстваш гузна или нещо подобно.Имате нужда от почивка и вие

Моята я оставихме преди 1 м за 7 дни при баба й.Много добре се чувстваше,слушала е,яла,спала.Пускаха ми я на скайпа като само аз я виждах,за да не се раздразва-тип топ си беше.Но тя е свикнала с тази си баба /свекърва ми/.Препитвала е за мен,но това е в реда на нещата.А после няма да ти разправям как посрещат дечицата след токова отсъствие

Общи условия

Активация на акаунт