Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 75 858
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • При децата ми
Става въпрос за "Персил сензитив"-течен.

# 331
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
купих си това, по-точно такова, но с 36 капсули  Confused "две от три жени биха го препоръчали". Е, аз съм третата  Tired мирише ми спарено и дрехите не са толкова меки, колкото съм свикнала  Tired

за мазни петна от храната в детската градинка "Шантиклер" Simple Smile върши чудеса  Hug
става и за всичко друго, но рядко го намирам и си го кътам само за дрешките на зверчето  Hug

# 332
  • На земята, която е всъщност звезда.
Става въпрос за "Персил сензитив"-течен.

Става. Peace

# 333
Как ще става, като на него изрично е написано, че не е подходящ за вълна и коприна?

# 334
Как ще става, като на него изрично е написано, че не е подходящ за вълна и коприна?

Аз съм пробвала точно на такива дрехи - които съдържат ПРОЦЕНТ вълна, и затова казвам, че става!

Guess Who, много интересно защо коментираш по такъв заядлив начин /и то не за пръв път? Какво ти пречи да напишеш "А според мен не става защото..."?  newsm78

# 335
Вселена, специализираните препарати са създадени  с цел да се перат с тях определени материи. И указанията на опаковките не са написани просто ей-така, за да има нещо написано, а за да бъде хем добре изпрана дрехата, хем  да  запази по-дълго време  първоначалния си вид.
Иначе  и със сапун да изпереш вълната, тя  ще мине за  изпрана, но на какво ще прилича след няколко пранета , замисляш ли се?

# 336
Guess Who, много интересно защо коментираш по такъв заядлив начин /и то не за пръв път? Какво ти пречи да напишеш "А според мен не става защото..."?  newsm78
Защото съм злобна, заядлива бабичка. Laughing
Прочее, не съм искала да изглежда заядливо, нито съм вложила подобна емоция. Във въпроса ми се съдържа и отговор защо не е подходящ: те хората са си го написали на опаковката.
В обикновените гелове се съдържат ензими, които са вредни за вълната. Също така в специализираните препарати за вълна има "нежни" повърхностноактивни вещества (по-голям процент нейонни), а в стандартните гелове за памук/синтетика има агресивно действащи ПАВ (най-много анионни). Това е. Аз не рискувам.

# 337
...
Защото съм злобна, заядлива бабичка. Laughing
...

Да, явно.  Simple Smile

bgroza, хубаво е да се четат етикетите и да се внимава с прането, но също така е хубаво да не се вманиачаваме и истерясваме. Майка ми има вълнени пуловери от преди 10-ти, които са като нови, а е ясно с какви препарати са прани тогава. Просто цял живот е била адски внимателна, пере ги на ръка и суши в хоризонтално положение.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 23:00 от Вселена

# 338
Навремето майка ми си переше вълнените дрехи с шампоан (за коса). Беше стигнала с приятелките и колежките си до извода, че обикновен прах не им действа добре (на дрехите Laughing) и ги переше на ръка с шампоан. През тия години препарат за вълна беше нещо почти нечувано и невиждано. Не, че нямаше, но се изнасяше.

# 339
Вселена, четенето на етикетите и спазването на инструкциите говори за т.нар."култура на потребителя", а какво означава  "вманиачаване и истерясване" , можеш да обясниш.

# 340
Хе, тук било драматично и без мен.  Grinning  Гес, ползвай малко омекотител де Laughing

бгроза,
права си - нямаме култура на потребление.
И култура на пазаруване нямаме. Жалко, че се мотах тук няколко годин, дам...

# 341
Вселена, четенето на етикетите и спазването на инструкциите говори за т.нар."култура на потребителя", а какво означава  "вманиачаване и истерясване" , можеш да обясниш.

Означава, че ако в момента съфорумката няма препарат за вълна и не може да си набави такъв по някаква причина, не е необходимо да изпада в паника, а може да използва този препарат, и блузите й няма да бъдат съсипани. Това го казвам от личен опит. И това не отрича нито препаратите за вълна, нито т.нар. от теб "култура на потребителя".

# 342
Или пък може да отложи прането на вълнените блузи докато се снабди с подходящия перилен препарат. Едва ли прането точно на тези дрехи е чак толкова наложително. И това е вариант, нали?

Всъщност, не виждам защо е нужен спорът. Ако при теб подобен подход работи, това е супер и няма причина да си променяш навиците заради някого с друго мнение. Ето, например, аз препарат за черно не ползвам и нямям намерение да ползвам, защото смятам, че няма нужда и че гел за цветно се справя добре с прането на черни дрехи. Много съфорумки обаче в тази тема ползват.

# 343
Или пък може да отложи прането на вълнените блузи докато се снабди с подходящия перилен препарат. Едва ли прането точно на тези дрехи е чак толкова наложително. И това е вариант, нали?

Всъщност, не виждам защо е нужен спорът. Ако при теб подобен подход работи, това е супер и няма причина да си променяш навиците заради някого с друго мнение. Ето, например, аз препарат за черно не ползвам и нямям намерение да ползвам, защото смятам, че няма нужда и че гел за цветно се справя добре с прането на черни дрехи. Много съфорумки обаче в тази тема ползват.

Не е нужен. Споровете възникват, когато някой си позволи ненужно остър и заядлив тон. Щом и ти не желаеш спорове, просто си споделяй мнението и опита, без да изкарваш лошото си настроение тук. Peace

# 344
Не съм виновна за това, че моята съвсем естествена реакция на учудване я приемаш за заяждане и остър тон. Аз нямам проблем, не съм и в лошо настроение.

Общи условия

Активация на акаунт