Подадена жалба от комший относно преместени тръби..........

• 10 693
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
Не исках ударението да падне върху сплашването, а по-скоро, върху факта, че ако все още нямате становище на общината по жалбата, а само са ви уведомили, и междувременно съседът оттегли жалбата си, може и да ви се размине. Както всички знаем, контролните органи в България не се самосезират.

# 31
Той не си ли е остъклил терасата - кажете му, че и вие ще подадете жалба срещу него. То вие вече не можете, но новите собственици могат.
Не се знае дали комшията не си е извадил необходимите документи за неговото остъкление преди да прави проблем на другите Peace
Ако комшията си е извадил нужните документи за остъклението, значи би следвало и авторката да успее да си извади, т.е. новите собственици де Peace

# 32
  • София
Той не си ли е остъклил терасата - кажете му, че и вие ще подадете жалба срещу него. То вие вече не можете, но новите собственици могат.
Не се знае дали комшията не си е извадил необходимите документи за неговото остъкление преди да прави проблем на другите Peace
Ако комшията си е извадил нужните документи за остъклението, значи би следвало и авторката да успее да си извади, т.е. новите собственици де Peace

да, може, не съм казал, че не може, а съседа ако е предвидил, че в бг-мама ще чоплим темата може да си е извадил документите преди да пусне жалбата, това ми беше мисълта ...

# 33
Здравейте , и аз имам подобен проблем
тоест преустроен апартамент с вкарана кухня в хола , а кухнята направена на спалня ... и една комшийка която не беше доволна от това (въпреки че ние сме на 8 ет а тя на 1 ет ... ) та - канализацията ми минава отделно през тръби пуснати отвън по страницата на терасите ( ние сме краен апартамент на блока ) изкоп в каналната шахта за отпаданите води .. и т.н. уж да не пречим и да не ядосваме никого .. но уви !!! Та въпросната кукувица, извикала от общината хора и сега очакваме присъдата ....
Питането ми е следното - какво е нужно да направя за да си запазя кухнята ???
Благодаря ви предварително !

# 34
  • София
малко оф въпрос, но просто не се сдържам.... какво по дяволите ви кара да сменяте предназначението на стаите?! нали ходите и гледате, и най-вече избирате къде да живеете.... значи хората го мислят, проектират, стоят а вие после бутате ....

# 35
  • ...на безопасно
Здравейте , и аз имам подобен проблем
тоест преустроен апартамент с вкарана кухня в хола , а кухнята направена на спалня ... и една комшийка която не беше доволна от това (въпреки че ние сме на 8 ет а тя на 1 ет ... ) та - канализацията ми минава отделно през тръби пуснати отвън по страницата на терасите ( ние сме краен апартамент на блока ) изкоп в каналната шахта за отпаданите води .. и т.н. уж да не пречим и да не ядосваме никого .. но уви !!! Та въпросната кукувица, извикала от общината хора и сега очакваме присъдата ....
Питането ми е следното - какво е нужно да направя за да си запазя кухнята ???
Благодаря ви предварително !

Искаш да кажеш, че отходните ти води се цамбуркат по фасадата на блока ? И се чудиш на кого пречат? На мен, ако на метри от прането ми тече помия, макар и в тръба, ще ги разбия без да се замисля. Пък ако ще и най-голямата кукувица да съм  Flutter

# 36
И ние си изместихме кухнята на терасата на хола , надявам се да нямаме такива проблеми.

# 37
малко оф въпрос, но просто не се сдържам.... какво по дяволите ви кара да сменяте предназначението на стаите?! нали ходите и гледате, и най-вече избирате къде да живеете.... значи хората го мислят, проектират, стоят а вие после бутате ....

В старото строителство 90% жилищата са с отделни кухни. Нормално е човек да иска да го направо по-функционално, разбира се по начин, който е разрешен. Нищо лошо не виждам в това. Иначе какво да ги правим тези сгради, да ги събаряме ли?

