ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 808
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
С голям интерес ще следя за този тест, Kiara, пиши като го направите. Аз от своя страна ще се поразровя също да видя къде го правят.
Относно коластрата, аз май нямам, проблема при мен е, че не знам какъв сутиен да си купя, никой не ми става. Вие купували ли сте специален или не още?
За пипането на гърдите, знам че предизвикват контракции, но как иначе да ги мажа без да ги понамачкам малко  newsm78 а и мъжо не издържа и ден без да им се порадва, нали са големички сега  Crazy
По-скоро друго ме притеснява, тези мои розови сънища не ме осатвят на мира и преди бях споделяла за тях, но сега вече ме плашат, защото и без това си имам контракции и корема е все твърд, та само оргазъм посред нощ ми трябва. Прочетох, че за достигането на върховата точка организма произвежда окситоцин, което си представете до какво може да доведе  Shocked още контракциииии  Twisted Evil ама как да се контролирам докато спя, не знам  newsm78

# 406
  • USA
За този тест дано не е поредната скъпа глупост като теста за познаване на пола 40$ и накрая не е верен Rolling Eyes
За розовите сънища решението е секс,а безболезнените контракции в този период са си нормални.От оргазъм не ти стои постоянно стегнат корема,а се стяга само за малко както си става по принцип.Ако нямаш забрана за секс от доти ,не виждам защо да се ограничаваш Peace

# 407
Мами искам да ви питам,мисля,4е имаше някоя от вас , която работеше в НОИ? Може ли да ми кажете коя беше, че покрай мен се завъртат едни неща  Praynig  Hug

# 408
  • София
Здравейте и от мен  Hug
Днес бях на преглед, бебка е пораснала 1791 гр, милата ми дунда  Heart Eyes всичко е ок. Док каза, че от сега нататък прегледите стават на две седмици като ще редуваме ехография и запис на тонове. Изписа ви и магнезий на прахчета за 10 дни заради болките в пръстите на ръцете.
Аз ако има среща в мола ще мога за събота  Peace

# 409
Този тест определено не трябва сами да си го самоназначавате. Цитирам част от линка

"Американския Колеж по Акушерство и Гинекология не препоръчва рутинно тестване на фФН при нормало протичащи, асимптоматични бременности, защото този тест не е надежден за предсказване на преждевременно раждане при тези жени."

Аз бих се консултирала с доктора, преди да дам 50лв и накрая да ми покаже фалшив резултат.  Peace

бубси123 и мим_pl и аз съм в манастирски Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 20:17 от Lilly27

# 410
Здравейте дами!!!
Аз влизам да ви се оплача...Днес тъкмо се успокоих,че има с какво да си пътувам и нова засечка.Директорката отказва да мидаде ден/аз исках Понеделник/ като платен отпуск.Иска да и занеса болничен.Обадих се на наблюдаващата да пиам за болничен - ОТказа.Каза,че за 1 ден никой няма да ми даде ...Била съм в много напреднала бременност и си слагала главата в торбата така...Обадих се поне още на 10 лекари да питам за болничен и всички ми отказаха.Посъветваха ме да търся - Уши ,нос и гърло за болничен.Ама нямам такъв познат!
И сега се получава,че заради работата не мога да ида на преглед...Направо ми се плаче. Cry
Утре съм решила да я попитам поне за неплатен...Дано ми даде.Иначе не знам какво ще правя.А чак до 30.10 без преглед не става.На всичкото отгоре  този върнатия болничен от НОИ никакъв го няма...И него как ще го оправям... Sad

# 411
  • София
Че ти по закон имаш право да бъдеш пускана за планови изследвания и прегледи докато си бременна.

# 412
Работат е там,че до някъде ми направиха услуга с тази работа...В смисъл наеха ме като бях в напреднала бременност.В същия момент ,обаче това е държавно училище...
Киара има ли наистина закон ? От къде да намеря да  го принитрам?

# 413
Работат е там,че до някъде ми направиха услуга с тази работа...В смисъл наеха ме като бях в напреднала бременност.В същия момент ,обаче това е държавно училище...
Киара има ли наистина закон ? От къде да намеря да  го принитрам?
Виж в кодекса на труда би трябвало да е упоменато.
Ние с Ива сега се прибрахме. Имаше предизборен концерт тука и ходихме да пием кафе и да поседим малко на шумотевица. Ама голяма лудница беше.

# 414
Иначе аз за коластрата- аз имах към 5 месец после поспря и сега пак имам.
Иначе една мама от Варна пита къде ще раждаме.Аз ще раждам в Окръжна болница Варна, с избор на доктор. Моя доктор дето ми води ЖК бачка там.
Иначе да ви питам, ако сега без прекъсване на стажа ме назначат в друга фирма с същите осигуровки дали ще има проблем с майчинството ми? Аз по принцип от 1.11 трябва да излизам вече болничн Sad а искат от едната фирма на шефа да ме прехвърлят в другата. Примерно на 10.10 ме махат от едната и на същия ден ме назначават в другата. А на 1.11 да изляза болничен. Някой запознат ли е?

# 415
  • София
Извинявай, че вечерях. Ето го:

Чл. 157. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа работника или служителя:
1. при встъпване в брак - 2 работни дни;
2. при кръводаряване - за деня на прегледа и кръводаряването, както и 1 ден след него;
3. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) при смърт на родител, дете, съпруг, брат, сестра и родител на другия съпруг или други роднини по права линия - 2 работни дни;
4. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) когато е призован в съд или от други органи като страна, свидетел или вещо лице;
5. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) за участие в заседания като член на представителен държавен орган или съдебен заседател;
5а. (нова - ДВ, бр. 57 от 2006 г., в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз) за участие в заседания на специален орган за преговори, европейски работнически съвет или представителен орган в европейско търговско или кооперативно дружество;
6. (т. 6 заличена, предишна т. 7, изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) когато е отправено предизвестие от работодателя за прекратяване на трудовото правоотношение - по 1 час дневно за дните на предизвестието. От това право не може да се ползува работник или служител, който работи 7 или по-малко часове;
7. (нова - ДВ, бр. 19 от 2005 г.) за времето на обучение и участие в доброволните формирования за реагиране при кризи.
(2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177.

# 416
Киара,благодаря ти от сърце!

# 417
  • София
Пак заповядай! Дано да можеш да си свършиш работа с тази извадка, че от личен опит знам - в България не ти зачитат много много правата на труд.

# 418
хм,аз си мислих че не съм наред,защото имам коластра от 5ти месец,но явно всичко е наред Simple Smile на мен една позната ми даде съвет за справяне-денем сутиен,нощем-сутиен за спорт(тези бюстиетата) и от тогава нямам никакви петна.Ноооо в момента в който сложа по-хлабав сутиен или го махна за повече от 15мин започват едни течове Crazy Днес имах едни нови болежки-ниско,ниско и едни остри,като...бе нямам точно описание.Имате ли идея какво е това  newsm78
Ей някой да каже кога и къде е срещата,защото се помоткваме Simple Smile

# 419
Днес бях на практическо занимание по йога. Много приятно мина. Сега ме боли всичко в тазовата област - сякаш съм раждала наскоро:) Ама тамън ще се подготвям за действителността.  Който може и има желание да се включва за йогата - препоръчвам да опита.
В понеделник ще има лекция на тема "Пренатално възпитание". Подозирам, че ще е интересно. Ако има мераклийки, може да се видим там. Йога студио Дивали.

Общи условия

Активация на акаунт