# 38

В старото строителство 90% жилищата са с отделни кухни. Нормално е човек да иска да го направо по-функционално, разбира се по начин, който е разрешен. Нищо лошо не виждам в това. Иначе какво да ги правим тези сгради, да ги събаряме ли?

А какво лошо има в това да си с отделна кухня? Или е по-добре да стоиш във вечно вмирисана на манджи стая? И всичките тези усилия, за да усвоим 10кв.м? Едно жилище като е малко, каквито и престроявания да се правят, мястото пак няма да е достатъчно за да едно семейство.(Off-topic)
Всъщност аз пък така и не разбрах, защо хората толкова много обичат да прескачат закона - всички така правили, затова и ние така. И затова кварталите вече приличат на цигански катун!
 Чудя се дали на някой му прави впечатление загрозените блокове навсякъде - всяка тераса със собствено мнение, всеки етаж в различен цвят......

# 39

Да събаряме сградите с отделни кухни???  Shocked

Аз също недоумявам в какво се състои по-голямата "функционалност" на кухньо-холовете  на съвременните маломерни апартаментчета  Laughing
Винаги съм мечтала за голяма кухня - остров  Mr. Green  Моята кухня, за жалост, е малка и тясна - става въпрос за стара кооперация в центъра. По едно време ми се въртеше идея в главата да събаряме стена, за да я обединим с хола и вестибюла  ooooh! Добре, че ми дойде акъла в главата  Party

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 16:02 от mijjjka

# 40
zaiko, съвсем друго имам предвид.
Против усвояване на балкони и промяна на фасадите съм.
Имам предвид да се направо бокс с дневна единствено в помещения, които са към "шумните" (кухня или дневна), спалните ги изключвам, те са за почивка все пак, и без да се променят границите на самата стая, да се бутат стени, да се минава през общи части или през такива на съседи.

Останалото е въпрос на вкус, харесвам малки жилища (лесно се поддържат  Blush), има абсорбатори, нямаме проблем с това. А и така или иначе вкъщи вратите не се затварят, така че дали ще е в отделна или не, все същото  Simple Smile който готви не стои сам, всичко ти е под ръка, и не ни е удобно да тичаме с чиниите до хола, но пък, ако на някой му харесва, нямам нищо против  Simple Smile

# 41
А за такъв тип преустройство не се ли изисква пак разрешение?

# 42
Честно казано, не знам. Получавала съм различни отговори от адвокати  Simple Smile
Това са положенията, при които не е нужно, но  как ще се тълкуват е друг въпрос...

1. когато не се променя предназначението на съответния собствен обект, помещение или части от него;
2. не се отнемат общи помещения и площи или части от тях и не се променя предназначението им;
3. не се изменят съществено общите части на сградата;
4. когато се свързват вътрешни инсталации с общи мрежи, преминаващи през или до делителната стена или през обслужващи помещения по една вертикална ос;
5. когато се прекарва нова инсталация през обща част, която не засяга помещения на отделни собственици;

http://www.segabg.com/article.php?sid=2009041500040001401

П.П. Съседите над нас не са преустройвали, но при наводнение на кухнята им, при нас се наводни спалнята. Така че нещата са въпрос на късмет...
Тези под нас пък са направили хол в спалнята, много е неприятно  Tired

В случая на жената с тръбите по фасадата - задължително трябва разрешително, според мен.

# 43
А някои си дори правят кухните в коридора, или в мокри помещения....

# 44
Те и преходните апартаменти са мислени и проектирани,но на повечето хора не им харесват.
Бих изкарала кухнята на терасата ако е голяма и впоследствие ще стане хол.Съответно стария хол може да е спалня или каквото ти се ще.Мисля,че старите панелки не са най-добрия пример за функционално строителство.Освен това (доколкото зная) трудно са се купували и вземаш каквото има.

Общи условия

Активация на акаунт